אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Apner1 Member

ובהערה הזו הוא טעה; הטיעון שלי היה שמדיניות צנע (קיצוץ רוחבי בשירותים לאזרח והגדלת נטל המס) לא יכולה לשקם את הכלכלה, והוא טען ש"העלמתי" את עניין הגדלת נטל המס, שזו שטות מוחלטת. אבל כמובן, אל תתן לטיעונים חזקים ולעובדות לבלבל אותך. תמיד אפשר לרדת לאד הומינם קלאסי. אף אחד לא הצמיד לך אקדח לרקה כדי לקרוא הודעות שלי, אבל אם הן מייגעות אותך מדי, או שאתה פוחד להשתכנע, אז פשוט אל תגיב ותתעלם מהן.

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/13
  2. Apner1 Member

תרגום מלייזרית לעברית: סחטנות - מצב בו העובדים הנאמנים בכל תחום עיסוק מקבלים שכר גבוה וזכויות סוציאליות מלאות בזכות הסכמים קיבוציים עם מעסיקיהם. פאקינג לא יאומן. ודאי אם היה חי בתקופת העבדות בארצות הברית, היה מגן על האדונים המסכנים ועל זכותם להעסיק עבדים חסרי זכויות. כך בדיוק שני הלינצ'ים ביומיים האחרונים הפכו בעיתונות הישראלית ל"קטטה", והאפרטהייד בשטחים הפך ל"אזורים הזכאים לכניסה מתוקף שבות בלבד". מכבסת המילים הזו שמטרתה לייפות את המציאות היא מייגעת ומסוכנת. אין פשע שלא יימצא פלצן אינטלקטואל בעיני עצמו שלא יהיה מסוגל להכשיר. אורוול בודאי היה גאה בו בכך שהוא מוכיח את צדקתו כל פעם מחדש.

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/13
  3. מזגן Member

זה בדיוק מה שעמלק היה רוצה שהיהודים יחשבו.
    ועכשיו ברצינות, האם הטרדות ומעשי פשע שלא מגיעים לידיעת המשטרה והתקשורת נחשבים? או שרק מעשי אלימות בעלי פרופיל גבוהה נחשבים? כי אם גם המעשים בעלי הפרופיל הנמוך נחשבים אז בתור אחד שגר בנצרת עלית תקופה אני יכול להגיד לך שאין לאף אחד מאיתנו ידע על ההיקף הכולל של התקיפות על רקע לאומני. האם זה במגמת עלייה או ירידה.

האם אתה היית עד או קרבן לתקיפות על רקע לאומני?

אולי בנתיים ה?טרנד? בקשר לשוויון בנטל לא מעניין אותך אבל זה ממש לא אומר שזה לא אמיתי או חשוב.

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

5. אלי מתחן Member

אין לי מושג אם זה נכון. אבל התפיסה של המזרח אסייתים לגביי דתות שונה לגמריי מזאת של המערב.
    קשה לי להאמין שהיפנים מייחסים לאיסלאם כזאת חשיבות.
    מאוד ברור למה אין בסיס מוסלמי ביפן, היפנים מעולם לא היו פתוחים להתיישבות זרה, מעולם לא נשלטו על ידי עם אחר וגם היום יש שם הגירה מאוד קטנה (אם בכלל)

בכל מקרה, יש לי קורס על תולדות יפן, עוד חצי שנה אתה תוכל לקבל תשובה טובה יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/2/13
  6. cazzo Il Capocuoco

שלחו לי מצגת בדואר עם כל המשפטים הללו, תהיו קצת יותר ביקורתיים ותגלו שיש מוסלמים (גם בני דתות אחרות, כמו יהודים) ביפן. לקחת ברצינות את הפופוליזם הזה? אתם לא מכירים את המושג גאיג'ין? הרי גם הקוראנים ביפן, שיהיה לכם קשה להבדיל ביניהם לבין האזרחים היפנים ביפן, הם נחשבים סוג ב' בהרבה מקרים, אז בטח אני, כולכם, ועוד כמה מיליארדים בעולם הם סוגי ב או ג ביפן. יפן אגב עברה כיבוש מצד ארצות הברית, ועוד יש שמה בסיסים של הצבא הצפון אמריקאי (לא רק באוקינאווה).

ההתייחסות לאסלאם כמו אל איזה סרטן שמתפשט ברחבי העולם ובאירופה היא תוצר של מה שהטלוויזיה רוצה שתבינו. אחרי הכל, באירופה יש מוסלמים כאלה ויש כאלה. אני לא אומר שאין טרוריסטים ואין קיצוניים, נכון שבאסלאם היום יש אופנה של קיצוניות (ויש גם מוטיב פוליטי שנקרא אומה אסלאמית), אך שורשי הבעיות החברתיות והכלכליות הם קשורים יותר בעוני והנחשלות, ולא בעצם קיומה של הדת.

7. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה רציני?

א. בישראל לנשים אסור לשבת בקדימה של האוטובוס
    ב. באוניברסיטה של ישראל כל הגברים חייבים ללבוש כיפה על הראש במהלך השיעורים
    ד. באוניברסיטה של ישראל גרמנית או כל שפה גרמאנית-נורדית לא נלמדים
    ח. נסיך גרמניה מעולם לא ביקר בישראל
    טו. העם בישראל לא נמשך לגרמנים כלל
    כג. אם אישה ישראלית מתחתנת עם גבר גרמני היא נחשבת מנודה לנצח
    לז. לדברי מר SHAUL כהן (ראש המחלקה, אוניברסיטת תל-אביב) "יש דעה בישראל שכל הגרמנים אנטישמים וצריך להתרחק מהם"

חלק מה"עובדות" שם כל-כך מטומטות שזה גובל בחשד לפארודיה.

8. itay7 Member

ועל זה נאמר - פחחחח... עוד מעט יגידו שגם בסין אין מוסלמים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    יפן מדינה ותרבות סגורה, הסלידה שלהם לאיסלם היא סלידה גם מיהדות ונצרות. ההגירה ליפן היא משני סוגים - כוח עבודה זול (סינים, פיליפינים) שנחשב סוג ב'. מהגרים מקולוניות לשעבר (קוריאנים וסינים), שנחשבים סוג ג', ומהגרים ממדינות אחרות שרובם צאצאים של מהגרים יפנים (בעיקר מברזיל, אבל גם מארה"ב ופרו).
    אגב, למרות הסלידה הזו, יש לא מעט מוסלמים ביפן, לפי וויקיפדיה באזור ה-170,000, אני מניח שהמספר האמיתי גדול יותר.

9. Apner1 Member

LOL. "הנזק שהסרטן המוסלמי מבצע באירופה". כל אדם שהיה קורא כך ליהודים בברלין או בלוס אנג'לס, היית זועק (ובצדק!) על אנטישמיות ואפילו על ניאו-נאציות.

יש כמה בעיות עם המוסלמים שהיגרו לאירופה. האירופאים, כאמור, הם גזענים והם לא עושים חיים להם חיים קלים. בניגוד לבלוף הגזעני ששודר לפני כמה חודשים בטלוויזיה הישראלית, הפשע של הקהילה המוסלמית הוא דווקא נמוך, ורוב הפשע מכוון דווקא נגדם. מספר המוסלמים באירופה הוא בסביבות ה-3 אחוז (והם לא צפויים לפי אף תחזית להשתלט על אף מדינה באירופה, כך שאתם רשאים להרגע). הבעיה איתם היא בעיקר תרבותית-דתית - הסלידה של חלק מהמוסלמים לתרבות הליברלית. האיסלאם, כמו היהדות, היא דת שלא עברה רפורמציה. המאמינים מחונכים להאמין שהם עליונים משאר האנשים, והם חשים בוז לתרבות המערבית. הסלידה הזאת מביאה לאחוז גבוה יחסית של מוסלמים שרוצים להחיל את חוקי השריעה על המדינה שבה הם חיים, ואפילו מאיימים באלימות על דברי ביקורת. התגובה המערבית צריכה להיות ביקורת על האיסלאם וחינוך לדמוקרטיה ולקבלת התרבות הליברלית. אסור לו להכנע לאותו מיעוט של איסלמיסטים. הוא צריך "להלחם" בהם, ולבצע אינטרגרציה עם רוב המוסלמים ביבשת.

מקור: השקרים וההטעיות ב"אללה איסלאם": http://www.keshev.org.il/media-blog/allah-...ml#.US8xrVdalsk

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/13
  10. לייזר Member

1) היפנים הם שונאי זרים אבסולוטיים ולכן כל דבר נכון שנאמר על יפן בהקשר של מוסלמים כנראה תקף גם ליהודים.

2) זה נראה כמו אחד מאותם בלוגים הזויים שהסטיבי?ז מעתיקים לפה ויש חשד יותר מסביר שמדובר ברשימה של דברים מטעים מאוד או לא נכונים.

עריכה: התחלתי לרכז את הטעויות הבוטות יותר, אבל מסתבר שזה בדיוק האמור והנה הפרכה מאתר שאי אפשר לחשוד בו בחיבה מיותרת לאיסלאם http://www.barenakedislam.com/2012/09/21/b...slam-and-japan/

StevieF5

כמו לומר שמישהו שלא מסכים עם הרעיון של שכר מינימום של 70 שקל לשעה לכל הפחות (כאשר הוא בנוי בצורה בה כל העלאה בשכר באופן אוטומטי הופכת לעליית מחירים עבור הצרכן - האפקט הכי לא יעיל ולא רצוי) הוא תומך בעבדות, באפרטהייד ובלינצ?ים?
    העיקר שאתה חושב שאתה עלול לשכנע מישהו במשהו עם השטויות האלה. :aaarofl:

אני לא פוחד להשתכנע - כל בוקר ב7 השנים האחרונות אני קורא את הטיימס הניו יורקרי ואת הגרדיאן הבריטי, עיתונים שהקו המערכתי שלהם הוא שמאל ושמאל קיצוני בהתאמה, כי יש לי עניין רב בדעות מנוגדות מלומדות ככל האפשר: אני שמח להשתכנע! לרוע מזלך, כי אתה הוזה ומשוכנע ההיפך המוחלט, מגילות התעמולה שלך מאופיינות בכל דבר מלבד ?טיעונים חזקים ועובדות? - אתה יכול לשכנע רק אידיוט שמנסה להתאבד באמצעות מנת יתר של ריטאלין. מי שבאמת מפחד ממך הם אלו שנאלצים לחלוק איתך שולחן במהלך ארוחות (או שאולי זו הבדידות שם שגורמת לך להציף פורום אקראי בתעמולה בנאליות על כל נושא ונושא?)

11. אלי מתחן Member

כמה שנים מתוך יותר כ2000 שנות תרבות יפנית, תסלח לי שלא ייחסתי לזה הרבה משמעות.

12. Eric Cantona Member

קורא כעת את "להכיר את חמאס" של שלומי אלדר שאני מעריך מאוד. החומרים מטלטלים. כך למשל מתוארים הבילבול והמכוכה במערכת הישראלית מול פרוץ האינתיפאדה הראשונה. סוף 1987 תחילת 88' וישראל מחזקת את "חמאס" שזה עתה נוסד מתוך גישה ש"אוייב אוייבך הוא ידידך" - והפת"ח של ערפאת הוא הדמון. בחודש מארס 88' מגיע ד"ר מחמוד א-זהאר (הוא ולא אחר) לפגישה עם שר הביטחון רבין בקריה בת"א בנוכחות הרמטכ"ל שומרון. הם שואלים לדעתו, והוא מבין שהם מחפשים "מנהיגות אלטרנטיבית" בשטחים. מי שזיהה את הסיכון היה המזכיר המדיני של שגרירות ארה"ב בתל אביב - דן קרצר, לימים השגריר. הוא רואה קדימה, ומעביר מסר חריף לפרס: "תגידו, אתם השתגעתם? אתם מטפחים את האיסלאמים כמשקל נגד לאש"ף? לא למדתם
    היסטוריה מזרח תיכונית? היסטוריה של האיסלאם? אתם החלטתם לבנות אותם רק על סמך זה שהם ארגון סוציאלי ("דעווה")? אתם בכלל יודעים מה משמעותו של ארגון סוציאלי קהילתי איסלאמי? אינכם מבינים לאן זה הולך?" הוא נענה בסוג של בוז ישראלי טיפוסי יודע כל. 5 חודשים מאוחר יותר,באוגוסט 88', פירסם ה"חמאס" את האמנה הקוראת להשמדת ישראל, בפברואר 89 חטף ורצח את החייל אבי סספורטס, ובמאי עשה זאת שוב עם אילן סעדון ז"ל. השאר היסטוריה, אך האיוולת חוזרת שוב ושוב בלבוש אחר.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שאתה לא מכיר את דעתי על דתות קיצוניות. מבחינתי גם משמרות הצניעות בירושלים או כל כוח דתי אחר שכופה את עצמו באלימות נגד אזרחים, הוא סרטן מתפשט. אפילו יש היום משמרות בלונדון של מוסלמים שתוקפים אזרחים ששותים אלכוהול או נשים שלבושות באופן לא צנוע. את הפיסקה השניה בהודעה שלך כבר לא טרחתי לקרוא אפילו.

ותודה לכולם על ההבהרות, לא ידעתי שביפן יש יחס כזה לזרים בכללי.

Eric Cantona, ממש בימים אלו האמריקאים חוזרים על אותה הטעות (שגם ביצעו באפגניסטן עם אל-קעידה) כשהם מתכוונים לחמש את האחים המוסלמים בסוריה. כאילו לא ברור מה יהיו העמדות שלהם אם וכאשר יעלו לשלטון.

14. מזגן Member

אבל חשבתי שזה מאבק של אנשים ללא גורמים חיצוניים למען החופש! אביב ערבי לכולם. איזה בלוף. במקרה הטוב חורף ערבי שלאחריו לא יהיה לא חופש ולא נעליים סתם יתחלף רודן ואפשרית האזור יתלקח.

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

במקרה הטוב סוריה תתפרק לכמה מדינות שונות וככה האיום על ישראל יפחת. השאיפה שלנו צריכה להיות שלא אסד ולא המורדים ישתלטו על כל סוריה. והסיבה שאולי זה באמת יקרה, זה בגלל הרכב העם הסורי - סונים, שיעים, פלשתינים, דרוזים, עלאווים (שהם בעצם שיעים אבל יכול להיות שגם הם שונאים אחד את השני). הכורדים בצפון מזרח סוריה כבר שולטים לגמרי על האיזור שלהם ורואים בעצמם חלק ממדינה כורדית.

ראינו מה שווים האחים המוסלמים במצרים (או חמאס בעזה, שהוא שלוחה של האחים המוסלמים) שם הם מנסים להקים דיקטטורה יותר גרועה מזו של מובארק. זו פשוט תנועה שלא מסוגלת להיות דמוקרטית לא משנה מה יהיה. ואמריקה מחמשת אותה ומקצה תקציבים כדי לקדם דמוקרטיה באיזור... באמת לא לומדים.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 8)

1. חייל שוקולד