אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. FelaKaT Member

לא יודע כמה הזוי אפשר להיות, עדיף שתפנה את השאלה הזאת לכתבי עיתון הארץ או למראה שעל הקיר.
    הטעויות בגרסה האנגלית של עיתון הארץ אינן מקריות ועיון קצר באתר פרספקטיבה המצוין יכול להוכיח זאת. (אתה מוזמן להוסיף לינק לשקר הגס ולהראות שזה 7%).

לא נראה לי שהפלסטינים יכולים לעשות שלום עם ישראל אם כהנא למשל היה ראש ממשלה, אבל אם אתה לא מבין איך זה שערפאת אומר שההסכם עם ישראל הוא חלק מתורת השלבים סותר את מה שאמרת אז באמת שאין לי מה להוסיף.

2. Apner1 Member

קישור: http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/Pages/Documents.aspx
    מתוך 382 החלטות של הגוף הזה, 28 בלבד עוסקות בישראל. נכון, יש לו הטיה אנטי-ישראלית (ישראל, עם כל הביקורת המוצדקת כלפיה, לא קרובה ל-7 אחוז מהפרות זכויות האדם בעולם), אבל זה לא אומר שההחלטות נגד ישראל אינן מוצדקות. זה סך הכל חזרה על השקר של ארגון התעמולה הממשלתי NGO Monitor, שמצליח לטעות כל פעם ולסלף כל נתון שהוא מביא. גוף שסומך על ארגון תעמולה ממשלתי בעיניים עצומות הוא גוף שלא שווה קריאה.

למעשה, כמעט כל המפלגות הציוניות חושבות שלישראל יש זכות על כל השטח שבין הים לנהר, האם זה אומר שהפרטנרית היחידה למשא ומתן של הפלסטינים היא מרצ? או שלנו מותר מה שלפלסטינים אסור? איזו צביעות.

3. Ice Cream חסה

התנועה? או שקדימה במצבה הנוכחי היא מפלגה שמפנטזת על כל השטח? גם יש עתיד לפי העקרונות שלה לא ממש מפנטזת על השטחים האלה, כשאני בטוח וסמוך שליעל גרמן ועופר שלח יש בעיה עם הרבה מהעקרונות הללו. (אולי מיקי לוי מאזן, את השאר אני לא באמת מכיר...).

הבית היהודי (וגם אני) כן מפנטזים על כל השטח של ארץ ישראל השלמה, אבל זה לא הופך אותם לצבועים, פשוט כי הם מודיעים קבל עם ועדה שהם לא מעוניינים ב"שלום", "הסדר מדיני" ודומיהם, אלא באמת שואפים לממש את זכותם שניתנת להם ממשנות תוקף שונות, ופועלים להביא לצעד ביניים שיוביל לזה. הסכסוך שורשי ואף צד לא יסכים לוותר, ולכן כל עוד אנחנו הדומיננטיים באיזור (וזה לא חטא) אנחנו יכולים לקבוע איך הדברים ייראו לפי הרצונות שלנו.

מה שכן, 2 המפלגות הכי גדולות בישראל (מבחינה מסורתית..) באמת מראות צביעות בזה שהן, או נציגים מתוכן מדברים או עושים למען ישובים מעבר לקו הירוק, אבל מנסים לפעול למען שלום, הסדר מדיני, הכרזתן של 2 מדינות וכו'. במחשבה שנייה, למה זה צבוע לנסות להגיע להסדר הכי נוח מבחינתך כשאתה דוחק את הצד השני לפינה?

4. FelaKaT Member

אולי כדי שתקרא שוב, לא מדובר באותם גופים, מדברים שם על ההחלטות של העצרת הכללית של האו"מ ובכל מקרה לא הצלחתי למצוא את הנתונים בלינק שהבאת ובכל מקרה

תגיד, אתה בכלל יודע מה זה תורת השלבים?
    אני אפשט בשבילך קצת את הדברים, הקיצוניים שבקיצוניים בציונות, אנשי כ"ך לצורך הדוגמא, מכירים בזכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית, רק לא בשטחי א"י.
    לך תקרא את תורת השלבים (המלאה), את מה שמנהיגי הפלסטינים אומרי דורות על גבי דורות וגם כיום ותראה כמה מהם מוכנים להכיר בזכותם של היהודים/ציונים להגדרה עצמית. אני לא אקשה עליך, אל תחפש רק בישראל, גם באוגנדה יהיה טוב.
    כמה שיותר מהר אנשים והעולם יבינו שהסכסוך הזה הוא לא טריטוריאלי ושצריך לטפל בשורש הבעיה הוא לא יפתר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/3/13
  5. Apner1 Member

כל המפלגות הציוניות חוץ ממרצ תומכות בבנייה מעבר לקו הירוק בהתנחלויות הגדולות מתוך הנחת יסוד שאלה שטחים שיישארו בריבונות ישראלית (ולא משנה להן שכרגע אף אחת מהן לא נמצאת בריבונות ישראלית) ורוצות לקבוע עובדות בשטח. זכורות לי גם התבטאויות של לבני שאמרה שהיא מפנטזת על חברון, אבל בשם הפרגמטיות היא מוכנה לוותר עליהן (אמירה לגיטימית לגמרי לדעתי).

אני תומך בהסדר הוגן בינינו לפלסטינים. הסכם שיבטיח את העצמאות המדינית של הפלסטינים, וכזה שהפלסטינים יוכלו לקבל. אני מתנגד לגישה של "ניתן להם קצת שטח והכל יסתדר". זה לא עובד ככה. אנחנו צריכים להכנס לפלסטינים למשא ומתן רציני עם הקפאות בנייה, שיחרור אסירים ודיבור על סוגיות הליבה. אנחנו צריכים להאבק ולא לסגת על מה שבאמת חשוב לנו (למשל: השכונות היהודיות בירושלים), ולהגיע להסדר קבע אמיתי. גם אם לפלסטינים יש איזשהי Master plan סודית להשתלט על 100 אחוז מהשטח, זה לא אמור לעצור אותנו. אם הם ינסו ליישם אותה בפועל זו תהיה הפרה בוטה של ההסכם, ואם הם יתקפו אותנו נוכל להגן על עצמנו, והתסריט הזה עדיף עשרות מונים על הנצחת הסכסוך והמשך הפיכתנו לאפרטהייד. אני מאמין שלרוב הפלסטינים אין את האשליה שישראל תוותר על שטחים שנכבשו ב-49 בשבילם, ושהם ישמרו על ההסכם ויחיו במדינה פלסטינית ריבונית ברת-קיימא.

FelaKaT: לא זכור לי שטענתי שהסכסוך הזה טריטוריאלי, וכפי שהסברתי למעלה - גם התסריט הגרוע ביותר של הסדר מדיני (שאותו אתה תיארת) מתחוור לעומת התסריט הגרוע ביותר של המשך הכיבוש (השתלטות החמאס, פתיחת אינתיפאדה שלישית, הפיכנה למדינת אפרטהייד דה-יורה, חרם על ישראל, הסכם כפוי על ישראל או מדינה דו-לאומית שברירית). אין לי שום צורך שהפלסטינים יכירו בישראל כמדינה יהודית. הסיבה היא, אגב, שמדינה יהודית אומרת בשבילם אפליה על אזרחי ישראל הפלסטינים שאינם יהודים. הם מכירים בישראל כבר מ-1993, ואבו-מאזן בנאומו האחרון באו"ם ציין שהוא מכיר ב"מדינת ישראל עבור העם הישראלי". אנחנו צריכים להחליט בעצמנו על צביון המדינה, אנחנו לא צריכים שהפלסטינים יכירו בצביון המדינה שלנו. אתם צודקים, אין פרטנר. הפלסטינים פשוט לא מצליחים למצוא כזה בישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏2/3/13
  6. FelaKaT Member

לא יודע איך אפשר לטעון שהסכסוך הוא לא טריטוריאלי וגם שאפשר לפתור אותו על ידי וויתור על שטחים כאלה ואחרים.
    לגבי המשך ההודעה שלך, הבאתי פה אין ספור דוגמאות למה אין פרטנר בצד השני, אתה מעדיף להציב מול העובדות בשטח את הדעות שלך. תהנה, אני לא מתכוון לחזור על עצמי כמו תקליט שבור. אני רק אפנה אותך שוב לאותם לינקים שחלקם גם הובאו בתגובות להודעות שלך, לטלוויזיה הפלסטינית ולתורת השלבים. אה, כן וגם למראה. לילה טוב.

7. Apner1 Member

הסכסוך הזה הוא על הגדרה עצמית. ההגדרה העצמית צריכה להנתן לשני העמים שחיים בשטח שבין הים לירדן. לא אכפת לי אם זה יהיה במדינה אחת, בשתיים או בשבע, העיקר שבסופו של דבר שני העמים יהנו מזכויות אזרח ואדם ומהזכות להגדרה עצמית. פתרון שלא מעניק לשני העמים האלה את הזכות הזאת (למשל פיתרון האפרטהייד של בנט) הוא פיתרון גרוע.

עם הפלסטינים ניתן להגיע להסכם של שתי מדינות לשני עמים. עם ממשלת נתניהו את ליברמן? ממש לא. זאת הבעיה בפיתרון הזה. שצד אחד לא באמת מעוניין בו.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/13
  8. Ice Cream חסה

אני לא דוקטור למזרחנות, אבל אני מאמין שהם כל כך פנאטים ודבקים באמונה הדתית שלהם, שזה מה שהם מייחלים לו. רוב הפלסטינים בעזה למשל הצביעו למפלגה שתומכת בהריגתם או/ו גירושם של כל היהודים מישראל, ומאמין שאם בגדה יהיו בחירות, גם ייבחר מנהיג קיצוני יותר מאבו מאזן. מבלי להיכנס לאי מוסריות בלכפות על עם מנהיג שלא מתאים להם (וגם לא ממש מתאים לנו...), אני אחכה שיבוא השינוי שם מהעם. ברגע שאני אדע שה"עם" הפלסטיני מוכן לחיות בשלום לצד היהודים בלי אולטימטומים ששום בן דת משה לא יגור בארצם ובלי להשחית אתרים יהודיים קדושים, אני אסכים אפילו להפקיד בידיהם את מערת המכפלה. על הר הבית וירושלים בכלל אבל הם יצטרכו לשכוח. אבל הפרדוקס הוא שהפלסטינים לא באמת יוכלו לשנות את הגישה שלהם כל עוד אנחנו "כובשים ומדכאים" אותם, אבל אנחנו לא יכולים להפסיק לכבוש ולדכא אותם כי זה יפגע בבטחון ישראל, או יאלץ אותנו להפקיר מקומות חשובים לשליטתם של ברברים שונאי יהודים, או פשוט יאלץ אותנו לעשות צעדים לא מוסריים כלפי בני עמנו (המתנחלים) שניאלץ לגרש מבתיהם. לכן אין לנו ברירה אלא להמשיך לקבוע עובדות בשטח (כי אנחנו יכולים וכי זה מותר לנו על פי כל אמות המידה), ולדחוק אותם להתפשר על התנאים שאנחנו נקבע, ואם לא - אז שלא יסכימו, אנחנו נמשיך "לשלוט" בהם...

9. Apner1 Member

קודם כל הפת"ח היא תנועה חילונית, ולא פלא שהחמאס רק מתחזק, ככה זה כשהממשלה שלנו עושה הכל כדי לחזק את התנועה הקיצונית-דתית הזאת שלא מוכנה להתפשר ומתנגדת לפיתרון שתי המדינות. כשאין משא ומתן מדיני הקיצוניים מתחזקים. כשהכיבוש ממשיך הקיצוניים מתחזקים. כשגזל האדמות נמשך הקיצוניים מתחזקים. כשהאסירים הפוליטים הפלסטינים ממשיכים להיות בכלא הישראלי - הקיצוניים מתחזקים. כשישראל כולאת מאות פלסטינים ללא משפט ועוצרת מאות ילדים פלסטינים תוך הפרה בוטה של האמנה לזכויות הילד - הקיצוניים מתחזקים. כשהמתנחלים בונים כרמים וישובים על אדמה פלסטינית פרטית - הקיצוניים מתחזקים. כשהמתנחלים תוקפים באופן *יומי* את הפלסטינים תוך כדי שחיילינו מגנים עליהם - הקיצוניים מתחזקים. כשמספר המתנחלים משלש את עצמו מאז אוסלו - הקיצוניים מתחזקים.

אם ישראל באמת רוצה בשלום, עליה לשנות מסלול ולחזק את המתונים שרוצים בשלום. עליה לחזור לשולחן המשא ומתן. עליה להקפיא את הבנייה. עליה לשחרר אסירים. עליה להסכים למדינה פלסטינית בת קיימא ולפינוי התנחלויות. אם אנחנו לא מסכימים לפשרות, מה הפלא שגם מקביליהם הפלסטינים של הימין הישראלי מתחזקים? כמו שאומרים - הלאומנים שלנו מחזקים את הלאומנים שלהם.

10. Ice Cream חסה

אסירים פוליטיים זה מנהיגי חללי אל אקצא, החזית הלאומית לשחרור, התנזים (של הפת"ח החילוני...) והג'יהאד האיסלמי?

11. Apner1 Member

רוב האסירים הפלסטינים אינם מחבלים, אלא מעורבים בצורה כזאת או אחרת בהשתתפות בסכסוך. ישנם גם עצירים מנהליים שחלק מהם ישראל עצרה על השתתפות וארגון הפגנה. אם אני לא טועה, זאת בדיוק ההגדרה של אסיר פוליטי.

12. מזגן Member

מישהו פה גר ליד יסוד המעלה 60 ת"א? מסתבר שכולם מוזמנים להשחתת בית כנסת בחסות ה"פליטים". אין זכר למשטרה או לתקשורת.

13. Ice Cream חסה

אפילו גוגל לא שמע על זה...

14. מזגן Member

בגלל זה אני שואל אם משהו פה גר קרוב שיוכל לתת איזה דיווח. דיון אקטואלי במיטבו לא?

טוב שאלתי כמה אנשים ונראה שהתקיפות והאיומים שהיו מכוונים כלפי אדם שניסה לתעד את האירוע היו קשורים באירוע אבל לא מעידים על היותו לא חוקי. האירוע מתקיים על פי אישורים של הגבאי של בית הכנסת ושל הרבנות ככה נראה. שזה מעניין. מצייר תמונה של כמעט דו קיום.

15. Ice Cream חסה

איך אתה גילית את זה? הדבר היחיד שמצאתי שבכתובת שהבאת יש בית כנסת בשם "שבת אחים", ושהשכונה המדוברת היא נווה שאנן, שכונה נחשלת בדרום ת"א שכמובן הוצפה בפליטים, שכמובן חיים בהרמוניה עם היהודים...

(קראתי, דרל הפיד של איילת שקד, על בית כנסת גיאורגי שהפך לבית מרזח אריתראי, והסמלים של בית כנסת כמו מנורה ומגן דוד עדיין מופיעים על דלתותיו, קירותיו ורהיטיו - אבל זה היה כי גזבר בית הכנסת החמדן העדיף להשכיר את המקום להם. למרות האשמה שיש למסתננים עצמם, לארגוני השמאל שאצים לקבל אותם ולהתנהלות של הממשלה - הרבה מהאשמה מוטלת גם על תושבי דרום תל אביב תעווי הבצע, ועם ישראל כולו רודף התענוגות...)

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 13)

1. הרצליה