אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אלי מתחן Member

עוד פעם אתה יורד נמוך לרמת הפיגועים? חלאס הבנו את הקטע הזה.
    זה לא דמוקרטי ולא לא דמוקרטי, זה פשע שעליו האדם המבצע נענש.

הם מוכנים לקבל את הזכויות האלה כאשר נכנסים לקנדה, מסכימים לתנאים ואם לא יגורשו למדינת המקור שלהם.
    יש פה מדינת מקור שאני לא יודע עליה? יש פה גירוש פיזי? לא זה ולא זה. אין מה להשוות.
    האם המדינה שהם מגיעים ממנה דמוקרטית או לא? זאת שאלה אחרת לגמריי. אני יכול לתקן רק את עצמי לא את אחרים.

הם לא אזרחי מדינת ישראל כי מדינת ישראל לא נותנת להם להיות אזרחים. היא גם לא נותנת להם להיות אזרחים של מדינה אחרת. בתור פתרון זמני גם מדינת דמוקרטית יכולה לאפשר דבר כזה, האם הפתרון שאנשים מציעים הוא זמני באיזשהי צורה?

2. מזגן Member

קודם כל אין דבר כזה "לרדת" לרמת הרצח ההמוני שהפלשטנים מבצעים ביהודים ישראלים כבר שנים.
    ואני בכלל התכוונתי לזה שמדינה מסויימת מענישה אנשים על פשעיהם על ידי שלילת החופש שלהם וגזר דין מוות (כמו בטקסס למשל, עד כמה שאני יודע, הייתי נותן דוגמא מישראל אבל אתה גם ככה מדבר מתוך נקודת הנחה שמדינת ישראל היא לוא דוקא דמוקרטית אז אין טעם). המדינה הדמוקרטית הטיפוסית בעולם (ארה"ב קנדה, צרפת בריטניה, גרמניה) שוללת את הזכויות של האזחרים שלה על ימין ועל שמאל יום יום.

את קנדה נתתי ואת מקרה סטודנטים בתור אנשים שהמדינה המארחת לא חייבת להם חצי דבר והם בני אדם והמדינה היא מדינה דמוקרטית והמדינה לא מחוייבת ובוחרת אם לתת להם שוויון זכויות ובין אם לא. אתה מפשיט תנאים ואז מלביש אותם חזרה. לגבי מקרים ספציפיים לפי שיטת ההתדיינות שלך אי אפשר להשוות שום מקרה לשום מקרה כי אין שני מקרים שהם דומים.

"הם לא אזרחי מדינת ישראל כי מדינת ישראל לא נותנת להם להיות אזרחים." - נכון מאוד. תודה לאל שעוד לא הגענו למצב שבוא גורמי חוץ קובעים מי יהיו אזרחי מדינת ישראל ומי לא.

"היא גם לא נותנת להם להיות אזרחים של מדינה אחרת." - הייתי רוצה לשמוע על זה גם כן נראה שאני מפספס פה משהו.

"בתור פתרון זמני גם מדינת דמוקרטית יכולה לאפשר דבר כזה, האם הפתרון שאנשים מציעים הוא זמני באיזשהי צורה?" - שוב. מה הבעיה עם זמני? מה החפזון? פעם שעברה שמדינת ישראל נחפזה זאת היתה טעות נוראית. וכאן קבור הכלב, אני טוען שמדינת ישראל לא חייבת לפתור את הבעיה כדי לפתור אותה מהר אלא לפתור אותה כדי לפתור אותה טוב, וכך שהפתרון יטיב עם מדינת ישראל ולא עם אויביה. שלא לדבר על זה שמדינת ישראל אם רואה לנכון לא חייבת לפתור את הבעיה בכלל, אם הרוב מחליט ככה כמובן.

3. מסוטיזם Member

"ההיסטוריון" השמאלני( לשעבר) בני מוריס, שחשף "מעשי זוועה של צה"ל" וסירב לשרת במילואים בזמן האינתיפאדה, מתייאש ומודיע שאין פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני, מכיוון שהפלסטינים הם פנאטים שרוצים לגרש אותנו מפה.

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1817772

“אני מבקש להאיר את עיני הקוראים לגבי האמת. המטרה היא לחשוף את מטרות התנועה הלאומית הפלסטינית - להכחיד את המפעל הלאומי היהודי ולרשת את פלסטין כולה עבור הערבים והאיסלאם”...

באינתיפאדה הראשונה סירב מוריס לשרת בשטחים כי האמין שמדובר ב"מאמץ של עם להוריד מעליו כיבוש צבאי שנמשך 20 שנה".. בעקבות גלי הטרור באינתיפאדה השנייה, עמדותיו של מוריס ביחס לסכסוך עברו שינוי חריף. בראיון שהעניק ב–2004 למוסף “הארץ”, טען כי בתנאים מסוימים גירוש הוא לא פשע מלחמה ושיש נסיבות בהיסטוריה שבהן יש הצדקה לטיהור אתני.

4. Emile Zelicky Member

נו אז?
    כמוהו חושבים עוד הרבה אנשים אז מה?
    יש הרבה אנשים שחושבים אחרת, הוא לא הראשון שנהיה ימני ולא האחרון.

5. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ז'רביניו, כל הדברים שכתבת וציטטת, מה הם אמורים להגיד?
    האם העובדה שבני מוריס שינה את דעותיו ונהיה ימני, אמורה להצביע על כך שהשמאלניים טועים והימניים צודקים?
    לא חסר ימניים שנהיו שמאלניים.

6. אלי מתחן Member

הוא בסך הכל "היסטוריון", או שעכשיו הוא ימני או פתאום נהיה היסטוריון בלי מרכאות?

יש לרדת לרמת הויכוח כך שזה מבחינתך טיעון מוצדק. ואם אתה רוצה להתחיל עם הדמגוגיה ולקרוא לזה "רצח המוני", תסתכל מי הרג יותר במשך השנים.

היא מענישה אנשים בלי משפט?
    דמוקרטיה היא קודם כל שלטון חוק. אתה לא יכול להחליט שאין חוק ולכן מותר לך לעשות הכל, שזה תקף רק לחלק מהאנשים. ברגע שעושים את זה, לא מדובר בדמוקרטיה אלא במשהו אחר.

7. מזגן Member

אתה היית זה שהצעת לדבר על הרציחות של הפלשתינים בישראלים. אני ממש לא לקחתי את הדיון לשם רק הגבתי. ואיך עוד תקרא ללהתפוצץ באוטובוס עם פצצה על הבטן ועם מסמרים וכדורי מתכת מחוברים אליה? או מה שקרה בדולפינריום. אההה כן כן פיגוע פיגוע.

מי דיבר על משפט?! אני דיברתי על פגיעה של המדינה בזכויות הבססיות של אזרחיה. אתה רוצה להוסיף למשוואה משפט\משפט צדק. שיהיה. אני כבר מתקשה לעקוב אחרי ההפשטות שלך ואחרי הוספת הפרטים והמורכבויות כשאני מגיב. שורה תחתונה המדינה שוללת את החופש של חלק מאזרחיה או אפילו את חייהם לפעמים.

אני לא מחליט שום דבר לגבי אף אחד.ובטח ובטח לא מחליט שאין חוק. אני טוען שהפלטסינים הם לא אזרחי מדינת ישראל, אין מחובת מדינת ישראל לתת להם מעמד של אזרחים שווי זכויות. ואין מחובת מדינת ישראל לפעול למען פתרון הסכסוך איתם כי המצב הקיים לא מטיב איתם על חשבון האינטרס של מדינת ישראל, איזה אינטרס שהוא לא יהיה שכמובן נקבע על ידי הרוב במדינה (בתאוריה כמובן).

8. אלי מתחן Member

מדינה לא שוללת זכות של אזרחים שלה ללא משפט.
    מבטיח לך שאם היו מורידים לכל אדם שנחשד בפשע כלשהו את היד, בטחון הציבור היה עולה, לא עושים את זה, כי זה מחיר גבוה מדי.
    הרוב לא קובע הרבה מאוד דברים, הרוב לא קובע אם ישראל תתקוף באיראן, הרוב לא קובע האם אפשר לשלול זכויות מחלק מהאוכלוסיה והרוב לא קובע האם מותר לבטל את הדמוקרטיה כדי להקים מפלגה אחת שתשלוט בחסות הרוב. זה לא החלק היחיד בדמוקרטיה.
    מדינה דמוקרטית לא יכולה להרשות לעצמה ליצור כמה רמות של תושבים מתוך מטרה להשאיר את המצב ככה. העובדה שיש לך אנשים ללא מדינה וללא זכויות לאורך זמן היא מחדל, שהיה עובר במדינה לא דמוקרטית, לא במדינה שמתגאה (ובצדק) בעובדה שהיא נאורה יותר משכנותיה.

9. skyday20 Member

15 חשודים בעבירות סמים נעצרו במסיבה בצפון

נתפסו עשרות כדורי אקסטזי וטיפות LSD. בנוסף, פינו אמבולנסים של מד"א שהוצבו במקום שמונה חוגגים שהזדקקו לטיפול רפואי.

שרוטים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4278628,00.html

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ממש "הפתעה" שבמסיבות טבע יש סמים.

11. Emile Zelicky Member

12. Luis Suárez Member

13. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שהמגיבים הם סתם אנשים טפשים, או ששנאת הזרים יכולה לגרום להם להזדהות אפילו עם מכחישי שואה.

14. אלי מתחן Member

נראית לי קצת על טבעית השנאת זרים הזאת.

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

להיסטוריה יש נטייה לחזור על עצמה, והיא חוזרת, תמיד, בצורה כזו או אחרת.