אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אלי מתחן Member

זה אומר שאתה חוזר לארץ?

אני חייב לציין שאני לא מתנגד למס כזה, ממשלת ישראל מודה שהיא לא מעוניינת להקים מערך תחבורה ציבורית יעיל לצורכי פנאי (ובשבתות ולילות) ופשוט אומרת, "אם זה רק לשבתות אז אפילו ניתן לכם הנחה במס", בעוד רוב האנשים שכן עובדים בריכוזי אוכלוסיה גדולים, יוכלו להשתמש בתחבורה ציבורית כדי להגיע לעבודה, ומי שלא, שישלם.
    מנגד, במידה ויהיה עודף מגביית המס על פני המצב היום, אם הוא ילך כדי לשפר את התחבורה הציבורית למקומות שהם עלות השימוש היא גבוהה, מדובר ברעיון מבורך לטווח ארוך.
    מכיוון שמדובר בישראל, כנראה שהכסף ישמש לבניית עוד כבישים, כדי שיוכלו לגבות עליהם יותר מס וכן הלאה.

2. Apner1 Member

מזגן, מדובר בתאורית קונספירציה שחביבה על אנשי ימין וארגוני ימין. כשהם פוגשים באדם שמעז לבקר את מדיניות ממשלת ישראל, הם מאשימים אותו ש"הקרן החדשה לישראל" - שאליה הם אובססיבים וטוענים שהיא פועלת בשביל להחריב את מדינת ישראל בתור מדינה יהודית - משלמת לו. יש אפילו עמוד פייסבוק ייעודי לזה: https://www.facebook.com/RIPNIF

אז נכון, כאן בפורום לא השתמשו בתאורית הקונספירציה הספציפית הזו, אבל כן השתמשו בתאוריות קונספירציה מופרכת לא פחות.

MJC:
    +1. הבעיה היא לא במס עצמו. במס עצמו אין בעיה כל עוד הוא משומש בצורה חכמה לעידוד התחבורה הציבורית, כמו בלונדון. ולצערי אי אפשר להשוות את התחבורה הציבורית בישראל לתחבורה הציבורית בלונדון, ולממשלת ישראל אין שום כוונה לשפר אותה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/13
  3. Love Is Red Member

יש כרגע תקלה בחברת פלאפון הזוי לחלוטין ><

4. מזגן Member

אני מכיר את ההאשמה הזאת. פשוט כלפיך ספציפית לא נעשה שימוש בה. ובכלל לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי פה מישהו מאשים אחר בעזרת טיעוני "הקרן החדשה לישראל". בגלל זה שאלתי כי אין לי מושג מאיפה הבאת את זה בקשר לפורום.

5. StevieG Member

אחחח, אני זוכר את ההתנפלות על הקרן החדשה, תוך שימוש במוטיבים אנטישמיים נפוצים ובוטים, ע"י תנועת ה"מרכז" אם תרצו. לנעמי חזן, יו"ר הקרן, הצמידו קרניים כמו איזו קריקטורה בדר שטרימר. מקסים. ואחרי זה האשימו את הארגונים שתמכו בהעלאת תמלוגי הגז לטייקונים, בכך שהם משתפים פעולה עם ארגוני הנפט הערביים. פי 1000 יותר מקסים.

6. Pipe Member

וכדי "להוכיח" שהוא לא אפנר1, סטיבי ג'י חוזר לו פתאום.

איזה משעשע. אני זוכר סיפור דומה כאן בפורום לפני איזה שנתיים. מקווה שגם הפעם זה יגמר בהשעייה כפולה. אם לא על הטעיית קהילת המשתמשים אז לפחות על פיגור.

7. StevieG Member

:aaarofl: :aaarofl: :aaarofl:

8. Apner1 Member

אני כבר מתקשה לעקוב. כש-StevieG לא מגיב ואני כן - זאת הוכחה שאני זה הוא. כשאני מזכיר את יאיר לפיד (איזה צירוף מקרים מוזר - כאילו לפיד לא היה המנצח הגדול ביותר של הבחירות האלה) - זאת הוכחה שאני זה הוא. כש-StevieG כן מגיב - זאת הוכחה טוטאליטית וסופית שאני זה הוא. נו שוין, ככה בדיוק עובדות תאוריות קונספירציה. צריך ללמוד לדעת להתעלם מהן.

9. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק לשם ההבהרה - הכלים שיש לנו מראים שסטיבי ג?י ואפנר1 אינם שייכים לאותו מחשב וכנראה גם אינם שייכים לאותו אדם. אם כך, אתם מוזמנים לחזור לנושא הדיון המקורי.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

תומר, אתה לא חייב הסבר לאף אחד על שום משתמש. מי שמחליט לשער השערות, שיבושם לו. אנשים שוכחים שזה בסך הכל פורום שבו יש דעות שונות וכנראה קשה להם לקבל את זה.

אחרי כל הספקולציות חסרות הבסיס, אפשר לחזור לנושא הדיון. הודעות שלא קשורות לנושא, יימחקו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/2/13
  11. optimus Member

כה אמר מייסד הארגון בעצמו ב-2009, שהארגון מתמקד במדינת ישראל במטרה לבודד אותה ובנוסף על כך שאי אפשר להסתמך במקרים רבים על העדויות שהגוף אוסף.

צה"ל פעל למיגור הטרור בגדה המערבית ולכן הטרור מהגדה ירד משמעותית. הפעילות האינטנסיבית של צה"ל במחסומים ובמעצרים היא שהובילה למצב הזה, לא הפלסטינים.

12. itay7 Member

שטויות, הצבא לא עושה יותר פעולות בגדה מאשר לפני 7-8 שנים. ההבדל הגדול, וזה משהו שמדברים עליו הרבה גם בדרגי השדה ובטח במטה, הוא שיתוף הפעולה של כוחות הביטחון הפלסטינים בגדה, דבר שלא היה קיים כמעט לפני זה. בגלל עליית חמאס יש שיתוף פעולה בטחוני רחב מאוד ופורה בגדה, וזה מה שגרם לירידה בפעילות הטרור שם, יחד כמובן עם החומה.

13. Apner1 Member

גם אם אחת מממטרות הארגון היא לבודד את ישראל כי היא מפירה זכויות אדם ומנהיגה מזה 45 שנה משטר צבאי על חלק לא מבוטל מתושביה, אין זה אומר שלא ניתן לסמוך על הדו"חות של הארגון.

והפלסטינים לפני שנים הגיעו למסקנה שהטרור לא משתלם להם וכדאי להם לשתף פעולה עם ישראל בהיבט הביטחוני (ויש מזה שנים שיתוף פעולה רחב מאוד עם הרשות הפלסטינית, מה שעוזר לסכל את מרבית הפיגועים) ובמקביל להאבק לחירות במישור הדיפלומטי מול ישראל. אם הפלסטינים יגיעו למסקנה שאין להם פרטנר בישראל ושפעולות דיפלומטיות לא פועלות - האינתיפאדה תחזור למרות נוכחות צה"ל, שמעולם לא הצליחה לבדה למנוע אלימות. לא בעזה, לא בלבנון ולא בגדה המערבית. וזו אחת הסיבות שחשוב להגיע להסדר במהירות. השקט היחסי בגדה המערבית לא יוכל להשמר לאורך זמן, המתונים ייחלשו, החמאס יעלה, שיתוף הפעולה עם ישראל יירד לטמיון והפיגועים יחזרו ובגדול. אי אפשר לדכא מאבק עממי של עם כבוש לאורך זמן.

נערך לאחרונה ב: ‏5/2/13
  14. מזגן Member

למה דווקא 7 שנים? מה קרה ב2006?

15. Apner1 Member

היו כמה גורמים: מותו של עראפת ב-2004, החלפתו במנהיג המתון אי פעם של הפלסטינים, ההתנתקות מעזה ומדיניות הבידול בין עזה לגדה המערבית של ישראל, הפסקת המצוד אחרי מחבלים בתמורה ל"פרישה" שלהם ב-2007 והידוק שיתוף הפעולה בין הצדדים. מזה 7-8 שנים יש שקט יחסי בגדה (בעיקר בצד שלנו. פלסטינים נהרגים לעתים קרוובות יחסית). לא הוגן ולא נכון לייחס אותו לנוכחות צה"ל, וההנחה שהשקט ימשיך להשמר עוד הרבה זמן נראית לי מעט מנותקת מהמציאות, בלשון המעטה.