אדון בארזי היקר, שנה מהר את סגנון הדיבור הגועיל שלך, אחרת אתה לא תיהיה פה. אנחנו נסתדר יפה מאוד גם בלעדייך. זה לא שאתה גאון כדורגל כזה גדול. לגיטימי שמתווכחים, המטרה של הפורום זה ליצור דיונים וברור שלא כולם יסכימו על אותה עמדה, אבל זו לא הדרך הנכונה. אתה כנראה ראית משחק כדורגל אחר. איטליה לא נפלה ליום רע מבחינה התקפית, היא בכלל לא ניסתה לתקוף. פעמיים בקושי היא עברה את החצי כאשר היא תוקפת עם יותר משלושה שחקנים. ספרד לעומת זאת שלחה להתקפה הרבה יותר שחקנים. מרקוס סנה שהוא הקשר האחורי נטש את המקום שלו במרכז השדה ועלה לתמוך בהתקפה. גם המגנים החלו לעלות לקראת הסיום, בעיקר חואן קאפדוויליה. המשחק ממש לא היה שווה כוחות. היו שלבים במשחק שאחוזי השליטה בכדור היו 70-30 לטובת ספרד. מעבר לזה, ספרד בעטה הרבה יותר לשער. דוד סילבה היה קרוב לכבוש לפחות פעמיים. גם מצבים מרחוק זה נחשב, בהחלט. האיום המרכזי של איטליה על השער הגיע בגלל טעות של קסיאס שהצליח לתקן את עצמו. "שתי הנבחרות שיחקו על כדורים ארוכים", ממש לא. ספרד הניעה את הכדור בסבלנות לאורך כל המשחק, אפילו יותר מדיי בסבלנות. הניסיונות של ספרד לשחק על כדורים ארוכים(זכור לי אחד לויאה ואחד לטורס), היו מזעריים מאוד בהשוואה לאיטליה שזו הייתה צורת המשחק שלה. מזל שקאסנו פתח אצלה בהרכב, אחרת גם את החמש דקות שאיטליה ניסתה לעשות משהו, לא הייתם מקבלים. הסטט' הסופית של המשחק - 59-41 לספרד באחוזי שליטה בכדור; 8-3 לספרד בקרנות; 5-3 לספרד בבעיטות למסגרת; 8-3 לספרד בבעיטות החוצה;
מזכיר לי בדיחה נדושה... אם העובד משנה דברים הוא מבזבז את הזמן בשטויות לשווא. אם הבוס עושה זאת הוא יצירתי, מרענן ומגוון. אם איטליה לא משחקת כדורגל, לא מפתחת משחק טוב ולא יוצאת יותר מדי להתקפות, אז היא בונקריסטית הגנתית מגעילה. אבל אם ספרד עושה כך, היא סך הכל קורבן מסכן למעללי הרשע של הכוח האנטי-כדורגל באירופה, הלא היא איטליה האפורה והנוראית. נו באמת...מגוחך.
קראתי עכשיו את התגובות של כולם וממש לא מזיז לי מאנגלופילים ששמחים לאידנו או שעוד פעם המילה בונקר מקושרת למשחק ההגנה של האיטליה ללא שום סיבה, אבל התגובה של ראוליטו זה הקש ששבר את גב הגמל. ראוליטו אתה ליצן מלך הליצנים ! מי אתה בכלל שתאיים על "פרנקו בארזי" ? זה שאתה מנהל דמיקולו שכל הודעה שניה שלו זו סמטוחה אחת גדולה לא נותנת לך זכות להשתיק אף אחד ! אף אחד. ראשית אתה ליצן, סליחה את זה כבר הזכרתי. שנית הסטטיסטיקה שלך לא נכונה בגרוש : אחוזי שליטה בכדור : 55-45 לאיטליה. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/e...008/7363518.stm http://soccernet.espn.go.com/report?id=232283&cc=4716 קרנות - 9-3 לספרד בעיטות מחוץ למסגרת 20-8 לספרד בעיטות למסגרת 6-3 לספרד http://www.guardian.co.uk/football/match/3067395 איטליה עברה רק פעמיים את קו מחצית המגרש עם 3 שחקנים ? אתה מודע למה שכתיבה שלך בכלל? מעניין כי אני ראיתי גם את זאמברוטה תוקף מצד ימין, גם את גרוסו תוקף מצד שמאל יחד עם אמבורסיני, גם את אקווילני (שלא הורגש) עולה הרבה להתקפה ביחד עם פארוטה ואני כבר לא מדבר על טוני או קאסנו שתמיד נשארו לחכות באזור ההתקפה. המשחק בסה"כ היה שווה כוחות כמו גם שווה הזדמנויות. הבעיטות של ספרד מרחוק לא סיכנו הרבה את השער של בופון, מלבד הטעות הקטנה של בופון מהבעיטה של סנה. ספרד שיחקה התקפי אך לא יעיל בעליל ובמידה מסויימת גם שבלוני ואיטי. רוב ההתקפות של ספרד התנהלו בעמידה כשגם וייה וגם טורס לא הצליחו לעבור את קיר ההגנה בדמותם של קייליני (הענק) וגרוסו (ענק כמעט באותה מידה). ספרד הצליחה לשלוט בכדור אך ורק (מלבד כמה מתפרצות) בשטח המגרש שלה ללא שום תועלת התקפית. ברגע שספרד עברה את קו מחצית המגרש החזקת הכדור שלה לא באה לידי ביטוי עקב הצפיפות של האיטלקים במרכז הקישור וההגנה וכתוצאה מכך נוצרו הרבה איבודי אצל שחקני החלק ההתקפי של ספרד. כלומר משחק ההתקפה של ספרד היה אופטי (מלבד ניסיונות הדאבל פס של וייה, טורס, צאבי ואיינייסטה) ומיועד לכישלון כבר מההתחלה... אני מעדיף להפסיק כאן, כי אני מרגיש שזה יהיה מיותר לבזבז את זמני בויכוח עם ליצן. ביי ביי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx (הרי זה די ברור שהשעייה תגיע, לכן אני מתנתק עכשיו). אה... כמעט שכחתי "פרנקו בארזי" קבל ח"ח , כל תגובה דובדבן.
לא מדויק, כלל לא. ציינתי מאחת מהודעותיי בנושא, שבאופן אישי אני תמיד חיבבתי את המשחק האלגנטי של הנבחרת האיטלקית. אני לא מאלו שנתפסים בסטגימה הזו של 'האיטלקים הגנתיים' ולכן כל משחק בו היא לא תציג כדורגל פתוח, נגדף אותה ונדביק לה את המילב 'בונקריסטיט'. אבל, תסכים שלפחות אמש, איטליה שיחקה באופן בונקריסטי להחריד. דונאדוני הכין אתה קבוצה מראש לשחק הגנתי, כך זה לפחות נראה.
אחד מנתניה, בתור אחד שעבד בנתניה-לך תחפש את החברים שלך, "אני יכול לחזור" וואי לזה אתה קורה איום? אתה גר בנתניה, לפחות תייצג את העיר בכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בכל אופן, אתה מדבר על סמטוחה כאשר דור מביא תגובות נורמליות ולא משנה אם אני לא מסכים איתו או כן מסכים איתו-כל תגובה שלו נכתבת בעניין עם סדר ואפשר לקרוא אותה, להגיד שתגובה שלו זאת סמטוחה זה בושה לאינטילגנציה, אפילו של הקופים. עם כל הכבוד לאדון בארזי שאני מסכים עם זה שלא היה בונקר, אבל התגובות שלו הן יותר סמטוחה והוויכוחים שלו הן יותר של "למי ישי ותר גדול" והוא לא מדבר כדורגל. היה נעים לקשקש איתך, אני מקווה שלא ישעו אותך כי נעים לצחוק על משתמשים כמוך. אנחנו מבטיחים שנשלח גלויות מהחצי ונקווה שגם מהמגמר, להית' משתי הליצנים, ממני ומדור כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
בבדיחה אחת הצלחת לבטא את מה שאני ב20 הודעות לא הצלחתי. תודה! ראוליטו, אם תעבור מההתחלה תראה שאדון ריקלמה היקר התחיל עם סגנון ההודעות של "אל תזיין לי תשכל" מלבד זאת, אנשים כאן על ימין ועל שמאל קוראים אחד לשני "ליצן" "אידיוט" ושלל כינויים שנועדו לגרום לשני להבין שלדעתם הוא לא מבין בכדורגל. לא ראיתי שהם קיבלו נזיפה על זה. לא אני לא מחזיק מעצמי גאון כדורגל. אמרתי לריקלמה שהוא לא מבין בכדורגל ועל כן אין לי סיבה להמשיך לדון איתו. איטליה ועוד איך ניסת לתקוף, ולדעתי הסטטיסטיקות מראות שאיטליה שלטה יותר בכדור. רק מה? בניגוד למה שאמרת ההתקפה האיטלקית כן נפלה ליום חלש, מה שגרם לחוסר מצבים. שחקני ההתקפה והקישור שלנו לא איבדו המון כדורים כי הם לא ניסו לתקוף, הם איבדו המון כדורים כי לא הצליח להם. הסטטיסטיקות של הבעיטות במקרה הזה לא אומרות כלום. עכשיו תבדוק כמה פעמים ה21 בעיטות של ספרד היו מתוך הרחבה וכמה פעמים מחוץ לרחבה. אחרי שתמצא שבערך 20 מתוך ה21 היו מחוץ לרחבה, תבדוק כמה מתוכם היו פחות מ25 מטר וכמה יותר. אחרי שתמצא ש18 בעךר מתוך ה20 מחוץ לרחבה היו מ25 מטר ורחוק יותר, תבדוק כמה מהם גרמו לבופון לזוז. תמצא שבדיוק שתי בעיטות גרמו לבופון ליפול על הרצפה. אחת פגעה לבופון בחזה והלכה חלש מאוד לקורה, לשנייה כל מה שהוא היה צריך לעשות זה ליפול ולתפוס כדור חלש. כמו שראיתי באיזה מקום שמישהו כתב, איטליה משחקת בשביל להגיע להישגים. לא בשביל שיאהבו אותה. ולמי שתמה קודם - זאת בדיוק הסיבה למה איטליה זכתה ארבע פעמים במונדיאל.
כתבתי עוד אתמול במחצית, שדונאדוני בהחלטה טיפשית החליט לשחק בצורה הגנתית, לא ליזום יותר מדי ולקוות לכדור ארוך טוב לטוני או להברקה של קסאנו. שיטת משחק מגעילה שנעלמה מזמן מהנבחרת האיטלקית, שדונאדוני החליט לשחק בה. לכן אני מקבל את הטענות שאיטליה שיחקה אתמול (עם דגש על אתמול בלבד!) בצורה אפורה והגנתית. אבל, וזה אבל גדול. ספרד לא היתה טובה יותר, לא שיחקה יפה יותר ולא היתה מסוכנת יותר. לא ניסתה לפתח משחק התקפי יותר מאיטליה ולכן כל התגובות של "ספרד המסכנה ניסתה וניסתה לפתח משחק כדורגל אבל איטליה הבונקריסטית לא איפשרה זאת" מגוחכות. בשורה התחתונה, משחק גרוע של שתי הנבחרות, משחק גועלי של שתי הנבחרות. הצדק בהחלט נעשה, לא בגלל המשחק אתמול, אלא כי ספרד הראתה נבחרת חזקה לאורך כל הטורניר, דבר שדונאדוני לא הצליח עם איטליה.
דונאדוני שם דגש גדול על הגנה, נכון! בוודאי שדונאדוני שם דגש גדול על הגנה צפופה וקשוחה! הרי לא ציפית שאיטליה ללא שחקני המפתח המרכזיים שלה, שהוכיחה עד כה ביורו שמשחק ההתקפה שלה לא מבריק, תשחק פתוח נגד הנבחרת הספרדית הסופר-מוכשרת התקפית, שאם רק תיתן לה היא תביא בך רביעייה (ע"ע רוסיה)? זה לא חדש, הצפיפות הזאת בהגנה והדגש על משחק ההגנה. אולי כבר הספקתם לשכוח, אבל גם במונדיאל עם ליפי ההגנה היתה מאוד צפופה ובלתי עבירה - רק שתי גולים בכל הטורניר, אחד עצמי והשני מפנדל. איטליה מאז ומתמיד הסתמכה על הגנה שלא נותנת לנשום. ולראיה ספרד לא הבקיעה במשך 120 דקות. כמעט בכל פעם שספרד העזה לעבור את החצי - מיד שלושה שחקנים עטו על מוביל הכדור. אתם כועסים על איטליה שהיא מנטרלת את היריבה שלה? זה מה שצריך לעשות! גם ספרד ניטרלה יופי את איטליה. פויול וסנה עם משחק טוב לא נתנו לנו לשחק יותר מדיי. שתי ההגנות היו מצוינות במשחק הזה, גם של איטליה וגם של ספרד. שתי ההתקפות קרטעו והיו חלשות להחריד. מה שגרם ל0-0. ספרד הצליחה בפנדלים, ספרד עלתה. אני לא יודע עוד כמה הודעות אני אצטרך בשביל שהנקודה הזאת תתחדד.
פאולו מאלדיני, אני מסכים עם כל תגובתך, למעט הטענה לפיה הצהרת שספרד לא ניסתה לפתח משחק התקפה - היא כן ניסתה לפתח משחק התקפה, אולם בלא הצלחה, אבל בניגוד אליכם ניסתה. נכון, זה לא שווה כלום כאשר ההתקפה התנהלה ללא תחכום והספרדים למעשה לא מצאו תשובות להגנה האיטלקית, אבל בכל זאת, אתה לא יכול לאמר שלא ניסינו. דונאדוני כפי שאתה אמרת, הביא את הנבחרת שלו במטרה אחת והיא להגן. ספרד בניגוד לכך, שיחקה בצורה אנמית ונבלעה בקלות לבונקר שלכם, אבל אומר זאת שוב, היא ניסתה לפחות, היא באה לשחק כדורגל, אפילו בצורה הכי מינמלית שאפשר, היא שלטה בכדור והיא איימה על השער כשיכלה(במיודח סילבה המצוין). מאידך, עם כבר מדברים על לנסות - אני חושב שעם אתה אומר שספרד לא ניסתה לייצר משחק התקפה, אז כדי שתראה שוב אתה משחק. יותר מזה אין לי מה לאמר.. ושלא תבינו אותי לא נכון. אני לא בא לומר שהיינו טובים יותר, גם אני כמו רבים מאוהדי הסלקסיון, התאכזבתי לראות את שחקנינו למשך 120 דקות מנסים לפרוץ את ההגנה שלכם באפס אחוזי הצלחה. אבל במשחק אפור ומשמים כמו אתמול, אני חושב שזו שראויה לעלות, היא זו שניסתה יותר, ורצתה יותר לנצח. אמש זו הייתה כמאור נסחרת ספרד, שלשמחתי עלתה, ובצדק. בארזי, לא כועס על אף אחד. אתה בעד משחק הגנתי ואפרורי שמטרתו לנטרל את היריב? ניחא. אני באופן אישי, נגד צורת משחק שכזה. מבחינתי זה דבר שמסרס את הכדורגל. תמשיך להתעסק ב "הוא נטרל את זה, וזה ניטרל את זה" במקום לחפש את ההנאה שבמשחק. אבל עזוב, זה וויכוחים מיותרים - אתה תגיד שאתה בעד משחק חכם, טקטי, מחושב ושאר ירקות.... ואני אגיד אחרת. תהיה בטוח שלא נגיע לעמק השווה.
איטליה גם ניסתה אבל ניהול משחק מטומטם שלה לא גרם לה לסכן כמו שצריך את השער הספרדי. סה"כ היה משחק לא טוב אתמול, שתי הנבחרות לא היו בשיאן ואולי אם פירלו הדברים נראו אחרת אבל גם פירלו הגדול לא יכול לעזור הרבה בשיטת משחק של "הגביהו הכל לטוני" וזה מה שגרם לכישלון שלנו כי לא נראנו רע ביורו, היה שלב בתים סביר מבחינת יכולת אבל זו לא איטליה של 2006. לא הגיע לנו להמשיך הלאה, לא הגיע לנו לעבור שככה אנחנו משחקים. חבל שככה נשברו שיאים יפים ושאחרי הפסדים שכאלה צריכים לראות את כל "אוהבינו" המגוחכים שמחים לאיד אבל איך אברם אומר? דיס איט פוטבול. לכל אוהבינו היקרים, תהיו בטוחים שבניגוד להרבה נבחרות אחרות באירופה אתם תראו אותנו שוב בטופ. ייקח קצת זמן אבל אני בטוח שעוד נראה תארים ונתגבר מעל נבחרותיכם. כמו שיותם אמר אתמול יש מעט מאוד נבחרות בעולם שכולם מפחדים לראות ולא סתם מפחדים ואחת מהנבחרות הללו היא איטליה ואני שמח לאהוד אותה. בהצלחה לגרמנים בהמשך הדרך.
למה אתם חושבים ש"מפחדים" ממכם יותר מאשר מפחדים מספרד? או מברזיל? או מארגנטינה? או מאנגליה? זה כבר לא פוחד, לא מפחדים ממכם, אני לא ראיתי שפויול פחד מלוקה טוני, או שסנה חשש מדה רוסי, וגם לא ראיתי את טורס מפחד מגרוסו.
מה זאת אומרת, כמובן שהייתי שמח לראות את הנבחרת שלי מציגה כדורגל טוב ומוצלח מבחינה התקפית. מה שלא הייתי רוצה לראות, זה את הקבוצה השנייה מציגה כדורגל טוב ומוצלח מבחינה התקפית. אז כן, אני שמח שהקבוצה היריבה משחקת אפרורי ומשעמם במשחקים נגד הקבוצה שלי. למה? כי יותר חשוב לי שנגיע להישגים מאשר שיהיה משחק יפה. כמו שאמרתי, אני תמיד אעדיף שיהיה משחק יפה רק מצד אחד - הצד שלנו. אם זה או משחק כדורגל התקפי ומהיר שבו אנחנו מגיעים למצבים אך מחמיצים והנבחרת היריבה מגיעה לאינספור הזדמנויות ובסוף מנצחת, או משחק כדורגל אפרורי ומרדים מצד שתי הקבוצות ובסוף אנחנו עפים בפנדלים - כמו אתמול, אני מעדיף את האופציה השנייה. בקשר ל"במקום לחפש את ההנאה במשחק", אני מכבד את זה שאתה נהנה מהקפצה פה עקב שם. לי מהנה פי 100000 לראות את קייליני רץ אחרי סילבה, יורד לגליץ מאחור ולוקח לו את הכדור נקי, מאשר לראות עוד דריבל מיותר אך יפה לעין של מסי באגף. כל אחד וההעדפות האישיות שלו.
xavi6 - למה באמת? אולי בגלל שכל התקשורת שלכם אמרה "אנחנו לא פייבוריטים" וחרטה כזאת, כשהגעתם בפורמה מצוינת עם כל שחקני המפתח בכושר טוב, כשמולכם הגיע נבחרת איטליה עם הגנה מרוסקת, קישור שנמצא ביציע, אחרי תבוסה אדירה נגד הולנד? אחרי תיקו ששווה הפסד מול רומניה? אחרי שלב בתים שבו כבשנו 2 גולים, אחד מפנדל ואחד בעיטה חופשית שהוסתה? בשורה התחתונה - אחת הנבחרות הספרדיות החזקות בשנים האחרונות ובפורמה מצוינת, נגד אחת הנבחרות האיטלקיות החלשות ביותר בכושר גרוע. וניצחתם אחרי 120 דקות. מה זה אומר?
בארזי, אם 8 שחקנים איטלקים בהגנה ו-2 על קו החצי (לפעמים רק טוני) אז מה זה אם לא בונקר? אני לא מבין למה אתה מתכחש לזה.
(השאלה לא היתה מפנית אלי, אבל אני מקווה שאני לא מפריע) - זו שליטה בכדור של ספרד, כשמרכז השדה של איטליה לא מצליח להתמודד איתם. גם בפעמים (הנדירות) שהקישור האיטלקי החזיק את הכדור, הקישור הספרדי היה בהגנה.