אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אלי מתחן Member

איזו קיצוניות המחשת בדיוק? אתה גולש בפורומים לא בשפה שלהם, פגשת 3 אנשים אחד מהם איים עלייך, מה אני אגיד לך מינה צמח.
    אולי במקום להתנשא על הקיצוניות שלהם תחשוב איך אתה משפר את עצמך, או איך אתה מנסה להפחית את השנאה בין הצדדים.

2. alexshw Member

ביב מאיים כל כך הרבה זמן שכבר נראה לי מפסיקים לחשוש שיממש את איומיו, כמו כלב שנובח ולא נושך.
    אם ביבי רוצה לעצור את תוכנית הגרעין שיורה על תקיפה. אף אחד אחר לא מתכוון לעשות זאת והאירנים לא מתכוונים לעצור. פשוט מאוד.
    אין צורך לשכנע את המשוכנעים.

3. מזגן Member

ואולי אין דרך לעצור את התוכנית. למה אף אחד לא מדבר על זה. לאיראן יש המון נפט. סין מוכנה לקנות את כל הנפט הזה יחד עם הודו. מבחינת ציוד הרוסים ימכרו להם את כל מה שצריך. זה לא צפון קוריאה. וארהב נחלשה מאוד בעשורים האחרונים. אולי פשוט אי אפשר לעצור את התוכנית.

ועכשיו יהיה צריך להתכונן לחיות תחת מאזן האימה הגרעיני. פעם בין רוסיה לארהב אחר כך בין הודו ופקיסטן והיום איראן ישראל.

יש את ההפחדה הזאת שאני לא ממש מבין. נניח שלאיראן תהיה פצצה וחמאס ישתוללו בעזה. איך זה בדיוק מונע מצהל מלהכנס באמא של חמאס? איראן תאיים שהיא תשגר פצצה גרעינית על ישראל?

4. StevieG Member

1. http://www.haokets.org/2012/08/23/מאחורי-שטח-אש-918/
    2. תזכיר לי, כמה יהודים נעצרו בגלל השחתת רכוש, ירי על פלשתינים(!) ואפילו פלישות לבסיסי צה"ל? ישראל החזקה, שמצליחה להגיע לכל פלשתיני שחושב רק על לעשות משהו נגדה, לא מצליחה להגיע לאף טרוריסט יהודי? משהו פה אומר, דרשני.
    3. עמוד על הדיוק. הוא לא אמר שמשלחים רעל בכנסיות ובבתי ספר, אלא בעצים ושדות. וגם זה לא רעל מילולי, אלא מילה שמתארת את ההשחתה וההצתה של השדות והעצים. בנוגע למסגדים ולבתי הספר, זה חדש לך ששורפים מסגדים בגדה? באמת?
    4. http://www.news1.co.il/Archive/001-D-296530-00.html http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1230986
    5. ההגדרה למחבלים היא סובייקטיבית לגמרי. אתה טוען שגם ילד בן 9 שזורק אבנים הוא מחבל. ילדים נעצרים יום יום בשטחים והצבא מעלים אותם ליום. אף אחד לא טען שצריך לשחרר את הרוצח מאיתמר. יש מספיק אסירים פוליטיים פלשתיניים בבתי הכלא הישראליים ואותם יש לשחרר.
    6. הכיבוש הוא אמנם לא המכשול האחרון להקמת המדינה הפלשתינית, אך הכיבוש מונע מהפלשתינים עצמאות כלכלית וכך היא תלויה בחסדיהם של האומות הערביות ושל ישראל. ישראל אוסרת על הפלשתינים להשתמש במטבע אחר מלבד השקל, מכריחה אותם לגבות אותו אחוז מע"מ כמו בישראל ולא מאפשרת לפלשתינים להתפתח ולהתקדם. גם כשהם מנסים לבנות ערים חדשות, ישראל מערימה קשיים על מי שמנסה לשתף איתם פעולה. הכיבוש רקוב ומרקיב את הכלכלה הפלשתינית.

לאור כל זאת, המסקנה היחידה שלי היא שישראל מנסה לתסכל את הפלשתינים עד שיתייאשו ואז, מקווה ישראל, שיקרו שני דברים. אחד שתפרוץ אינתיפאדה שלישית שתאפשר לישראל להרוג עוד פלשתינים ולהמשיך להתמם, או שהפלשתינים יהיו כ"כ נואשים עד שיחפשו להגר מהשטחים.

וככה נוצרת נכבה שלישית.

5. FelaKaT Member

1.איך זה בדיוק טיהור אתני? מדובר בפולשים. אה, שכחתי, לערבים מותר לגנוב שטחים.
    2.קודם כל, כל זה אלו לא פעולות טרור. דבר שני, זה שאתה אוהב לעצום עיניים מול המציאות זאת בעיה שלך. דבר שלישי, נעצרו הרבה אנשים בחשד להשתחתה/גרימת נזק, דבר רביעי לא ענית בכלל לשאלה שלי.
    3.לא, אבל זה חדש שמשחיתים בתי ספר וגם כבר הוכח מעבר לפעם אחת שהם בעצמם שורפים מסגדים כדי להאשים את היהודים.
    4.על גולדסטון שמעת?
    5.תביא דוגמאות, עובדתית לאורך השנים ישראל משחררת מי שאפשר (ואפילו מחבלים, שאת החזרה שלהם, החבר שלך אבו מאזן חוגג )
    6.אני מבין שזה התיאור שלך גם למלחמת העצמאות, למשל. ובכן, כהרגלך בקודש, עצוב. אני מקווה בשבילך שאתה לא נוטה להפליץ לעיתים קרובות, אחרת תקיעת הראש שלך בתחת כדי להתעלם מהמציאות עלולה להיות מסוכנת.

6. Ricky van Wolfswinkel Member

עכשיו שהבאת לו כתבה מלאטמה, אתר ימני שידוע בחוסר האובייקטיביות שלו, אני בטוח שהוא השתכנע.

7. guyr12 Member

ושהוא מביא כתבות מאתרים שמאלניים/פרו פלסטינים זה יותר טוב? עשה לי טובה, גם בלי האתר הזה כל בן אדם נורמלי שחי במציאות ולא חי באשליות יודע שרוב הדברים שסטיבי אומר מבוססים רק על דעתו ועל דעת חבריו המעטים וההזויים. אבו מאזן עשה אתמול שירות רע לעצמו ולעם הפלסטיני, שאפילו הם יודעים שאתמול הוא רק הרחיק אותם מקבלת עצמאות עם נאום פתטי ומלא שקרים.

8. Ricky van Wolfswinkel Member

אמרתי את זה?
    סטיבי אומר חלק מהדברים בגלל שזו דעתיו וחלק על סמך עובדות.

לא כל מה שאתה חושב שהוא נכון זו האמת, אתה לא יכול לפסול את הדברים שסטיבי אומר ומציג ובטח שלא לקרוא לו הזוי בגלל שאתה לא מסכים איתם.

9. guyr12 Member

להגיד שמדינת ישראל מתכננת נכבה חדשה? שהמערכת חינוך שלנו היא הגזענית ומסיתה, שבעצם כל אחד יכול להעיד פה שלא כי הוא למד בה. להגיד שאנחנו שורפים להם בתי ספר? נו באמת.. אני לא יודע מה דעותייך, אבל זה כבר לא קשור לימין ושמאל, זה קשור למציאות. זה לא מציאותי לחשוב אחרת, וגם רוב השמאל הנורמלי לא חושב ככה. אנטישמים, שונאי ישראל, חושבים ככה וממציאים לעצמם דברים רק מתוך שנאה. ושוב, אני לא חושב שאנחנו מושלמים ושרק הם הלא בסדר. אבל אני מבדיל בין הדברים ויודע מה זה טרור ומה לא, ויודע מה קורה בשטחים שעליהם מדברים, שעלק שורפים בתי ספר וכו'.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  10. Emile Zelicky Member

11. אלי מתחן Member

גם האתרים של סטיבי לא אובייקטיבים. אין מה לעשות, כל אחד כותב על הדברים שמסתדרים לפי איך שהוא רואה את המציאות.

12. alexshw Member

יש את כל הכלים גם לישראל. אולי חסר רק אומץ.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  13. אלי מתחן Member

כרגיל אני אשאל, על מה האמירות שלך מבוססות?
    אני מניח שאם היינו יודעים בודאות של 100% שאנחנו מסוגלים לעשות את זה, היינו מוכנים להתמודד עם המחיר של מכת נגד קשה אך זמנית בשביל הידיעה שלאיראנים לא תהיה פצצה.

14. alexshw Member

אז למה יש תקציב חסר תקדים לצבא? בשביל פנסיות ומשכורות?
    לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שלישראל יכולות צבאיות עצומות. רק למנהיגים כאן חסרים ביצים.

15. אלי מתחן Member

לא הבנתי את ההיגיון, לצבא שלנו יש תקציב גדול אבל הוא לא מסוגל להשתלט עכשיו על אוגנדה בפעולה לילית. יש פעולות שהן מעבר לכוחנו, יש מצב שגם זאתי.
    לא צריך להיות חכם גדול, צריך לדעת את העובדות. אני לא יודע אותן, אני בספק אם אתה, אלא אם תבהיר לי שאני מזלזל ללא סיבה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 10)

1. חייל שוקולד