הובלת חשמל וייצור חשמל אלה שני דברים שונים. אם נשווה את זה לתחום האינטרנט, בתשתית (הובלה) הממשלה לא מאשרת יותר מ2 חברות, ובתחום התוכן (ייצור) יש תחרות חופשית.
ממש לא אמרתי שהועד של חברת החשמל מושלם. אמרתי שהעליהום של הציבור כלפיהם (שאני מרגיש שמכוון בעיקר כלפי העובדים הפשוטים, שהמשכורת שלהם היא מעט מעל הממוצע והם מקבלים חשמל חינם) מוגזם בטירוף, ואני חושב שלממשלה יש אינטרס לצבוע כך את הועד כדי להפריט אותה בעתיד. נתניהו השווה את חברת החשמל לספינת מלחמה נאצית שאותה יש להטביע. חברת החשמל צריכה להיות בידיים ציבוריות, והמדינה היא זו שצריכה לסבסד את ייצור החשמל. כרגע המדינה בעיקר מייבשת תקציבים לחברת החשמל ומונעת הקמת תחנת כח נוספת (כפי שהיא עשתה למערך הכבאות, ברכבת, בדיור ושלל שירותים ציבוריים) כך שבמקום שהזעם יופנה לאוצר שדואג רק לאינטרסים של האוליגרכים החומדים את נכסי הציבור, הזעם מופנה לחברות הציבוריות המספקות שירותים לציבור.
קל לך לשכוח שהממשלה התנתה את מעבר התקציבים בהתייעלות. כמובן שהגופים האלה התעלמו ולכן לא קיבלו את הכסף, הרי כשמשהו חמור קורה, הם תמיד יכולים להתלונן.
למה לאלף עזאזל עובדי חברת חשמל מקבלים סבסוד של החשמל שאותו הם צורכים? באמת שאם אפשר למצוא בזה הגיוין אפשר למצוא הגיון בכל ההתנהלות שלהם. לא חייבים להתחיל בבנייה בומבסתית של תחנות כח. אפשר להתחיל בדברים הקטנים כמו זה. וכן זאת מדינה דמוקרטית שאמורה לפעול לפי רצון הציבור ואם לציבור (המטומטם!1111) כואב בעין שעובדי חברת חשמל מקבלים חשמל חינם אז זה צריך להיות מטופל במידי.
בדיוק - זאת שיטת ההתייבשות. המדינה מתנה העברת תקציבים וסבסוד ב"רפורמה", שזה שם מכובס ליצירת הקרקע להפרטה, וכשהארגון מסרב לבצע את ה"רפורמה" של משרד האוצר, האוצר לא מעביר תקציבים. ממש לא מזמן המדיניות הזאת גבתה חיים של 44 בני-אדם ואת השריפה הגדולה ביותר בתולדות המדינה, שנבעה מכך שהאוצר סירב להעביר תקציבים למערך הכבאות. במדינה מתוקנת שר האוצר היה מתפטר, ומשרד האוצר, שכרגע הוא בובה של הטייקונים, היה מוחזר לציבור והיה חוזר לבצע את האינטרסים החיוניים לציבור.
איזה הפרטה? של שירותי הכבאות? חלאס עם ההפחדות, חברת החשמל זה לא הכבאות והמשטרה. הרי ברור שאם משרד האוצר יגיד להם תתייעלו בלי להתנות את זה בכלום הם גם יעשו את זה...
ה"התייעלות" שהאוצר מציע זה רפורמה שתביא להפרטה. כמו שצוין קודם באשכול, ההפרטה של משק החשמל כבר החלה, כשחלק מייצור החשמל הועבר לידיים פרטיות, שאין להם שום סיבה לספק לנו שירות, תוך שימוש באספקה של חברת החשמל וסירוב המדינה לבנות תחנת כח נוספת. זאת שיטה של האוצר, וזאת שיטה שעובדת לה מעולה. לא מזמן בכיר באוצר הודה שמדי פעם הוא נוהג לייבש חברות ציבוריות (כלומר, לגרום להם לספק שירות חרא לציבור), כדי שהזעם כלפיהם יגבר והציבור יסכים להפרטה. ככה ממשלת ישראל נהגה מול מערך הכבאות. כך ממשלת ישראל נוהגת עכשיו כשהיא מאבטחת את אסדות הגז של תשובה במיליארדים (וכך הלכה התוספת שהיינו אמורים לקבל בזכות ועדת ששינסקי) וכך היא גם נוהגת במשק החשמל. את הזעם צריך להפנות אל האוצר, ולא לחברות הציבוריות.
כן: http://www.fire.org.il/ אתה מוזמן לעיין ברפורמה המלאה שהאוצר מתכנן ולשפוט בעצמך. האוצר מתכנן (או תיכנן), לכל הפחות, הפרטה חלקית של מערך שירותי הכבאות, והוא ייבש להם תקציבים מתוך ידיעה שזה עלול לסכן חיי אדם, ובסופו של דבר נהרגו אנשים בגלל המדיניות הזאת (כך קבע דו"ח המבקר). במדינה מתוקנת שר אוצר שמתנהג כך היה נשלח הביתה.
והם דחו פעם אחר פעם את תוכניות ההתייעלות למרות שהם יודעים שזה יסכן חיי אדם. גם אני רתחתי אחרי השריפה על האוצר, עד שקראתי כבר דברים שגרמו לי להבין שהכבאות תרמו מספיק לבלאגן. ההסתייגות שלך מכל התייעלות במגזר הציבורי מראה כמה חשוב להפריט דברים שאין שום צורך שיהיו אצל המדינה. באיזה מדינה בעולם הכבאות היא פרטית? מדינת ישראל היא הרבה דברים, חדשנית בתחום ההפרטה היא לא. עוד מעט תספרו לנו שגם את המשטרה שטייניץ רוצה להפריט.
יש הבדל בין התייעלות של הסקטור הציבורי, שבזה אני לגמרי בעד, לבין ה"רפורמה" שהאוצר מציע שהיא גם פוגעת בזכויות העובדים והיא גם הפרטה זוחלת. ואני אצטט מהאתר שהבאתי למעלה שמביא ציטוטים מהרפורמה: "שלילת זכות ההתאגדות: סעיף 14 ה. "נציב שירות המדינה יכול לקבוע תקנות לארגון, ניהול כוח האדם, כמו למינוי וגיוס כבאים, גם במידה והן סותרות את חוק שירות המדינה (מנויים) או כל תקנה, הוראה, נוהג, הסדר ארגוני, או הסכם." הסעיף הוא מתן רשות להעסקה פוגענית, אפילו אם העסקה זאת תהיה בניגוד לחוקי המדינה, כלומר כבאי קבלן והעסקה של כבאים זמניים וחסרי הכשרה רק לעונת הקיץ. הכלל היחיד שינחה את המינויים הוא מגבלות התקציב. סעיף 14 ח. קובע שהנציב יקבע את "המידה והאופן שבהם יחולו על הכבאים הוראות ארגוניות הכלולות בתקנה, הוראה, נוהג, הסדר ארגוני, או הסכם כללי החלים על שאר עובדי המדינה". סעיף זה למעשה מבטל את זכות הכבאי להתארגן באיגוד מקצועי ומותיר אותם חסרי כוח ממשי בציבור עובדים מקצועיים. סעיף 16 קובע שאסור לנקוט בשביתה, עיצומים, או צעדים ארגונים כלשהם, בכל הקשור לפעילות מבצעית, אימון, תרגילים והכשרה. ביטול זכות השביתה של הכבאים מודגש עוד יותר על ידי סעיף 18 שמורה לכבאי, במידה והוא בארץ, להתייצב למלא את תפקידו בכל מקום בהתאם להוראת הנציב או לחילופין לעמוד לדין משמעתי. בסעיפים אלו ניכרת הכוונה לפרק את האיגוד המקצועי של הכבאים, וזאת לעומת המקובל בעולם, בו שירות הכבאות הינו שירות אזרחי ועובדיו חברים באיגוד מקצועי. חשוב להבהיר שאין סעיפים אלו הופכים את שירות הכבאות לשירות חירום ומבטיחים את תנאיהם של הכבאים כדוגמת תנאיהם של השוטרים. אלא יש כאן בעיקר, ואולי בלבד, ניסיון לעקר מתוכן את משמעותו של איגוד הכבאים. השכרת שירותי כבאות ופתיחת פתח לשירותי כבאות פרטיים: סעיף 37 קובע שניתן להשכיר בתשלום כבאים וציוד לשמירה על שלום הציבור באירועים. סעיף 37.ב.1 קובע שיהיה ניתן להשכיר את שירותי הכבאות רק במידה וישנן חלופות אחרות. כלומר, מתן הכשר לשירותי כבאות פרטיים. מפיק האירוע יוכל לבחור בין תשלום לרשות כבאות או תשלום לגורם פרטי עבור אותם השירותים. כקלישאה הידועה, אקדח המופיע במערכה הראשונה יירה בשלישית. הכשר זה מצד החוק יוביל לשירותי כבאות פרטיים, בתחילה באירועים, אך משם גם ייתכן שיתרחב עד לרמה שתותיר את שירות הכבאות נכה וחסר יכולת למלא את תפקידו. פתיחת שוק תחרותי לשרותי חירום משמעה פיזור הכוח וביטול דה-פאקטו של קיומה של רשות כבאות ארצית, אשר תשאיר את מדינת ישראל במצב קשה יותר מאשר היום. הפרטת הפיקוח סעיפים 64-75 משמעותם הפרטת הפיקוח. דבר זה נעשה על ידי יצירת בודקים מוסמכים, אשר אינם חלק מרשות הכיבוי. על פי סעיף 65.ב בודקים אלו יכולים להיות חברות בע"מ פרטיות. יצירת תפקיד זה של בודקים פרטיים הוא הפקעה של סמכות משמעותית של רשות הכיבוי והעברתה לגורם פרטי. יכולתה של הרשות לפקח בצורה משמעותית ומקצועית תפגע משמעותית. זוהי הוספה של דרג מתווך פרטי ללא סיבה, מלבד למען היות דרג פרטי. הוצאה של הפיקוח לשוק החופשי תוביל לתחרות בה המבקר המקל והזול ביותר יועדף." וזה עוד כשלא הזכרתי את הגדלת נטל התשלום על האזרחים. אין כאן הפרטה מלאה, אבל יש כאן בהחלט הפרטה חלקית שתעזור אך ורק לאותם אוליגרכים על חשבון הציבור. ואל תדאג, אין כאן מקוריות מצד המדינה, למדינות אחרות יש ניסיון רע ומר עם הפרטת שירותי הכבאות: http://www.haokets.org/2010/12/05/%D7%A2%D...A8%D7%98%D7%94/ האוצר מזמן לא ממלא את האינטרסים של הציבור, אלא רק קבוצה קטנה של טייקונים. היא מוכנה לייבש תקציבים לשירותים הציבוריים (גם במחיר של חיי אדם!) כדי ללחוץ עליהם לבצע רפורמה ששום גוף שמכבד את עצמו היה מסכים לה, שגם פוגעת בעובדים וגם פוגעת בשירותים עצמם. משרד האוצר הופרט מתחת לרדאר שלנו. צריך להלאים אותו חזרה.
אני מקווה שאתה באמת מתכוון לדבריך כי תיכף אשאל אותך את השאלה הבאה: מדוע אני בתור יהודי לא יכול להכנס לשטחים, או לנסוע למדינה ערבית כמו איראן, סוריה, אפגניסטן ולנפוש שם בכיף שלי בלי להבין שאם ידועים שאני יהודי רוב הסיכויים שירצו לשחוט אותי? ואתה מדבר על גזענות, די מדהים אותי. בעולם יש 20 ומשהו מדינות שנותנות יחס חם לערבים שביניכם אך אם יהודי חלילה יכנס לאותה מדינה הוא נמצא בסכנת השמדה מיידית. האם יש דבר יותר גזעני מזה? איך אוהד בית"ר יקבל אותך בתור ערבי כשהוא יודע שהוא נמצא במדינה היחידה בכל העולם הענק הזה שמיועדת ליהודים, כשגם בשטח הקטן שלה הערבים מסביבנו אומרים השכם וערב שאת היהודים צריך להשליך לים? האם אתה בתור ערבי שלם עם השנאה הזו שיש לעם שלך כלפינו? אם כן, הרי שאתה גזען מובהק. אם לא, תשאל את עצמך מדוע אתה לא מתקומם, אך כשמדובר בגזענות כלפיך אז אתה נזכר שזה לא בסדר ורואה רק את הצד שלך.