אתה מבין שלהגיד שנתניהו לא איש שלום רק כי לא עשה שלום עם הפלסטינים, אבל כן עם עמים ומדינות אחרות זה לא הגיוני? הוא עשה הסכם Y ומסר את חברון? אז הוא כן היה איש של שלום? דוגמה נוספת, על בגין לא שמעתי אף אדם אומר שהוא איש של שלום, למרות שעשה הסכם שלום עם מדינה שהיה לנו איתה סכסוך אלים. הפואנטה היא שיש הסכמים של שלום גם עם מדינות שהסכסוך עימן לא היה בעצימות גבוהה כמו עם אש"ף.
רבין התעסק בסכסוכים אמיתיים וקשים מאוד לפיצוח (אסור להמעיט בערך של ההסכם עם ירדן), לעומת נתניהו שסיים סכסוכים שכנראה לא היו קיימים, ואם היו קיימים אז רק כלפי חוץ. אני לא חושב בהכרח שרבין איש שלום אמיתי, אבל אני בוודאי גן לא חושב שנתניהו הוא איש שלום יותר ממנו.
לא חושב שאנחנו מבינים אחד את השני. זה לא משחק סכום אפס. נתניהו יכול להיות איש שלום בלי שזה יגרע מרבין. לדעתי, כל הסכם שלום בין ישראל למדינה ערבית יכול להוריד את החשש והשנאה בין יהודים למוסלמים. על כך, זה מבורך גם אם ישראל ובחריין לא היו בסכסוך אלים 70 שנה.
לא האיש הזה פשוט בלתי יאמן. הוא לקח ציטוט של איזה אדיוט אחד שאף אחד לא שמע עליו, כולל הוא עצמו, והפך את פינטו לקורבן בסיפור הזה כדי להשכיח את הציוץ העלוב שהעלתה. הוא אשכרה שיחק על לקות השמיעה שלה. איזה איש עלוב.
@Clichy אם אני מבין נכון: איפרגן טוען שההחלטה של בג"ץ לקחת לעצמו את הסמכות לבטל חוקים בטענה שהם סותרים חוקי יסוד נעשתה מיד אחרי רצח רבין, כדי שהציבור לא ישים לב לזה בגלל העיסוק ברצח וזה יעבור בשקט. לוינסון טוען שהעיתוי הוא פשוט בגלל ששמגר בהליך פרישה (גיל 70), אז הפסק התפרסם כחלק מ'ניקוי השולחן' שלו, בלי שום קשר לרצח רבין.