@רוברטו באגיו31 ובגלל ששי ניצן סחט אותו ב-2016, מנדלבליט הגיש כתב אישום נגד נתניהו ב... סוף 2019. האם הרעיון הוא שעוד בשלב ההתחלתי של הבדיקות, לפני שזה התגבש לרמת חקירה, שלא לדבר על ראיות נדרשות, ניצן כבר החליט שזה חייב להגיע לכתב אישום? די, אתם לא מבינים שהתיאוריה שלכם לא מחזיקה מים? לא מתחברת עם המציאות? שאתם בכוח מחברים בין דברים?
את זה אפשר להבין כי גם לכל מיני טכנופובים שנולדו בתחילת המאה הקודמת יש זכות הצבעה. פה מדובר על 120 חברי כנסת, אנשים שאמורים להבין דבר אחד או שניים מהחיים שלהם. מה הבעיה לקחת כמה תוכניתנים מחיל התקשוב שאין להם מה לעשות (ואלוהים יודע שיש המון כאלה) ולהרים מערכת הצבעה שכזאת? זה עניין של חודשיים גג. אני לא יכול לחשוב על מערכת קלה יותר למימוש. באמת שצוות של רב"טים מממר"ם, מצפ"ן ומצו"ב יכול בקלות להרים דבר כזה.
אז אם הוא אכן סחט אותו לטענתך, מדוע הוא לא קבע לפני שסיים את תפקידו עילת סגירה בתיק של מנדלבליט? הרי על זה כל הספין מתבסס, אם אכן הוא סחט אותו כדי שיגיש כתב אישום נגד נתניהו, הוא היה צריך לתת למנדלבליט בתמורה את סגירת התיק שלו מחוסר אשמה. הוא לא עשה את זה. אז איך, לוגית, התיאוריה הזאת מסתדרת?
הצחקת אותי. הח״כים של הליכוד זה כמו הנגדים האלה בצבא שאתה יודע שאם לא היו בצבא הם היו במקרה הטוב נהגי משאית. מי שהיו עושים סכום כזה זה רק קומבינטורים כמו מיקי זוהר שהיה בטח יושב במקום כמו נמל אשדוד ומגרבץ עד שהיה נעצר על איזו טובה שעשה לבן דוד #17, או דוד ביטן שהיה יושב בעירייה עד הכלא.
מה בנוגע לתיק לחקירה בעניין הצוללות? המניות? או שברק חלק מהמקרים ניצן לחץ על מנדלביט להגיש כתב אישום? פעם זה עובד ופעם לא? רק רוצה לחדד את התאוריה.
פרשות ניצן-מנדלבליט: העובדות - 1. שי ניצן בחר להחזיק את עילת הסגירה של מנדלבליט פתוחה (כי אם זה רק חוסר ראיות - הוא מנוע מהעליון). 2. יש הרבה טיוחים והשתקות סביב כל פרשת הרפז. 3. מנדלבליט אמר בפירוש שהוא מרגיש ששי ניצן מחזיק אותו בגרון. 4. ניצן המליץ להעמיד את נתניהו לשוחד בשלושת התיקים, מנדלבליט הגיש כתב אישום אחד על שוחד ושתיים על הפרת אמונים. 4. ניצן אפשר כסת"ח מכוער מאוד של אלשיך כדי להגן על מערכת המשפט מהמאתגרים אותה, ככל הנראה נתניהו והליכוד. 5. כל החשיפות האלה (הפחד של מנדלבליט מניצן, השקר של אלשיך, הכסת"ח של ניצן על אלשיך) נחשפו על ידי עיתונאים ולא ביוזמת המערכת. התאוריה - 1. שי ניצן רוצה להפיל את נתניהו. 2. מנדלבליט מהוסס ביחס לתיקי נתניהו. 3. ניצן מאיים על מנדלבליט שיגיש כתבי אישום נגד נתניהו (אחרת ניצן יקבע שעילת הסגירה היא חוסר ראיות וימנע ממנדלבליט להיות שופט בג"ץ). 4. מנדלבליט נכנע לניצן ומקדם את כתבי האישום נגד נתניהו (המלצותיו מקלות יותר משל ניצן או בתיאום איתו או כי הוא חושב שלשוחד אין סיכוי). מבחינת התאריכים סביר מאוד להניח שהרבה דברים היו ידועים למערכת עוד לפני שהם נחשפו לציבור (מספיק לחשוב על השקר של אלשיך באום-אל-חיראן כדי לדעת כמה הם יכולים לרמות), ולכן קשה להגיד בוודאות אם משהו מסתדר או לא. החור הגדול היחיד בתאוריה הוא העובדה ששלושת ה'נבלים' - אלשיך, מנדלבליט וניצן - מונו על ידי נתניהו. זה לא חור כזה גדול כשרואים שבאופן קונסיסטנטי נתניהו גרוע מאוד במינויים אישיים ועסוק המון בחנופה עלובה ולא משתלמת. יש למישהו תאוריה יותר ברורה?
החור היחידי? מה עם החור שציינתי שהוא לא קבע לו את עילת הסגירה לחוסר אשמה גם אחרי דהגיש כתב אישום נגד נתניהו? איך סוגרים את החור הזה עם התיאוריה המופלאה הזאת?
מודה שאני לא מעורה (מספיק) בתיקי נתניהו ולכן קשה לי להביע עליהם דעה לכאן או לכאן. אבל שאלה - למה שי ניצן היה רוצה להפיל אותו? אני שואל בשיא הרצינות.
אלה באים מהתרבות הגבוהה ביותר שישנה, התרבות המערב־אירופאית, ואלה באים מהמערות – "הצטטת" יאללה ביי, טינופת.
שלום לך טומי לפיד . מבחינתך מרוקאים יכולים להיות רק נהגי משאית או בכלא הא ?? הדברים שלך הם גזענות מכוערת . ה DNA של השמאל( כפי שהוכחת לכולנו ) זה גזענות והתנשאות על הציבור המזרחי ומצביעי "ליכוד " . תתבייש .
הדיונים במליאה זו הצגה, הכול מוכרע מראש. רוצה לראות את ההצגות האלה בזום? זה לא יהיה אותו דבר. העבודה האמיתי נעשית בוועדות ולי מפריע שכל אלה שהיו שרים בכירים לא עובדים שם. הם רק נותנים הצגות במליאה ובתקשורת. ולעניי היום. אחד מאוכלי החינם מהפיסקה הקודמת הוא גדעון סער. והוא מעלה רעיון לחוקק חוק חובת בדיקת קורונה. עוד מפגר אחד שמאמין שנגיף ויראלי יכול להיעלם אם נהדק את המסכות ועוד פאשיסט מהמפלגה שקוראת לעצמה ליבראלית.
פייסבוק עצרה פעילות איראנית נגד ראש הממשלה נתניהו שקידמה את הפגנות השמאל ״הדגלים השחורים״ - חדשות רוטר
@Lebron אולי כי הסיפור עוד לא נסגר מצד מנדלבליט. בכלל, ממתי כשאדם סוחט אדם אחר הוא מוותר על המינוף שלו כשהאחר מציית? הרי אם התאוריה נכונה ברגע שניצן קובע "חוסר אשמה" אצל מנדלבליט - הוא מאבד את כל הכוח מול מנדלבליט ויכול לאבד את הכל. אבל אשאל שוב - מה התאוריה האלטרנטיבית? איך אתה מסביר את ההתנהלות של ניצן כלפי מנדלבליט וכלפי אלשיך ואת הפחד של מנדלבליט מניצן? @Clichy שאלה מרתקת. ברור ששני האנשים מתעבים אחד את השני, לא ברור ממתי ולמה. (אגב, סביב ניצן יש כמה עננות וחשדות גם בלי קשר לנתניהו) @רוברטו באגיו31 הבית היהודי כמפלגה התנגדה למינוי של שי ניצן לפרקליט המדינה והזהירה את נתניהו מזה. נתניהו מינה אותו למרות זאת. שקד היחידה שהזיזה את מערכת המשפט לכיוון נורמלי יותר בשנים האחרונות. נתניהו (באמצעות כחלון) מנע ממנה לעשות יותר. אפשר להתלונן שהיא לא עשתה מספיק והיא נחמדה מדי (ואז להצביע לבן-גביר, נניח), אבל היא חלק מהמפלגה היחידה שניסתה לעצור את המצב הזה. כרגע אין לבנט (ושקד) שום סיבה להתעסק בדברים האלה. על רפורמה במערכת המשפט הם בהחלט מדברים, ולסיפורים האישיים של נתניהו אין סיבה להיכנס כי מבחינה פוליטית זה לוז-לוז (את מתנגדי נתניהו אתה מאבד ואת תומכי נתניהו אתה שולח לליכוד על חשבונך).
אין לי בעיה עם חורים בתיאוריה. יש לי בעיה עם העובדה שהפער בין העובדות לבין התיאוריה אתה מדבר על טראמפ, כן?