לא הבנת אותי, התכוונתי שאני רוצה שגם אנשים עם פסיכומטרי "סביר" ילמדו רפואה בארץ, אני לא רוצה שהם ילמדו בפקולטות פחות טובות בחו"ל, בכל זאת יכול להיות שהאנשים האלה יטפלו בי בבוא היום.
לצערי גם היום יש עומס רב על המחלקות מבחינת כמות הסטודנטים וזה מוביל לפגיעה באיכות הלימודים החשיפה אותה מקבלים, אין מספיק מחלקות בארץ להכיל את כל הסטודנטים שלומדים באוניברסיטאות בישראל, כדי לקלוט יותר צריך לבנות עוד בתי חולים ומחלקות. בתי חולים סמי-פרטיים דוגמת אסותא אשדוד הם אחלה פיתרון, אבל זה לא מספיק, המדינה צריכה גם לבנות.
מעניין שכשגולדברג מונה ליו"ר הועדה על ידי הממשלה הוא היה בסדר גמור, פתאום הם נזכרו שהוא "תרח שמאלן" שרים תקפו את גולדברג: תרח שמאלן שעשה הכל להכשיל את המינוי - חדשות רוטר
מפתיע שצריך ועדה שלמה כדי להבין שהמפכ"ל החדש עוד הולך להיות יותר גרוע מהנוכחי, וזה אתגר לא קטן. גלעד ארדן אידיוט ומה שמפתיע זה שבכל פעם שהוא אומר משהו זה רק נהיה יותר גרוע, כשאתה חושב שכבר אין לאן ללכת.
כבוד לאנשי המקור על התחקיר הזה ובכל זאת זה עוד לא בית משפט. אני עדיין מתקשה לראות איך מוכיחים את מה שהוא קיבל תמורה בפועל כי שוב אני לא זוכר תקדים לזה שמרשיעים בשוחד על "סיקור אוהד". הרשעות בשוחד בדרך כלל הם על דברים מאוד מוחשיים - הנה כסף, הנה תמורה מאוד ברורה.
ברור שהתחקיר זה לא בית משפט, זה רק דוגמה לזה שנעשה שם מאמץ "לשרת" את נתניהו. בעניין השאלה אם הטיית סיקור יכולה להיחשב לשוחד, זה באמת עניין אחר. אני בספק אם בתי המשפט בישראל אם פעם נדרשו להכרעה בעניין, אבל היי, מעולם לא היה כאן ראש ממשלה שניסה להשתלט כך על התקשורת.
השאלה אם באמת היתה הטיה בסיקור. בתור אחד שנכנס לא מעט לאתר באותה תקופה לא שמתי לב לשום שינוי(ומסתבר שאני לא היחיד וגם מידה כתבו על זה יפה)
כבר כתבתי לך בדיון על התקשורת - השאלה היא לא אם הסיקור הפך משלילי לחיובי, אלא אם היתה השפעה על הסיקור. אם במקום להיות שלילי ברמה 8, זה היה שלילי ברמה 4. זה לא שאם היתה השפעה אבל היא לא הביאה את וואלה לרמת ישראל היום 2, אז זה לא נחשב. בטח ובטח אם ניתנה תמורה בשל כך. אגב, הדבר המצחיק הוא - וגם את זה כתבתי - שחלק מההתעסקות של האנשים "למעלה" בוואלה היתה לאו דווקא בביבי אלא יחצ"נות לשרה. לא שזה משנה דבר, אם זה מה שנתניהו רצה בתמורה לשוחד (לכאורה, לכאורה).
לא יודע מה זה 8, 4, 2, אני רק יודע שהסיקור לא השתנה והוא המשיך להיות עויין את ביבי. יש כאן ריח חזק של רדיפה פוליטית. תכף גם יספרו לי שהיתה עסקת שוחד בין ביבי לאלשיך ורמת האובססיה של אלשיך מ-8 ל-4.
אין רדיפה. אדם שמזמן מרגיש שלא חייב לבוחריו כלום כי במילא יבחרו בו ונמצא המון זמן בשלטון. טבעי שיהיו לו אינטרסים זרים והוא יעסוק בדברים שקשורים לטובתו האישית בלבד. שוב ספק אם יש פה אפשרות באמת להרשיע אותו מבחינה הפלילית, אבל די ברור שסביבתו זו ביצת שחיתות מסריחה ופה צריכה לבוא השאלה אם רוצים כזה ראש ממשלה.
רגע למרות כל העדויות והראיות, הן של מנכ"ל וואלה, הן של העורכים, הן של ניר חפץ, אתה מתכחש לעובדה שהייתה התערבות בוטה להשפיע על התוכן? וכל זה על סמך "מה שאתה זוכר" ואתר הפח מידה שעושה כהרגלו מניפולציות במספרים כדי לדברר את הקיסר?
מי רודף? המשטרה? הפרקליטות? לא יודע אם הסיקור היה עוין או לא. לא יודע איך אפשר למדוד את זה בדיעבד (התשובה: אי אפשר). ואיך אפשר להשוות את התקופה שבה האתר היה תחת השפעת נתניהו לתקופה שלא (מה גם שזה לא באמת רלוונטי - אתר משתנה, עורכים משתנים, עיתונאיו משתנים, זה לא שכלי תקשורת הוא ישות שלא משתנה לעולם). העדויות הרבות מצביעות על כך שהסיקור הוטה בהוראה מלמעלה. זה הכל.
כשמסתכלים על וואלה כמנותק משאר כלי התקשורת בארץ - זה נראה חריג. אבל אם מסתכלים על כל התקשורת כמכלול, יש התערבות כמעט בכל כלי תקשורת מאינטרסים כאלו ואחרים (כפי שהעידו עיתונאים אחרים), כאשר לחלקם יש ריח לא פחות מסריח מתיק 4000 (המעורבות לכאורה של כחלון בפרשה הזו; ידיעות אחרונות ואינספור המקרי תן וקח שקראו שם לכאורה; חוק ישראל היום). האתגר הכי גדול של הפרקליטות לדעתי תהיה להוכיח שהייתה מעורבות/בקשה של נתניהו לשנות את התכנים, כי המעורבות של אלוביץ' לא מוכיחה כלום. גם אם יצליחו להוכיח את הדברים שפורסמו אתמול בהארץ לדוגמא, שעולה מהם ריח לא טוב בכלל, לטעמי זה לא מספיק כדי לבסס את התיק. השאלה אם לאחד מעדי המדינה יש ראיה אובייקטיבית להתערבות של ביבי. @Shacham, בהמשך לדיון ביננו, ממליץ לך לקרוא את זה:
כן כנראה שהתחושות שלי זה לא מדד. יכול להיות שגם התחושות שלי לגבי ידיעות הן פאטה מורגנה והעיתון בעצם נשלט על ידי ביבי. יכול להיות שגם התחושות שלי לגבי בן כספית מטעות אותי ופשוט לא הבנתי את הסאבטקבט, למעשה כל מילה ומילה שם מוכתבת על ידי הקיסר. יכול להיות שברוך קרא עצמו הוא מעריץ גדול של ביבי ואם מריצים את הכתבה על וואלה הפוך שומעים אותו אומר ״ביבי יא מלך אפשר ללקק לך את האגודל?״ לא היתה שום התערבות בוואלה, וגם אם היה ניסיון כזה הוא נעצר אצל העורכים, לכן לא היה שוחד כי ביבי לא הרוויח כלום מהעסקה.
אני מקווה שלא תציע את קו ההגנה הזה לביבי, כי אם כן הוא כבר יכול להזמין את הטקסי למעשיהו. הדברים שלך הם ממש לטמון את הראש באדמה ולהתעלם מדברים שפורסמו ואף נאמרו על ידי שלל עובדי וואלה בשעתו. לא היתה שום התערבות? ואם היתה היא נעצרה אצל העורכים? העורך הראשי של האתר בעצמו אומר שהוא נאבק בהתערבויות בתכנים והפסיד פעמים רבות! קח, תראה, ותחזור אלינו לפני שתמשיך בדברי הבל כאלה. תחקיר "המקור" חושף: כך הפך וואלה לאתר הבית של נתניהו ורעייתו