מדינה יהודית באמת מספיק לי בזה שיקבלו לכאן כמו שצריך כל יהודי. אם גם לזה אתה מתנגד, אז יש פה בפורום את מאמאדו שישמח לחלוק איתך את הדעות האלה. ידוע שאנשי עלייה ראשונה העסיקו פועלים ערבים, כי לא היו להם גם ממש אפשרויות אחרות. בין היתר זה על ידי יבוא של ערבים ממדינות שכנות, אם לא ישיר, אז הם פשוט ראו את ההזדמנות פה ובאו. את הנושא הזה ביררתי אצל המורה שלי לאזרחות, ימנית היא לא. ואם לא שמת לב אני לא מאשים את הערבים או הפלסטינים בזה. היהודים אשמים שהם הביאו אותם (ולא משנה באילו כמויות). זה כבר לא לענייין. להפוך כל רצון ללאומיות ללאומנות ופשיזם? אני לא צריך להביא לך את השאלה התיאורטית של מה יקרה אם" מישהו מהמשפחה שלך יחליט להינשא ליהודי/יהודיה או ילך לעשות שירות לאומי, או רחמנא ליצלן צבאי... א' כן אכפת לדתיים שלא יהיה חמץ בפסח, כי זה הופך ל"טמא" או משהו בסגנון הזה (אני לא בקיא בענייני דת), מה שהוביל לחקיקתו של חוק החמץ. לא אמורה להיות לאף אחד בעיה מי אוכל חמץ במרחב הפרטי שלו, אבל במרחב הציבורי צריך לקיים את מה שהחברה, או הרוב בה, מאמינים בו. נישואין בישראל זה נושא ציבורי לכל דבר שעל פיו מקבלים או נותנים דברים לממשלה, אז כן - גם בזה ניתן להתערב. ביום שבו לא יהיה רישום נישואין בשום גוף במדינה לא אכפת לי אם תתחתן עם 15 נשים ו-4 גברים בו זמנית. ב' כן, זה אכפת כי יש להיתר נישואים אזרחיים השפעה (ולא אם מינורית) לרוב היהודי. אני מבין שאותך זה לא מעניין, אבל יש מספיק אנשים שכן. בגלל זה יש משא ומתן בין קבוצות שונות בחברה כדי למצוא על מה יש הסכמה, או רוב, ועל מה אין. את חופש המצפון באמת בלבלתי עם "פגיעה ברגשות הציבור" וכל זה. מה שאמרת על הסדר הציבורי וטראומה לילדים (הם נולדים עם התכונה הזו? או שאולי זה הרושם שהם מקבלים מהחברה הסובבת אותם?), זה בדיוק הסיבה למה יש חופשים שלמרות שהם לכאורה לא פוגעים באף אחד, עדיין מגבילים אותם. התכוונתי ל"כולים יהיו מרוצים". זה שיש הגבלות דרקוניות על גידול חזיר על אדמות ארץ ישראל לא מונע מיהודים (תותחים) לגדל חזירים על במות, לגדל אותם כחלק מ"שיתוף פעולה עם מכון ויצמן" או ללכת לשפרעם ולגדל אותם שם. יש חוקים שהם חשובים בשביל הסמליות למדינה יהודית, ועם קצת רצון ו-2 מ"ג יצירתיות אפשר להתגבר עליהם, כנ"ל עם הגבלות נישואים. מישהו ימות מזה? או שבשם עקרונות צריך להפוך עולמות? אם נבדוק סטטיסטיקה של כל ה-9000 שמתחתנים בחתונה אזרחית בחו"ל, אולי בשביל 0.1%, כלומר 9 אנשים, 18 זוגות, זו טרחה. בדיוק. אז אף אחד לא מת מזה ונאלץ רק לשלם כסף כדי לקבל תעודה שהמדינה תאשר להם לקבל הטבות כאלה ואחרות. והחוק הזה חוק סמלי. בדיוק כמו חוק יסודות המשפט העברי. חוק סמלי לשמירת על ערכים שהשתרשו בחברה בישראל וחוק סמלי למניעת התבוללות ופגיעה ברוב היהודי. לומר לך שאני רואה בזה נר לרגליי? לא. ולי כמוך לא אכפת מאח ואחות, או זוג הומואים שיחליטו להתחתן. אבל אני ואתה לא אלה שקובעים במדינה, אלא צריכים להתחשב בעוד 7,499,998 אזרחים (בקירוב), כי אנחנו חיים לצדם.
ועוד פעם חוזרים ללמה ההתחשבות באה לצד אחד? אף אחד לא מחייב רבנים לצפות בחתונות אזרחיות. הטיעון של הטרחה הוא הטיעון הכי מפגר ששמעתי. א. זה כן טרחה בשביל 99% מהאנשים. ב. בהנחה שמדובר במחיר של אייפון, למה אני צריך להחליט? למה אדם דתי יכול גם להתחתן וגם לקנות אייפון, ואני שרוצה להתחתן עם מישהי לא יהודיה על פי ההלכה צריך לוותר על אחד מהם. שמח לדעת שאתה אדם מתחשב כי אישית זה יהיה מאוד מתחשב בי אם אתה תלך כל היום עם אצבע בתוך האוזן, אתה לא מכבד אותי בכלל.
חבוב, מורה האזרחות שלי היה בטוח שאין שום קשר בינך לבין היהודים שהיו פה לפני אלפיים שנה. מה זה השטויות האלה? נניח והרבה ערבים יובאו לפה אחרי העלייה הראשונה, זה אומר שכל הפלסטינים הם צאצאים שלהם? שמעת פעם על הכיבוש האסלאמי? בנוגע לחתונה, היא משהו פרטי ולא ציבורי, בפעם האחרונה שבדקתי עם עצמי לא תכננתי בשום שלב לחלוק את אשתי עם הציבור. ולגבי משפחתי, צר לי להרוס את התיאוריה שלך, אבל יש לי בן דוד ששירת במג"ב ובן דוד שעשה שירות לאומי. אני לא מסכים עם שניהם וחושב שהם טעו, אבל לא החרמתי אותם ואנחנו בקשר טוב. עוד טעות, אין לי בעיה שהמדינה תקלוט כל יהודי כמו שצריך, יש לי בעיה עם זה שהיא קולטת רק יהודים.
אתם מפספסים פה את כל העניין בנישואים אזרחיים, הרעיון הוא לא לתת מענה לאנשים שלא יכולים להתחתן, אלא לקחת את השליטה של הגוף המסואב ושמו הרבנות הראשית. מוסד לא פחות חשוב, ואולי יותר חשוב מהנישואין הוא הגירושין (ואני אומר את זה כאדם נשוי). כל עוד יש דבר כזה "מסורבי גט", בין אם גברים או נשים, ויש פסיקות הזויות של בית-הדין הרבני שבית-הדין האזרחי לא יכול לבטל, זה אומר שאין לנו דמוקרטיה אמיתית. כל מוסד הרבנות הראשית צריך להיעלם מהעולם. רוצים חתונה דתית, בבקשה, תעשו טקס, אני בעצמי גם ככל הנראה הייתי עושה טקס כי זה עניין מרגש, אבל כל האחריות החוקית של העניין צריכה להיות בידי המדינה, קרי העירייה ומשרד הפנים, ולא בידי גוף זר, מושחת ומיושן.
לכל מדינה דמוקרטית יש זכות להחליט על קריטריונים להגירה, וזכותה להחליט שאחד מהקריטריונים יהיה אתני. אני לא מתנגד לכך שכל יהודי יוכל להגר למדינת ישראל. אבל יש הבדל עצום בין מדינה יהודית כזאת, שקולטת יהודים ממדינות אחרות למדינתה ומעניקה להם סל קליטה, לבין מדינה יהודית שנותנת זכויות יתר ליהודים שבה, שמפלה את הלא-יהודים (ובמקרה הזה רובם המוחלט נחשבים לילידים), ושמתאכזרת לפליטים שזו חובתה של כל מדינה לקלוט אותם. לצערי, המדינה היהודית שלנו היא המדינה מהסוג השני. מדינה דמוקרטית ליהודים שבה ומדינה יהודית ללא-יהודים שבה. ככל שהמדינה תהיה יותר יהודית מהסוג הזה, כך היא תהיה אנושית פחות. בקשר לנישואין: למדינה יש זכות להגביל את הנישואין. לא נטען שלמדינה אסור להתערב. היא יכולה להחליט שבגלל סיבות פמיניסטיות היא לא תרשה נישאין פוליגימיים. היא יכולה להחליט שבגלל סיבות בריאותיות ובגלל הטאבו שיש בחברה היא לא תוכל להכיל נישואין של קרובי משפחה. אבל מדינה דמוקרטית לא יכולה לקחת את מוסד הנישואין ולהעביר אותו לשליטת דת מסוימת. ואני מצטער, אבל אסור שהשיקולים של המדינה יהיו "מניעת התבוללות". אסור שלמדינה יהיה אכפת מאיזו דת האדם שאיתו אתה מתחתן וכיצד אתה רוצה לבצע את החתונה. זו ההחלטה שלך. אגב, אצלנו למדו יפה מאוד מתקדים צ'כוסלובקיה שהזכרת, וביצעו דבר דומה מאוד ב-1948. אתה מכיר את זה בתור "נכבה", אבל אתה יכול לקרוא לילד בשמו - טיהור אתני של ערביי ישראל.
ספרון התעמולה "נכבה חרטא" הוא ספרון שמלא בשקרים שהופרכו כבר בשנות ה-80 של המאה הקודמת, כמו שאפשר לראות בפוסט הזה ב"חברים של ג'ורג'": http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=2362 מי שמתייחס ברצינות לספרון הזה הוא לא חכם במיוחד. צריך להבין שהנראטיב הפלסטיני בחלקו הגדול מבוסס על עובדות היסטוריות, ואכן גורשו מספר גדול מאוד של ערבים מכאן וחלק גדול ברח כי חשש לחייו, והכי חשוב - לא ניתנה להם אפשרות לחזור לביתם אחרי המלחמה. אין זה אומר שלמדינת ישראל אין זכות להתקיים. מדינות אחרות ביצעו פשעים חמורים יותר, אבל על מדינת ישראל להכיר בעוולותיה ובאחריותה לאסון הפליטים הפלסטיני, לפתור את משבר הפליטים בהסכם שלום איתם, ולהתייחס לפלסטינים אזרחי ישראל כאל אזרחים לכל דבר.
LOL. לפיד שאל "איפה הכסף?" ובזכותו יש שר אוצר שמייצג את ההתנחלויות (ששר האוצר הקודם הכפיל את התקציבים שלהם, המופרזים גם ככה, בסתר). עבודה טובה.
אחרי אין ספור חרטוטים על הנכבה ואחרי שהדיון הפך קצת לדיון חרטוטים באדיבותו של Aspner1, הגיע הזמן לשים קצת דברים על דיוקם. כנראה שבקרוב גם השקר של השמאלנית הקיצונית, דורית יורדן דותן והנא אמטיר תצא לאור.
לא נמאס לכם להביא כל הזמן כתבות עם עובדות שסותרות לחלוטין אחת את השנייה ובמקרה כל אחד מביא מהצד שלו של המפה?
LOL. תראה את הכתבה שקישרתי לא מזמן באשכול מ"אולפן שישי" שבה הכתב של ערוץ 2 מפריך את גרסת המשטרה שרצופה סתירות, שגם לא נכנסה לכפר לחקור את האירועים, וגם פירסמה פרטים שגויים (למשל: שרק מכונית אחת הוצתה). זוהי ההוכחה האולטימטיבית להתעלמות של המשטרה מאלימות המתנחלים והכיסוי שלהם עליהם. למה שהם יציתו שש מכוניות ויאשימו את המתנחלים? מה הם ישיגו בזה? למי לעזאזל אכפת מזה? קישור: http://rhr.org.il/heb/index.php/2013/03/11477/ אם המשטרה טוענת שהכל פוברק, אז שתביא ראיות שיחזקו את גרסתה. כל עוד היא מסרבת לעשות זאת וגרסתה מלאה שקרים וחורים, צריך להניח שהיו אלה המתנחלים שעשו זאת, וזאת ממש לא הפעם הראשונה. אנחנו צריכים לדרוש את התנצלות המשטרה, ולכך שתתחיל לחקור את המקרים של אלימות המתנחלים במקום להגן עליהם אוטומטית.
קודם כל, אם נמאס לך אל תקרא. דבר שני, אני בסה"כ מאזן פה קצת את הדברים והשקרים של Aspner1 מדי פעם כשמשעמם לי, הרי הוכח כבר שהוא חרטטן ודמגוג לא קטן כדי שח"ו מישהו לא יאמין להם. תמשיך לכתוב LOL עד מחר, אני די בטוח שאתה אפילו לא יודע מה זה אומר. ראיתי את הכתבה (המגוחכת והחד צצדית להפליא) ובגלל זה הבאתי את הכתבה. אגב, אני לא יודע איך זה עובד בללה לנד, אבל בדמוקרטיה קודם אתה צריך להוכיח שמישהו אשם ואז להאשים אותו, לא ההפך. למה שהם יציתו 6 מכוניות? מאותה סיבה שהם הציתו מסגדים, כרתו עצים ופיברקו הלוויות.
מי שמצטט שקרים שהופרכו מגופי תעמולה ממשלתיים כמו "אם תרצו" או "לאטמה" או NGO Monitor מדבר על חירטוטים ודמגוגיה. מזכיר לי שבזמן התקיפה של קצין צה"ל על פעיל שלום דני, אותם גופי GONGO מצאו תמונה של פלסטיני עם סיגריה, והפכו את הסיגריה לסכין. תגידו, אתם חושבים שכולנו מטומטמים? נו, אז איפה הראיות לפיברוק? איפה התשובות לכל הסתירות והחורים של המשטרה? למה המשטרה לא חוקרת את העניין ורק מגנה על המתנחלים? למה אתה מאמין לגרסה של המשטרה בלי לבדוק אותה אפילו? איך זה לא הוכחה לרפיון המשטרה ולהגנה העיוורת שלה על המתנחלים?!
אני עדיין מחכה לזה: איפה השקר הגס שעלית עליו אחרי קריאת 2 משפטים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אגב, אתר לאטמה בהחלט מוטה ימינה ואני בטוח שאם הוא היה ביקורתי כלפי התקשורת הימנית הוא היה מוצא חרטוטים גם כן, אבל זה לא אומר שהדברים שהוא מביא לא נכונים. ההבדל המהותי בינינו הוא שאני מאמין בגופי הממשלה ואתה לא. דבר שני, את אותן השאלות אפשר לשאול עליך ורק להחליף את המשטרה לפלסטינים (אם הם לא משקרים, למה הם שתלו בזירת האירוע תעודת זהות?). דבר שלישי, הפלסטינים (והעולם הערבי בכלל) הם אלופים בתעמולות, זאת לא תהיה הפעם הראשונה והאחרונה שהם עושים דברים כאלו כדי לגנוב את דעת הציבור.
בתשובה לזה הבאתי קישור של כל ההחלטות של המועצה, והזמנתי אותך לבדוק כמה החלטות משם נוגעות לישראל (רמז: 7%). אתה מוזמן לחפש אותו. עליתי עליו אחרי קריאת שני משפטים כי זכרתי את אותה השקרית הזאת בדו"ח שקרי הרבה יותר של NGO Monitor. קראתי את הכתבה של "לאטמה" שקישרת והכתב לא נותן תשובות לטענות של הכתב של "אולפן שישי". פשוט מצוין שם שהמשטרה טוענת שהוא פוברק והם מאמינים לה. למה? ככה! ההבדל ביני לבינך ו"לאטמה" הוא שאני מטיל ספק בהודעות של גופי הממשלה, ואילו אתה מאמין להם בצורה עיוורת אפילו בלי לבדוק, ולא משנה לך שההודעה שלהם רצופה המון סתירות, ואין להם אפילו ראיה אחת שהאירוע פוברק. זה מה שהופך את "לאטמה" לאתר תעמולה ממשלתי. למה הם הגנו על המתנחלים כשאין להם ראיות?