העם בבחירות האחרונות בחר ממשלת ימין. במקרה הרע ממשלת ימין-חרדית. בפועל הוא מקבל ממשלת מרכז חרדית. בן גביר בן אדם חכם שמנסה להשיג את מה שהעם מצפה ממנו ומהממשלה הזו- וזה למשוך אותה ימינה על ידי ניסיון לקבוע עובדות בשטח. Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי יותר מידי אמון בפוליטיקאים. אבל אתה יודע במי עוד אין לי אמון? במערכת המשפט. ולא רק לי, כמעטכל מחקר מגבה את הטענה שאמון הציבור בשופטים מידרדר משנה לשנה. אני טוען שמפלגת בג"צ הביאה את הימים האלה על עצמה. אז אם מתכננים להחליף שופטים, אני לא נגד, לא אתגעגע אליהם. מה שיקרה אחר כך יקבע אם אנחנו טורקיה או שאנחנו דמוקרטיה מתפקדת. אם באמת יתמנו מקורבי שלטון לתפקידים האלה (לא משהו שלא קרה עד היום, פשוט במקום מקורבי שלטון היה מדובר במקורבי המאפיה המשפטית) ויתנהלו בהתאם, זה הרגע שבו הציבור צריך לחבר את הנקודות ולעלות למשכן הכנסת עם לפידים במטרה לשרוף. את הרפורמה שלוין מציע, כל 4 הנקודות שבה, הימין זועק כבר למעלה מעשור, הרבה לפני שהחשדות נגד ביבי התפרסמו.
ראינו את המחקרים האלה, דרוריקו שם אותם פה. אותם מחקרים מראים שאמון הציבור בפוליטיקאים צונח בקצב אפילו יותר מסחרר, אז זה לא ממש טיעון בעד רפורמה שהופכת את הפוליטיקאים בממשלה דה פקטו גם לרשות השופטת... בכל מקרה תיקונים למערכת זה דבר אחד, הרפורמה הזאת זה לשרוף את הבית כי מצאת עכבר. ואני לא מסכים שצריך לחכות ולראות. אם אתה תלוי ברצון הטוב של הפוליטיקאים כי כל שאר המנגנונים להגבלת הכוח שלהם קרסו... עצם קיום הפתח הזה הוא מאוד בעייתי ואני לא חושב שמישהו רציני (נגיד מכוני מחקר בעולם) עדיין יגדיר את ישראל כ"דמוקרטיה מתפקדת" לדבריך. אבל אולי אני טועה.
אני חושב שדוגמה יותר מוצלחת מלשרוף את הבית כי מצאת עכבר זה לפטר מאמן כושל ולמנות במקומו מאמן אחר עם רקורד בעייתי. מתי האוהדים יתחילו למחות, כשיתפרסם שמתנהלים מולו מגעים או כשהמינוי הזה אכן יוכח ככישלון? בינתיים מי ששורף את הבית זו התקשורת שמעודדת אנשים להפסיק להשקיע כאן ולצאת לחסום כבישים במקום.
אני לא יודע אם זה יצליח להם, אבל עצם המחשבה בכלל על לנסות לרוקן את כל מלאי הטואלט כדי לייצר כאוס מראה כמה השמאל הפך להיות חולה ומסוכן.
האתגר: לקבל תשובה מהאופוזיציה | "לא מה לא - מה כן?" | הרפורמה והאתגר: לקבל תשובה מהאופוזיציה לשאלה - מה הם מציעים במקום? האם הצלחתי עם נעמה לזימי מהעבודה? צפו: | By שרון גל פרס שווה במיוחד למי שיצליח להוציא מאיש אופוזיציה או קשקשן כלשהו שמתנגד לרפורמה - מה כן?מה אתם מציעים לעשות?
בואו נזכיר שזה העיתון הראשון שתקף את ישראל על הרפורמה המשפטית, ושל כל התקשורת הישראלית נפנפה בו כדי להתנגח ברפורמה הניו יורק טיימס מכנה את המחבל נהג וקורא לירושלים התנחלות - חדשות רוטר
האירוע קרה בשכונת רמות, שהיא שכונה בצפון ירושלים שהוקמה אחרי ששת הימים. לא ירושלים התנחלות, אלא השכונה עצמה.
מזרח ירושלים התנחלות כי היא סופחה, ולמחבל עצמו יש תעודה כחולה. עצם זה שחשוב להם להדגיש שמדובר בהתנחלות ועוד לטשטש את זה שמדובר במחבל מראה מאיזה פוזיציה פוליטית הם באים. זה עיתון שתמיד היה עויין את ישראל אבל כל הבן כספיתים והנדב איילים למיניהם דאגו לנפנף בו כשהוא תקף את הרפורמה.