אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

אם נשווה את זה לכדורגל, אז זה כמו להגיד שאורן יוסיפוביץ׳ מבין באימון כמו ברק בכר מכיוון שיוסיפוביץ׳ מסקר כדורגל הרבה שנים. יש הבדל גדול בין מישהו שמגיע מהתחום לבין מישהו שמסקר אותו מבחוץ. למדתי את זה ממקום העבודה שלי, רק כשהתחלתי לעבוד בתחום שאני עובד בו(תחבורה ציבורית) באמת למדתי להכיר אותו לעומק, הרבה יותר מהעיתונאים שמסקרים את התחום, הם באמת חסרי מושג.

2. alexshw Member

זה עדיין לא משנה את חובת העימות בחקירה. בבית משפט, אם יגיעו לכך, שם יש את העימות האמיתי.

3. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

במידה ואחד מעדי המדינה היה מסכים לעימות, עד כמה זה היה מנקה את ביבי מראיות או הוכחות כלשהן שיש נגדו (במידה ויש)? אני חושב שזה לא היה מציל אותו ולא אפילו במעט. ללכת עם נושא העימות לציבור זה לעשות רעש כדי להסית את האנשים מהעיקר וגם מעיד על פאניקה.

4. מזגן Member

ביבי על פניו נראה שדורש משהו שבגדר ההליכים (Due process). אין שום בעיה עם הבקשה הזו.

5. סיונרה Member

נחמד לראות את דרוריקו פונה לסמכות כשנוח לו. אזכור כרגיל את מה שהוא אומר בדיון הבא שהוא יזלזל בגנרלים לשעבר ובהערכות שלהם את המצב.
    מי אמר שכל בקשה של הנאשם צריכה להתקבל?

6. DRORIKO Member

תראה לי בבקשה איפה פקפקתי בגנרלים בתחומים ביטחוניים

7. מזגן Member

התגובה שלי היא לגבי כך שהדרישה מעידה על איזה הלך רוח של ראש הממשלה. אם קיימת דרישה למשהו שהוא חלק מההליכים אז אין שום פאניקה. דוגמה קיצונית תהיה שנאשם בתקיפה מינית לא ידע את זהות המאשים, זה חלק מההליכים לדעת מי מאשים אותך בפשע ודרישה לדעת את הזהות של המאשים היא לגיטימית ולא הלך רוח כזה או אחר.

אני לא משפטן ולכן לא יודע אם חובת המשטרה לאפשר את העימות (אולי הוא מדבר על מה שנקרא discoveries או משהו דומה לזה) ולא מתאפשר לו. במקרה הזה תהיה הפרה של ההליכים (לא משהו שהמשטרה חפה ממנו במקרים מסויימים). במקרה הזה הייתי מצפה מעורך הדין שלו לשאת דברים בשידור כזה ולא מראש הממשלה כדי שהיא תישא משקל משפטי.

לדעתי אין שם כלום בדיוק כמו שאין בין טראמפ לרוסיה כלום והמטרה של החקירות הן לחפור ולחפש פשעים דרך אסוציאציה (לדוגמא מנפורט - העלמת מס הרבה לפני קמפיין טראמפ, כהן - שיקר לקונגרס העלמת מס ותשלום בעייתי מכספי הקמפיין, פלינט - לא נרשם כסוכן זר של... טורקיה ושיקר ל-FBI בראיון לא רשמי) ולפרסם דוחות שיצבע את המואשם בצורה שלילית.

8. FelaKaT Member

בתיק 4000 יש הרבה פחות דברים (על פי מה שפורסם עד עתה) נגד ביבי מאשר החומר שיש בידי מולר בנוגע לטראמפ ורוסיה.

9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

@FelaKaT @מזגן
    אני שואל ברצינות, מה אתם חושבים על מה שקורה?
    אתם באמת מאמינים שהמשטרה, הפרקליטות ומערכת המשפט קשרו קשר נגד ביבי כדי להפיל אותו?

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/19
  10. FelaKaT Member

אין לי מושג(שכחת את התקשורת, אגב, שלגביהם לא נראה לי שיש ספק) אתה תופתע לגלות שכן?

אגב, אני מוכן להשתכנע אחרת לגבי תיק 4000 אבל עד עכשיו, למרות כל ההדלפות, אין נגד ביבי שום דבר פלילי בתיק הזה (ואני בניגוד אליו חושב שסיקור אוהד כן יכול להיות שוחד)

11. סיונרה Member

לא רק זה, גם אין אף wistleblower מצביע ליכוד (כ-25% מהאוכלוסיה, סביר בהחלט שיותר בקרב שוטרים) שיחליט שלא בא לו יותר וידליף מידע למח"ש או ישראל היום?

12. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם התקשורת כלולה.
    עם כל הסלידה שלי ממדינת ישראל, אני מאמין בלב שלם שזה לא יכול לקרות בישראל.

13. מזגן Member

מתמטית זה לא יכול להתקיים. חומר הוא או אפס או קיים. למולר אין כלום אז לא יכול להיות בתיק 4000 פחות מכלום. כל המטרה של החקירה של מולר היא להוריד (או לתת תירוץ לבשל את המספרים) את אחוז התמיכה לאיזור פחות מ-40 אחוז לאיזור ה-30 ומשם הדמוקרטים ינסו להשתלט על הסנט ולהדיח את הנשיא כי הוא לא מדבר יפה תחת האשמות שאין בינן לבין רוסיה שום דבר וכלום. בדיוק כמו שההדחה של קלינטון לא היתה בגלל שהוא גמר ליהודיה צעירה בפה בבית הלבן אלא על perjury and obstruction of justice.

@Mamadu אני לא בקיא גדול בתיק 4000 (ועד כמה שאני מבין זה התיק העיקרי) אבל ממה שקראתי לא ראיתי שום דבר חד משמעי. אולי קראת מסמך שאני לא קראתי. שתף את דעתך ותספק סימוכין, אין לי בעיה לשנות את דעתי לכך שנתניהו מושחת לפי תיק 4000 וצריך לעוף על טיל לכלא.

14. Lebron Member

אם אתה לא בקיא, מאיפה הביטחון הגדול שאין כאן כלום? כל אחד בישראל נהיה לי מומחה, אף אחד לא יודע מה כלל הראיות בתיק וכבר קובע נחרצות אם יש או אין כלום

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

@מזגן
    מה שאני יודע זה מה שפורסם בתקשורת המיינסטרים.
    אני פשוט מפעיל היגיון פשוט, לא יכול להיות שכל כך הרבה גופים מתחומים שונים קשרו קשר נגד ביבי.
    אני אשמח אם תאירו את עיניי ותסבירו לי איך רוני אלשיך (לא שמאלן, מינוי של נתניהו), מנדלבליט (לא שמאלן, מינוי של נתניהו), ערוצי התקשורת השונים, הפרקליטות ועוד גופים אחרים הם בעלי מטרה משותפת והיא להפיל את נתניהו, בחייכם, זו תיאוריית קונספירציה לא מציאותית.

אני באמת לא יודע מה יקרה בסוף, יכול להיות שהוא יזוכה או מקסימום יואשם בהפרת אמונים, אני כן בטוח שהוא נחקר כי יש חשדות סבירים להתנהלות פלילית.