השער של וולבק מהיום הוא שכפול מדויק של שער אחר שהובקע העונה או בעונה שעברה מישהו יודע על איזה שער מדובר? זה משגע אותי
רק אנגליה שינתה קצת את סגנון המשחק שלה קצת, גם בהתחשב באפרוריות ובאמצעים המוגבלים שלה - והיא שיחקה הרבה יותר טוב. שני השערים שספגה הגיעו מטעויות קשות בהגנה ובלי קשר לשינוי השיטה. אנגליה לא כבשה שערים גדולים אבל השער של וולבק יפה והודג'סון פגע בול עם החילוף של וולקוט - שער ובישול, משהו שספק אם הראה בנבחרת מאז שאנגליה פירקה את קרואטיה במוקדמות המונדיאל עם קאפלו. יפה מבחינת האנגלים העניין של לחזור מפיגור ולהפגין אופי. שבדיה - זה ממש לא זה. זלאטן קרוב, זלאטן ליד, זלאטן נוגע בכדור ומחלק מסירות - אבל אין מי שיסיים, אלמנדר מאוד בינוני. צרפת עם משחק טוב נגד אוקראינה, וזה מה שקורה שהמאמן לומד תוך כדי תנועה ומכניס שחקן כמו מנז במקום מאלודה. כמוכן צרפת הייתה הרבה יותר נחושה ורצינית ולא שיחקה בהליכה. ריברי המשיך לפרוץ, בנזמה אמנם לא כבש אבל בישל שני שערים כמו גדול, והכל בנבחרת דפק כמו שעון. אוקראינה הציגה בעיקר את שבצ'נקו הנהדר עם שני מבצעים יפים ובאמת שהכדור אצלו יש צמרמורת, עוד אגדת כדורגל שעוד מעט תסיים את הקריירה והזכרונות כל-כך יפים. הקרב על המקום הראשון פתוח לגמריי ואף-אחד לא רוצה להיפגש עם ספרד ברבע הגמר.
בסופו של דבר אני חושב שההודעה של xavi6 מעליך מסכמת את הכל. הוא קשר מרכזי סביר, עדיין יש חמישה אנגלים שיותר טובים ממנו בעמדה הזאת אז אני לא חושב שזה רלוונטי. אתמול הוא תופקד כקיצוני. הוא קיצוני בינוני מאוד, לא מהיר, לא תכליתי במיוחד, צפוי כמו שמש שזורחת בבוקר ושוקעת בערב מבחינת הפעילות ההתקפית שלו. אילולא ה-recovery שלו, שעוזרת לו להשיג כדורים עם מלחמה ונחישות, אני לא מבין במה הוא יותר עדיף על דאונינג המושמץ. תשים את מילנר בליברפול של 2011/12 והוא יהיה הרבה יותר קרוב ל-0 שערים ו-0 בישולים מאשר למספרים של סוארז או ג'רארד. הוא צריך לשחק אך ורק אם הודג'סון רוצה מערך של שלישיית קישור. היות ואני מעריך שנראה 442 עם רוני וקארול/וולבק בהתקפה, מה שצריך זה קיצונים שמסוגלים ליצור משהו ולא רק לתקן טעויות של עצמם. וולקוט ויאנג זה לא להיט, זה אפילו די מביך כשמסתכלים על מה שיש לגרמניה, ספרד, צרפת ואפילו הולנד עם 0 נק', אבל זה מה שצריך להיות.
טרם ראיתי באוקראינה שחקנים נוספים פרט לשבצ'נקו שיודעים את התאכלס וזו הבעיה העיקרית של המארחים. חוץ מזה זה אותה הגנה שבין היתר תוקעת את דינמו קייב ללא שום תואר כבר שלוש שנים וגם ללא הצלחות באירופה, לא רק בפן המקצועי, אלא גם בפן המנטלי. ראיתי רוב ההרכב האוקראיני נגד מכבי ת"א בשני המשחקים - ההתרשמות הייתה לא ממש טובה.
Mellow29, אני מסכים איתך בכל מילה, אך כיצד זה מתקשר להשוואה שערכת קודם לכן בין סטיוארט דאונינג מול ג'יימס מילנר אני לא יודע. האם השני אשם בזה שרוי הודג'סון שיחק איתו באגף? זה מובן לחלוטין שצריך לשחק עם קיצוני טבעי ומהיר במקומו שם, בוודאי במשחק פתוח שכזה שהאנגלים היו חייבים לנצח. אין לי ספק שאפילו דאונינג, שלא היה צריך לקבל זימון, היה תורם יותר ממנו כי לא מדובר בקיצוני טבעי ואני גם לא יודע אם בכלל מדובר בקשר מרכז שדה טבעי למען האמת, למרות ששם הוא מוציא מעצמו את המיטב. כמו שכבר ציינתי, מילנר הוא שחקן-כלבו ולתייג אותו בעמדה כזו או אחרת עושה עוול כלפיו וכלפי התרומה שהוא מסוגל לספק.
שחקן כלבו זה נחמד כשיש לך סגל רחב ואתה צריך להתחשב בשיקולי פציעות והשעיות. אין לי התנגדות שמילנר יהיה בסגל, הוא מסוגל לכסות כמה עמדות ולהיות גיבוי גם במרכז הקישור וגם באגפים. אבל בפועל, יש שני קשרים טובים ממנו שנראים טוב מאוד באליפות, והוא רואה את עצמו גיבוי לעמדות האלה רק כי עוד שניים פצועים ושלישי לא זומן (למפארד, בארי וקאריק). כל החמישה הללו טובים ממנו, סתם לרקורד. בעמדת הקיצוני הוא ממש לא נחשב כגיבוי ע"י הודג'סון. הוא כמעט first choise להרכב ביחד עם יאנג שהסריח אתמול את הדשא. הוא בטח נחשב יותר מדאונינג, וזה לגיטימי, אבל אין לו איכויות כקיצוני שמצדיקות את הקרדיט שהוא קיבל שם. אין לי בעיה שמילנר יהיה אופציה חשובה מהספסל אם הודג'סון חושב שצריך שינוי במרכז הקישור או באגפים. אבל הוא משחק כקיצוני, התפקיד לא זר לו, והוא ממש לא נראה טוב בתפקיד הזה. זה הכל.
Mellow29, אתה כבר בפעם השניה רושם מה למעשה קורה בפועל בצורה נכונה ומדוייקת. לעומת זאת, אני בסה"כ באתי להציג פרפספקטיבה שונה על ג'יימס מילנר. אני (שוב) נאלץ להסכים איתך, אך במצב הקיים אצל הנבחרת האנגלית אין שום חלופה ראויה עבורו. הטכניקה, הורסטיליות והיכולת הנהדרת שלו במצבים הנייחים היא חיונית עבור האנגלים ואני מאמין שעם קיצוני טבעי יותר בצד ימין שיוכל לאזן אותו ולהוריד ממנו נטל מסוים, בדיוק כמו שתיאו וולקוט עשה היטב אתמול מהרגע שנכנס, נוכל לראות אותו ביכולת הרבה יותר טובה, לכל הפחות הרבה יותר פעלתן ודומיננטי מאשר המשחק אתמול. כמו כן, אני חושב שאשלי יאנג הכי הרשים במשחקים שלו בנבחרת אנגליה כאשר הוא שיחק כקשר התקפי - מה שנתן לו יותר חופש פעולה לעשות ככל העולה על רוחו. אני לא חושב שהוא צריך לשחק בעמדה הזו במשחק הבא, אך זו עוד אופציה טקטית שצריך לקחת בחשבון לגבי המשך הקמפיין עם חזרתו של וויין רוני לנבחרת.
בתור אוהד אנגליה אני אומר לך מכל הלב שאני מעדיף לפגוש את ספרד מאשר את קרואטיה או איטליה. קרואטיה זו נבחרת מסוכנת לאנגליה, היא יודעת לשלוט במשחק במיוחד נגד הקבוצה הנוכחית של הודג'סון, וילאביץ' ומאנדזוקיץ' זה בדיוק מסוג השחקנים לפרק את ההגנה של אנגליה. וגם איטליה אנגליה תעלה בקלות ראש כי איטליה לא כזאת גדולה ותעקץ באיזה 1-0 או שתעוף בפנדלים. נגד ספרד הם יעלו עם הרבה יותר מוטיבציה, הגנה מפוקסת, ישחקו על מתפרצות מהירות, ההרכב ישתנה לטובה בגלל המשחק הזה לדעתי, זה עדיף. גם ככה אנגליה תצטרך לעבור משחק גדול בדרך לתואר.
אני היחיד שחושב שהשער הזה הוא פוקס אחד גדול? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx אני בכלל לא בטוח שהוא התכוון להחליק ככה את הכדור, אלא יותר לעצור אותו ולהסתובב, אבל זה ברח...פנימה!
נראה לי שכן שער מדהים זה לא כי זה לא ממש קשה ויותר מזה אם הוא לא היה מכניס את זה זה היה החמצה בשבילי אבל בהחלט מהלך חכם של וולבק
זה לא איזה גול עם הישבן, סך הכל הרבה עושים את זה - רק שהכדור לא באוויר. אפילו אני, בשכונה, הכנסתי באותו סגנון לפני שבוע. וולבק רץ לכדור והגיע מוקדם וזה היה הדבר המתבקש.
לא התכוונתי שזה גול נדיר, ושזה לא היה החמצה אם הכדור לא היה נכנס בסופו של דבר... פשוט על הדרך שזה קרה, היא פשוט לא במתכוון בהכרח, אבל אולי סתם קיבלתי את הרושם הזה. בכללי, אני לא מאמין ששחקן כמו וולבק משחק בהרכב פותח של אנגליה, למרות הגול.
"שחקן כמו וולבק"? מה הבעיה בו בדיוק? האנגלים לא במשחק גדול (מפתיע משהו...) אבל הראו המון אופי עם החזרה. במחצית הראשונה השליטה של האנגלים הייתה מוחלטת, גם אם זה לא התבטא במצבים לשער. השבדים בכלל לא היו במשחק. במחצית השנייה איכשהו שני מצבים נייחים והכדור נכנס בגלל טעויות של ההגנה, וגלן ג'ונסון בראשם. דיי ברור שהוא לא צריך לפתוח בהרכב וכל שחקן אחר יכול להחליף אותו מצידי, מי שלא יהיה (לא באמת. רק ג'ונס או קלי). הודג'סון עם ניהול משחק מצוין וחילוף שבסופו של דבר גם הביא את הניצחון. שאפו. מלבד זאת, לא ברור לי בכלל מה המאמן השבדי ניסה לעשות פה עם איברהימוביץ', לתת לו להיות שחקן חופשי ושיעשה מה שבא לו. מהלך טקטי כושל במיוחד. איברהימוביץ' לא הועיל בשיט למשחק של השבדים. לגבי הצרפתים, לטעמי הם עוד לא ברמה של גרמניה/ספרד ולכן אני לא חושב שצריך להזכיר אותם כפייבוריטים לתואר יחד עם השתיים שהוזכרו. יחד עם זאת אני חייב לציין שהם מאוד הרשימו במשחק נגד אוקראינה, ולמרות שהם אינם פייבוריטים, הם כן יכולים להוות איום גדול על התואר עבור גרמניה או ספרד. יהיה מעניין אם בסופו של דבר הם יהיו אלה שיפגשו את הספרדים.
שחקן שאין לו טכניקה כמעט בכלל, נורא מגושם. מסתמך בעיקר על המהירות שלו וזהו. במה הוא טוב בדיוק..? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx