טוב, זה מקרה אבוד. תנסה לקרוא שוב את אותו הדיון ואשכרה להבין משהו. לגבי החלק השני, א-חובת ההוכחה היא על המאשים, לא על הנאשם. ב-הפלסטינים שתלו בזירה תעודת זהות ושיקרו לגביה. ג-אין מספיק פרטים בכלי התקשורת, כי כרגיל הם יוצעים בכותרות ומתנצלים בקטנה. ד-כמה ראיות יש שהמתנחלים שרפו את המכוניות? ה-למה הפלסטינים לא היו מוכנים לשתף פעולה עם המשטרה?
נכון. זה לא אומר שאסור לפרסם חשד שמתנחלים שרפו מכוניות, ובטח שזה לא אומר שצריך להאשים ישר, בלי לבדוק, את הקורבן בפיברוק האירוע. האצבע המאשימה היא על המשטרה שלא חקרה את האירוע, וישר הפילה הכל על הפלסטינים. אתה מוזמן, בפעם העשירית, להביא לי ראיות שהפלסטינים פיברקו הכל. אין לך, אה? למה הפלסטינים לא רצו לשתף פעולה עם המשטרה? אולי כי זאת לא הפעם הראשונה? הנה רצף ההתקפות של המתנחלים על הכפר: http://bit.ly/W2sGtL מה הייתה תגובת המשטרה כל פעם? היא סגרה את התיק ולא האשימה אף אחד. המשטרה מגנה באופן קונסיסטנטי על אלימות המתנחלים, ולאף אחד בישראל לא אכפת מזה. זה מה שהופך את ההאשמה בפיברוק לתמוהה פי כמה. לאף אחד לא היה אכפת ממתנחלים ששברו לפלסטינים את העצמות, אז למה שלמישהו יהיה אכפת ממכוניות שהוצתו? כמו כן, יש לא מעט תמונות המוכיחות שהמתנחלים ירו על הפלסטינים בנשק ב"עימות" בכפר, ועדיין המשטרה לא האמינה לזה, למרות שנמצא כדור חי בפלסטיני הפצוע.
דינוס, אם אתה רוצה להתחשב באנשים אז למה לא להתחשב באלו שלא מקבלים חופש להתחתן עם מי שהם רוצים? להם לא מגיע שיתחשבו בהם? איך לעזאזל דווקא הדתיים (לא כולם, רק אלו שחושבים שיש להם מונופול על החיים של כל שאר האנשים במדינה) צריכים להיות אלו שמתחשבים בהם במקרה הזה? הרי אם זוג פסול חיתון במקום לטוס לקפריסין, בסה"כ יתחתן חתונה אזרחית, איך זה משפיע עליהם בדיוק? הם בכל מקרה יחיו ביחד ויולידו ילדים, למה הם צריכים לקבל יחס של אזרחים סוג ב'? תאר לך מצב שבו אני בא אליך הביתה ודורש ממך שתפסיק להשתמש באינטרנט לצמיתות. אני אצטט לך מהתנ"ך למה זה חשוב לי ולמה זה פוגע ברגשות שלי כשאנשים במדינה הזו גולשים באינטרנט (ואפשר בקלות למצוא גם פסקי הלכה נגד גלישה באינטרנט). האם זאת לא חוצפה מצדי לדרוש שתתחשב בי ותפסיק? האם לא הדבר הנכון במקרה הזה הוא דווקא להתחשב בך ובחופש שלך לחיות את חייך כפי שתבחר? המסקנה היחידה שצריכה להיות מאירוע כזה, היא שאני מתנהג בחוצפה וצריך לצאת לך מהחיים כל עוד הם לא נוגעים אלי. שוב אתה מוריד מושג לזנות. מה סמלי בכוח הפסיכי שניתן לרבנות במקרה הזה? ערכים שהשתרשו בחברה בישראל... אז אולי לא נשנה יותר אף חוק כי ככה זה היה עד היום? הציבור רוצה שינוי! http://www.inn.co.il/News/News.aspx/197677 אז אפילו שמדובר ברצון הרוב, זה לא מעניין אותך, כי צריך להתחשב באנשים שאין שום פגיעה בהם, אבל לא באנשים שאשכרה נפגעים. נו, מקסימום שיקנו כרטיס טיסה לקפריסין. הקטע עם ההתבוללות בכלל מגוחך. בוא נכניס לכלא כל מי שמתחתן עם גויה, פיתרון הרבה יותר אפקטיבי. ומה עם אנשים שהם כן יהודים אבל הוגדרו כממזרים? בהם אתה תתחשב? או שנמשיך להתחשב במי שרודף אותם? המצב הזה לא שומר על שום ערכים, כי מי שלא יכול להתחתן דרך הרבנות יתחתן או יקים משפחה בכל מקרה. הדבר היחיד שהוא יוצר זה שנאה ותיסכול. גם אין כאן שום איום בשום פנים ואופן על הרוב היהודי בישראל. בקיצור מדובר בעוד תירוץ עלוב חסר כל היגיון, של אנשים בכיינים, שלא מתחשבים באף אחד אבל רוצים שכל העולם יתחשב בהם, גם בנושאים שבכלל לא אמורים לפגוע בהם.
יש לי. הם נתפסו על שקר. מה הראיה שלך שהמתנחלים עשו את זה? זה שקר גס שניתן להפריך אותו בשניה (מספיק רק לקרוא מה באמת קורה בחודשיים האחרונים ביו"ש). זה באמת עצוב שהמשטרה לא מצליחה למצוא אשמים בהרבה ממקרי תג המחיר שמהם סובלים הפלסטינים וצריך לתגבר שם את הכוחות כדי להביא את העבריינים לדין. אבל, א-הצד היהודי סובל מאותו המצב (הרי את הלינק עם רצף האירועים האלימים שהבאת אפשר להביא בקלות גם על הצד השני). ב-שני הצדדים ובעיקר הצד הפלסטיני מסרבים לשתף פעולה עם כוחות הביטחון ואפילו מונעים ממנה לחקור לפעמים את האירועים. אני מזמן הפסקתי להאמין לסרטונים שיוצאים מהשטחים, רובם ערוכים בצורה מגמתית. לזכות המשטרה אפשר להגיד שכשיש שימוש לא חוקי בנשק היא עוצרת את הנאשמים ומביאה אותם לדין.
איפה הם שיקרו? תביא לי מקור. נשמע לך הגיוני שהם יציתו שש (!) מכוניות שלהם? בשביל מה? אולי גם הם ירו על עצמם? אולי הם גם הרביצו לעצמם? אולי התמונות שרואים מתנחלים עם נשק בשטח הכפר כולן מפוברקות ע"י הפלסטינים? או שאולי פשוט תשתמש בהיגיון פשוט במקום לקבל כל הזמן את עמדת הצד היהודי. נו, תפריך לי אותו. כי הנתונים מדברים על כך שאף אחד לא מטפל בתלונות של הפלסטינים על אלימות המתנחלים. אין חשודים בתקיפות הקונסיסטנטיות על הפלסטינים. התמונות מראות שבשטח הכפר חיילי צה"ל והמתנחלים ירו ביחד על הפלסטינים. הפוגרומים ופיגועי "תג מחיר" נמשכים יום יום במקומות שונים בגדה המערבית. נכון להיום יש הרבה יותר פלסטינים שנפצעים מטרור של יהודים מאשר יהודים שנפצעים מטרור של פלסטינים. איפה כל הטרוריסטים היהודים שנעצרים? הצבא והמשטרה מגנים עליהם, ועד עכשיו לא נמצאו אשמים בפציעת הפלסטינים בקוצרא. 91 אחוז מהתלונות על אלימות מתנחלים נסגרות, ולעתים נדירות ביותר מוגש כתב אישום. המדינה שכחה שחובתו של הצבא הכובש היא בראש ובראשונה להגן על האוכלוסיה המקומית הכבושה. אין הצדקה אחרת לנוכחות של צה"ל שם.
במשטרה מציינים עוד כי תושבי קוסרא טענו כי מצאו ליד המכוניות תעודת זהות כחולה של אחד המתנחלים שעמדו מאחורי המעשה. עם זאת, לפי המשטרה, תעודת הזהות נבדקה ונמצאה כשייכת לחייל, שאיבד אותה זמן רב קודם לכן עת נפלה מכיסו במהלך פיזור הפגנה בכפר. ברור שיש תג מחיר מצד המתנחלים וצריך לטפל בה ביד קשה, אבל יש גם לא מעט פברוקים ושקרים מהצד הפלסטיני ואף אחד לא נתן עליה עד היום את הדין. אגב, מה שמצחיק זה שחלק מהדברים שאמרת ואף חמורים מהם באמת פוברקו על ידי הפלסטינים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx מהעיתון שאתה אוהב. חסכת לי את ההפרכה, בערך ב9% מהתיקים נגד המתנחלים מוגשים כתבי אישום. השיעור הארצי עומד על 10% בערך. הנתון הגיוני אם מתחשבים בזה שהצד הפלסטיני הרבה פעמים לא מעוניין לשתף פעולה. בהחלט, רק אלוהים יודע כמה אבנים ובקבוקים נזרקים מדי יום על רכבים מצד הפלסטינים והמשטרה והצבא לא עושים כלום. נכון להיום אתה ממשיך לשקר.
זאת לא הוכחה לכך שהאירוע כולו פוברק. המשטרה כלל לא נכנסה לכפר, וציינה שלפי מקורות מודיעינים שלה רק מכונית אחת הוצתה (למרות שבכתבה ב"אולפן שישי" רואים שזה לא המצב). כמו שהכתב מציין - הטיעונים של המשטרה הם בעיקר מביכים, ומוכיחים שהם רוצים לטייח את המקרה ולהגן על אלימות המתנחלים. הנתון של ה-91 אחוז אומר שהמשטרה לא חוקרת ברצינות את התלונות, וכושלת פעם אחר פעם להגיש כתבי אישום (למרות שיש לא מעט ראיות לתקיפות, ויודעים בדיוק מי תקף. הכל נמצא באתרי הארגונים לזכויות אדם). לא אמרתי שאין מקרי טרור נגד יהודים. בוודאי שיש. ציינתי את העובדה הפשוטה שיותר פלסטינים נפגעים מפיגועי טרור של יהודים מאשר להפך. המשטרה והצבא עושים הכל כדי להגן על המתנחלים, ובמקביל מתעלמים במקרה הטוב או מסייעים במקרה הרע למתנחלים לאלימות שלהם נגד הפלסטינים. אתה מוזמן להסביר לי איך יכול להיות מצב שבו חיילים לצד מתנחלים עומדים זה לצד זה בשטח כפר פלסטיני, ויורים על הפלסטינים. כאמור, התפקיד של צבא כובש הוא קודם כל להגן על האולכוסיה הכבושה, וצה"ל נכשל פעם אחר פעם במשימתו. כן, התמונה הזאת, שצולמה בשטחי הכפר הפלסטיני, מפוברקת: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574677_514668505252399_1368043365_n.Xxx שיהיה לך בהצלחה, ואל תתן לראיות לבלבל אותך, ותזכור שבכל מחלוקת בין יהודים לגויים, תמיד הגויים אשמים.
זאת הוכחה הרבה יותר טובה מאשר ההוכחות שלך ושל הפלסטינים נגד המתנחלים. מאיפה העובדה הזאת אם יורשה לי לשאול? תפקידו של צבא כובש הוא אולי קודם כל להגיש על העם הנכבש (נגיד), מזל שצה"ל הוא לא צבא כובש (אלא אם כן יש לך מדינה שטוענת ובצדק שהשטח נכבש ממנה) ותפקידו הוא קודם כל להגן על האזרחים של מדינתו. הנתון עומד פחות או יותר עם הנתון הארצי, אתה רוצה להגיד שהמשטרה לא חוקרת ברצינות? סבבה, זה לא מתוך גזענות אלא מתוך חוסר כשרון ואיכות (תביא הוכחות ללא מעט ראיות ועל אנשים שידעו בדיוק מי תקף, ולא מקרה אחד או שניים לא נחשבים). לא הבנתי מה התמונה מוכיחה, שמישהו החזיק שם אקדח? לא אמרו בהתחלה בכלל שזה M16? ומתי אמרתי שהתמונה הזאת מפוברקת? אתה באמת טוען שהפלסטינים לא מפברקים מקרים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
צה"ל הוא לא צבא כובש? פחח. האוכלוסיה הפלסטינית בשטחים היא אוכלוסיה כבושה לפי כל בית משפט בין-לאומי (כולל בית המשפט העליון שלנו שקבע שהשטחים נמצאים במצב של "תפיסה לוחמתית", קרי - כיבוש). צה"ל נמצא בגדה המערבית ככח כובש והוא שולט על האוכלוסיה, וככזה הוא מחויב קודם כל להגן עליה (אפילו לפני אזרחי מדינתו שנמצאים שם באופן לא-חוקי!). אם אתה טוען שאין כיבוש, ושהגדה המערבית היא חלק בלתי נפרד מישראל, אתה בעצם מקבל את טענת השמאל הרדיקלי בישראל שיש אפרטהייד: מדינת ישראל שוללת זכויות אזרח ואדם ממיליוני תושבים בשטחה בגלל מוצאם האתני. ההגנה היחידה של ישראל נגד טענת האפרטהייד היא שיש כיבוש זמני (שזה מצב חוקי לפי החוק הבין-לאומי). לא טענתי שהפלסטינים לא מפברקים מקרים. טענתי שהמתנחלים מבצעים פוגרומים בצורה יומיומית, וכל זה בהתעלמות המשטרה והצבא. התמונה הזאת מוכיחה שהמתנחלים, ביחד עם החיילים (כמו שניתן לראות בתמונה אחרת שאראה אותה בשמחה אם רק תבקש), יורים על הפלסטינים. אחד מהפלסטינים נפצע קשה מירי אש חיה של אחד מהמתנחלים. הצתת המכוניות היא רק מקרה אחד מתוך עשרות מקרים (הרבה יותר חמורים) שבהם תושבי המאחז "אש קודש" מתנכלים לפלסטינים, בזמן שלאף אחד לא אכפת, וגם אתה לא מצליח למצוא הסביר למה להם להצית שש מכוניות ביום בהיר. אגב, תושבי הכפר טוענים שהם נמצאים ביחסים טובים עם תושבי ההתנחלות "מגדלים", ושתושבי ההתנחלות קונים אצלם ומתייחסים אליהם כמו אל בני-אדם. הבעיה שלהם היא רק עם תושבי המאחז הלא-חוקי אש-קודש, שגזלו את אדמותיהם ושמכים אותם. עכשיו, ברשותך, אחזור לראות כדורגל.
בוא נגיד שהשטח כבוש-איזו מדינה טוענת לבעלות עליה? מאיזו מדינה, שהייתה לה שליטה מלאה על השטחים היא נכבשה? לאיזו מדינה צריך להחזיר אותה? לגבי החוק הבין לאומי: א'-אי אפשר לקבוע אפילו לפי אמנות ז'נבה שהשטח הוא כבוש. ב'-לפי אותם ה"חוקים" גם הגולן הוא שטח כבוש וירושליים היא לא בירת ישראל. לגבי האפרטהייד-ישראל לא שולטת אפילו על 100 אלף תושבים פלסטינים בשטחים, אז איך היא מונעת ממליונים אזרחות וזכויות? אני גם לא מוצא הסבר הגיוני למה להם לכרות עצים, לפברק מוות, לוויות, התעללויות, שריפת מסגדים וכו... אם הם לא פברקו, למה הם משקרים? עכשיו, לסיום, תוכיח ש: יש יותר נפגעי טרור פלסטינים מיהודים. המשטרה עושה הכל כדי להגן על המתנחלים. שהמתנחלים מבצעים פוגרומים בצורה יום יומית. איפה הנתונים שמדברים על התעלמות מתלונות הפלסטינים. שרק לעיתים נדירות מוגשות כתבי אישום. בעצם תוכיח משהו ממה שאתה אומר. זה מתחיל לשעמם.
השטחים שייכים לעם הפלסטיני, ונכבשו ממנו. ביהודה ושומרון ועזה יש ארבעה מיליון פלסטינאים שישראל שולטת עליהם (ובבקשה בלי טענות של "הם שולטים על הביוב שלהם לגמרי בעצמם") ומונעת מהם להקים מדינה ולהגשים את זכותם להגדרה עצמית. בוודאי שאפשר לקבוע לפי כל הגדרה בין-לאומית שזה שטח כבוש ושהאולכוסיה החיה שם היא כבושה, וודאי שגם מזרח ירושלים כבושה והגולן כבוש (משום שהתושבים הן במזרח ירושלים והן בגולן לא מחזיקים באזרחות ישראלית). מלבד ישראל אין אף מדינה בעולם שמכירה בסיפוח ירושלים ובסיפוח הגולן, ואין אף מדינה בעולם (כולל ישראל) שטוענת שהגדה המערבית ועזה הן בריבונות ישראלית. דו"ח אדמונד לוי הוא סך הכל המשך המיתוס של "ארץ ללא עם ועם ללא ארץ", שנאמר - אתה לא תמצא פשע אחד שלא תמצא משפטן שלא יצליח להצדיק אותו. המילה "פלסטינים" לא מופיעה בדו"ח לוי אפילו פעם אחת, ולוי מתעלם מהם כי הם לא נוחים לו. אם לא היו פלסטינים - אכן לא היה כיבוש. אבל משום שהפלסטינים חיים שם, ומשום שאין להם אזרחות ישראלית, ומשום שהצבא הוא הריבון בשטח - יש כיבוש. לכן מדינת ישראל מעולם לא אימצה את הדו"ח הזה, שאם הייתה עושה זאת היא הייתה מאששת את טענות השמאל הרדיקלי על אפרטהייד בישראל כולה, ועל שתי מערכות חוקים שונות לפי מוצא אתני. http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1816084 "114 פלסטינים נפצעו השנה מידי מתנחלים, לעומת 27 מתנחלים שנפצעו מידי פלסטינים. התקריות האלימות הן תמריץ לפעולות נקם גם בת"א". 91 תלונות על אלימות מתנחלים שנסגרות. 9 אחוז בלבד מהתלונות נגמרות בכתב אישום. אחוז ההרשעה הוא נמוך הרבה יותר, והעונש הוא תמיד מגוחך. המשטרה אינה האשמה הבלעדית. גם מערכת המשפט שלא מקפידה על כך שכוחות הביטחון יגנו על האוכלוסיה הכבושה אשמה אפילו יותר. "על פי הדו"ח האחרון של המשרד לעניינים הומניטריים של האו"ם (אוצ'ה), 114 פלסטינים נפצעו השנה מידי מתנחלים, לעומת 27 מתנחלים שנפצעו בתקריות עם פלסטינים. כל זאת בנוסף ל-2,066 פלסטינים שנפגעו מידי כוחות הביטחון הישראליים (ממוצע שבועי של 61 נפגעים, לעומת 28 אשתקד). בין דפי הדו"ח מסתתר דיווח יבש על הריסת חמש בארות מים, השייכות לשלוש משפחות פלסטיניות (המונות 23 נפשות) בכפרים בית קאד ודיר אבו דעיף שבנפת ג'נין. " נשמע לי די יומיומי. כמו כן, מספר התקיפות עלה מאז, ולא חסרות דוגמאות להתנכלות יומיומית של מתנחלים לפלסטינים. הכתבה ב"אולפן שישי" מתארת רק דוגמית מהמקרים. כמו כן, הפוגורמים האלה מבוצעים בעידוד מועצת יש"ע: http://tsurehrlich.blogspot.co.il/2012/09/...5.html?spref=fb "שמע סקופ אדיר: הקמנו מחתרת. מחתרת של דיבורים, למען האמת. זה היה בתחילת תהליך אוסלו. משוגע לגמרי. הגענו למנהיגי יש"ע דאז עם הרעיון לחולל פעולות חבלה נגד ההנהגה הפלשתינית, שיפילו את אוסלו. הקמב"ץ של מועצת יש"ע היה ניסן סלומיאנסקי, והוא ידע בחוכמתו למסמס אותנו בנועם". כלומר, מועצת יש"ע לא מדווחת לאף אחד על הטרוריסטים האלה, למרות שבמרבית המקרים היא יודעת על הנעשה. מתחיל לחזור על עצמו. מ-2005 היו 749 תלונות נגד אלימות מתנחלים. בודדים הסתיימו בכתב אישום. כשמסתכלים על כמות הפלסטינים שנפצעו מאלימות מתנחלים, ועל הנזק ברכוש שהם מבצעים בצורה יומיומית ניתן לקבוע שלמשטרה לא אכפת מאלימות המתנחלים, ושהם לא עושים כלום כדי למנוע אותה. הצבא, שהוא הריבון בשטח, מעולם לא ירה על יהודים שביצעו פוגרומים, גם בזמן שהוא ראה הכל. עוד נתון: " נתוני השנים האחרונות מצביעים על ירידה משמעותית בהיקף הגשת כתבי אישום. נתוני השנים 2009, 2010 ו-2011 מראים כי 14 תיקי חקירה מתוך 534 שנפתחו בשלוש השנים האלה הניבו כתבי אישום, כלומר, 2.62 אחוזים בלבד." יש גם התנכלויות של צה"ל עצמו לפלסטינים בשטחי C, שממררים להם את החיים במטרה שהם ייצאו משם: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4250089,00.html http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1916315 קוראים לזה טיהור אתני.
"יש עתיד" מציבים לליכוד עוד ועוד דרישות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4352927,00.html כמובן שאלו דרישות נכונות וטובות. כמו הדרישות שלהם לשוויון בנטל, נישואים אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת. אבל מיום ליום אני מתחיל לפקפק במניעים האמיתיים של המלחמה של "יש עתיד" למען עקרונות השיוויון והחופש (בתוך הקו הירוק כמובן, כי מה שקורה מחוצה לו לא מעניין את לפיד). עושה רושם ש"יש עתיד" פשוט רוצים ללכת לבחירות חדשות, וכמה שיותר מוקדם כל עוד יש להם את התמיכה והמומנטום. לי אין בעיה עם בחירות חדשות. הליכוד-ביתנו בתור מפלגת שלטון זה דבר נורא ואיום מבחינתי. אבל אם בחירות חדשות זהו באמת המניע של "יש עתיד" למאבק הזה על העקרונות, למה כל המריחות האלה? למה לא להכריז כמו שלי יחימוביץ' וזהבה גלאון שלממשלה בראשות נתניהו לא מצטרפים? הרי אין הרבה הבדל בין הליכוד-ביתנו לש"ס, אז אם לפיד מסרב לשבת עם ש"ס בממשלה, למה לא להצהיר את אותו הדבר לגבי הליכוד-ביתנו? מצד שני, אולי זה באמת הדבר הנכון לעשות. כל המריחות, העיכובים וחוסר הרצון להגיע לפשרה מצד "יש עתיד". אולי רק ככה העם יבין בדיוק איזו מפלגה מאוסה ומגעילה זו "הליכוד-ביתנו", ואיזה שקרן הוא בנימין נתניהו שבוחר בצד של החרדים במקום בצד של רוב העם.
איזה דרישות נוספות? זו דרישה שאמרו אותה לפני הבחירות ואחרי הבחירות בכל הזדמנות. מי שמשחק משחקים זה ביבי, קודם מנסה להרכיב קואליציה לא סבירה וסתם מבזבז זמן, בסוף נכנע ומדבר עם לפיד ובנט, ועכשיו מסרב ל"דרישה" שבכלל לא אמורה להיות חלק ממו"מ קואליציוני אלא קבועה בחוק-יסוד במדינה מתוקנת.
הייתי שמח לראות מנדטים שעוברים מהליכוד ביתנו ליש עתיד ולבית היהודי, אבל צריך להודות באמת - אין אלטרנטיבה לנתניהו. כרגע לפחות.
זה ברור שביבי משחק משחקים, אבל גם לפיד ובנט. הם יודעים מה יקרה אם יהיו בחירות חדשות. שתי המפלגות שלהן יתחזקו ויש סיכוי אפילו שלפיד יהיה ראש ממשלה. נראה לך שאדם נרקיסיסט כמו יאיר לפיד יפספס את ההזדמנות להיות ראש ממשלה כבר השנה? נראה לך שנפתלי בנט לא יודע שאם לפיד ראש ממשלה, יש סיכוי שהוא ימונה לשר ביטחון אפילו? אלה תרחישים הזויים שלפני הבחירות נראו כבלתי אפשריים, ועכשיו הם נראים סבירים בהחלט. כמובן ש"יש עתיד" דיברו על שיוויון בנטל וחופש מדת עוד לפני המו"מ הקואליציוני, אבל כדי לחבור למפלגות אחרות יש צורך להגיע לאיזושהי פשרה, אחרת הממשלה לא תוכל לתפקד, מה שיוביל לבחירות חדשות, שזה בדיוק מה שלפיד ובנט רוצים. אני פשוט אומר שיורידו את כל המסכות האלה ויגידו כבר עכשיו שהם לא מוכנים להצטרף לממשלה שבראשותה עומד נתניהו, שיצהירו על בחירות חדשות, בדיוק כמו שעושה מרצ שיודעת כמה הרסני זה עוד ממשלת נתניהו. אבל הם אומרים את ההיפך ומשקרים לציבור שהם רוצים את נתניהו כראש ממשלה.