אם אוכל עכשיו קצת לסכם את מה שראינו היום אז מבחינתי מרקו ואן באסטן, רוד חוליט, ווילם ואן הנחם והצוות של התכנית 'פוטבל אינטרנסיונל' ניצחו היום ללא שום תנאי. ואן מרווייק נכנס לטורניר הזה בהרגשה שאנחנו חיים בשנת 2010... ההגנה רק נעשתה יותר חלש ולא רק בגלל הפציעות. הייטינחה וגרג ואן דר ויל פשוט לא יותר טובים מלפני שנתיים. מגן אייאקס אפילו נחלש. אולי לא פייר לרדת על פלאר וייטרו ווילמס, אבל מבחינתי לפחות עמנואלסון היה צריך להיות היום בהרכב. המגן הצעיר של פ.ס.וו היה בסדר גמור, אבל זה מוגזם מה שואן מרווייק עכשיו דורש ממנו. אם היה מגן שני אחלה, בשום אופן שחקן הרכב. לצערי בקישור ואן מרווייק ממשיך להאמין שאביו של נכדיו. ואן בומל ביחד עם דה יונג פשוט לא ברמה הנחוצה. הראשון צריך לפרוש מהנבחרת ולעשות עבירות מכוונות מגעילות בליגה ההולנדית במדי פ.ס.וו, השני מרוויח מיליונים כי הוא משחק במנצ'סטר סיטי. מבחינת כדורגל אין לי מושג מה הוא תורם. ווסלי סניידר עשה מה שיכול, אבל גם הוא לא בכושר מלפני שנתיים. בכלל, אחרי עונה קשה באינטר הוא נראה כאילו הוא כבר בן 40...ואן דר וארט שנכנס כמחליף? לדעתי סובל מעודף משקל. אז מה נשאר מההתקפה המעולה שלנו? ואן פרסי עדיין חושב שמגיע לו לפתוח בעמדה מספר 9. הבחור רק לא מבין שארסנל בנויה אך ורק על היכולת (והאגו) שלו. בנבחרת יש לו עוד ליצן לידו שרק מחפש את רגעי התהילה שלו (רובן) ומרוקאי שחושב שאחרי שמונת חודשי שביתה מפעילות כבר מוכן לבלוט מבלי ששיחק משחקים בצורה סדירה. בסיטואציה הזאת אין לי מושג מה ואן מרווייק בכלל לקח איתו את נרסינג. אגב קויט? עשה טובה, שילך לאסוף עוד כמה אגורות בטורקיה. ברור עכשיו 'שהאהבה' שלו לפיינורד קשורה רק לצ'ק החודשי שלו. חוץ מלרוץ הוא שנים כבר לא עשה. היות שהוא עכשיו מזדקן אז הוא בכלל מיותר בסגל. הנטלאר יכול היה לקנות את עולמו, אבל גם הוא בזבז הזדמנות מצויינת. אני מקווה שהנטלאר יישאר רגוע ואחרי היורו כבר נראה מאמן חדש שאולי סוף סוף יכריח את ואן פרסי לשחק בשביל הנבחרת ולא בשביל הסטטיסטיקה האישית שלו.
de Middenweg, איך שקברת את כל השחקנים של הולנד, זה נשמע כאילו ואן מארווייק היה צריך לעלות עם 11 אחרים לגמרי ושחלק משחקני ההתקפה של הולנד ששיחקו היום בקושי ראויים למקומם בסגל... מה לעשות, זה החומר ההולנדי הטוב ביותר כרגע, גם אם הוא לא בתקופת שיא.
אמיר (שמי שי), אני יורד קשה על כולם כי כמעט כל השחקנים ששיחקו היום שיחקו גם לפני שנתיים בגמר כך שלשחק כדורגל הם יודעים. העניין הוא שלפני פתיחת הטורניר ואן מרווייק עסוק בפוליטיקה זולה והשחקנים הבכירים לא מוכנים לקבל שום ביקורת. בינינו, אם תלך לראות את הטוטו שלי אתה רואה שהימרתי שהנבחרת שלי לא עולה לשלב הבא...אני לא מתאכזב היום ממה שראיתי כי היה לי ברור שדנמרק מכירה אותנו יותר טוב מכל נבחרת אחרת בעולם. אני כועס על דברים שיכלו ללכת אחרת. אני גר בהולנד, עוקב מדי יום אחרי הנעשה במה שקורה בכדורגל ההולנדי ואני מבטיח לך שיש עוד כמה שחקנים שיכלו לשחק היום. מה שקאוט ורפאל ואן דר וארט הביאו היום למגרש גם לוסיאנו נארסינג ואדם מאהר יכלו להביא. אני יכול בקלות לתת לך גם את השמות של המחליפים של בולארוז או באומה בדמות מאדורו וורנון אניטה. אלה גם יכלו להיות נערי פוסטר... אולי מבחינת כשרון אותם השחקנים לא היו מביאים על הנייר את מה שהכוכבים היו מביאים, אבל הם לפחות היו מוכנים להתאבד אחד בשביל השני. הנה לך את ההרכב שבקלות אפשר היה לשים במגרש: שוער - שטקלנבורח מגן ימין - ריקרדו ואן רייהן בלם - הייטינחה בלם - מאדורו מגן שמאל - עמנואלסון קשר הגנתי - נייג'ל דה יונג קשר - ווסלי סניידר קשר - רובין ואן פרסי חלוץ - קלאס יאן הנטלאר קיצוני - אריאן רובן קיצוני - לוסיאנו נארסינג מבחינתי אפלאיי יקבל בעתיד חולצת הרכב, אבל אחרי העדרות של שמונת חודשים לא צריך לתת לו מקום בהרכב.
אף אחד לא ציפה לפתיחה כושלת כל-כך של הטורניר מצד הולנד, למרות כושר גרוע של מס' שחקני מפתח. אבל, אולי הדבר הטוב ביותר עבור הנבחרת הוא משחק נגד גרמניה, הפייבוריטית לסיים במקום הראשון בבית. בהתחשב בבית א', אפשר להניח שגם אם הולנד תסיים במקום השני היא תוכל להמשיך לחצי הגמר. הולנד תסיים מול פורטוגל והנאחס נגדה שהתחיל ב-2002 אמור להיגמר מתישהו. הבעייה מבחינת הולנד היא הרבה יותר מנטאלית מאשר מקצועית. סניידר עם יותר מידי פרצופים, רובן מוותר(והוא חסר ביטחון, היה צריך קצת יותר פעולות אישיות) ו-ואן-פרסי גם מתנהג בקיצוניות. דווקא הונטלאר שלא שיחק שומר לדעתי יותר טוב על קור-רוח, כנ"ל ואן-בומל שפחות יכול להשפיע בהתקפה. בנוגע להרכב: * אף נבחרת לא תשחק כל-כך התקפי(מכוון אלייך, שי), ימי ברזיל 1970 כבר חלפו מן העולם. אתה מציג כאן 4-2-4 ועוד סניידר מאחורה. מוגזם. * לטעמי לפחות גם אם היה ניתן לשפר את ההגנה ההולנדית במעט - עדיין מדובר בהגנה נחותה בהשוואה לשאר הגדולות. * עם פתיחת הטורניר אמרתי שלטעמי ואן-פרסי צריך לשחק בכנף כי הוא יוכל לתת יותר מאפלאיי ולא הייתי מהמר נגד הונטלאר בתוך הרחבה, גם אם ואן-פרסי הוכיח העונה בארסנל ובגדול שהוא יודע את העבודה.
בסך הכל הולנד שיחקו לא רע. אתם יודעים, אחת הבעיות בדיבור על כדורגל הוא בנטיה לנתח את התוצאה במקום את המשחק. להולנדים היו אינספור מצבים, אבל אי אפשר לעשות כלום במצב שבו שני חלוצים שהבקיעו העונה (ביחד) 60 שערים בשתיים מהליגות הבכירות באירופה מחמיצים ככה. שאלה לא צינית לאוהדי הולנד: יש דיבור בהולנד על כך ואן בומל משחק מסיבות לא עניניות? מאד מוזר בעיני הענין של לעלות עם שני הקשרים האחוריים, במשחק שבו היה ברור שתשלוט בכל מקרה ללא עוררין (נגד ספרד או גרמניה אתה יכול להבין את הרציונל).
אני לא בדיוק אוהד הולנד, אבל אני יכול לתת לך תשובה: http://lolgunabeach.com/wp-content/uploads/2007/11/nowai.Xxx
שי לגבי נרסינג הוא שחקן ללא נסיון ברמות גבוהות לדעתי זה טעות לשים אותו בהרכב מול נבחרות כ"כ חזקות כשיש את רובן ואת אפלאי שדווקא הוכיח שהוא בכושר טוב לא הייתה שום בעיה בבחירת השחקנים אלא הבעיה הייתה בשחקנים עצמם שנראה כאילו לא הייתה להם מספיק מוטיבציה, ועדיין הגיעו לים מצבים. לגבי השחקנים שלא הוזמנו עמנואלסון ומאדורו ליצנים שלא צריכים להיות במעמדים האלה ואתה יודע את זה....לי מאוד חבל על אניטה ששחקן יותר טוב היום מדה יונג ובכיף היה יכול לעשות עבודה יותר טובה ממנו ות'אמת גם מואן בומל עכשיו אין כבר מקום לטעויות...ואן מרוויק חייב לעלות עם השחקנים הכי מנוסים שלו ככה שאותו הרכב (כולל וילמס שמה לעשות שאין מישהו אחר שיכול למלא את התפקיד) צריך להעלות מול גרמניה
משחק מרתיח, גם סדרת החמצות בלתי נתפסת וגם השופט ששדד אותנו (לא מקבל את זה שחייבים לשחק טוב בשביל להתלונן על השיפוט, שזה משהו שאמור להיות בלתי תלוי). קשה לציין מישהו אחד טוב, למעט סניידר במחצית השנייה עם כמה כדורים מדהימים שהחלוצים החמיצו בשלומיאליות. אגב, זה אמנם לא קיבל הרבה פוקוס, כנראה בגלל ההחמצות והרמה של ההרכב הפותח, אבל המחליפים היו אפילו יותר זוועתיים - הונטלאר עם החמצה נוראית ועם לא מעט איבודים, ואן דר וארט איבד כמעט כל כדור שהגיע אליו וקאוט נתן כדור גרוע בהזדמנות היחידה שהייתה לו (חילוף מיותר מלכתחילה, הוא בטח לא השחקן שיעשה שינוי). אבל אין ברירה, השחקנים והצוות המקצועי יהיו חייבים להתנתק ממה שקרה היום ולהילחם על החיים שלהם בשני המשחקים הבאים, אחרת זה לא רק ייגמר בהדחה מוקדמת אלא גם בהשפלה. לא הייתי רוצה לראות זעזוע בהרכב, סה"כ מה שראינו על המגרש היום זה מה שיש. את ההגנה והקישור האחורי לא הייתי מחליף, חייבים לעלות עם שני קשרים אחוריים נגד גרמניה ואני לא רואה שחקן בספסל שישפר אותנו. בהתקפה, הייתי משאיר את סניידר כמובן, ויחד איתו את ואן פרסי, שכשלא היה מול השער דווקא היה טוב עם כמה כדורים מצוינים לרובן וסניידר, ואת רובן, שכמה שהוא מעצבן אנחנו תלויים בכשרון שלו. אפלאיי היה השחקן הכי אנמי בהתקפה, והונטלאר חייב להחליף אותו למרות שהוא לא נכנס היום טוב למשחק. אנחנו חייבים מישהו שיכול לתת גולים ויוריד את הלחץ מואן פרסי. שיקראו לזה 442 או 451, זה לא כל כך משנה לי, אלה ארבעת השחקנים שהייתי רוצה לראות בהרכב הפותח.
תגידו, ארסנל סטוקרים, רק אם ואן פרסי יקח את הכדור ירוץ לשער של סטקי ויבקיע שער עצמי תגידו שהוא לא טוב? האפלקציה באצבעות לא מאפשרת ביקורת על הג'וק מפיינורד? שמאז חוף השנהב ב2006 לא הבקיע שער משמעותי בטורניר גדול בנבחרת? פשוט שאני ידע. כי הונטלאר כמובן אשם, וגם אפלאיי, וגם ואן מרוויק ובטח שההגנה, אבל רובין שלנו, חלילה, הוא פשוט חסר מזל. גם ב-2010 הוא היה חלק גדול מהעלייה לגמר. פשוט שחקן גדול במדים הכתומים. עוד פותחים את הפה על רובן. הבן אדם ב2010 היה ה-חלק ההתקפי ביחד עם סניידר, ב2004 היה עם טורניר עצום והיה טוב מאוד גם ב2008. אז הוא לוזר והוא אנוכי והוא עם חרא אופי, אבל מה עם ואן פרסי? לאיזה טורניר גדול במדים ההולנדים הוא הגיע? אני אשמח לדעת.
ההופעה של ואן פרסי הייתה נוראית, it goes without saying, ואם אתה בכל זאת צריך שאני אגיד את זה בשביל להתייחס בצורה עניינית לדבריי לשם שינוי, אז הנה - ואן פרסי שיחק גרוע מאוד, וארבע החמצות מול השער זה לא מתקבל על הדעת בשום מצב. כתבו את זה פה מספיק ואין טעם שכל אחד שמעז לכתוב הודעה בדיון הזה יזכיר את זה. המטרה בדיון זה לחדש ולהגיד דברים בעלי משמעות ולא מובנים מאליהם, אני לא רואה צורך להצטרף לספורט הלאומי של קטילת ואן פרסי. כן, אני חושב (וכך גם חשבתי לפני הטורניר) שצריך לפתוח עם שני חלוצים, כדי שישתתפו בנטל ובשביל להוריד את מפלס הלחץ, העצום גם ככה. וכן, אתה יכול לעצום עיניים כמה שתרצה, אבל גם הונטלאר כשנכנס היה רע עם החמצה נוראית ועם עוד כמה איבודים. אין לי שמץ של טענה אליו כי זה לא בסדר שאחרי עונה כזאת ורקורד כזה בנבחרת הוא יצטרך להוכיח את עצמו מהספסל ולהציל את המולדת ב-20 דקות. וזה שואן פרסי בלט בהחמצות שלו לא אומר שאחרים אשמים לא פחות ושיחקו לא פחות גרוע. סליחה שאני מנסה לנתח את המצב של הולנד במקום להצטרף לעליהום על ואן פרסי והסגידה להונטלאר. וגם אם אני חוטא בהערצה מופרזת לואן פרסי, זה עדיף מהשנאה היוקדת שלך לשחקן הנבחרת שאותה אתה כביכול אוהד.
ואן פרסי לא מסוגל להתמודד עם הלחץ בנבחרת. לא רק זה, לדעתי הוא יותר מדי עסוק עם ההצלחה האישית שלו אחרת הוא לא היה דורש לשחק בעמדה מספר 9. ואן מרווייק היה צריך למצוא פתרון למצב שגם ואן פרסי וגם הנטלאר היו בהרכב. העניין הוא שהמאמן עדיין חי בשנת 2010 וברגע שלמעשה כל ההרכב שאז פתח רק נחלש אז אתמול ראינו את התוצאה. ואן מרווייק לא זיהה שההגנה לא השתפרה אלא רק נחלשה מבחינה איכות. לראות את הייטינחה וגרגורי ואן דר ויל זה פשוט עצוב. רון פלאר וייטרו ווילמס פשוט (עדיין) לא ברמה הנחוצה. גם שטייקלנבורח לא נראה כמו לפני שנתיים. לדעתי המעבר שלו לרומא בכלל לא קידם אותו. אם ואן מרווייק משחק עם שני גרזנים בגלל שהוא מפחד מחולשת ההגנה אז לפחות תחליף את שני הליצנים שראינו אתמול. ואן בומל רק משחק בגלל שהוא אביו של נכדי המאמן, ונייג'ל דה יונג מעולם לא היה שחקן רציני. זה שהוא מרוויח מיליונים לא עושה אותו לשחקן טוב... חוץ מסניידר לא היה שום שחקן בהתקפה שקיבל ציון עובר. אפלאיי לא צריך אחרי 8 חודשי העדרות להיות בהרכב, רובן צריך לקבל כמה סטירות כי נמאס לי מהאנוכיות שלו (עכשיו אני מבין את הכעס של אוהדי ביירן), ורובין ואן פרסי לא מופיע כבר מעל לשנתיים כשאנחנו צריכים אותו בנבחרת. אתמול ראיתי שחקן שפשוט התמוטט מכל הלחץ. אם היה לנו מאמן עם ביצים הוא היה מגן על השחקן, מכניס את הנטלאר להרכב ושם את ואן פרסי ביחד עם סניידר לנהל את המשחק. רק שבמקרה הזה הוא ואן מרווייק היה צריך להוציא קשר הגנתי אחד... ביום רביעי שהכל או כלום. אפילו אם גרמניה לא הרשימה היא כן ניצחה ומשחק מול הולנד תמיד מוציא ממנה דברים טובים. לי כבר ברור שואן מרווייק לא יחיף שום שחקן אלא אם כן מתהסן יהיה כשיר. היות שהגענו אתמול לאינספור מצבים רק מחזק את המאמן שאתמול פשוט סבלנו מחוסר מזל...העניין הוא שזה לדעתי יותר מסתם חוסר מזל, אבל את זה נראה כבר ביום רביעי.
בארסנל כבר יודעים שצריך לשחק רק על רגל שמאל של ואן פרסי. ההולנדים מתנהגים כאילו יש לו שתי רגליים, סניידר תמיד מרים מצד שמאל של המגרש עם הכדור מסובב כדי שיתאים לשחקן ימני, ולאן פרסי אין מה לעשות עם כדורים כאלה. כל קבוצה הייתה קונה כמות מצבים כמו שהייתה לנו אתמול, רק צריך טיפה לנצל יותר את המצבים. ואן בומל חייב לעוף, הבנאדם כבר בקושי זז.
פה הפכת את זה מדיון ענייני לדיון אישי. תחרויות למי יש יותר גדול נעשה לא על גבי הדיון. אני אשתדל להיות הבוגר פה גם מפאת תפקידי. קודם כל, כבר אמרו לפניי, ואן מרוויק, הכי צפוי בעולם, חילופים הכי "מהבית" שיש. בלי קשר לכלום ואני מבטיח לכם שאלו היו החילופים גם ביתרון לנו. ההגנה לא הגנה, קישור אחורי זה לא קישור אחורי וההתקפה היא אוסף של שחקנים מוכשרים אבל לא קבוצה. אגב, למי שעוד לא הבין, לא הפנים ולא קיבל, ואן דר וויל זה בלוף שרק חיכה להתפוצץ. לא להאמין שוויתרנו על 12 מיליון אירו עליו ב-2010. חצי מיליון גריעינים לא נקבל עליו.
כל עוד זה במקום ג'וני "אנחנו בשכונה ואני מפחד שהכדור יפגע לי בפרצוף אז אני מסובב את הגב" הייטינחה אולי זה סיבה לאופטימיות.