התחלואה מזנקת בבריטניה ויש דיבור על וריאנטים חדשים. כרגע אין עוד כלום, אבל אני מאוד מקווה שלממשלה יש תוכנית למה עושים כשיגיעו למסקנה שיש בעיה.
יש פה תפיסה שאנשים בסך הכל חזרו מחו"ל והם לא עצירים משוחררים בערבות, אני יכול להתחבר לזה. הכי חשוב זה שלא ישלחו ילדים לא מחוסנים לבית ספר/גנים - הממשלה יודעת מי חזר מחו"ל ומי לומד איפה. המגיפה התפרצה מחדש בכל פעם במערכת החינוך. האמת, הניסיון עם סין, אוסטרליה וניו זילנד שגם הן לא מצליחות למנוע כניסה לחלוטין קצת מערער את התפיסה ששמירה על הגבולות תצליח לשמור את הוריאנט בחוץ. המטרה היא בעיקר למנוע ממנו להתפשט מהר באוכלוסיה לא מחוסנת.
אתה שם אזיק אלקטרוני בהוראת בית משפט לאדם שחשוד בעבירה אלימה, לא לבנאדם שבסך הכל נחת בתנב"ג. חוץ מזה שאני לא יודע אם יש לנו אפשרות מעשית לפקח על עשרות אלפי אזיקים בו זמנית.
תפיסה פרנוידית שעשתה כבר המון נזק. חוץ מבלארוס שלא עושה ממש כלום המדינות שנפגעות יותר הן המדינות שנלחמות יותר וגם מזריקות יותר.
כן, אבל כמו שאמרו לך, נהוג להשתמש באזיק אלקטרוני על אדם שביצע עבירה או חשוד בה. כאן אתה רוצה לשים אזיק אלקטרוני על אנשים שהפשע היחיד שלהם כרגע זה שהם היו בחו"ל, ואולי יעשו משהו.
לא אמרתי שצריך להגדיר אותם כפושעים אלא להשתמש בצעד מניעה להפיץ את הנגיף. כי אנחנו יודעים מה זה ישראלים, ברגע שתיתן להם בחירה חופשית יהיה בלאגן.