אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

2. avicii Member

תומכי ליכוד- גנץ היה רמטכ"ל חלש.
    תומכי גנץ- הקבינט המדיני הוא זה שמתווה מדיניות אז כל גילויי חולשה מגיעים הדרג המדיני.

קולעים בול לקלישאה על כישלונות.

3. רוברטו באגיו31 Member

אני לא מבין את האמירות החלולות האלו...אי אפשר לנהל דיון ענייני בשום נושא ???
    רמת הדיון פה נמוכה ומשקפת את הדיאולוג ורמת השיח האישי והלא ענייני שמתחולל בשנים האחרונות בתקשורת, בכנסת ובחלקים מהציבור הישראלי .

האמת היא ש" צוק איתן " הייתה מלחמה כושלת לא פחות מלבנון השנייה...נהרגו לנו חיילים בגלל רשלנות פושעת של ראש הממשלה, שר הביטחון יעלון וכמובן הרמטכ"ל .

בראש ובראשונה האחריות היא על ראש הממשלה החלש והרופס, שלא מסוגל/ לא מוכן להוליך מדיניות ברורה וחזקה אל מול הדרג הצבאי...

כמו במערכת המשפט, ככה גם בצבא. תחת שלטונו של נתניהו, צה"ל הפך לצבא חלש ומתייפייף, שמסכן את החיילים הגיבורים שלנו רק בשביל לא לפגוע ב " לא מעורבים " .

הקרן לישראל החדשה הסתננה לדרגים הבכירים ביותר בצה"ל והופכת את חיילינו לפושעי מלחמה, ונתניהו במשך 10 שנים נתן גיבוי מלא להפקרות הזאת .

יכול להיות שגנץ עשה טעויות קשות במלחמת "צוק איתן", אבל הוא ממש לא הבעיה .
    הבעיה היא מי שנתן/ לא נתן לו הנחיות ברורות לניהול המלחמה הזאת, וגיבה אותו בסיכון חיי חיילי צה"ל .

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/19
  4. avicii Member

אני טוען שכל אחד מנסה להתנער מאחריות ואתה אומר אותו הדבר ואמירה שלי חלולה?

5. DRORIKO Member

6. מזגן Member

איך הגעת למסקנה שמלחמת לבנון השנייה היתה כזו כושלת. זה קצת נשמע לי כמו חומר שהתקשורת ניסתה לדחוף לכולם. המספרים (וגם הקצינים בשטח, לפחות עם אילו שאני דיברתי) אומרים שצה״ל גבר על חיזבאללה בכל דבר בערך.
    בינת ג'בייל, הסטיל, והפצמר שנפל על קבוצת החיילים שעמדו בקבוצה בכלל באיזה ישוב ולא בקרב היו האירועים שבהם חיזבאללה פגע בנו. למעט אלו מבחינת הרוגים זה היה ביחס של 1 ל-10 אם אני לא טועה וחיזבאללה הגיע למצב שבו היה על סף קריסה כי נאלץ לדחוף נשק ל״ג'ובניקים״ שלו ולדרוש שיזרקו למערכה כגופות בפוטנציה. ככה אני מבין את המלחמה ההיא.

מעניין אותי לשמוע על פי אילו סטנדרטים אתה בוחן אותה שעל פיהם צה״ל נכשל כל כך.

7. רוברטו באגיו31 Member

כשבוחנים מלחמה, בוחנים אותה מכל הבחינות : תיפקוד של ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל, ההתנהלות של האזרחים ופיקוד העורף וכמובן צבאית .

מבחינה צבאית, צה"ל היה לא ערוך לחלוטין למלחמה הזאת: גם מבחינה לוגיסטית - חוסר אדיר ברזרבות וציוד קרב וכו' .

צה"ל ממש לא עמד כראוי את העוצמה האדירה וכמות הטילים והנ"ט שהיה לחיזבאללה .
    התיפקוד של חיילות השיריון היה גרוע. טנק אחר טנק הופצץ בשדה הקרב על ידי חיזבאללה .

דבר נוסף : בשבועיים הראשונים חיל האוויר הפציץ את לבנון מהאוויר, לא השיג את התוצאה הרצוייה ולא הצליח להכניע את לוחמי חיזבאללה, ולאחר הכישלון של חיל האוויר, הכניסה הקרקעית הייתה מפוזרת, מבולגנת ולא מתואמת בין גדודי הלחימה .

אני ממש לא מומחה צבאי, אבל אין ספק שמבחינה צבאית הדרגים הבכירים בצה"ל וכמובן הרמטכ"ל נכשלו לחלוטין בניהול המלחמה הזאת .

מבחינה אזרחית - חוסר במקלטים ובמיגון בייתי, התנהגות פזיזה וחסרת אחריות של אזרחים שלא נשמעים לאזהרות פיקוד העורף וכו' .

דבר אחרון : אם יש דבר שמבחינתי אין עליו סליחה ואין מחילה זאת ההכנסה של חייליינו הגיבורים לעומק לבנון 48 שעות לפני הפסקת האש .
    אולמרט נתן הוראה להכניס את החיילים בעודו מסכם כבר על הפסקת האש .
    כמה חיילים נהרגו לנו ב 48 השעות הללו ? 30...וכל אחד עולם ומלואו.
    מה בדיוק השגנו בזה ?

זה הפשע החמור ביותר שנעשה במלחמה הזאת, שרק פושע פוליטי כאולמרט שלא שירת דקה בשדה הקרב וגם הילדים שלו הם משתמטים, יכל לתת את ההוראה המופקרת הזאת לשלוח את מיטב בניינו למותם .

אשמח לשמוע את דעתך ...

8. מזגן Member

הבנתי. כן אני מניח שיש קייס לטיעון שמכל הבחינות ההתנהלות היתה רחוקה מלהיות אופטימלית.

אני זוכר שהמ"פ שלי עוד באיזור דצמבר הודיע שתהיה מלחמה באוגוסט. חשבנו שהוא חיי בסרט אבל כך פחות או יותר זה גם היה. ואת זה הוא אמר אחרי מפגשים שהיו באגודה בצפון. זה לא שזה היה סרט בדיוני שהוא חיי בו. הצבא היה לפחות מבחינת חשיבה ערוך למלחמה. והיא תמיד היתה הולכת להיות המלחמה שהיתה. זה לא שהמלחמה שהתרחשה היתה איזה תסריט לא מהעולם הזה. ככה שבאמת קשה להבין איך הצבא לא היה ערוך טוב יותר לוגיסטית.

מבחינה צבאית ברמה הטקטית אני חושב שהצבא תיפקד בצורה מעולה ועל כן שוב אני אחזור למספרים לנצחונות כמעט בכל התקלות ולקריסה שהתרחשה בשורות הלוחמים של חיזבאללה. מבחינת לחימה תאכלס צה"ל והלוחמים על הקרקע הראו עליונות מוחלטת על חיזבאללה.
    אין מלחמה ללא אבדות ואין היתקלות שבה אפשר לצאת 100 אחוז שלמים בלי שום פצועים וארונות. אבל אני חושב שבהיתחשב ביתרונות שיש לחיזבאללה מבחינת היכרות עם השטח צה"ל תפקד מצוין.

הטנקים היו לחלוטין רכבי מוות והם כלי שקשה להצדיק במלחמה כזו. אם צה"ל אי פעם יזדקק לשטח מדינה וצבאות שלמים אז אין לשריון תחליף אבל מבחינת מלחמת גרילה זה כמו לתת למתאגרף במשקל כבד להכנס לזירה עיוור.

כואב על הלוחמים שהם באמת ילדים שנפלו בקרבות אבל 30 זה מספר מצחיק מדינות אחרות שמגנות והגנו על עצמן מול אויב ספגו אבידות כאלו בקרב של שעה. בכל פעם שמציעים מספרים מגוחכים של 30 או חד ספרתיים אני תמיד נזכר בלמה צריך צבא מקצועי. שבוא הצבא מגיע לעשות עבודה.

9. DRORIKO Member

הידעתם שתקציב משרד הדתות הוא 677 מיליון שקל? 667 מיליון שקל! תחשבו כמה דברים מועילים באמת היינו יכולים לעשות עם הכסף הזה. החניוקים האלה פשוט מחריבים את המדינה. במדינה נורמלית כל המפלגות החילוניות היו שמו את האגו בצד ומקימות ממשלת אחדות חילונית, גם ככה אין ביניהן הבדלים מהותיים.

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  10. FelaKaT Member

מצחיק שאתה מביא לפה כל הזמן ציטוטים לא מוצלחים של פוליטיקאים ומבקר אותם על זה ובד בבד משתמש באותה טרימינולוגיה.

מה יכולת לעשות עם הכסף הזה בדיוק? עם תקציב התרבות אפשר לעשות הרבה יותר (ואגב כנראה משרת הרבה פחות אנשים).

VAR אוהב/ת את זה.
  11. VAR Member

667 מיליון שקל זה כלום ושום דבר עבור תקציב של משרד, בטח יחסית לחלק שלהם באוכלוסייה.

כמובן שהייתי מעדיף שהכסף הזה יישאר בכיסים של האזרחים אבל לחלוטין עדיף 2/3 מיליון למשרד הדתות על פני עוד תוכנית "חברתית" שתכניס אותנו למיתון.

FelaKaT אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

@FelaKaT

תגיד אתה בסדר בראש? אתה משווה בין להגיד שגברים יותר מושחתים מנשים לבין להגיד ש-667 מיליון זה הרבה כסף או שאתה סתם טרול שמחפש לריב? מה אפשר לעשות 667 מיליון שקל? וואלה אני יכול לחשוב על כמה דברים. ומה הקשר למשרד התרבות שהוא משרד חשוב בהרבה ממשרד הדתות.

13. FelaKaT Member

התכוונתי למילה שהשתמשת כדי לתאר את הדתיים. וכן אני בסדר בראש, תודה על הדאגה.

מי קבע שמשרד התרבות משרד חשוב בהרבה ממשרד הדתות? לפי מה הוא קבע את זה?

14. מזגן Member

האם מישהו באמת מופתע שיש משרדים מגוחכים שעולים למשלם המסים עשרות מליארדי שקלים כל שנה? משרדים ממוזגים שבהם יש מאות ואלפי עובדי משרד מתהלכים עם משכורות ותנאים (אולי אפילו חס וחלילה חברים באיגוד עובדים מחורבן שמחזיק מדינה בביצים) שמשולמים על ידי אנשים שחותכים מתכת למחייתם שלא ראו מזגן בעבודה במשך עשור?

זה מסוג הויכוחים שהמערכת הזו יחד עם הפוליטיקאים אוהבים לראות. משרד התרבות VS משרד הדתות. מי יותר בזבזני ומיותר. במקום להבין שזה לא קשור לחניוקים או לשחקני תיאטרון זה קשור לזה שצריך לסגור את כל הצואה איבן כאלב הזה ולגבות פחות מסים.

במקום זה ב״עאלק-ימין״ צועקים שמשרד התרבות שוטף את המח של האזרחים עם פרופוגנדה אנטי-ישראלית (אגב נכון) ובשמאל צועקים - תראו את הפינגווינים שאנחנו מממנים שם במשרד הפרמיטיביות.

FelaKaT אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

דבר ראשון אני מתנצל, חשבתי שהתכוונת לכל ההודעה. לגבי המילה חניוקים, אני יכול להבין את הביקורת אבל באמת כבר נשבר לי מהם. אגב הכינויים שהם מדביקים לחילונים לא הרבה יותר טובים.

לגבי החלק השני, משרד התרבות חשוב בשני תחומים-1.פיתוח התרבות. 2.דאגה לפריפריה. ברגע שילד משכונת מצוקה הולך ללמוד משחק במקום לחפש בלאגן זה כבר הרבה יותר ממשרד הדתות שאין לי מושג בשביל מה צריך אותו. עובדה שבעשור הקודם הוא לא היה קיים ולא ראיתי שזה הזיז למישהו.
    האם כל הכסף במשרד התרבות הולך לצרכים חשובים? לא יודע אבל את זה אפשר לשאול על כל משרד, זה עדיין לא אומר שהמשרד עצמו לא חיוני.