גם אם הם המצאות - יש הבדל תהומי בין העם הפלסטיני לעם היהודי. בכל מקרה, לא שאני מפקפק בזכות של הפלסטינים לעם, אבל הטענה שלך בעייתית ולא עומדת במבחן התוצאה ובצדק.
ברור שיש הבדל תהומי בין העם היהודי לעם הפלסטיני, העם היהודי יותר עתיק מהפלסטיני. אבל, בעיניי זו חוצפה לטעון שאין כזה דבר עם פלסטיני ומנגד לנפנף בזה שאתה שייך לעם היהודי (ואני לא מתכוון אליך).
היישות הפלסטינית טוענת שמקורה בעם הפלישתי הקדום, בעוד יש הוכחות חותכות שהעם הפלישתי בכלל התיישב באזור טורקיה. עם בהגדרה שלו זה קבוצה של אנשים בעלי מוצא אתני משותף ועוד שאר מאפיינים משותפים ששואפים להגדרה עצמית. אז להגדרה עצמית היישות הפלסטינית כן שואפת, אבל מאיזה מוצא אתני? ממתי קיים כזה דבר "העם הפלסטיני"? ובאיזה זכות הוא טוען שארץ ישראל שייכת לו כאשר משחר ההיסטוריה ארץ ישראל על שתי גדותיה מיוחסת ליהודים?
איזה מוצא אתני משותף יש לישראלים? אני בטוח שאם תבדוק את המרקם הגנטי של הרוסים, התימנים והאתיופים תגלה מעט מאוד משותף. חוץ מזה שמשחר ההיסטוריה ארץ ישראל לא שייכת ליהודים, אלא הייתה שייכת לעמים אחרים לפני שהיהודים התיישבו בה, ושייכת לעמים אחרים בין הגלות והקמת מדינת ישראל.
זה שהצלבנים והממלוכים והבריטים והעותמאנים ומי שאתה לא רוצה שלטו כאן לא אומר שהארץ הייתה שייכת להם, ועצם העובדה שאלפיים שנה שלט כאן כל עם אפשרי בערך ואנחנו אלה שנשארנו פה כל הזמן רק מחזקת את העובדה שארץ ישראל מיוחסת ליהודים כי אף אחד לא ילחם אלפי שנים על משהו שלא שייך לו. יש מתגיירים בתוך העם כמו שיש מתאסלמים בעמים המוסלמים ומתנצרים בעמים הנוצרים, ולא תמיד כולם אותו הדבר. חוץ מזה לאחר פיצול הממלכה ממלכת יהודה וישראל התיישבו בתפוצות ומובן מאליו שחלקם יתערבבו עם האנשים המקומיים, מכאן השוני והרבגוניות שיש היום במדינת ישראל.
תן לי להבין רגע. אם מישהו נלחם על משהו סימן שזה שלו? בעצם ארץ ישראל שייכת לפלסטינים כי הם נלחמים עליה? אנחנו לא נלחמנו אלפי שנים על הארץ, בדיוק 65 שנה. להיפך, דווקא כל השאר נלחמו עליה לאורך כל הדורות, כנראה שהיא שלהם. ועוד משהו, איך קובעים מי בעל הארץ ומי סתם שולט בה? אנחנו לא הראשונים ולא האחרונים (עד עכשיו) ששלטנו בארץ ישראל, איך היא שלנו דווקא? רב גוניות סותרת את הטענה שלך. אתה טוען שאין עם פלסטיני כי אין להם רקע אתני משותף, גם ליהודים אין, ועדיין הם עם. בעייתי משהו.
כל עוד יהיו יהודים בישראל יהיה עם פלסתיני ברגע שיעיפו את היהודים מישראל כל נותני הלגיטימציה לקיום של העם הפלסתיני יטיסו יחד עם היהודים גם את הרעיון הזה של עם פלסתיני לפח והם יחזרו להיות ערבים של מדינה כזאת או אחרת. השימוש הציני בבני האדם האלה מצד כל עוכרי ישראל הוא כל כך מובהק וברור שאני מתקשה למצוא סיבה אחרת לתמוך ולקדם כל כך את ההתהוות של הרעיון הזה של "עם פלשטיני". נכון יש כמובן את כל ה: לתמוך בבני אדם שרוצים הגדרה עצמית ולעזור למסכנים האלה וזכויות אדם ושאר השקרים. זה הכל סך הכל המעטפת, מסך העשן אם תרצו. גם היטלר עלה לשלטון בגרמני במעטפת עם טעם של דמוקרטיה מסויימת.
כמובן שהטענה של הפלסטינים היא חרטה, בדיוק כמו הטענה של המצרים שבטוחים שהם הצאצאים של הפרעונים. לגבי המוצא האתני, אני דווקא חושב שהמוצא האתני של הפלסטינים הוא הרבה יותר משותף מזה של היהודים. בניגוד לעם היהודי, העם הפלסטיני מורכב כולו מערבים/מסתערבים, שכביכול משתייכים לאותו גזע (חרטה), מנגד, העם היהודי כולל בתוכו אתיופים, רוסים, קווקזים, אסייתים, אירופאים וכו'... מה בדיוק משותף בין היהודים חוץ מהדת? ולגבי ארץ ישראל, זה שבתנ"ך ובקוראן ארץ ישראל מיוחסת ליהודים, לא אומר בהכרח שהיא אכן שייכת ליהודים, היו עמים לפני ואחרי היהודים שהתגוררו בארץ הזו. ובאשר לטענה של "מזגן" (מה רע ב-"דניס"? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx) אם מדינת ישראל לא הייתה קמה, סביר להניח שהייתה קמה מדינה אחת ערבית שכוללת את לבנון, סוריה, ירדן ופלסטין. הזהות הפלסטינית התחזקה ונהייתה זהות לאומית הרבה בזכות קום מדינת ישראל.
קודם כל אני טוען שאין דבר כזה עם פלסטיני לא כי אין להם רקע אתני משותף אלא כי אין שום אזכור למקום מוצאם אין שום אזכור לקיומו של עם כזה בכלל, אני יכול לאסוף כמה חברים שלי מהשכונה אנחנו מאותו מוצא אתני ועם אותם דעות ועם השאיפה להגדרה עצמית אז אנחנו עם משלנו? ממש לא, מסביב לארץ ישראל ישבו שבטים בלי שום קשר האחד לשני וכשקמה מדינת ישראל הם החליטו שהם עם כי יש פלסטינים מסוריה ויש פלסטינים מירדן ויש פלסטינים מלבנון אז גם ה"פלסטינים" היו מפוזרים. הם בעצמם לא יודעים מה הם, פעם הם פלישתים פעם הם פלסטינים כי הם מפלסטינה כל הדבר הזה של "העם הפלסטיני" זאת פשוט פיקציה מדובר בשבטים בדואיים שהתיישבו כאן הרבה לפני קום המדינה והחליטו לקרוא לעצמם פלסטינים כי הם התיישבו בפלסטינה. 65 שנה? אני מבין שמרד בר כוכבא ומרד החשמונאים ועוד אירועים אחרים נעלמו מדפי ההיסטוריה שלך? אם לעם היהודי לא הייתה זיקה לארץ ישראל (שהיא הרבה יותר חזקה וגם עתיקה משל ה"פלסטינים") היינו מתפשרים על אוגנדה והעיקר שתהיה לנו מדינה, אבל זה לא ככה. לגבי הרב גוניות הסברתי את העניין תקרא שוב ותבין, ולא אמרתי שהמכנה המשותף היחיד של עם חייב להיות מוצא אתני.
בדרך כלל שיש לך דעה, קודם כל מוצאים טיעונים ואז מפתחים אותה. לא הפוך. לא אמרת? אז מה רשמת פה? מאז מרד בר כוכבא והחשמונאים עברו פה כל כך הרבה אנשים שנלחמו שלא היו יהודים. אלה מוזמן לקחת תקופה בהיסטוריה ולהחליט שהיא קובעת, זה לא אומר שזה נכון. איזה אזכור צריך? היה פה מישהו לפני שיהודים הקימו את מדינת ישראל? זה האזכור שאתה צריך. יכול להיות שבלי מדינת ישראל הם מעולם לא היו חושבים שהם צריכים מדינה, זה לא אומר שזה היה קורה בודאות, וזה לא אומר שאין עכשיו עם כזה שצריך פתרון לבעיה שלו. גם העם היהודי זאת פיקציה מהבחינה הזאת. אמנם היו פעם את בני ישראל, אבל מאז עברו הרבה מאוד שנים, ונשארו כמה מיליוני אנשים בעולם שהדת שלהם יהודית. הרי אם לא השנאה ליהודים בגולה, סיכוי טוב מאוד שמעולם לא היית שומע על רצון להקים מדינה. אין שום תאריך מסויים שאם אתה רוצה מדינה החל ממנו אתה צריך להחליט שאתה עם.
אמרתי מוצא אתני משותף ועוד מאפיינים, זה לא כלל שקבוצה שהמוצא האתני שלה לא משותף הוא לא עם. וחוץ מזה אין יהודים שהתאסלמו? טלי Fahima והחברות החלאות השמאלניות עם הגלאביה שלה לא התאסלמו? אבל הן כולן אשכנזיות מפולין או מאיפה שהן לא באו אז איך יכול להיות שהן פלסטיניות? כמו שיש הרבה מתגיירים ממדינות שונות יש אפילו הרבה יותר מתאסלמים ממדינות שונות, אתה לא מצפה ש-6 מיליון איש יגיעו מאותו מקום כן? יש גם הרבה אירועים היסטוריים שהובילו את העם היהודי להתפזר כמו חורבן הממלכה הגלות ועוד המון אירועים אחרים. מאז מרד בר כוכבא היו פה הרבה שליטים זה נכון, אבל הם שלטו כאן רק מטעמים כלכליים אסטרטגיים ולהתרחבת האימפריה שלהם, העם היהודי נלחם על הארץ שלו רק מטעמים אידיאולוגיים כי אם היינו עם אותם אינטרסים של השליטים ששלטו כאן עד שהקמנו את המדינה היינו מנסים לכבוש עוד שטחים אבל אין לנו שום צורך בזה, רק רוצים לחיות בארץ שלו. לא היה פה אף אחד עד שהקימו את המדינה? לא הגיעו אנשים מהעלייה הראשונה שהיא בערך 60 או 70 שנה לפני קום המדינה? תמיד היו כאן יהודים בין אם מיעוט ובין אם רוב, וכמו שאמרתי בפעם האלף בזמנים שהעם היהודי היה כאן מיעוט אלה זמנים שממלכת ישראל נקרעה לשתיים ממלכת יהודה (שאנחנו צאציה) וממלכת ישראל שנאבדה בדפי ההיסטוריה (נכחדו או התבוללו אין לאף אחד מושג, מהם נשארו רק השומרונים שהם בודדים) והם הוגלו מכאן, אף אחד לא ברח מארץ ישראל מרצון. בתפוצות היו דעות שונות בקרב היהודים הייתה יהדות האמנציפציה שאכן כמו שאתה אומר לא רצתה בכלל להקים מדינה אלא להתבסס במדינות בהן חיו ופשוט לשמור על אורח חיים יהודי, וחלקם אפילו עוד לפני השואה טענו שיש להתיישב בארץ ולעבוד אותה עד שנקבל את העצמאות. אחרי מלחמת העולם השנייה כולם הבינו שאין מנוס מלהקים מדינה, אבל שטמפפר מייסד פתח תקווה ולבונטין ממייסדי ראשון לציון רצו להקים מדינה עוד הרבה לפני שרדפו את העם היהודי במטרה להשמיד אותו כליל. בקיצור, מגלות בבל ועד ה-14 במאי 1948 תמיד העם היהודי בכה על ארץ ישראל ורצה לחזור אליה בלישום קשר לכך אם רדפו אותו או לא, והטענה הזאת שאם מישהו הקים מדינה זה רק בגלל שרדפו את היהודים היא כל כך לא נכונה הטענה הזאת רק חיזקה את הצורך של היהודים במדינה אבל היא אף פעם לא הייתה הסיבה עצמה.
אתה פשוט טועה בהתייחסות שלך לפלסטינים/הערבים באופן כללי. המושג "ערבי" התפתח משוכני המדבר, כלומר הבדואים, שהם הערבים המקוריים. שאר הערבים הם לא פחות ולא יותר ממסתערבים, במקור, חלקם ברברים, חלקם פיניקים, חלקם כנענים וכו'.... לא כל הפלסטינים הם "שבטים בדואים", "השבטים הבדואים" הם ממש מיעוט בתוך העם הפלסטיני.
אתה בעצמך אומר שהבדואים הם מיעוט בתוך הפלסטינים כלומר הם חלק ממנו, אז מי הם השאר? מאיפה הם הגיעו? פליטים ממדינות ערב שהתגבשו למקום אחד ועכשיו רוצים את הארץ הזאת.