אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אלי מתחן Member

יש לי בעיה עם הרבה דברים בהתנהלות, אני לא סנגור של שטייניץ ואפילו לא מצביע ליכוד. זה לא אומר שאני מוכן לקבל עיוותים של המציאות.
    כשצריך כסף עכשיו מוותרים על חלק מהעתיד. אין מה לעשות.
    נניח שנתניהו יצר בעיה, אבל אני בטוח שאפילו אתה לא חושב שהוא עשה את זה 9 שנים מראש כדי ששר האוצר שלו יוכל לפטור את החברות האלה.

ובהמשך לתגובה הקודמת שלך, אינטל היא חברה ציבורית בלי בעל שליטה חזק, טבע כנ"ל, על איזה טייקונים אתה מדבר?

2. Apner1 Member

כן, צריך את ה-3 מיליארדים האלה כל-כך דחוף עד כדי כך שאי אפשר לחכות עד לסיום התהליך המשפטי נגדן ועד לכפיית הוצאת דיבידנד, או לחכות עד שיוציאו את הכסף. למה להשיג 3 מיליארד עכשיו, כשיש לך אפשרות משפטית אמיתית להשיג 16 מיליארד? למה להתפשר על 2.5 אחוז מהרווחים בזמן שאפשר להטיל על החברות האלו מס חברות גבוה אם לא ישקיעו עם הכסף הזה בארץ? איך בדיוק אתה מצפה שהשלושה מיליארדים האלה ייתרגמו ל-30 מיליארד? אתה מבין שאנחנו מדברים על סכום כסף עצום שמהווה אחוז גדול מהתקציב ששייך לנו? אתה מבין את המשמעות של ויתור עליו? אני בספק אם אפילו שטייניץ חושב שזה חכם. אבל מה לעשות, ככה זה כשאתה ביץ' של הטייקונים ושל התאגידים.

נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  3. Eric Cantona Member

העובדה שגברת יחימוביץ' מילאה פיה מים ולא תקפה את החתימה של ציפי לבני על הסכם קואליציוני עם הליכוד (כמו שאר בכירי המפלגה), צריכה להדליק לא נורה אדומה אחת אלא חנוכייה מלאה. הצטרפות של ה"עבודה" לקואליציה לא רק שעלולה לגרום לפילוג במפלגה, היא גם תהווה עבור ביבי חבל הצלה של ממש שימשוך אותו מהבור בו הוא תקוע במסגרת המגעים הקואליציניים. עבורו יש אמנם הרבה היגיון בצעד הזה - תימרון פוליטי מתבקש והכרחי למי ששרידות המשך שלטונו בראש מעייניו. אך עבור ה"עבודה" זה עלול להיות הקבר שהיא תחפור לעצמה במו ידיה, כי המצביעים ינטשו אותה לאנחות. כשדרעי פוגש בעיני זה מריח רע מאוד.

4. Eric Cantona Member

בדרך אגב. גם זה שביבי כבר הכניס את ליבני לממשלה עוד לפני ה"שותפים הטבעיים" שלו (ש"ס), מעלה חשד שהוא כן שומר עדיין על האופציה להקים ממשלת אחדות רחבה עם שלי, יאיר ובנט.

5. Ice Cream חסה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?...4788&ref=sport5
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/XXpuke.Xxx כוס אמא שלהם שיפריטו כבר את הנמל ונפסיק לשלם לגנבים המושחתים האלה (שמביך לראות שגם הליכוד מעורב בהם) כסף על כלום לכלומניקים שלא עושים כלום! מצדי שהחקלאי או היבואן הקטן ישלם פי 2 עבור פריקה בנמל (ואני לא מאמין שזה יגיע לסכומים האלה), אני בטוח שאם המיסים שיקוצצו לו כשהנמל לא יהיה ממשלתי, והמחיר הגבוה יותר שהוא יוכל לקחת עבור מוצריו כשלאזרחים יישאר יותר כסף מהתלוש - הרווחים שלו יהיו כפולים.
    תיאטרון אבסורד מסריח ורקוב!

6. אלי מתחן Member

חישבת את זה או שאתה סתם נהנה לזרוק כפולות של 2?

7. Apner1 Member

תהיה בטוח שאם יפריטו גם את זה, אז תשלם פי 4 לפחות לגנבים פי אלף יותר מושחתים על שירות פחות טוב שאין להם שום עניין לספק לך. מה, לא למדנו כלום מ"ההפרטות" (שם אורווליאני בטירוף להעברת נכסי המדינה לאוליגרכים)?

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/13
  8. snake eyes Member

9. Ice Cream חסה

כל פעם שאני רוצה לכתוב משהו כזה אני חייב לצלול לתוך ספרי הנתונים ולהתחיל לחשב בדיוק "כמה כל דבר היה יוצא אם"? לא חושב שמה שאני משער שיקרה תלוש מהמציאות.

קודם כל אני אישית שאין לי שום קשר ישיר לסחר חוץ, לא איאלץ לשלם שקל. כשמדובר על בעלים פרטי אז השחיתות היא לא פרמטר, וגם אם הוא ייאלץ לשלם יותר (תהייה גם תחרות מהנמל בחיפה, או פיקוח סמלי של הממשלה) - זה עדיין ישתלם לו (ולכולנו), ובעיקר יגלם את העלות האמיתית של זה. לגבי השירות לא מאמין שאפשר לרדת נמוך יותר, מצטער.

10. אלי מתחן Member

כשאין לך נתונים לגביי המרכיב של הבזבוז בהוצאותיו של החקלאי, לרשום שזה יעלה/יוריד לו את הרווחים זה פשטני מדי. לגביי רמת השירות בנמל אשדוד גם כן אין לך שום נתונים, ואם יש לך אתה מוזמן להציג אותם בפנינו שנשכיל. מן הסתם קיים בזבוז כמו בכל גוף ממשלתי, לגביי הכמות, אני מניח בדיוק כמוך שהיא די משמעותית, אבל לא הייתי מבסס על זה יותר מדי.
    מה שכן, זה שהפרטה של הנמל ליזם פרטי תגרום למונופול/דואופול/אוליגופול בקיצור לא בהכרח תטיב עם האזרחים והסוחרים.

11. Apner1 Member

רגע, סרטון התעמולה הזה אמור להיות סאטירה?

ו-DINOS: ודאי שאתה, כאזרח של המדינה, מושפע מהנמלים. ואם הם יהיו בבעלות פרטית תחת "פיקוח סמלי", אז אין סיכוי שזה יטיב את המצב שלך. אם העובדים ייפגעו (ומי שייפגעו הם בעיקר העובדים הפשוטים שעובדים בשכר שהוא בסביבות הממוצע במשק) ואם הסוחרים ייפגעו - זה יגיע גם אליך.

12. מזגן Member

אני לא מבין עם מי החברה שתחזיק את נמל אשדוד תתחרה בדיוק על לקוחות מרוצים?

13. Apner1 Member

משעשע:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/563088_427368467349551_1364191151_n.Xxx

"הם לא יצאו עם נשק מהיישוב, היישוב פשוט התרחב לאן שהם היו עם הנשק"

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

תיאורטית, עם נמל חיפה (אולי גם אילת אבל שם זה כבר ים אחר).

האמת שלא צריך להפריט, לפחות לא הכל. צריך לפרק כבר את ועד העובדים הזה ולתת להנהלה אפשרות לפטר את מי שלא עושה את עבודתו כמו שצריך, ולקצץ במשכורות מנופחות. בפעם הבאה שתהיה שם שביתה סתם כי מתחשק להם על חשבון תושבי ישראל, שיפטרו אותם. זה מה שרייגן עשה לפקחי הטיסה החוצפנים בארה"ב בעבר, אפשר גם פה. אח"כ אף אחד לא מבין למה מדינת ישראל מעסיקה כל כך הרבה עובדי קבלן, עם החזירות והחוצפה הזו של הועדים.

דינוס - אתה מושפע ממה שיקרה בנמל כי כ-99% מהסחורה המיובאת לישראל מגיעה דרך הים - ואתה משלם על מוצרים גם את מחיר הביניים שכל הסיפור הזה עלה.

כלומר ביום שועד העובדים הזה ימחק מעל פני האדמה (אולי שווה באמת להביא עובדי קבלן במקומם - שירוויחו שליש ממה שעובדי הנמל כיום מרוויחים, מדובר באחלה של משכורת), וביום שמכסי המגן הבולשביקים בישראל יוסרו, המוצרים בשוק יוזלו (כמובן בשווקים אותם מדינת הרווחה לא מצליחה לחנוק עדיין).

15. Apner1 Member

אחלה פיתרון. כי מה העובדים עשו שמגיעות להם זכויות? במקום להשוות את מעמד כל העובדים במדינה למעמד שלהם, ולהגיע ל-80 אחוז עובדים מאוגדים בדומה לעובדים בסקנדינביה (מה שיקטין במקביל את כוחם של הועדים הגדולים), נשבור להם את זכות ההתאגדות ואת זכות השביתה. ועל הדרך נאשים אותם (ולא חלילה את הממשלה או את המעסיקים) בתופעת עובדי הקבלן המחרידה שהממשלה מעודדת. והמופת? פאקינג רוני רייגן. אם זה לא היה עצוב...

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 9)

1. DRORIKO