אנגליה לקראת מונדיאל 2006 - הגרלה נוחה בבתים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏17/8/04.

1. Yeste Member

כמה דברים.
    א)לא הייתה יריבות פוליטית וצבאית בין בריטניה לספרד,בשום מלחמת עולם ,לא בראשונה ולא בשנייה,ספרד לא קשורה לשתי המלחמות שאיש אחד עם "-5 יחידות ו-100 בבגרות בהיסטוריה "טען שהתקיימה,זה מוזר...
    ב)בכול אירופה יש גזענים,שונאי שחורים,ואנשים קטנים,זה לא יעזור,אתם צריכים להבין שמתוך -78 אלף האוהדים בברנבאו ,רק 100 אולטרס שקוראים לעצמם אוהדי ריאל שאגו לעבר השחקנים השחורים בנבחרת אנגליה.
    ג)בפעם האחרונה,הדיון הזה באמת נמאס,אבל אחת ולתמיד,למה שחקני ספרד צריכים לחטוף אלימות פיזית בגלל אוהדי אולטרס גזענים ולעומת זאת,לתקשורת המלוקקת ויושבי ראש ההאתחדות באנגליה יש את הליגטמציה לקרו להתפטרותו של ארוגנייס(להזכירכם,מעל -70 וכל חייו נתרמו למען הכדורגל הספרדי שתראו איפה הוא היום.)ולאיבן הלגרה ומיצ'ל סלגדו אסור לומר את דעתם על ויין רוני? "אוברייטד " זה באמת לא רציני,ומה שסלגדו אמר-"נראה כמו האיש המושלם להעביר לך את הבית" זה באמת פוגע,אבל בשביל מה לנסות ולזרוק את קסיאס לגדר,ולהכנס כול שתי דקות ברגל של שחקן ספרדי אחר,ויין רוני היה צריך לדבר בכדרוגל, לא באלימות!

פטריק ויירה ,התשובה לשאלה שלך.
    אם נצא מתוך נקודת הנחה שרוני לא כיסח את הרגליים לספרדים בגלל חרפת מלחמת העולם השנייה שהתרחשה בין ספרד לאנגליה ,בכוכב אחר. ווהלגרה לא אמר בפומבי שרוני"אוברייטד של התקשורת האנגלית" בגלל סיפור גיבלרטר אז נגיע למסקנה הברורה שהסיכסוך נובע מ...
    1)התנהגות התקשורת והאתחדות האנגלית למאמן הנבחרת.
    2)הירידות של הלגרה וסלגדו על רוני,והבקשה התמוהה של רייס מנוייל,לא לכסח לו את הרגליים-" בבקשה זה רק משחק ידידות" רייס חימם אותם עוד יותר.
    3)קנאה ספורטיבית,ואתם בטח תכעסו אם אני יגיד שספרד היא מעצמת הכדרוגל הגדולה כהיום ביבשת,האנגלים יודעים את זה ,הם ממש לא אוהבים את זה,כתוצאה מכך,נוצרה מלחמה בין שתי מעצמות כדרוגל שונות.
    זה הכל!

נערך לאחרונה ב: ‏19/11/04
  2. Julian Joachim Member

זה לא בדיוק מדוייק, תקרא את מה שכתבתי מעלייך.

3. Yeste Member

ממה שידוע לי,האיש היחיד שקשור באנגליה לקרב גיברלטר הוא לא אחר מאשר -כבוד הסר.אלכס פרגסון.

4. Julian Joachim Member

בסדר, בשביל זה יש פורום. תחכים. פתח אנציקלופדיה ותקרא קצת על גיבלרטר, בטח כתוב שם משהו.

5. Yeste Member

תקרא את ההודעה שלי מחדש ותחשוב שוב עם עניין גיבלרטר עדיין רלוונטי.

6. Reyes Member

דווקא אני יודע שההתאחדות הספרדית פועלת כנגד תופעת הגזענות. אולי לא במקרה הספציפי הזה, אך היא בהחלט משקיעה מאמצים כדי למגר את התופעה. יחסית, הגזענות במגרשי הכדורגל בספרד היא נמוכה בשאר מדינות אירופה.

וברוב המקרים הגינויים באים קודם כל מן התקשורת, כך שאי אפשר לומר "מבלי שאף אחד ייתן על כך את הדעת".

נערך לאחרונה ב: ‏19/11/04
  7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

Yeste, אין לך שום בסיס לכך שספרד היא מעצמת הכדורגל של אירופה. אתה סתם זורק כאן סיסמאות לאוויר, ולא נותן להן בסיס. רוב אירופה תגחך לך בפרצוף אם תגיד דבר כזה.

אהממממ... לגבי המלחמות בין ספרד לאנגליה אני לא זוכר מלחמה ישירה, אבל ממה שאני זוכר בקרב טרפלגר האנגלים פתחו את התחת לצרפת ולגיונים ספרדיים.

8. eastlands Member

מעצמת הכדורגל הגדולה באירופה , מה שניצחון קטן במישחק חסר ערך ספורטיבי עושה לבנאדם .
    המעצמה עפה בשלב הבתים רק לפני מיספר חודשים ביורו , מאז במוקדמות תיקו מול בוסניה , תיקו מול ליטה וניצחון בודד על בלגיה כשהבלגים משחקים עם 9 שחקנים , כולל הרחקה בדקה 20 , וואאאוו המעצמה בסכנת הדחה כבר במוקדמות והם עדיין לא שיחקו נגד מוליכת הבית סרביה שניצחה בקלות בחוץ בבלגיה .
    כל כך הרבה תיסכול ב* אחד , יש לכם ברסה\ריאל בשבת אולי תעזוב אותנו בשקט עם שיעורי הסטוריה , ותחזור לפורום המשעמם שלכם שלכם שגם בשבוע של מישחק עונה אתה לבד שם מעודד את עצמך .
    יש לי הצעה בישבילך תצטרף לאפי הנמר ותיפתח חברת עידוד לפחות לא תהיה לבד.
    יאאללה די יש ליגה הערב פרסטון בקרדיף מתחיל לי השידור ביי

9. Yeste Member

זה לא יאמן,בדיוק עכשיו נכסתי לפורום כדורגל ספרדי באנגלית,אותם טיעונים,אותם תגובות.
    רק ששם זה אנגלים וספרדים אמיתיים.

ספרדי(עם שגיאות כתיב)
    אנגלופיל:

10. eastlands Member

קווין קיגאן מצטרף לגורדון סטראכן וממש מיתפוצץ מכעס על ראשי פיפא ועל הספרדים.
    "מה שמעצבן אותי יותר מיכול הוא שלאנשים בעמדות מפתח לוקח יותר מידיי זמן לומר את מה שכולם יודעים כאמת למה שקרה, למה הם לא יכולים לומר זאת היתה בושה , לומר זאת היום , לא בעוד שבוע ולא בעוד חודש היום, בימקום זה הם מדברים על כך שמישהו צריך קודם להיתלונן , למה צריך בכלל להיתלונן על דבר כזה , כל אחד עם קצת היגיון של צדק יודע בדיוק מה קרה שם , אנשים פשוט מפחדים לדבר וזה מה שמעצבן אותי . לפחות יש ליגה והשחקנים חזרו למדינה שבה מכבדים אותם במי שהם , ובמדינה שדברים כמו יום רביעי לא קורים , וגם אם קורים העבריינים משלמים כהלכה"

11. ArsenalFan Member

האמת, לא היה לי כוח לקרוא את כל הדיון המאוד ארוך שהתפתח כאן, וגם גלש לפסים לא רלוונטיים בין כמה גולשים (חלאס להעכיר את האווירה בפורום, שאף אחד כאן לא ייקח על עצמו את התפקיד של החכם מכל אדם). גם לא ראיתי את כל המשחק אלא רק תקציר בסקיי, ככה שלא נראה לי שיש לי מה לתרום בנוגע לדיון על כדורגל. זה לא כל כך חשוב אם אנגליה כיסחו, מה שבאמת מפריע כאן זו הגזענות.

לא, זה לא קומץ. כששומעים נהמות כל כך חזקות כלפי רייט פיליפס ואשלי קול, אי אפשר להאשים את המיקרופונים, אלו היו אלפים- אם לא עשרות אלפים. וזה לא חשוב אם אלו רק אולטראס, או אם אלו אוהדי אתלטיקו. ספרד היא מדינה שמאז נפילת פרנקו עטתה דגלים של ליברליזם, שוויון וסובלנות והצטיירה כמוסרית והומנית. עם כל האירועים שקרו בספרד בשנה האחרונה, הדבר הכי טוב שניתן לומר על ספרד במישור הפוליטי-חברתי הוא שמדובר בצביעות מהסוג הנמוך ביותר של חברה שההתפתחות התרבותית והפוליטית שלה מפגרת בהרבה שנים אחרי זו של שאר מערב אירופה. התגובה הספרדית- גם במישור ההתאחדות לכדורגל וגם מטעם גורמים פוליטיים- היא בושה וכלימה למדינה שרואה בעצמה נאורה ותרבותית, או כמדינה בעלת משקל באיחוד האירופי. וזה בלי קשר בכלל לאנגלים.

איך ניתן בכלל לטעון שזה קרה בגלל כסחנות אנגלית? הרי הטיעון הזה מופרך לחלוטין. אני ראיתי בתקציר תיקול די ברוטלי של פרנק למפארד (נראה לי לפחות. בכל מקרה, זה היה שחקן לבן) שלא זכה ולו לנהמה גזענית מכוערת אחת כמו זו ששון רייט פיליפס קיבל, אך ורק משום היותו שחור. כסחנות והתנהגות אלימה על המגרש זה אולי דבר ראוי לגינוי, אבל אין דבר יותר מכוער מגזענות ואין שום דבר שמצדיק אותה. וכל מי שמנסה להגן על עלוב הנפש הזה, לואיס אראגונס, בטענה שדברים כאלו נאמרו "בצחוק", כדי "להכניס מוטיבציה" וכו'- מבחינתי הוא שווה ערך לאותם ברברים שנוהמים לשחקנים שחורים, באיצטדיון טדי או בסנטיאגו ברנבאו. וכן, לדברים של אראגונס על תיירי הנרי הייתה משמעות עצומה! ארסנל היום (תיירי הנרי הוא במובן הזה סמל מוביל) מסמלת יותר מכל קבוצה אחרת בעולם את שת"פ בין תרבויות וגזעים שונים, הקבוצה הכי אנטי גזענית בכדורגל האירופי, והיא סדין אדום לכל אותם גזענים עלובים שתמיד שמחים לתקוע את הערותיהם הגזעניות בהקשר של ארסנל (זה לא פלא שרוב ההתקפות הגזעניות בשנים האחרונות מופנות כלפי ארסנל במשחקים בינלאומיים ואירופיים). כל הכדורגל האנגלי הולך בכיוון הזה, והרגישות לגזענות גבוהה מאוד. אראגונס לא שונה מהגזענים של לאציו ואיינדהובן, וההתבטאות המכוערת שלו על תיירי הנרי הפכה להיות מנטרה בשבועות האחרונים בפיהם של הגזענים המלוכלכים באירופה כולה, ממש כמו ההתבטאות המגעילה של פיני גרשון שהפכה להיות פתגם בפיהם של גזענים ישראלים. גם פיני וגם אראגונס נשארו בתפקידם למרות שהיה צריך לזרוק אותם לכל הרוחות, רק שבמקרה הספרדי מדובר בנושא משרה ציבורית. פניה המושלמות של ספרד ה"ליברלית".

כן, גם באנגליה יש גזענות, אי אפשר גם לטאטא אותה מתחת לשטיח. אבל העובדה היא שמחזות כמו שנראו במדריד ביום רביעי לא היו כבר שנים במגרשי כדורגל בבריטניה, המדינה שרשמה את אחוזי ההצלחה הכי מרשימים באירופה בטיפול בגזענות במגרשי הכדורגל.

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/04
  12. Yeste Member

זה אבסורד,אתה מאשים מדינה שלמה בכך שקומץ קטן ובודד מאוהדי ריאל שאג בכול פעם ששחקן שחור נגע בכדור.על לואיס ארונייס אתה לא צריך לספר לנו,כי שנינו יודעים שאתה לא מכיר את הבן אדם.
    מה שהצית את אותו קומץ ששאג ,לא היה האימרה של ארגונייס ,אלא ההתנהגות של האתחדות שלכם כלפיו.
    כולם יודעים שהנרי שחקן גדול,אבל זה לא סוד שהוא בנאדם מגעיל,שחצן,שנוהג לזלזל ולהתכסח אפילו עם חבריו לקבוצה,צריך להבין שזה לא מפתיע שאדם כזה יוצר לעצמו אויבים.ארגונייס כינה אותו באימון "חרא שחור"זה ממש ממש לא בסדר ,הוא התנצל בפני הנרי,תעברו לסדר היום.בכלל כול העניין הזה הוצא ע"י התקשורת החובבנית מפרופורציות,האולטרס עשו את מה שהם עשו בכדי ליצור פרובוקציות,בדיוק כמו שהתקשרות באנגליה עשתה ועושה.

13. ArsenalFan Member

לעומת

לא ייאמן ששני המשפטים האלו הגיעו באותה הודעה. אתה מעביר ביקורת (טיפשית, אני מוכרח לציין. ההתבטאות שלו מוכרת וידועה, לא צריך להכיר אותו בשביל לשפוט התבטאות כזו), ואחר כך עושה בדיוק את מה שהעברת עליו ביקורת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

ובכלל, איזה "אוייב" הוא אראגונס לתיירי הנרי? למה זה קשור? ההתבטאות של אראגונס שייכת לתקופות חשוכות שספרד כנראה עדיין לא ממש השתחררה מהן. אין לה שום תירוץ, זו הייתה התבטאות גזענית, נקודה. על דברים כאלו במדינות הרואות עצמן נאורות אנשים הולכים הביתה בבושת פנים כי מדובר בהתנהגות ציבורית פסולה. יודע מי זה רוברט קילרוי-סילק? כנראה שלא, אבל הוא אמר שהערבים הם מחבלים מתאבדים בשידור ב-BBC, ופוטר מיידית. את אותה בעיטה בתחת ארגונס היה צריך לקבל, על אמרה הרבה יותר שערורייתית שכבר הספיקה להיות סלוגן לגזענים באירופה. וכפי שאמרתי- מי שמגן על ההתבטאות הזו למעשה ("הוצאה מפרופורציות". האמת, אין כאן חינוך לאנטי-גזענות כך שאני לא מצפה שתבין את המשמעות של התבטאות כזו, לכן אתה מאמין שמדובר בפרובוקציה תקשורתית), מבחינתי שווה ערך לאותם ברברים שנהמו לאשלי קול ולשון רייט פיליפס. אתה כנראה ביניהם.

קומץ in my ass. אלפי אנשים זה לא קומץ, ואני לא "מאשים מדינה שלמה" רק על סמך הקריאות הגזעניות הללו, ברור שיש גם אנשים שאינם גזענים בספרד. הבעייה היא שההתאחדות הספרדית לא זרקה אדם שנושא משרה ציבורית (מאמן נבחרת זה עדיין משהו בעל משמעות, אפילו שבספרד מחליפים מאמנים בכל שנתיים) אחרי ההתבטאות המכוערת שלו, והבעייה היא שעד עכשיו שום גורם פוליטי בספרד לא נתן התייחסות רצינית למפגן הגזענות הדוחה שהתקיים ביום רביעי בבירת ספרד. אם זו לא צביעות של ממסד שרואה בעצמו "ליברלי", אינני יודע מה כן.

14. Yeste Member

ושוב,אתה מטיח האשמות להתאחדות הספרדית שלא פיטרה את ארגונייס,תבין ,אתה מתהנג בדיוק כמו התקשורת האנגלית מוצצת הדם שדוחפת את אפה למקומות שבה היא לא רצוייה.
    תמשיך תמשיך להאשים את ארגונייס,ולטעון שאין שום שוני ביני לבין האולטרס שנהמו,ועוד אחרי שגיניתי עשרות פעמיים את הדבר שהוא אמר.אוקיי,אסור היה לו להגיד את זה,אבל שוב,בניגוד לנבחרת שלכם,שבא עומד שבדי מיליונר שאני בספק אם יודע את היסטורית בריטניה,אצלנו עומד מאחורי הקווים,סמל! ,תבין ,בספרד הוא סמל בספורט,ואימרה כזאת טיפשית על שחקן שבכול מקרה משתחצן ,מזלזל ויוצר לו אויבים לא צריכה לגרום לפיטורו של סמל(אני לא מצדיק,הוא התנצל !) לפי טענותיו וטענות התקשורת
    ,תפטרו את אריקסון שתוקע מזכירות בהתאחדות על ימין ועל שמאל,בושה!

15. Barcik Member

עדי, ביום שבו אלפי אוהדים ספרדים יעודדו באופן רצוף במשחק ליגה, תוכל לאמר שהם נהמו לעבר שחקנים שחורים.