אם הדברים המיוחסים כאן לזיבלין נכונים, זה מכוער ומוכיח שוב את הלך הרוח שלהם ש"צריך להחליף את העם".החלטת הבוחר זו רק המלצה, אנחנו המורמים מעם בחונטה שאף אחד לא בחר יודעים טוב יותר מכם מה טוב לכם בבונים. http://digital-edition.israelhayom.co.il/Olive/ODN/Israel/
לא הבנתי איך התוכנית הזדונית הזאת הייתה אמורה לעבוד. הנשיא לא יכול הטיל את הרכבת הממשלה על מי שבא לו אלא על ח"כ שמביא 61 ממליצים. כלומר סער היה צריך קודם כל לחזור ולהתמודד בפריימריז, אז לרתום המון ח"כים שימליצו עליו במקום על ביבי, גם במפלגות אחרות, ורק אז זה יכול היה לצאת לפועל.
קודם כל מאשימים, אחרי זה מפיצים בעזרת הפיונים בשכר ברחבי האינטרנט ואז מקווים שאנשים טיפשים/לא מבינים מספיק כדי לקלוט שמשקרים עליהם Sent from my SM-J710F using Tapatalk
את הידיעה קראתי לפנות בוקר בעיתון הדיגיטלי ישראל היום ובהמשך האזנתי לאפי טריגר שראיין את דוד אמסלם.לא ידעתי שמדובר בגדעון סער ואני לא חושב שזה משהו שיכול היה להתממש ולעבור חלק בגרון מצידם של מצביעי הליכוד. לשון החוק אומרת כך :"משיש לכונן ממשלה חדשה יטיל נשיא המדינה, לאחר שהתייעץ עם נציגי הסיעות בכנסת, את התפקיד להרכיב ממשלה על אחד מחברי הכנסת שהסכים לכך". החוק אינו מחייב את הנשיא בענין הזה וכבר היו דברים מעולם. בדרך כלל מטיל הנשיא את הרכבת הממשלה על מנהיג הרשימה הגדולה ביותר, זו שזכתה במספר המושבים הרב ביותר בבחירות. אבל לא בהכרח. העיקרון שאמור להנחות את נשיא המדינה הוא מיהו המנהיג בעל הסיכוי הרב ביותר להרכיב ממשלה. בבחירות 2009 זכתה קדימה במושב אחד יותר מאשר הליכוד (28 לעומת 27), ולפיכך קראה מנהיגת קדימה דאז, ציפי לבני, לנשיא להטיל עליה את תפקיד ההרכבה. אולם הנשיא פרס בחר להטיל את המלאכה דווקא על מנהיג הליכוד בנימין נתניהו, אחרי שנוכח לדעת בעקבות התייעצויות שקיים עם נציגי הסיעות כי לממשלה בראשות נתניהו תמיכה רחבה יותר בכנסת, ולכן סיכוי רב יותר לעמוד במשימה. ועכשיו למקרה הפרטני לגבי זיבלין.אם הוא היה אומר למשל החלטתי לא להטיל על ראש הרשימה הגדולה ביותר להרכיב את הממשלה כי "בענין החקירות בלה..בלה..בלה" החוק היה מכסה לו את התחת ותתפוצצו והנה הוא נקם את נקמתו. נראה לי הזוי ומופרך אבל כשמדובר בכנופיית החונטה הכל אפשרי.
זה העניין-חוקית אפשר להטיל גם על אורן חזן להקים ממשלה, אבל זה לא שווה כלום אם אין לו תמיכה. אם לסער יש תמיכה של רוב הח"כים-בכללם כמובן מהליכוד-אז המהלך חוקי לחלוטין.
אם הלך הרוח שהתשקורת תוביל מהלך שיתמך בעתירה לבג"צ (שניהם בעלות אג'נדה נגד נתניהו ואני לא מחדש לך בענין הזה )תיצור לחץ על זיבלין. כל מה שישאר לעסקן זה רק לומר.החלטתי להיעתר לרחשי העם ולא להעמיד את מדינת ישראל בפני בלה בלה בלה..נראה הזוי נשמע מופרך אבל מסתבר שקיים.אמסלם אמר שהוא רוצה לסגור את הפרצה שקיימת באופן חוקי יודע מה?גם אם האפשרות הדמיונית קיימת רק ב2 אחוזים? עדיין כדאי לסגור את הפרצה בחוק.
בבחירות לכנסת (למעט ב-96, 99, 2001) אתה לא מצביע לראש הרשימה אלא לרשימה כולה. לכן אם הליכוד מנצח ומחליט להציב מישהו אחר בראשו זה לא עיוות רצון הבוחר וזה לגיטימי.
ביגמן מצא עוד חצי מליון דולר אלדד יניב סיפר בספרו על 500-600 אלף של מרטין שלאף שלא חזרו . כמה היה לנו שם קלארשו? https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/44668842_2427270133966854_8929059840983040000_n.Xxx?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=9b0d2c0b22fdc0c890db5d8a116b9819&oe=5C55306C
חכים בליכוד עזבו הצבעה נגד הנכים, בקואליציה זעמו: לכו לקיבינמט, כל הליכוד ברח - חדשות רוטר קואליציה אנטי חברתית במובהק. לא ראיתי את המאפיונר ליברמן עומד ככה על רגליים אחוריות כל פעם שהעלוקות מצה"ל דרשו עוד כמה מיליארדים. וזה לא שחברי הליכוד טובים יותר, אם היתה להם טיפת רגישות חברתית הם היו צריכים בכלל להצביע ביחד עם גלאון. אבל הם היו עסוקים בלברוח. מיום ליום הגועליציה הזאת יותר מבחילה אותי. אם נשים רגע בצד פלסטינים, איראן וכאלה הממשלה מתייחסת לאזרח הקטן כאל סרח עודף. הוא משעמם אותה. זה מהימים האלה שאני אומר לעצמי שעם כל זה שאני ימין כוס אחתק לא בא לי להצביע לאנשים האטומים האלה, שיסתדרו בלעדי.