אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. לייזר Member

ישראל מייצאת בעיקר יהלומים, כימיקלים וכל מני זבל עתיר ידע. אתה רואה את ORANGE מחרימה תוכנה ישראלית? הרוב המוחלט של הצרכנים לא מתעניין בדברים כמו חרם על אף מדינה ועל אף מוצר ולכן אין הם יכולים לכפות עמדה כלשהי על עסק גדול (והרי אלו העסקים הגדולים שאחראים על רוב היבוא מישראל). חרם של חמישים סהרורים על תפוזי יפו לא ישנה דבר בעולם.

הFOOD CO-OP המפורסם מאוד בשכונה הליברלית והשמאלנית שלי בברוקלין (PARK SLOPE) ניסה העלה חרם על ישראל להצבעה (לא עבר). זה אחד הצעדים הכי גדולים לחרם על ישראל בעולם. זה משהו שמספרים עליו בוויקי הרלבנטי. ראיתי את זה מקרוב ואני מודה לכוכבים שבשמיים שזכיתי לחזות מקרוב בקומדיה כל כך טובה.

באשר למבחן הזה. לא קראתי כלום חוץ מזיינת השכל הבלתי פוסקת של כל מני הזויים בפייסבוק, אז אל תסלחו לי על כל חור בתעמולה כי לא איכפת לי.

להלן הדגימה ב2011:
    http://timss.bc.edu/Xxx/t03_download/T03_TR_AppB.Xxx

Israel
    EIGHTH GRADE
    Coverage and Exclusions

• Coverage is 100%
    • School-level exclusions consisted of special education schools, Ultra
    Orthodox schools, Arab schools (East Jerusalem), and very small schools
    (less than nine eligible students)

להלן הדגימה ב2007:
    timssandpirls.bc.edu/TIMSS2007/techreport.html

Israel
    EIGHTH GRADE
    Coverage and Exclusions

• Coverage is 100%
    • School-level exclusions consisted of very small schools (MOS<9), special
    education schools, and Ultra Orthodox schools
    • Within-school exclusions consisted of special education classes,
    functionally or intellectually disabled students and non-native language
    speakers

במילים אחרות: החרדים אף פעם לא נספרו והערבים בפנים גם היום, כמו לפני ארבע שנים, כאשר השינוי היחיד הוא שבתי ספר במזרח ירולשים אינם נכללים בדגימה.

דבר שכתוב בתאור הדגימה של 2007 ולא מופיע ב2011:
    Sampled one classroom per school

ההסבר לגבי מספר הנבחנים בכל בית ספר הועלם כליל מתאור הדגימות עבור כל המדינות ב2011. ב2007 ניתן לראות שהדגימות בכל מקום מוזרות ולא עקביות. בקוריאה ובבישראל בחרו כיתה אחת בכל בית ספר, אך בתי הספר עצמם מחולקים בצורה הגיונית לפי הדמוגרפיה של המדינה. בהולנד בוחנים את כל הכיתות בבתי הספר הנבחרים, אך מתוך 150 בתי הספר שנבחרו לסקירה 61 הם מ"מעמד סוציו-אקונומי גבוה".

ייתכן ודאגו "להכין" את הכיתות הרלבנטיות, אבל האם ייתכן שרק בישראל יש למורים את התמריץ והאומץ לעשות כן? מספר התלמידים שנעדרו מהבחינה מהכיתות הנבחרות בישראל או הוצאו משיקלול הציונים אינו חריג לעומת מדינות מפותחות אחרות.
    http://timss.bc.edu/timss2011/downloads/T1...S_AppendixC.Xxx
    Appendix C7

2. מזגן Member

עדכון קטן "מהשטח" מפי כתבכם בטורונטו. נציג ארגון הסטונדטים נגד אפרטהייד ישראלי (בקיצור, סניף "שלום עכשיו" בטורונטו). הופיע ברדיו אתמול בערב.
    בין יבבות הפרופוגנדה מלאת ארס ושנאת ישראל מובהקת, הוא טען שהם הצליחו להחתים מספר רב ביותר של סטודנטים על עצומה נגד שיטוף פעולה בין האוניברסיטה לחברות כמו HP שעובדת עם צ'קפויינט ועוד כמה(שאני לא זוכר כבר).

York University שהיא האוניברסיטה השלישית בגודלה בקנדה עם משהו כמו 50,000 סטודנטים. מתפקדת כשדה קרב של ממש מדי שנה באירועים כמו "יום האפרטהייד" ובהפגנות של הסטודנטים כנגד ישראל לאחר או תוכדי פעולות צבאיות של צה"ל.
    לפעמים גם הליכה במסדורונותיה של האוניברסיטה ביום רגיל ולא חריג נראה כמו הליכה במסדורונותיו של חמ"ל של פרופוגנדה פלשטנית אנטי ישראלית. שלל שקרים ותמונות של מסוק יורה טילים על ילד פלשתיני עם דובי ביד על גבי פוסטרים ופליירים מעתרים את לוחות המודעות קירותיה (ובמקרים יותר קיצוניים אף את תקרותיה...) של האונברסיטה.

עד עכשיו הוחתמו על העצומה 2400 סטודנטים. שמהווים כ4-5% מהסטודנטים. אותו נציג אמר שהוא עובד על העצומות והחרמים האלה בארגון כבר 11 שנים.

Make of this what you will

נערך לאחרונה ב: ‏19/12/12
  3. אלי מתחן Member

בהנתן תנאים מסויימים (כוסית עם טופס ועט) אני גם אחתום על עצומה נגד רצח עם בדארפור, בספק אם הייתי עושה את זה אפילו במחיר לעצור ולהוציא עפרון מהקלמר. זאת לא חוכמה לאסוף חתימות.
    כמה מהסטודנטים האלה ערבים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/12/12
  4. מזגן Member

לא יודע לגביי ערבים ערבים. אבל כמה מהם הם כנראה תומכים בגלל ארץ מוצא אז, 3% מהמזרח התיכון 2-3% פקיסטאן ועוד 2-3% ארצות אפריקאיות מוסלמיות סטייל מצרים. אבל זה נתון שכל אחד יכול להגיע אליו באינטרנט גם בלעדיי (וכנראה בצורה הרבה יותר מדויעקת גם).

מה שאני יכול להעיד עליו זאת התחושה באוניברסיטה הזאת. (בה ביקרתי מספר מספר פעמים). היא מרגישה הרבה יותר ?ערבית? ממה שהעצומה או הנתונים לגבי מוצא הסטודנטים מעידים עליהם.

5. optimus Member

לא מפתיע, טורונטו ביחד עם לונדון הן הלוחמות העיקריות במלחמת הדה לגיטמציה נגד ישראל.

פעולות מהסוג הנ"ל אינן מזיקות. עם זאת המאמצים הבלתי פוסקים של ארגונים כאלו ואחרים להחרים ולהשמיץ את מדינת ישראל בקמפוסים ואוניברסיטאות ברחבי העולם מדאיגים מאוד. זה גורם לך לחשוב האם מי שצריך, מתייחס לזה באופן שצריך להתייחס לזה.
    פעולות משפטיות מהסוג הזה מעלות בי חשש כבד. מה גם שלאחר שהאו"ם הכיר ב"מדינה" פלסטינית יש להם גישה לבית הדין בהאג למרות שקשה לי להאמין שהם יממשו אותה.

6. מזגן Member

מאחר ושומם פה אני אעשה קצת ספאם.
    עדכונון קטן. בדיוק עכשיו שמעתי ברדיו על חיזוק הקשרים בין ישראל-קנדה.
    שתי עסקאות שנחתמו בשבועות האחרונים אחת עסקה בטחונית והשניה היא קשורה לפיתוח בארצות מתפתחות. ודובר על כך שהן חלק מהמדניות הכללית של המשך הנחת התשתית לגידול וחיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי בין שתי המדינות בעתיד.

7. אלי מתחן Member

כנראה שאוניברסיטת יורק לא משפיעה הרבה על הממשלה.

8. מזגן Member

אבוי לנו אם אוניברסיטאות כמו יורק היו בעלות השפעה על הממשלות של ארצן. (לא כי פועל בה ארגון אנטי ישראלי. אלא כי זאת אוניברסיטה שרחוקה מלהיות מובילה במשהו חוץ מבמספר סטודנטים)

דבר שני. זה לא שיורק היא אוניברסיטה אנטי ישראלית. פשוט בערך 5% מהסטודנטים שלה חתמו על עצומה לחרם על ישראל.

9. optimus Member

10. מזגן Member

יש עניין ששמעתי לגביו עכשיו ברדיו ואחרי בדיקה זריזה באינטרנט נראה שאני מאחר את החדשות האלה בחודש לפחות.
    נראה שבארה"ב צופים להפוך למפיק הנפט הגדול בעולם עד 2020-2017.
    כתבה ביוטיוב
    כתבה בוולסטריט ג'ורנל.
    לייזר, אתה מומחה לארה"ב. מה אתה יודע על זה?
    יכולות להיות לזה השלכות על האזור של המזרח התיכון. כי אז ארה"ב לא תזדקק כל כך לסעודיה. ואולי לא תרצה להתעסק כל כך באיום האיראני.

11. לייזר Member

מה סעודיה? רוב יבוא הנפט של ארה?ב מגיע מקנדה, רוסיה ומכסיקו. המפרץ הפרסי אחראי על משהו כמו רבע מהנפט אולי. המהלך הגדול יותר הוא ניצול הגז הטבעי, שמוריד מהתלות של ארה?ב בנפט בכלל.

12. אלי מתחן Member

גם אם היא לא קונה מסעודיה, היא עדיין חשופה לתנודות במחיר של הנפט, ככה שהיציבות של המזרח התיכון עדיין חשובה לה.

13. מזגן Member

הבנתי, מאה אחוז. אז אין לדברים האלה השפעה ליחס של ארה"ב למזרח התיכון.

14. לייזר Member

בדיוק. מה שחשוב בסעודיה זה ההשפעה שלה בOPEC.

15. FelaKaT Member

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 15)

1. YYY