אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

לא היא לא שולית, כי במקרה הזה היא מעידה היטב על איך שהאתר נראה, ואני עד לזה. ומה זאת אומרת "השאלה איפה זה מופיע"? את כל הכתבות והמאמרים נגד ביבי הם לא החביאו בוואלה אוכל, זה הכל היה בדף הראשי.

2. DRORIKO Member

והנה מה שברוך קרא עצמו אומר על התחקיר: "מה שמתארים עיתונאי הדסק באותה תקופה, הוא תיאור מזוויע של עיוות טקסטים ששלחו כתבים, השתלת פסקאות שמחמיאות לנתניהו ומבקרות את יריביו, ביניהם ארדן, כחלון, בנט, שקד ורובי ריבלין; מתן כותרות מוכתבות ומגמתיות והזמנת מאמרים נגד יריבים"

כן כן מה ששמעתם "מזוויע", לא פחות. השאלה אם מה שקורה בוואלה נקרא אצל ברוכי מזוויע אז איך הוא היה מתאר את מה שקורה בידיעות? שואה עיתונאית? הבעיה שהוא גם לא ניסה לתאר, זה לא עניין אותו בכלל. דם חוק ישראל היום לא ממש עניין אותו, למרות שגם לגביו יש חשד פלילי ואיתן כבל נחקר עליו במשטרה. כפרפאזה על הפרסומת של איטונג: לא ביבי-לא קונה.

3. DRORIKO Member

אתמול בלונדון וקירנשבאום ראיינו בחורה בשם סונדוס סלאח, מזכירת מועצת הנשים של תע"ל, שארגנה את ההפגנה בנצרת נגד האלימות כלפי נשים. עכשיו הצופה הסביר אומר לעצמו שבטח היא תדבר על זה שהחברה הערבית צריכה לעשות חשבון נפש ושהיא צריכה לשנות מהיסוד את היחס שלה לנשים, עם כל מה שמשתמע מכך. לא. ביבי והמשטרה אשמים. זה בכלל האפליה כלפי המגזר הערבי. כמה מפתיע. כרגיל הערבים במקום להסתכל פעם אחת על עצמם ולבדוק איך הם הפכו לחברה כזאת דפוקה ופרימיטיבית בוחרים להשליך הכל על הציונים המתועבים האלה. כן זה בדיוק מה שיעזור להם להתקדם, להתחפר עוד יותר באנטישמיות שלהם. אגב ירון הקשה עליה והזכיר שברשימה המשותפת יושב ביגמיסט ושאחמד טיבי מהמפלגה שלה הגן עליו בחירוף נפש ואמר "אל תתערבו במה שקורה אצלנו", הוא שאל אותה איך היא, בתור מזכירת מועצת הנשים, מרגישה עם זה. היא התחילה לגמגם. אבל בסדר גם בזה ביבי אשם. איך היא אמרה בראיון "הלוואי שילך הביתה". ברקע רואים את ברוך קרא מחייך.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת? בדקת שהכל הופיע בדף הראשי? בדקת מה הופיע בכותרת ומה לא? בדקת כמה זמן דברים היו בדף הראשי לפני שהועלמו? שוב, לא שזה משנה כי הסטטיסטיקה הזו פשוט לא רלוונטית.

לגבי דברי ברוך קרא - עבור מי שחי את העיתונות, שנמצא בתוכה, התנהלות שכזו היא לגמרי דבר מזוויע. אין לי מושג באיזה תחום אתה עוסק כך שאין לי שום דבר להשוות את זה למשהו שאתה עשוי לחוש בעצמך.

בעניין ידיעות אחרונות, דרוקר אמר בסיום התחקיר שחלק מהאנשים שאיתם דיברו בעניין וואלה (רובם לא הגיעו למסך) היו בעלי היסטוריה בידיעות אחרונות ואמרו לו שמה שקורה בידיעות גרוע הרבה יותר. תהיה בטוח שאם אפשר היה להרים משהו דומה על ידיעות, זה כבר היה קיים. אנשים כנראה לא רוצים להוציא דברים. אני מניח שעדיין יש חשש כבד מנוני והכוח שלו. לאנשים יש מקצוע אחד, הם לא רוצים להסתכן.

אבל אני מבין שלא טרחת לראות את התחקיר, וכך אתה יכול להמשיך לטמון את הראש באדמה ולטעון שלא היתה שום הטיה ושום השפעה.

שי אוהב/ת את זה.
  5. DRORIKO Member

רביב דרוקר הוא המדה פאקר של העיתונאים. הבן אדם חשף שחיתות אפילו בעסקת צוללות, שזה תחום בטחוני וכיוצא בזה מאד חסוי וקשה לחדור אליו. הוא לא יכול למצוא אפילו שטינקר מידיעות שיפתח על נוני? מה עד כדי כך נוני מפחיד? אם כך אנחנו צריכים להתחבא מתחת למיטה לא? המפלצת עוד יכולה לבוא לביקור בלילה.

אגב אני מכיר אקס ידיעות שהיה מוכן לחשוף בשמחה את כל מה שהוא יודע על נוני, רק אם רביב דרוקר היה פונה אליו. קוראים לו בועז ביסמוט.

6. DRORIKO Member

ועוד משהו אמיר. ונניח וכל עובדי ידיעות בעבר ובהווה מפחיד לדבר נגד נוני, למה שלא יעשו את זה בעילום שם? במה זה שונה משאר התחקירים של דרוקר ודומיו שמבוססים על מקורות חסויים שמפחדים להיחשף?(ומכאן אחד מחוקי היסוד של האתיקה העיתונאית-אסור לחשוף מקור).

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

דרוריקו, אתה חריג. הצופה/הקורא הממוצע לא יודע מה ואיך פורסם בוואלה לפני חצי שנה.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אינני יודע. אבל אתה באמת חושב שרביב דרוקר יתייצב מול המצלמות בערוץ 10, יודיע שמה שקורה בידיעות אחרונות גרוע הרבה יותר - אבל יחליט שהוא לא בעניין של לעשות תחקיר בעניין? ובשביל מה, ענייני ימין-שמאל? ידיעות אחרונות זה לא ימין-שמאל. במידה מסוימת הוא גרוע הרבה יותר - זה ענייני אינטרסים של המו"ל.

לדברי דרוקר, אגב, אמרו לו שהשיטה בידיעות מתוחכמת יותר. ייתכן. כאמור, אני לא יודע מה קורה בידיעות. אני יודע מניסיוני ב-ONE בשנים שבהן הוא הפך מאתר ספורט רציני לצהובון שמשרת את אופירה והאינטרסים שלה ושל מקורביה, שבזמן שהיה ברור לי לאן הכיוון הולך ולאן הרוח נושבת - לא באמת יכולתי לשפוך יותר מדי אור על מה ואיך זה קורה. אם אתה דואג למדר את מי שצריך, ולפעול בצינורות הנכונים, כנראה שאפשר להטות כלי תקשורת מבלי שזה יהיה כל כך שקוף לכל עובדיו כמו בוואלה.

כמובן שעל ביסמוט אי אפשר להתבסס לנוכח היותו מי שעומד בראש המתחרה הגדולה של ידיעות כיום.

9. DRORIKO Member

הוא אמר את זה בסוף הכתבה בצורה אגבית, כשברור לו שמחר בבוקר כולם ידברו על וואלה ולא על החצי משפט שאמר בסוף.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא יכול היה לא לומר כלום, הלא כך?

11. DRORIKO Member

נראה לי שהוא הכין את עצמו מראש לכל אלה שישאלו "למה לא עשיתם תחקיר על ידיעות?"(חטף על זה הרבה אחרי התחקיר על ישראל היום)

12. סיונרה Member

יש למישהו משהו חכם להגיד על מה שעובר על מיקי זוהר ושולי מועלם?

13. מזגן Member

מה קורה באמת? לא בקיא.

14. סיונרה Member

15. Clichy COYG

מעבר לזה שזה חוק מטופש בפני עצמו (לטפל בסימפטום במקום בבעיה - זה כמו להגיד לנשים לא להתלבש חשוף כי זה מגרה גברים סביבה) הוא מתחיל מדרון חלקלק שיכול להגמר בדברים אחרים.