איפה כל המאמנים האנגליים?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י נדב מיכאלי, ‏28/4/06.

1. city Member

דבר ראשון, למרות שקיגאן עשה לא מעט טעויות הוא בכל זאת העלה אותנו ליגה ושדרג את הקבוצה (מבחינת סגל). זה נגמר בטעם רע אבל אסור לשכוח לו את הדברים הטובים.
    בקשר לפרננדז, ברור שחצי העונה שלו בבית"ר לא גרמה לכל אירופה לרדוף אחריו, אבל היא החזירה אותו לתודעה. ישראל למרות הרמה הנמוכה נמצאת בהתקדמות רבה, יש פה הרבה סקאוטרים, הרבה שחקנים ישראלים יוצאים לחו"ל, ורק העובדה שמאמנים כמו לותר מתיאוס היו מוכנים להגיע לכאן רק בשביל ראיון עבודה אומרת משהו. ישראל זה לא קטאר, אין בושה בלאמן פה. ביחוד בקבוצה עם תקציב בסטנדרטים אירופאים כמו בית"ר.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אם בית"ר באמת יביאו מאמן אנגלי, גרגורי נשמע כמו פייבוריט מהסיבה שציין אמיר.

לגבי קרבישלי, לא עושה רושם שהוא ירצה לעזוב את צ'רלטון אי פעם. לפני שמונה אצלנו סאנטיני הוא נפנף אותנו, וכל פעם שמגששים אצלו הוא רץ לעיתונות ומודיע שהוא לא מעוניין לעזוב. הוא מאמן מעולה לטעמי ועושה עבודה מדהימה, חבל שבגילו הוא עדיין לא התקדם כי הוא כבר לא ילד והאפשרויות שלו להביא את הגדולה שלו לטופ העולמי קטנות משנה לשנה.

לגבי המאמן האנגלי, מקלארן הוא תוצר של השבחה של אלכס פרגוסון אחרי שנים כעוזרו. לא מן הנמנע שסטיב קלארק, למשל, ילמד מהגדולה של מוריניו, ואולי פט רייס למד משהו בשנים שהוא עוזרו של ונגר. זו אפשרות קלושה, אבל היא בהחלט קיימת. חבל שלבניטז ופרגוסון יש עוזרים זרים ולא אנגליים שילמדו מהם.
    וישנו כמובן סטיוארט פירס, שאם ישתכלל מבחינה טקטית ויתקרב לגאונות שלו כמוטיבטור, עתיד גדול לפניו.

3. נדב מיכאלי Member

סיטי לפרננדז יש כתם שהוא לא הצליח בישראל שכידוע לך ולכל העולם ישראל זאת לא בדיוק מעצמת כדורגל.
    זה לא שפתאום רצו אותו בצרפת ,הוא אימן שם בעבר ועכשיו עומד לרכוש את פריס סן ז'רמן חבר של פרננדז שכניראה יחזיר אותו לעבוד שם .
    אני חושב כמו ג'ורג' בסט שקיגן לא יבוא לישראל כי זה השפלה מצידו לעבוד בחור כמו ישראל.
    בקיצור פרט לג'ון גרגורי שהיה מועמד לפני שפרננדז בא לבית"ר אף מאמן אנגלי גדול לא יבוא לישראל .
    גרגורי בטח שלא יותר בכיר מלואיס פרננדז

4. THE STRETFORD END Member

כל מאמן זר,מוכר שיגיע לאמן בישראל זו תהיה תעודת עניות מבחינתו(להוציא את הנבחרת),
    חוץ מהרמה והתרבות הים תיכונית אין פה את הכסף,תנאים כמו שיש אפילו כמו למדינות ערב כסעודייה או כווית.

ג'ון גרגורי אכן איבד ממזמן את ההזדמנות להיות מאמן בכיר,שוב להוציא את הפתיחה המוצלחת בוילה(יחד עם דיון דבלין שלא הפסיק להפציץ בזמנו)לאחר מכן גם עם וילה וגם עם דרבי הוא היה כישלון,הוא מקושר כבר הרבה שנים לאימון בארץ כי אם אני לא טועה ולהוציא את החברות שלו עם דויד אבו(הוא לא סוכן מורשה אבל הוא עובד תחת חברה מורשה ולכן הוא יכול לעבוד בתחום)הוא נשוי ליהודיה(אני לא בטוח)וביקר לא מעט בארץ.
    כמו לא מעט אחרים גם הוא היה שחקן מצויין(ברייטון יחד עם 2 ישראלים,משה גריאני ויעקוב כהן)אבל מאמן נכשל.

פט רייס כמו סטיב קלארק לדעתי דומים לבראיין קיד,מצויינים כמאמנים,כעוזרים,אבל תפקיד המנג'ר לא מתאים להם.

סטיוארט פירס אכן נראה כמנג'ר מבטיח,גם שיחק תחת אחד הגדולים מכולם(בראיין קלאף)ויש לו כבר נסיון מועט עם פורסט אבל יש לו עוד הרבה שנים עד שיבשיל להיות מנג'ר של קבוצות גדולות יותר וכמובן הנבחרת.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/06
  5. Rudess Member

גיא, לפי מה שאבי מלר אמר ,קרבישלי בכל מקרה לא יאמן בצ'רלטון בעונה הבאה. כרגע המאמן האנגלי המבטיח ביותר לקראת העתיד הוא סטיוארט פירס. מקלארן הוא מאמן חביב, אבל אני זוכר שכולם פה בפורום ירדו עליו במשך כל העונה, ופתאום בורו עולה לגמר גביע אופ"א אז כולם משבחים אותו. לגבי אלרדייס, אני לא סובל אותו ואת הכדורגל שלו.

6. Robin Member

פט רייס אירי.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות טובות למאמנים האנגלים: סקולארי אמר במפתיע לא לאנגליה. עכשיו ההתאחדות האנגלית תקועה עם השמות שהיא כנראה לא ממש רצתה, אלא אם תצוץ לה אופציה זרה חדשה.

8. THE STRETFORD END Member

20 כתבים שחיכו במשך שעות מחוץ לבית שלו "עזרו" לו להגיע למסקנה שלא לקחת את הגוב,זה יותר מדי בשבילו הוא אומר,
    אם כך מזל באמת שלא הסכים כי כנראה לא מסוגל להתמודד עם הלחץ הקשורתי של אימון נבחרת אנגליה.

בשבילי מי שמסרב לקחת את משרת האימון של אנגליה...חשוד מבחינתי,אז תודה ושלום.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/06
  9. נדב מיכאלי Member

אולי חדשות טובות למאמנים האנגליים שרוצים לאמן את נבחרת אנגליה במוקדמות יורו 2008 אבל אם חושבים לטובת אנגליה מה לעשות שסקולארי היה יכול לקדם המון את נבחרת אנגליה.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מאשים את סקולארי ובטח לא מפקפק בו בשום דבר בגלל הנושא הזה. לחץ תקשורתי יש על כל מאמן וכל מאמן נבחרת, אבל באנגליה יורדים לבן אדם לנשמה. מבין אותו. בעיה של הכדורגל האנגלי שהוא מאבד מאמן פוטנציאלי שכזה.

11. Hammers Fan Member

גרגורי היה מאוד אהוב ומוערך בוילה. הטעות שלו הייתה התאקלים עם דאג אליס (ספק מוצדקים ספק נבעו מחמדנות יתר לכספי רכש מיותרים) שבסוף הובילו אותו למצב של או להתפטר או להחשב כאדם בלי מילה. טעות מס' 2- הקפיצה על התפקיד הראשון שהציעו לו בלי לחכות בסבלות בדרבי קאונטי שהיה כתוב לה על המצח ירידת ליגה.

אף אחת לא מוכנה לקחת אותו היום בגלל שנחשד בגניבת כספים מהמועדון דרך סוכנים, לא מכיוון שלא מדובר במנג'ר טוב. לדעתי הוא למד את הלקח שלו ויכול רק לתרום לקבוצה ישראלית כאן בביצה.

לגבי המחסור במאמנים אנגלים ראויים, אכן בעיה. המאמנים הזרים לא מספיק אותוריטה עבור השחקנים הבריטים לדעתי, רק מעודדים ייבוא של עוד ועוד זרים וחוסמים את הדרך לכשרונות אנגלים לפרוץ את הדרך ברמות הגבוהות. הבעיה היא שאין בכלל הכרה בבעיה הזו, כשאלן פארדיו פוצה פה שזה בושה שארסנל משחקת עם 11 זרים בהרכב ישירות התקשרות וארסן ונגר משתיקים אותו וקוראים לו גזען.

אבל חכו בסבלנות לביאת ה"סייכו"...

12. THE STRETFORD END Member

נכון שבאנגליה יורדים למאמן לנשמה(ובמקרה של אריקסון הוא תרם לזה לא מעט)אבל עדיין סירוב ההצעה לאמן את הנבחרת האנגלית מבחינתי זה פחד לקבל את התפקיד אולי הקשה ביותר בכדורגל העולמי וזה משאיר בי ספקות לגביו,למרות כל התקשורת,הצהובנים וגובה משכורת כזו או אחרת,האתגר הזה עולה על כל הדברים מסביב בכמה מונים ומי שמסרב לזה...יש לי בעיה איתו.

13. קינג לדלי Member

סטרטפורד לא קל להיות מאמן אנגליה.
    אתה צריך לקחת בחשבון שיש אפשרות שגם יפרקו לך את המשפחה ויהרסו לך את החיים.
    מאמן שמתמנה לנבחרת אנגליה צריך לקחת בחשבון שבכל פינה יתעדו אותו וקשה לחיות ככה.
    אתה פותח חלון להרגיש את השמש ורואה צלמים של הסאן והמירור בתוך העיצים...
    זה התפקיד הקשה ביותר בעולם הכדורגל.
    אני בטוח שבאיזשהו שלב ביג פיל היה מסתבך בקטטה עם איזה כתב או עיתונאי.

אני מוכן לקבל את פירסי עם כל החוסר נסיון !

אפשרות נוספת היא שילוב של גראהאם טיילור והאווארד ווילקינסון http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/multi.Xxx

בבקשה רק דיברתי והחיים של מקלארן עומדים להשתנות...
    http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2006190709,00.html

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/06
  14. THE STRETFORD END Member

גרמיין,
    אין ספק שהמנג'ר האנגלי,אוכלים ושותים לו את הדם,אבל,
    בובי רובסון היה כזה,הוא יודע על מה מדובר ובכל זאת כשהיה המנג'ר של ניוקאסל היתה לו הצעה מההתאחדות לחזור בשלב מסויים ולהיות שוב המאמן הלאומי,הוא לא היה צריך יותר מדי זמן בכדי לרצות את התפקיד בחזרה,בסוף זה לא יצא לפועל הרבה בגלל פרדי שפרד וניוקאסל אבל מה משתמע מכך,
    שלמרות כל הקושי והפגיעה החיים הפרטיים האתגר להיות מנג'ר אנגליה גדול גם מזה.

במקרה של אריקסון לדעתי הוא לא פחות אשם וממש מתנהג כמו אדם בלב ים מוקף כרישים ולמרות הכל ממשיך לפצוע את עצמו שוב ושוב בכדי לדמם.

ווין רוניי הוא לא פחות תחת זכוכית המגדלת מאריקסון אבל בסופו של דבר הוא חי חיים די נורמלים ולא נותן לצהובונים יותר מדי הזדמנויות לחכך ידיים בהנאה,לפני כמה שבועות גם ניצח אותם בבית משפט על אחד המקרים כלומר אפשר לעמוד מולם.

סקולארי מעדיף להישאר בחממה הפורטוגלית,הפחות לוחצת,שיבושם לו,אני רוצה לראות מישהו שרעב לתפקיד ושייקח אותו בכל מחיר.

ושוב שורה תחתונה,האפשרות שהיא בדרך כלל חד פעמית להיות המנג'ר של נבחרת אנגליה חזקה וגדולה גם משינוי דרסטי בחיים,מי שלא מסוגל או רוצה בזה,מבחינתי חשוד ואני לא הייתי רוצה שיהיה בראש הנבחרת.

לגבי מקלארן והכתבה היום בסאן,הוא לא עשה שום דבר רע,ניהל רומן כשהיה פרוד מאשתו,לגיטמי לחלוטין,עובדה שהם חזרו להיות ביחד,חוץ מזה כתבות מסוג זה קורות למנג'רים ושחקנים גם כשהם נמצאים בקבוצות שלהם,זה לא קשור אך ורק לנבחרת.

15. קינג לדלי Member

אוקיי אבל זה לא סתם יצא עכשיו...
    בכל מקרה מאמנים זרים שחוששים מהצהובונים זה מובן לי בהחלט.
    בכל מקרה אני לא מכיר מאמן אנגלי שלמרות הצהובונים לא יקח את הנבחרת.