אם מתחשבים בסגל הקיים ההרכב המושלם שאפשר לעלות איתו נגד ניו זילנד הוא כשאת יאקווינטה וג'ילארדינו יחליפו די נטאלה כחלוץ נסוג ופאציני בחוד. כשפירלו יחזור ההרכב אמור להראות כך (את החלק ההגנתי אין צורך לשנות): --------דה רוסי--------- ---פירלו- מונטוליבו--- די נטאלה--------------- פפה -------פאציני---------
אם אכן זה יהיה החלק של הקישור/התקפה אני מאמין שאנחנו יכולים להפתיע במונדיאל הזה עם הסגל הזה, סך הכל יש לנו בית נוח שאנחנו חייבים לעבור אותו מהמקום הראשון מה שיקנה לנו כנראה מפגש עם יפן, ובהתחשב בתוצאות האחרונות, אם ספרד לא תסיים ראשונה יש סיכוי לא רע לקבל את צ'ילה/שוויץ/פורטוגל/חוף השנהב ברבע הגמר וזה יותר סביר למעבר מאשר ספרד או ברזיל במקרה שלא נסיים במקום הראשון (ועוד קודם הולנד)
די נו בחייאת, ניו זינלנד נבחרת חצי מקצוענית. חלאס עם הקלישאות שכולם טובים במונדיאל. ניו זינלנד העפילו שלב בעיקר בגלל שהיו צריכים להתמודד מול איי שלמה ופיג'י במוקדמות. איטליה צריכה לנצח אותם בקלות. יאקווינטה אכזב במשחק הקודם הייתי מצפה לראות את די נאטלה משחק במקומו. מול ניו זינלנד אין סיבה לפתוח ב4-5-1, אבל עד שפירלו יתאושש צריך לשחק מול הנבחרות החזקות המערך הזה.
במקום לדבר בקלישאות, תלך ותראה את משחק הפתיחה של ניו זילנד, שם היא ממש לא שיחקה כמו נבחרת חצי מקצוענית.
הם אולי לא קבוצת כדורגל גדולה או שחקני כדורגל טובים במיוחד, אבל הם הוכיחו שהם לא הנבחרת שכולם ציפו שיהיו(חצי מקצוענים) ונתנו פייט לא רע בכלל לסלובקים. ברור שהאיטלקים חייבים לנצח את המשחק הזה , אבל לא צריך גם להפחית ולקחת את הקרדיט מהניו-זילנדים שהפתיעו מאד במשחק האחרון.
בניגוד לנבחרת צרפת, שלא שיחקה מול נמושה והפסידה, אם איטליה תמשיך באותו קו (לפחות) מול ניו זילנד היא אמורה לנצח. הפסד באמת יהיה הפתעת ההפתעות, לא רחוק מהנצחון של צפון קוריאה על איטליה ב-'66 או ההפסד של אנגליה לארה"ב ב-50
זה בדיוק מה שאני אומר, כי באיטליה לא סופרים את ניו זילנד, לפחות העיתונות והאוהדים, ולכן אני מאוד מקווה שליפי כן סופר אותם. אומנם נבחרת שיודעת בעיקר להרים כדורים לרחבה ולחכות לנגיחה של מישהו, אבל חיים קשים הם יעשו.
מודה, לא ראיתי את המשחק מול סלובקיה, אבל זה לא משנה בכלל. איטליה צריכה לנצח את ניו זינלנד בקלות. זה שלניו זינלנד היתה את הדרך הקלה ביותר להעפיל למונדיאל זאת לא קלישאה, זאת עובדה. כמו גם העובדה שהליגהה בניו זינלנד היא חצי מקצוענית במקרה טוב, ומשם מגיעים רוב שחקני הנבחרת. "אין משחקים קלים" לעומת זאת, היא קלישאה חבוטה.
זה משנה, כי אם לא הייתי רואה את המשחק מול סלובקיה סביר להניח שהייתי כותב פחות או יותר את אותו המשפט שכתבת, אבל ניו זילנד די הפתיעו והם הראו שהם לא בדיוק מה שכולם חשבו ובמיוחד בעקבות המחזור הראשון אסור לאיטלקים להראות שאננות וללכת בגישה של אנשים שלא ראו את ניו זילנד.
לפי הגאזטה ליפי תירגל היום באימון הנבחרת את המערך 4-4-2 עם שני שינויים בהרכב ביחס למשחק נגד פראגוואי- קאמוראנסי ודי נטאלה במקום מרקיזיו ויאקווינטה בהתאמה. לפי דעתי ליפי טועה כשהוא מכניס את קאמורנסי להרכב. נגד פראגוואי ראינו שקאמו לא יעיל כלל, איטי להחריד ודופק את התקפות הנבחרת. השינו השני ראוי לחלוטין.
לפתוח עם קאמורנסי זאת פשוט התאבדות מראש. הבנאדם הזה יקבל צהוב בדקה השלישית, יתחיל להיות עצבני כמו שהוא תמיד, ויעשה שטויות כמו שהוא רגיל לעשות (הגבהות לשמיים, איבוד כדורים, דריבלים סתמיים וכו') בשנים האחרונות.
אז היום ב17:00 הנבחרת תשחק את משחקה השני במונדיאל הזה והכי חשוב בינתיים, אם במשחק הראשון תיקו התקבל בשקט,היום שום תוצאה פרט לניצחון לא תעבור בשקט. ניראינו לא רע במשחק הקודם, אך לא מספיק טוב, בשביל להתקדם הלאה בטורניר ואף לזכות בו נצטרך להיראות הרבה יותר טוב, אני בונה על דה רוסי ומונטוליבו שיראו את היכולת הטובה שלהם מהמשחק הקודם גם היום, אם זה יקרה אין לי ספק שננצח.