הסאנדיי טיימס מדווח שסוכני מוסד, נשלחו לרחבי אירופה כדי לאתר ולסכל ניסיון לפגיעה במהלך האולימפיאדה. http://www.israeldefense.com/?CategoryID=483&ArticleID=1481
אני מאמין שזה האינטרס של גופים כלכליים לחשוב שזה פשטני מדי. ולזבל לי במח שזה הכל מסובך מדי ושאני לא צריך להכנס לזה ולהתעסק בזה אלא להשאר בקופסאת ה9-5 הקטנה שלי. אני אישית לא נגד קפיטליזם או בעד ישום סוציאליזם. אני אומר שייש גופים שלא מייצרים כלום חוץ כסף בריבית ומקבלים מטריית הגנה מפני כל דבר בערך מהמדינה. אני באמת מאמין שהסיבה שלא נותנים לבנקים ליפול זה כי רוצים להשאיר אנשים מסויימים במקומם שימשיכו לגלגל מליונים ולא באמת דאגה למצב הכלכלי של המדינה. וגם גופים שכן מייצרים כמו יצרני רכב אמריקאים שקיבלו סיוע שעסקים אחרים בחיים לא היו מקבלים. כאשר היו בקריסה טוטאלית. יצרני הרכב סיפקו משכורות עתק לעובדים בזמן שיצרו רכבים ברמה סופר נמוכה. מספיק רק לראות את Saturn שהוקמו כדי להתחרות עם ההצלחה של טויוטה בשוק האמריקאי. פאקינג סאטורן (גרוטאה מארץ הגרוטאות למי שלא מכיר) הרי אם אני הייתי מקים מחלקה בעסק שלי של כמה עובדים כדי להתחרות במישהו וזה לא היה מצליח התוצאות היו קטסטרופליות בחיים לא הייתי יוצא מזה. אבל מה לעשות שלמקורבי השלטון הכל מותר. הם עסק כמו עסק ואם הם משלמים יותר מדי אז בעיה שלהם ואם הם מחזיקים במטוסים פרטיים בזמן שהעסק צולל אז בעיה שלהם.
אם יש דבר מעצבן ואבסורדי עם כל הטייקונים האלה שקורסים- זה שהם בונים אחוזות וטסים במטוס פרטי ולא העובדים ולא הפנסיות לא מזיזים להם. מוות לחזירים!
ועדיין מדובר בתעשיות שמעסיקות מיליוני עובדים. סבבה GM, קרייזלר ופורד פשטו את הרגל, איפה בדיוק אמורים מיליוני אמריקאים באיזור לעבוד? מה עם כל סוכניות הרכב, מה עם הקניונים, המוסכים, המסעדות, העסקים הקטנים וכו'. אתה מודע לתגובת השרשרת שתהיה? כבר היום הסיטי של דטרויט זה מקום ששום אדם מהשורה לא יכול להסתובב שלא נדבר על לגור בו. תחשוב מה היה קורה אם המפעלים האלה היו קורסים לגמריי. הנזק מאי הצלה שלהם יכל לעלות על העלות שבהצלה. אותו דבר עם הבנקים. זה שאחרי זה היו כל מני חריגות בונוסים ושכר זה ביזיון שאין כדוגמתו, אבל ארה"ב היא מדינה מקולקלת בהרבה מובנים. הדיון פה הוא על הארץ. בארץ הבנקים שלנו אמנם גובים עמלות יקרות ולוקחים ריבית מוגזמת על הרבה דברים, אבל העובדה שאחרי המשבר הכי גדול ב80 שנה האחרונות אנחנו בין המדינות הבודדות בעולם המערבי שלא קרס אצלה אפילו בנק אחד זה הישג של בנק ישראל שאסור לזלזל בו.
אתה סך הכל מדבר על עיקוב של הבלתי נמנע, סבסוד מקורבי השלטון האלה או יעלה את הגרעון שאחר כך יגדיל את הריבית שהממשלה משלמת על חובות או יעלה את המסים כבר עכשיו, הממשלה לא מסוגלת לשלם את החובות שלה כרגע ומגדילה את החוב ובפועל מקטינה את הסיכוי לפרוע את החוב שכבר עכשיו אינה מסוגלת לפרוע סוג של ספרד\יוון\איסלנד\פורטוגל\אירלנד, והמרוויחים הבלעדיים מזה הם הבנקים שממשיכים להדפיס כסף ולחלק הלוואות ולשעבד את משלמי המסים והממשלה. ותגיד לי באיזה חוק כתוב בדיוק שמליוני משלמי המסים שעובדים בעבודות מינימום או כאלה שמרוויחים חצי ממה שעובדי פס היצור (ואני לא מדבר על המנהלים\מהנדסים שלהם) של GM את המשכורות שלהם ואת הטיסות של המנהלים שלהם במטוסים פרטיים? הרי סבסוד החברות הכושלות האלה לא מעודד תחרותיות של שוק חופשי. אלא בריונות וסחטנות כנגד השלטון. הכל מנוהל בצורה מלאכותית ועל עקרון דחיית הסוף. החבר'ה החכמים (מדפיסי הכספים) עושים סכומים הזויים ומשקיעים בהשקעות שלא יפגעו עקב הקריסה שהם בעצמם מביאים על ארצות הברית ובעצם על העולם. עוד בתחילת דרכה של ארצות הברית כל האנשים הפשוטים התנגדו להקמתו של הבנק המרכזי ומערכת הכלכלית המסועפת ששכמותי ושכמותם מנסים לדבר עליה בצורה "מופשטת מדי" כי כבר אז לפני מאתיים שנה ידעו שזהו רק עוד כלי של בעלי ההון לסחוט מהם את שארית הפרוטות שלהם שהורווחו בצורה אמיתית ובעמל רב ואז לממן לעצמם מטוסים ואחוזות בזמן שכל השוק הולך לעזאזל. ולגבי מדינת ישראל, עם הכספים שהמדינה משלמת על ריבית לגופים פרטיים במדינה היינו יכולים לממן את כל נכי צה"ל משפחות ניצולי השואה ועוד ועוד. אומרים שהממשלה היתה מדפיסה כסף בצורה בלתי אחראית ויוצרת הייפר אינפלציה אבל כרגע היא מלווה כסף מגופים פרטיים בלי הבחנה ובפועל יוצרת את אותה ההיפר אינפלציה רק בצורה איטית יותר.
מה שמעצבן אותי שכולם מבקרים, מוחים, מתלוננים, אבל בקלפי שוב שמים ליכוד בראשות ביבי. נכון שהשיטה הפוליטית בארץ דפוקה, אבל פאק לפחות תענישו מפלגת שלטון, שידעו שיש מחיר לכל דבר.
איזה מחיר ואיזה נעליים נתניהו עושה מהכנסת קרקס אחד גדול. אם אולמרט שרד את הקדנציה שלו אז מה אנחנו מצפים מראש הממשלה הנוכחי. מן הסתם להבחר שוב. מי שצריך גם להעניש אותו זה ליברמן.
תשמע, אני אף פעם לא הצבעתי ואני גם לא מתכוון להצביע אז לא רלוונטי, אבל הסיפור עם החרדים פשוט מחרפן אותי. אני תורם 3 שנים בקרבי ומקבל 3 פעמים מילואים בשנה וחצי שאני משוחרר, והבן אדם הזה נותן להם כל מה שהם רוצים. לשמוע חרדי אומר: "אתם חושבים שלא תהיה מדינה בלי צבא. אני חושב שלא תהיה מדינה בלי שאנשים יקראו תורה" זה פשוט בלתי נתפס. אשכרה מגיע ביבי ואומר להם שהם צודקים.
שוב, מיהו ציבור הבוחרים של הליכוד? ברובו מעמד הביניים/ביניים מינוס/נמוך וחילוני(וחלקו מסורתי), כמעט הרוב המוחלט שלו אנשים שנושאים בנטל ושנדפקים מהצעדים של ביבי. אז הכי פשוט בעולם, לא לשים מח"ל בקלפי. הרבה יותר פשוט מהצורך ללכת להפגין ואני יודע שעם ישראל לא בדיוק אחד שאוהב להפגין. קלפי, זו המחאה הכי אפקטיבית שיש.
אני גם רוצה להוסיף שעדיף גם להתפקד לאחת המפלגות ולהשפיע על הרכב המפלגה לבחירות, לבחור באנשים כנים אידיאולוגיים ורציניים, שיכנסו לכנסת.
אני לא יודע מאיפה הבאת את כל הקטע של הדפסת כסף. העברתי את האתר הזה למישהו שעובד בפיקוח על הבנקים והוא אמר לי שזה לא מדוייק לחלוטין.
זה נקרא "ריאל פוליטיק", ולזכותו של נתניהו (וברק) אציין שהם קוראים נכון מאוד את החברה הישראלית (על רוב גווניה!) שמזמן חצתה עמוק את הקווים לכוון תועלתנות קצרת טווח, ציניות ואופורטוניזם, והם מנהלים אותה בהתאם. אגב: אני חסיד לא קטן של ריאל פוליטיק ואולי אעצבן פה כמה אבל אני מאוד "מחזיק" מהצמד נתניהו-ברק יותר ויותר. כבר מזמן אין פה שום שריד לאידאולוגיה, אלא "ניהול המצב". ישנן מדינות (איטליה) שכבר מאה שנה מתנהלות ככה. אין טעם להעמיד פנים שאנו מצפים פה למצוא איזה אביר צחור גלימה, מפני שבפיח בו אנו חיים זו שאלה של דקות לפני שגם הוא יהיה מלוכלך.