טוני נהדר למרות ההחמצות. הדומיננטיות שלו ברחבה זה דבר נדיר שאני יכול להשוות רק לדומיננטיות של שאק בצבע בתחילת המילניום ב-NBA. למרות זאת, שיטת המשחק שראינו מאיטליה בחלקים של המחצית השנייה, התאימה מאוד לאינזאגי - הרבה יותר מאשר לטוני.
1. הרגל של אבידל מנעה מטוני להגיע לכדור ולכבוש ולא היד. 2. זה הכדורגל, השחקנים יודעים שהשופט הוא בן אדם ואינו יכול לראות כל פיפס. טוני הבחין בעבירה של אבידל והפך אותה לפנדל. אינזאגי כבר הפך זאת לאומנות. אם טוני היה ממשיך כלא היה הוא לא היה מצליח לכבוש כי הרגל של אבידל מנעה זאת ממנו, אבל השופט לא היה שורק. לכן זה צעד נכון.
לגבי המחצית השנייה אני בהחלט מסכים. איטליה בעיקר התגוננה בחצי השני והיה הרבה יותר חכם לשתף שחקן זריז במקום טוני כי ההגנה הצרפתית עלתה קדימה והיו המון חורים וחלוץ מהיר היה מגיע לפחות פעמיים למפגש ישיר מול קופה, ואילו טוני בקושי הגיע לכדורים, אבל כמובן שאי-אפשר לבוא אליו בטענות, אי אפשר לשלוח לו כדורים שהוא צריך לרוץ ולהשיג מגנים(ועוד איזה שחקנים זריזים יש לאוכלי החלזונות בחלק האחורי)... בחצי הראשון שההגנה הצרפתית הצטופפה(בעיקר אחרי השער) - טוני היה מדהים. אומנם החטיא לא מעט, אבל גאלאס ואבידל(ולאחר מכן בומסונג) אכלו מטוני מרור.
כצפוי, הטריקולור לא התעלו גם במשחק האחרון. ביחס לכישרון, צרפת היא הנבחרת הכי עלובה באליפות הזאת, כלום אחד גדול של 270+ דקות. אמרתי לפני הטורניר שדומנק קיבל קדנציה במתנה ואין הוכחה טובה משלוש הופעות גרועות שכאלה. הנרי היה סביר וזה מספיק בשביל להיות השחקן הכי טוב של צרפת בטורניר הזה. גומיס שכל כך דיברו עליו היה זוועה, בנזמה נוראי, קופה עשה טעויות, ריברי נראה מנותק, נאסרי ובן ארפה לא הרשימו כשקיבל הזדמנות וכן הלאה וכן הלאה. על הנייר יש להם את העתיד הטוב בעולם, על הדשא הניצנים של העתיד הזה ממש לא הרשימו. והכפכפים הארורים, לרגע לא היה לי ספק, הם יקחו גם את הטורניר הזה.
טוני הוא ללא ספק פנומן (ולא היה צריך את היורו כדי להבין זאת), אבל גם פנומן צריך לראות את הכדור ברשת. שפיפו יתן לו טלפון ויכניס בו קצת מוטיבציה, כי הבטחון העצמי זה הדבר החשוב ביותר אצל חלוץ. *מצטער אם האותיות מתבלבלות לי, מעבר לדיסלקציה, האלכוהול חוגג! וגם אני!!!
בסדר, חלאס, הבנו - פיפו פה פיפו שם.לא חסר "פיפואים" בכדורגל העולמי היום(רוד הוא אחד מהם). חלוץ גדול שזמנו עבר. טוני זו קלאסה אחרת.
אוריטוטי, הנה הוידאו : http://www.goalcentre.com/italy-vs-france-...-euro-2008.html היתה נגיעה קלילה של אבידל, מצד אחד זה נראה מוגזם לשרוק על עבירה קלילה שכזאת ולהשאיר קבוצה ב-10 שחקנים במחצית הראשונה, מצד שני יכול להיות שטעיתי. מודה.
כל שצריך כדי להפיל מישהו בזמן ריצה זה נגיעה קלה מאחורה ברגל. החוקים ברורים, שחקן אחרון. באמת יש דיון על זה?
לא הבנתי את ההודעה שלך. עוד לפני שידעת על קיומו של טוני כתבתי שמדובר בחלוץ המטרה הטוב בעולם, אבל גם הטוב בעולם זקוק לבטחון וכזה מגיע רק עם המפגש של הכדור ברשת.
http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2008/06_Giugno/17/ita/09.Xxx ת'אמת, משחק מאוד מאוד בינוני של איטליה, די רע הייתי אומר. אבל מה זה משנה שיש לך קבוצה מגובשת שמריצה צחוקים באוטובוסים ובאימונים. יש לי כמה טענות לשחקנים, לא לדונאדוני, שהאוהדים והעיתונאים דורכים עליו והורגים אותו עוד ועוד. הבנאדם אומנם לא שועל מנוסה, לא חכמולוג, לא מתוחכם אבל הוא בחור רציני שעובד עם הרבה יסודיות, בזה אני בטוח. לצערי, סיכנתי במשחק הזה איזה התקף לב שהזכיר לי את אותו יום בברלין, אבל המזל הפעם לצידנו, ולמרות יכולות לא ממש טובות וחדות, ניצחנו את הצפרדעים אחרי שלושים שנה!!! זאמברוטה נראה כמו הצל שלו, הרבה זמן לא ראיתי את אחד המגנים הכי טובים בעולם בסדרת משחקים כל כך בינונית, מפשל בהגנה לא מעט והוא עצבני וחסר ביטחון. זה לא אותו זמברוטה של יובנטוס, המגן החד והוורסטילי. מזל שיש לנו את פאביו גרוסו, שהגלות לא עשתה לו דברים רעים, כמו לג'אנלוקה. הייתי רוצה לראות אותו יותר בהתקפה כמו נגד רומניה, אבל זה קרה. פאנוצ'י וקייליני היו לא רעים, מזל שזה הספיק. גאטוזו עם משחק ראשון ביורו, התעורר סוף סוף והבין איפה. כאשר רינגיו נמצא עם הגב לקיר, כמו כל הנבחרת הזאת, הוא מוציא את המיץ מעצמו. לא משחק המאה של גאטוזו, אבל שיפור ביחס לבושה שהייתה בברן. סימונה פרוטה לדעתי הוא השחקן הכי מיותר בההרכב, לא חד, לא מרוכז, עדיף לראותו משחק בצד שמאל בקו אחד עם הקישור, אי אפשר לשים אותו כקשר מאוחרי החלוצים כמו טוטי. לדעתי די נטאלה היה יותר יעיל במחצית השנייה, עם המהירות והמתפרצות, אך קמוראנסי זה פיתרון טוב. לגבי טוני נאמר הכל....אם קאסנו משחק ככה מול ספרד זה לא יספיק. דונאדוני צריך לעבוד יותר על ניצול מצבים, וחבל שאין חלוץ שהבקיע היום, רק בשביל ההרגשה הטובה ובשביל ההשפלה. אגב, לפי הדיווחים, בין עשרת אלפים ל15 אלף איטלקים היו בציריך, אני מקווה שיגיעו יותר לוינה למרות המרחק ולמרות שבשוויץ יש חצי מיליון איטלקים וזה יותר קל. די נדהמתי לשמוע את ההימנון האיטלקי בדקה התשעים...בלי ליווי של הרמקולים, גאווה! http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2008/06_Giugno/17/ita/1o.Xxx "קרלה ברוני את אוהבת גדול?"
אני מסכם את היום הזה במשפט: חזרה לעידן התמימות. אני מתכוון לזה במובן החיובי של המשפט. בעידן בו הכסף הוא הכוכב העיקרי, והתחרותיות גוברת על הספורט, בעידן ללא ערכים בספורט, קיבלנו היום תזכורת למה הספורט יכול להיות. במקום דיל בין שוודיה לדנמרק, ונבחרות אחרות ששכו מה המשמעות הראשונית של ספורט וספורטיביות, קיבלנו הערב את הולנד, אמנם אם לא מעט מחליפים, אבל ראינו רעב בעיניים, ורצון כנה אמיתי לנצח. שאיפה שהוגשמה. יש אנשים שיגידו שההולנדים פראיירים, ושהם יכלו להעיף את איטליה וצרפת וכל זאת ללא מאמץ, אבל המנצחת הגדולה של הלילה לא היתה איטליה (שעלתה בחסד ולא בזכות), אלא דווקא הולנד שהראתה שהיא נבחרת טובה בכל מובן של המילה. אני מקווה שהמשחק הזה של הולנד יתפתח למגמה של כדורגל חיובי וספורטיבי, כי נמאס מכדורגל מרושע, נשכני, ובלתי ספורטיבי בעליל שקיים היום בעולם. אני אישית אוהד של איטליה כבר שנים רבות, אבל ביורו הזה בשביל מה שהם מסמלים החל מהלילה אני בעד הולנד. בתקווה שיחזירו אותנו לעידן התמימות.
בוא הנרי, בוא תחזור אלינו. ברוך שפטרנו מעונשו של זה, אולי עכשיו דווקא כשהנרי הכי למטה-הוא יתפרק וירגע ויתן את התפוקה שלו בברסה. אל תספידו אותו, המלך עוד יחזור.
לא משחק גדול של האיטלקים, אבל בהחלט הם עשו את העבודה ולצערי נראה אותם בשלב הבא (אני מקווה שספרד ישכילו לנצח אותם). דומאנק בניהול משחק כושל, ולדעתי האשמה בכישלון הצרפתי היא בעיקר שלו. ונעבור לנושאים באמת חשובים. אני מודאג מפציעתו של ריברי. מישהו יודע מה החומרה של הפציעה? מתי הוא אמור לחזור?
טוני צלל? נו באמת,רק על הטמטום בעצם הקפיצה האידיוטית הזאת של אבדיאל והמין תיקול דבילי שהוא עשה מגיע לו אדום,אדום על טמטום.איזה בלם חושב לעצמו לעשות דבר כזה? שאתה לגמרי מאחורי החלוץ ואין לך סיכוי להגיע לכדור, מה את לא מודע להשלחות של הכשלה עכשיו? לא עדיף שתשארו ב11 שחקנים? דומנאק מפגר אפילו עוד יותר,כמה שהוא מצטער שהוא לא זימן את מקסס וטרזגה,כמה שהוא אוכל את החרא של עצמו,מגיע לו! ומה אני מתלונן בכלל? עלינו וזה מה שחשוב,לא תצוגה גדולה אבל העיקר שאפשר לצחוק על כמה צפרדעונים.
כאוהד נייטרלי אני שמח שאיטליה עלתה ולא רומניה הבונקריסטית או צרפת האפורה והמשעממת.משחק בינוני פלוס של האיטלקים אתמול,אבל בהחלט יש שיפור מהמשחקים הקודמים(למרות שאני לא שוכח שהצרפתים היו עם 10 שחקנים),השילוב בין קיילני ופאנוצ'י נראה די טוב,זאמברוטה וגרוסו עושים עבודה מצוינת גם בהגנה וגם בהתקפה,דה רוסי שהיה אחד השחקנים החלשים במשחק הקודם היה מצוין היום ועשה עבודה הגנתית מצוינת,כנ"ל לגבי גאטוסו ופירלו כרגיל גאון.