רוד חוליט בהפסקת המשחק בטלוויזיה ההולנדית. "ואן פרסי נראה אומלל והנטלאר סובל מזה שכולם רוצים לשחק באמצע...על הנייר אמורים ואן פרסי ורפאל ואן דר וארט לשחק יותר על הקו, לעבור את המגן ולהרים לאמצע. שים בצד ימין את נארסינג ובשמאל רובן ואולי הנטלאר יקבל כדור... טוב לי שואן מרווייק התחיל את המשחק עם ואן פרסי בצד ימין, אבל אם ה'תותחן' לא רוצה/יכול להבין מה שהוא צריך לעשות אז המאמן צריך להחליט. מה שכן, קויט לא אופצייה כי הוא לא מהיר, לא שחקן קו, לא טכני ובכל העונה מיעט לשחק. הגנה...רק שמתהייסן לא צריך מנוחה של איזה חודש...חוץ מהקעקועים הנהדרים של באומה אני לא מקווה שהוא יהיה בהרכב.
אניטה, מאהר, סים דה יונג וג'רמיין לנס נופו. היות שגרמניה ודנמרק הפסידו היום ופורטוגל די התקשתה (לפי דיווח שקראתי) הפנדל שנשרק נגדינו לא מזיז לי. למרות שאני מודה שראיתי רק הילוך חוזר אחד קשה לי לדעת מה ו.ד וארט יכול היה לעשות בשביל לא לנגוע עם ידו בכדור.
63 דקות של וילמס - בסדר גמור התקפית. בעייתי מאוד בהגנה. עכשיו תורו של שחראס. אני עדיין מקווה לראות את נארסינג. ** והנה, רובן נכנס, הונטלאר יוצא, ואן פרסי לשפיץ. זה מה שנראה כנראה גם בטורניר.
מגיע לנו. ואן פרסי בשפיץ לא בשפיץ, רובן לא רובן. הכל שטויות. זו לא נבחרת שיכולה להגיע לאנשהו. איך שלא תסובבו את זו.
היום הפכנו להיות אלופי אירופה החדשים. למה? ב-1988 גם הפסדנו בהכנה ליורו 2-1 לבולגריה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ברצינות, המשחק הזה היה כל כך חלש שבאמת אין לי חשק להגיב. אני משתמש עכשיו בהגיון ואומר לכם שרק בבוקר הקבוצה חזרה מלוזאן וגרמניה גם הפסידה... יש בנבחרת נקודות חיוביות וגם שליליות. ביורו נראה מי מנצח... עדכון לגבי הפציעה של מתהייסן: הבלם הבינלאומי של מלאגה סובל מבעיה בשריר הירך האחורי. מבדיקה ראשונית העלו שהוא לא קרע שום דבר. היום או מחר ייערך בדיקה נוספת ואז נדע יותר. לי יש דיעה מאד ברורה לגבי הנושא הזה, אבל אני מחכה עד לשמיעת תוצאות הבדיקה השנייה.
ראיתי רק מחצית שניה...מחצית חלשה מאוד אבל עדיין הגול בא מהברקות של סניידר וואן פרסי שאין ספק שהם אלה הצריכים לקחת את הנבחרת על הכתפיים. לגבי הויכוח איפה לשים את ואן פרסי הוא חייב לשחק במיקום שנוח לו...עם כל הכבוד והאהבה להונטלאר בתור Ajacied, הוא לא ברמה של ואן פרסי ואם אי אפשר לשחק עם שניהם עדיף להשאר עם ואן פרסי. במשחק הידידות הקרוב הייתי מעלה את ואן פרסי באמצע, נרסינג בשמאל(אם הוא יכול לשחק שם) ורובן בימין כשואן דר וארט והונטלאר על הספסל.
שמע, אם הדברים האלה תמיד עובדים יש לי עוד כמה רעיונות נחמדים לשחקני הולנד.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
יש הערב משחק הכנה נוסף ובנתיים האווירה בהולנד לא ממש אידיאלי. אני יכול להבטיח לכם שאם הערב הנבחרת נראית משועממת כמו נגד בולגריה אז התקשורת ושחקני עבר בכדורגל ההולנדי יתחילו בגלוי לפקפק ביכולת הנבחרת הזאת. בימים האחרונים כבר שמענו פה על ביקורת של לפחות שלוש מכובדים מעולם הכדורגל שגרם לכעס אצל ווסלי סניידר. היום בשעה 21:30 שעון ישראל נראה מה חדש. הולנד משחקת הערב נגד סלובקיה. עריכה: ההרכב להערב - שטייקלנבורח, ו.ד ויל, הייטינחה, באומה, שחארס, ואן בומל, דה יונג, אפלאיי, סניידר, ואן פרסי, רובן. לי ברור שואן מרווייק הולך על חבל דק מאד, אבל כרגע אעדיף לא להגיד משהו שלילי על בחירת השחקנים של המאמן הלאומי.
אני לא רוצה להתרגש ממשחקי הכנה, הם אף פעם לא אמרו שום דבר, אבל אין ספק שעד עכשיו זה נראה די רע, לא רואים שום דבר שיכול לתת איזשהי תקווה. אבל כמו שאמרתי, משחקי הכנה לא מהווים אינדיקציה לשום דבר, לא משנה איך ניראה הערב אני לא יסיק פה שום מסקנות, אני מסרב להיכנס לפאסימיות שראיתי פה בגלל משחקי ההכנה... באופן כללי, אני חושב שאנחנו מגיעים פחות טובים באופן די ברור מלפני שנתיים, אבל אין לזה קשר למשחקי האימון. לקראת המשחקים נתייחס למה שצריך יותר לעומק.
מילא שהוא מעדיף את מטהאסן שממה שהבנתי הייתה לו עונה רעה במלאגה על פני ולאר, אבל אפילו את באומה (פאקינג שחקן ספסל בהגנה הגרועה של PSV) על ולאר שעשה עונה גדולה? בכלל, כל ההחלטות האחרונות שלו לא מובנות לי. לאניטה לא מגיע מקום בסגל אחרי החצי עונה האחרונה? מה סטרוטמן עשה יותר ממנו? למה לעזעזאל ווילמס פותח בנבחרת? לא יודע אבל אני לא ראיתי שום דבר מיוחד בו, בלי הפציעה של פיטרס לא היינו שומעים עליו בכלל. אני מעדיף את אניטה(מחפה על הנתונים הפיזיים באחריות ומשמעת) או בוטנר שנתן עושה מעולה בויטסה. והכי מרגיז! למה מגיע לאיברהים אפלאיי מקום בסגל? 5 משחקים השנה הוא שיחק בכל המסגרות! אני לא רואה שאת אלייה מזמנים על סמך השם ומה שהוא עשה בעבר..
חוסר ודאות מרחף מעל הנבחרת אבל אני עדין מאמין בה בטורניר הנוכחי. ההגנה אכן בינונית ומטה אבל אני עדיין חושב (וזה הוכח גם מול אנגליה) שחלק התקפי עם סניידר, רפאל, רובן, קאוט ואחרים שווה לפחות שער מול כל נבחרת (בטח מול פורטוגל שלה יש אפילו הגנה יותר חלשה מלנו). ההישג במונדיאל היה נפלא, אבל אני למשל חושב שאם במונדיאל היה לנו את ואן פרסי בכושר של היום (לא לדבר על רובן כשיר) אנחנו גם לוקחים את הגמר. אז נכון שאולי הגנתית נראה פחות טוב, אבל התקפית אנחנו נראה אפילו טוב יותר ממה שנראנו במונדיאל ככה שאני לפחות מאוד אופטימי. בנוגע למערך ולהרכב, אני חושב שיש לנבחרת מספר שחקנים עליהם היא צריכה להתבסס מבחינה התקפית (ואן פרסי, סניידר, רובן ורפאל) והגנתית (ואן בומל ודה יונג). עם כל הכבוד להונטלאר הוא עדיין לא איכותי כמו השמות למעלה. מבחינתי לפחות, רובן וקאוט (שהעבודה ההגנתית שהוא עושה, בתוספת לתנועה ולמלחמה שלו היא קריטית לנבחרת נטולת הגנה כמו שלנו) צריכים לפתוח בכנפיים, ואן בומל/דה יונג וסניידר צריכים לפתוח באמצע, ורפאל צריך לשחק כקשר מאחורי ואן פרסי. ככה יוצא שאנחנו מרוויחים גם את ואן פרסי וגם את רפאל בעמדות הטבעיות שלהם שבהם הם מציגים יכולת יוצאת מהכלל בקבוצות שלהם באנגליה. יתכן ובמשחקים טקטקים יותר יש מקום לשנות ולשחק גם עם דה יונג וגם עם עם ואן בומל (אולי על חשבון קאוט), אבל נקודת הפתיחה שלי היא כמו שציינתי למעלה.
אני מודה שההרגשה שלי לקראת הטורניר היא שהולנד הולכת הביתה בסיבוב הראשון. זה לא מבוסס על ענייני כדורגל נטו, בטח לא על משחקי הכנה. הנבחרת של 2010 היתה קולקטיב שהתחבר יפה והצליח להסתיר את החולשה היחסית בהגנה. כמובן שהולנד היא לא איזו יוון ויש לה המון כישרון אישי, אבל לתחושתי זה עדיין משהו שלא יצליח פעם שנייה.