Mister Joe Cool לא מזמן גם אני הייתי במשרד הרישוי (במרכז כלל בירושלים) והרגשתי בדיוק אותו דבר כמוך. האמת? לא מפתיע אותי, המשרד הזה הוא הקרטל הגדול ביותר במדינת ישראל.
היינו באותו מקום. אז יש סיכוי שזה משרד הרישוי היחיד בארץ אז שהוא כזה גרוע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx זה לא קרטל, זה סתם ארגון ממשלתי שאין לו שום אינטרס להתייעל, עובדות שאין להן אינטרס להיות נחמדות, עוזרות או סתם לעבוד מהר ואזרחים פשוטים שצריכים לסבול.
הייתם פעם בחולון שאתם מדברים? הבניין שם בדוק בנוי מרצפת פל-קל, שיש עומס אתה מרגיש לא רק את המועקה מצד העובדים שם אלא שכל רגע אתה נופל לאדמה.
קרטל מבחינת הרצון לזלול כמה שיותר כסף, ואני בעיקר מדבר על המבחנים הרשמיים (הטסטים), שמכניסים למדינה מאות מיליונים בשנה (ואני מוכן לעשות את החישוב אם תרצה).
ראיתי ב "מבזקים" שממחר מחיר הדלק יעלה ב 40 אגורות לליטר. זה נכון? כי איזכורים לדחייה בחודש של המע"מ ראיתי בכמה מקומות, על הדלק לא דיברו בכלל. בנושא אחר, בגלל אי ההצלחה לגבש חוק חדש בנוגע לגיוס החרדים, ממחר, כולם מוכרחים להתגייס.
השינוי בהלוואה מגוף פרטי אחר היא שאין יצירת כסף אלא העברתו של הכסף הקיים הלאה. כלומר הבנק יוצר 90% מהכסף (90% כמובן בתסריט ורוד. הבנק יוצר אפילו יותר) שקיים בשוק. וכמו שאמרת אם הכסף בשוק נוצר בצורה כזאת הרי שהוא מאפשר לקבלן לבנות פרוייקט ולחברות לחפש גז וכו. כאשר הבנק מחליט שהוא לא מלווה כסף או מצמצם את סך ההלוואות שהוא מחלק בזמן אחר הוא בעצם מצמצם את יצירת הכסף ואת כמות הכסף בשוק. ואז לקבלן לא יהיה את הכסף לבנות ולחברת הגז לא יהיה את הכסף לחפש גז ולחוואי לא יהיה כסף לטרקטור, ואז אנחנו נכנסים ל"ריסשן". עכשיו מה הבעיה פה? שהבנקים המסחריים בעצם שולטים בכמות הכסף בשוק. שזה הוא כח עצום. הם יכולים להזמין מיתון בעצם מתי שרק מתחשק להם. מה גם שהתעלמת מהבעיה העוד יותר גדולה ועיקרית. כל המערכת הזאת נכנסת כבר כיום לסחרור שאין דרך לצאת ממנו בגלל הגידול המעריכי בחובות ובבתשלום הריבית על החובות האלה. מדינות שלא יכולות לשלם את תשלום הריבית הנוכחי לוקחות הלוואות כדי לשלם ובכך דוחות את הבלתי נמנע בכמה שנים כאשר ההלוואת שנלקחו כדי לשלם את החובות יתווספו לשתלום הריבית השנתי ויגרמו לקריסת הכלכלה שלהם לחלוטין.
האמת שהיה לי ברור שאחרי ששמעתי בחדשות שביחד עם חיל האויר חוסל בכיר מאלקעדיה תהיה תגובה כלשהי, אני צפיתי האמת שוב חזרה של הירי.
מדינת ישראל מבזבזת מיליארד שקלים כדי להעלות את רמת הפשיעה פשוט מדינה מפגרת, רוצים כבר קנאביס חוקי במדינה הזאת במקום למכור לפי החוק ולפי כמות מסוימת בבתי מרקחת, להוריד את צרכני האלכוהול ולהוריד את רמת הפשיעה ולעשות טוב על הלב לתושבי המדינה שגם ככה סובלים כאן, מבזבזים מיליארד שקלים מכספנו כדי למגר את הצמח הנפלא הזה. שאלוהים ייקח אותם :aaaprot:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000772217 אני ממש לא תומך של שלי יחימוביץ' (היא מעצבנת אותי בהרבה נושאים) ואין לי כוונה להצביע לה, אבל וואו, איזה נאום מעולה. כל מילה בסלע.