אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ושלא יהיה לך ספק.
    אם לדוגמא הפעם היו להם 10 טילי פאג'ר שהם ירו, במבצע הבא יהיו להם 100.

2. FelaKaT Member

3. מזגן Member

לא רואה לא נצחון ולא הפסד אלא פספוס אחד ענק. אבל מה זה משנה שעון החול לקראת מטח הטילים הבא כבר רץ. מעניין אם תגובת ישראל הבאה תהיה מבצע דומה סטייל מטח-טילים=שמונה-ימי-הפצצות? אם זה יהיה המחיר מעתה ואילך להתקפות על ישראל יכול להיות שחלק מההרתעה תוחזר.

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון שמספר הקסאמים עלה - אבל זה כי זו האפשרות היחידה של הטרוריסטים בעזה לתקוף את ישראל, חוץ מפיגועי גדר (שכמעט ולא מתבצעים יחסית כיום). אז מן הסתם שהם ישקיעו את הכל באופציה הזו. לפני ההתנתקות פלשתיני בעזה היה יכול להתחמק בלילה לתוך התנחלות ולרצוח משפחה, או להתפוצץ על אוטובוס של חיילים בדרך לשמור על התנחלויות. מספר הפיגועים מעזה (וההרוגים, גם אם אתה מכליל את הקסאמים) ירד משמעותית מאז ההתנתקות.

זה מרתיח שיורים קסאמים על ישראל (אני הייתי מאד נגד הפסקת האש התבוסתנית של נתניהו, פשוט כניעה לטרור), זה מצב לא נורמלי ובלתי נסבל - אבל איך אפשר להשוות את זה לפיגועים? פיגוע מוצלח אחד יוצר יותר הרוגים משלוש שנים של קסאמים, ואתה יכול לבחור איזה שלוש שנים שבא לך. אם היו נותנים לפני ההתנתקות לכל אחד את האופציה של מספר אפסי של פיגועים מעזה, יחד עם עלייה במספר הקסאמים, אז כולם היו לוקחים את זה מיד. אבל בגלל כל מני אידיאולוגיות "התנחלותיות" (אדמה יותר חשובה מחיי אדם וכו') למיניהן המהלך הזה נתפס כאסון לעם ישראל.

(הבהרה - המהלך עצמו היה הכרחי אבל הביצוע נוראי, בגלל שהיה חד צדדי ובגלל שהמפונים לא טופלו כמו שצריך)

עכשיו אופטימוס וסאות' בוי, תענו לי על השאלה - האם אתם בעד שצה"ל יכנס לעזה וישראל תבנה התנחלויות בגוש קטיף, ונחזור למצב של פעם? מישהו בכלל רוצה להתקרב לחולי נפש שיש ברצועה היום?

באמת שזה תלוי בהנהגה. אולמרט, כמה שהיה מושחת ומושמץ, לא פחד ללכת ראש בראש עם טרוריסטים, וישראל נהנתה משקט יחסי לאחר מכן (שקט מוחלט בצפון). כשמדובר בסמרטוט עלוב כמו ביבי שלא מגן על המדינה שלו מול ארגון טרור, אז ככה זה יוצא. אני מאמין שבסיבוב הבא, אם יהיה מנהיג חזק (וכל ה"חזקים" כמו ביבי וליברמן שמדברים כל היום, הראו את פרצופם האמיתי), ישראל תגיב ותפגין אחריות כלפי האזרחים שלה שנמצאים תחת אש.

פאקינג יורים טילים על תל אביב וירושלים, ואז לשמוע מהתומכים ההזויים של ביבי על ניצחון.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/12
  5. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעיניי, זה לא הזמן לשפוט את ההחלטה על הפסקת האש והאי-כניסה קרקעית. אם חמאס וישראל יכבדו את ההסכם, השקט יחזור לדרום ולעזה, וככה שני הצדדים מרוויחים. אם החמאס יפרו את ההסכם והירי על הדרום לא ייפסק, ביבי יצטרך להכניס לרזומה שלו עוד כישלון. בקיצור, אל תמהרו לשפוט את הסכם הפסקת האש, הזמן יגיד אם ביבירמן טעו או צדקו.

מה שכן,
    המבצע עצמו היה מיותר, ישראל הייתה צריכה להידבר עם החמאס לפני המבצע. עסקת גלעד שליט והסכמי הפסקת האש מחזקים את התיזה שלפיה ישראל מבינה רק כוח (האמת שגם הצד השני), בגדה יושב מנהיג אחד מתון שהממשלה מתעלמת ממנו ופועלת נגדו, ומנגד, בעזה יושב ארגון קיצוני שמפעיל טרור על כמיליון אזרחים ישראלים, אך זה לא מונע מהממשלה להתפשר ולהיכנע לדרישותיו ועל הדרך לחזק אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/12
  6. optimus Member

Dennis Bergkamp

הכל טוב ויפה חוץ מדבר אחד קטנטן:
    מספר הפיגועים מעזה ירד משמעותית מאז מבצע חומת מגן והשלמת גדר ההפרדה. משנת 2002, הרבה לפני ההתנתקות, שהייתה גדושה בפיגועים (60 במספר) יש ירידה הדרגתית בפיגועים*.

לגבי החיילים ברצועה, רוב מוחלט של הפיגועים היו מכוונים כלפי אזרחים לכן מספר הפיגועים ברצועה או ביהודה ושומרון קטן, מספר החיילים שנהרגו כתוצאה מפיגוע שכוון נגדם הם 12 מתוך מאות ההרוגים בפיגועים בשנים 2000-2005. כך שהטענה שחיילים רבים קיפחו את חייהם כתוצאה מפיגועים בעזה ובהתנחלויות היא שקרית.

כל ניסיון לקשור את הירידה בפיגועים להתנתקות יעלה בתוהו.
    לגבי השאלה, אני בעד להחזיר את הגלגל אחורה ולבטל את התכנית הארורה הזאת.

* שנת 2001 - 35 פיגועי התאבדות.
    שנת 2002 (חומת מגן) - 60 פיגועי התאבדות.
    שנת 2003 (סיום בניית הגדר) - 26 פיגועי התאבדות.
    שנת 2004 - 15 פיגועי התאבדות.
    שנת 2005 (ההתנתקות) - 7 פיגועי התאבדות.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/12
  7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

"כל ניסיון לקשור את הירידה בפיגועים להתנתקות יעלה בתוהו" - אני לא יודע מאיפה המקור שלך, אשמח אם תשתף אותו כי לא מצאתי את הנתונים של הפיגועים מעזה בעצמי - כמה פיגועים התרחשו מאז ההתנתקות?

האם אתה מאמין שמספר הפיגועים הזה היה דומה אם לא ההתנתקות?

האם אתה מבין שפיגוע אחד הוא ברוב המוחלט של המקרים גורם ליותר פגיעות בנפש משנים של קסאמים?

ואתה כותב בנתונים שלך את המונח "פיגועי התאבדות" - כלומר אם המחבל אינו מתאבד, בסטטיסטיקה שהצגת זה לא נחשב לפיגוע?

היום לחמאס כמעט אין את האופציה לבצע פיגוע, פעם היתה האופציה. עכשיו הוא משקיע יותר בקסאמים - ולנו יש כיפת ברזל (וגם בלעדיה כמעט ואין הרוגים מקסאמים). לדעתי מצב די עדיף, לא?

8. optimus Member

1. מה משנה כמה פיגועים התרחשו לאחר ההתנתקות? אתה טענת שמס' הפיגועים ירד לאחר ובעקבות ההתנתקות, אני הצגתי לך שכבר לפני ההתנתקות הייתה ירידה במס' הפיגועים ללא שום קשר ישיר או עקיף להתנתקות.
    2. לא הבנתי, תוכל להבהיר לי את השאלה?
    3. וודאי שאני מבין, מה הנקודה שלך?
    4. התייחסתי לפיגועי התאבדות מהסיבה הפשוטה שהם גרמו למס' הכי גבוה של אבדות בנפש, מאות הרוגים לצערנו הרב.
    5. בוודאי שזה עדיף, אבל זה שלחמאס קשה לבצע פיגועים זה בגלל מה שציינתי ולא בגלל ההתנתקות. בקיצור המצב הזה היה יכול להתקיים גם ללא ההתנתקות.

אם אפשר, אשמח אם תראה לי נתונים שמבססים את טענתך או סותרים את שלי.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שמספר ההרוגים הוא לא המדד היחיד. אנחנו מדברים על מאות אלפי תושבים שחיים כבר שנים באי ודאות, בשגרה שאי אפשר לקרוא לה שגרה. בילדים שלא יודעים מה זה לחיות בלי הידיעה שבעוד שנייה אתה עלול לשמוע אזעקה ולרוץ להסתתר במקרה הטוב, או לשמוע אזעקה מבלי שיהיה לך היכן להסתתר במקרה הרע. רק לקוות לטוב. זה משמעותי לא פחות. זה לא רק המוות שבעייתי כאן, גם החיים אינם חיים.

10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

11. Eric Cantona Member

המצב כמו שהוא יכול להמשך שנים ופיתרון הוא דבר הכרחי. בסופו של דבר רק השמאל והימין הראדיקלים מציעים פיתרונות ועל משהו מהן צריך ללכת. או שתעשו שלום עם כל הפלסטינים כולל החמאס ותנו להם הכרה מלאה ואפשרות לחיים ואז תחכו לראות מה קורה או שתלכו ותכריעו צבאית את החמאס ותחכו להתפתחויות העתיד ולראות איך זה יעצב את דעת הציבור בעזה. שניהם יכולים גם לא לפתור כלום, נכון, יכול להיות שהורדת החמאס תהפוך את הפלסטינים לקיצוניים יותר כמו שקרה במהלך השנים עם מהלכים צבאיים או ששלום עם פאנטים לא יהיה שווה כלום והם יתקיפו שוב (למרות שאז זו מלחמה מול מדינה ריבונית ושם נוכל להלחם מול צבא ודעת הקהל בעולם יהיה נגד הצד התוקפן ויתמוך בצד שלנו בוודאות). בכל מקרה, מה שלא יעשו, העיקר שלא ישיאירו את המצב כמו שהוא כיום. זה יכול להמשך עשרות שנים וחיים זה לא חיים לאף אחד.

12. South Boy Member

על זה אומרים גונב מגנב פטור.
    קודם כל למען הסר ספק אין בי אפילו טיפת שמחה או גאווה בכך שחף מפשע נהרג מאש צה"ל, ואני בטוח במיליון אחוז שחיילי צה"ל שפתחו באש לא עשו זאת משום מניע לאומני אלא מפחד ודאגה קבועה לביטחונם.
    המקר הזה מצער בלי ספק, אבל ויש אבל גדול, מישהו ברצועת עזה יכול לבקר את אמינותה של ישראל בהסכם הפסקת האש אחרי שנורו 7 רקטות לעבר הדרום מאז הפסקת האש? מישהו יכול לבקר את המוסר של צה"ל אחרי שהוא דאג להזהיר את תושבי עזה מתקיפות חיל האוויר שיועדו א-ך ו-ר-ק לפגיעה בטרוריסטים הכלבים בעוד בעזה יורים במטרה להרוג אזרחים תמימים?
    לצערי המציאות הזאת מורכבת מאוד, מציאות לא שפויה שבה יש מלחמה תמידית, והצד שבו יש דמוקרטיה והתחייבויות לאמנות לא מונע משנאה ולאומנות (גם אם קיימות קבוצות בציבור המשקפות את הדעות האלו) בעוד השני כן, ועד שזה לא ישתנה זאת תהיה המציאות כאן וכמו בכל מקרה שבה המציאות היא לא שפויה גם חפים מפשע משלמים את המחיר, ההבדל הגדול הוא שישראל פוגעת בכוונה לפגוע רק במי שמגיע לו, ובעזה זה בדיוק הפוך.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/12
  13. Eric Cantona Member

היה מיותר לעשות את זה, הסיבה והחשש לא מצדיקים עכשיו חידוש של כל הבלגן. לא פעם ראשונה אגב שישראל יורה ראשונה או מפרה הפסקת אש, שלא תציג אותנו גם כמו אילו צדיקים. אנחנו לא.

14. South Boy Member

אם לא הייתי מספיק ברור בהודעה הקודמת, מאז הפסקת האש שנכנסה לתוקפה ביום רביעי בשעה 21:00 נורו 7 רקטות לעבר שטחי ישראל, אז מי שבר את ההסכם קודם?
    אבל מה זה משנה זה כולה הדרום הכול שם מדבר ושממה ואין שם שום בית קפה שמוכר אספרסו הפוך אפשר לזרוק שם רקטות, העיקר שנצא לכיכר רבין ונפגין כמה שאנחנו לא בסדר.

15. Eric Cantona Member

הם המשיכו לירות לכמה שעות, פלגים של הג'יאהד ואז חמאס עצר אותם. יש שם בלאגן ואי סדר, זה גם מבחינת חמאס אתגר לעצור את כל הפלגים. בעיקרון זה לא מצדיק תקיפה שלנו באזור 40 שעות אחרי. לא תגיד הם התחילו להזיז פצצות לכיוון שלנו, כלום. סתם מיותר.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 26)

1. אמיר ע