אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Ice Cream חסה

אתה נרשם במשרד ממשלתי על כל אקט כזה, ומקבל בהתאם לכך הטבות או חובות.

ואני לא רוצה לתת לגיטימציה לנישואים אזרחיים, כי זה נותן לגיטימציה לנישואים מעורבים והתבוללות.
    זה שהמדינה לא נותנת לגיטימציה, לא בהכרח מחסל את המפעל הזה (אלא אם מחוקקים חוק שאוסר על גבר לגור ביחד עם 2 נשים...). ובמקרה של נישואים אזרחיים הזוגות יכולים עדיין לקבל זכויות שוות לזוגות שנישאו בטקס דתי בהליך, לא הכי מסובך (אולי אפילו פשוט יותר מלעבור ברבנות).

ומה מונע מהנציגים להחליט שנישואים אזרחיים הם לגיטימיים? אני אפילו אומר יותר מזה - שהחברה תחליט בעצמה (למרות שזו הוצאה כספית, אבל בקליפורניה עשו דבר דומה לזה). אמרתי כבר שאני לא מתנגד לאפשר נישואים אזרחיים, ומעדיף שמוסד הנישואין בכלל יהפוך לאישי ללא כל התערבות מהמדינה או שלוחותיה, אני פשוט מנסה להבין את הצד האחר (אפילו אם בכוח משהו, וזה בכלל לא האינטרס שלו) ולא להוציא אותם נבלות.

2. Apner1 Member

מה לעשות, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. ומדינה דמוקרטית מחויבת לתת לאזרחים שלה לבחור איך להתחתן, ולתת להם אפשר להתחתן במסגרת אזרחית ולא דתית. היא רשאית, כמו שאמרתי, להטיל הגבלים על הנישואים האזרחיים, הגבלים שאותם נציגי הציבור יבחרו, אבל אסור לה להתחמק מחובתה לספק את השירות הזה לאזרחים, וקל וחומר שאסור לה לתת מונופול עליו למוסד דתי ולמנגנון כפייה (בין אם הוא אורתודוקסי, רפורמי, נוצרי או מוסלמי). אם אתה רוצה לחיות במדינה שחוקיה נקבעים לפי הדת, אז איראן זה דלת שלישית מימין, ושיהיה לך בהצלחה שם.

כמו כן, לפי כל הסקרים שנעשו בנושא יש רוב מוצק בישראל לנישואים אזרחיים, ומדובר בעשרות אלפי זוגות שמעוניינים להתחתן במסגרת אזרחית. אין לך, כאדם דתי, שום זכות למנוע מהם את האפשרות להתחתן במסגרת אזרחית, רק בגלל שאתה מפחד מ"התבוללות" (איזו מין תירוץ עלוב זה לשלילת זכויות?!).

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/13
  3. FelaKaT Member

מי הכיר בעם הפסלטיני הזה? כמה מדינות הכירו בריבונות שלהם על השטחים לפני שאלו נכבשו מהם?
    היחידים שמונעים משהו מהם זה הם עצמם, זה הוכח מעבר לפעם אחת, הוצג פה יותר מפעם אחת ואם אתה רוצה להמשיך לעצום עיניים ולצעוק בי מיי גסט.

מצחיק, כי כל מה שאמרת תקף גם על השטחים הללו לפני שישראל כבשו אותם (רמז:אחרי שתבין שלא היה עם פלסטיני לפני הכיבוש, תבין שרק 2 מדינות הכירו בריבונותה של ירדן, על הגולן אין מה להרחיב).
    אגב, לפי קו המחשבה שלך אנחנו צריכים לחזור לקווי 48. למה 67? באיזה זכות אנחנו שולטים על השטחים הללו?

צולע, אין ניתוח למקרים, אין הגדרות ברורות ובכלל לא ברור מהכתבה האם 114 פלסטינים נפצעו כתוצאה מתג מחיר או מפעולות אחרות (תכנס לאתר של השב"כ, הנתונים מפולחים ומוצגים בצורה הרבה יותר טובה)

מה שנשמע לך לא מעניין אף אחד.
    אם נסמוך לרגע על הנתונים שהבאת - 114 פלסטינים נפצעו השנה ונניח שכולם מפעולות טרור - נניח שכבכל פעולה היה פצוע אחד וכל פעולה בוצעה ביום אחר - הגענו ל114 ימים. אפילו לא שליש משנה. איפה הפוגרומים היום יומיים?
    535 בקבוקי תבערה נזרקו השנה באיו"ש ו37 מקרים של ירי באמל"ח חם. לא נספור זריקות אבנים שגרמו לתאונות וכמובן את הפיגועים שנמנעו. למישהו עדיין יש ספק איפה יש פוגרומים יום יומיים?

לגבי שאר ההודעה, אכן מתחיל לחזור על עצמו. הנתונים שהבאת הם דומים לנתונים הכלל ארציים ואין שם משהו חריג (אם כבר אתה רוצה חריגים:פשע אצל משפחות חרדיות קיצוניות וערביות, שם רוב הפשעים לא נפתרים, בעיקר רצח על כבוד המשפחה אצל המוסלמים). אז אולי אתה צודק שאתה אומר שאין מספיק כתבי אישום ונאשמים, אבל אי אפשר לקשר את זה לחוסר רצונה של הממשלה/משטרה. זה תקף לכל הארץ.

אני עדיין מחכה להוכחות לכל הדברים שאמרת וגם לתשובות לשאלות הללו:

זאת רק דוגמא אחת מתוך מה ששוחרי השלום משדרים לילדים שלהם בטלוויזיה! אין ספק ששוחרי השלום הללו מגדלים דור חדש לא פחות טוב מהדור הישן.

4. Ice Cream חסה

אני לא מבין אבל למה לדבריך למדינה דמוקרטית מותר להתערב בנישואים אזרחיים בין 2 (או יותר..) אנשים, אבל אסור לה להתערב במסגרת הנישואים המוצעת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
    חלאס עם הדמגוגיה וההפחדות. לא כל חוק דתי שנותן את הביטוי להיותה של המדינה יהודית, הופך אותה לאיראן. המרחק ממדינה שאתאיזם בה הוא גזר דין מוות, נשים שנוהגות ברכב מוצאות להורג בסקילה ולגנבים כורתים את הידיים הוא מספיק גדול ומכפיר (אינטואיטיבית, פיגעה בגוף עד כדי שלילת חיים נראית לי הרבה יותר חמורה מחוק שגורם למספר מועט (9000 מדי שנה או סך הכל? וכמה זה באחוזים?) לקצת יותר טרחה).

סקרים זה לא מספיק. דרוש משאל עם. או החלטה של נבחרי הציבור.

ובאיזו זכות אתה מונע מאחים את האפשרות להתחתן במסגרת אזרחית, רק כי זה טאבו בחברה?

5. Apner1 Member

נסה טיעונים חזקים יותר. רוב העולם (למעט ישראל, ארצות הברית ועוד כמה מדינות) מכיר במדינה פלסטינית, וזה כולל גם רוב מוחלט וגדול מהמדינות הדמוקרטיות. מדובר במיליוני בני-אדם שמגדירים את עצמם כפלסטינים, ולפי עקרון ההגדרה העצמית - קיים עם פלסטיני. אין לא לך ולא למדינת ישראל שום סמכות לשלול לפלסטינים את זכותם להגדרה עצמית. כמו שאמרתי אלף פעם - זה מהות הסכסוך.

וודאי. קודם לכיבוש של ישראל ב-67, הם הוחזקו תחת כיבוש ירדני. ההבדל המהותי בין הכיבושים של 49 לבין הכיבושים של 67 הוא האזרחות של התושבים. כשישראל כבשה את שטחי 49 היא אמנם ביצעה טיהור אתני, אבל לערבים שנשארו היא העניקה אזרחות ושיוויון זכויות מלא פורמלי (למרות שהיא לא קיימה זאת 19 שנה). לעומת זאת, ישראל מעולם לא סיפחה את השטחים שכבשה ב-67, ומעולם לא העניקה לתושבי השטחים הללו (הפלסטינאים) אזרחות ישראלית, והיא שולטת עליהם צבאית. לכן יש כיבוש צבאי, ויש אפרטהייד בשטחים, וישראל שוללת זכויות אזרח ואדם ממיליוני בני אדם. אם אתה רוצה להמשיך לשלוט על השטחים האלו, תעניק לפלסטינאים שבשטחים את אותם זכויות שאתה מעניק לפלסטינאים בטייבה, ותקים מדינה דו-לאומית. לי, עקרונית, אין שום בעיה עם הפיתרון הזה.

בדו"ח המלא תמצא ניתוח של המקרים. כמו כן, מדובר בדו"ח מ-2011-2012, ומצוין בבירור שהיו 114 פצועים מפיגועי תג מחיר (לעומת 27 בלבד בפיגועים של פלסטינים). מאז מספר פיגועי התג מחיר עלה עוד יותר, ונכון להיום כמעט אין יום שאין פוגרום כזה בשטחים. ממליץ לך לעקוב אחרי ארגוני זכויות אדם שעוקבים אחרי התנכלויות כאלו (למשל "יש דין"), ולראות מה קורה שם. נשמע כאילו אתה מתאמץ לא לדעת. תראה איפה אנחנו חיים. בשבוע האחרון היו פאקינג 5 (!) מקרי לינץ' נגד ערבים בשטחי הקו הירוק. האלימות נגד הפלסטינאים סך הכל התחלחלה מהשטחים אל הקו הירוק במקביל.

אכן יש גם הזנחה של המשטרה גם על הישובים הערבים בשטחי מדינת ישראל. משטרת ישראל מזמן לא אוכפת שם את החוק, ולא פועלת מול כנופיות פשע, למרות שהתושבים שם מתחננים לכך שתעשה שם סדר. זאת רק דוגמה אחת להזנחה הפושעת של האוכלוסיה הערבית בישראל, ואני לא מבין באיזה עולם ההזנחה הזאת היא הוכחה שאין הזנחה (פושעת הרבה יותר) על הפלסטינאים בשטחים, שהם משוללי זכויות אדם בסיסיות.

אין לי שום כוונה להגן על מחבלים פלסטינאים או על הטלוויזיה הפלסטינאית. ישראל דווקא יודעת לעצור יפה מאוד, וללא משפט, פלסטינאים. מאז תחילת הכיבוש נעצרו במדינת ישראל 800 אלף (!) פלסטינאים ללא משפט. נכון להיום מוחזקים מאות פלסטינאים במעצר מנהלי, והזכות להליך הוגן נשללת מהם. אני מוחה על המצב שבו אלימות מתנחלים היא מקובלת ולגיטימית, והחיילים אף עוזרים למתנחלים ויורים ביחד על פלסטינאים (בכל חודש יש לפחות שבעה הרוגים בהפגנות הפלסטינאיות וב"עימותים" עם המחבלים המתנחלים). אתה זה שבוחר להגן על המדיניות הפושעת הזאת. אתה מגן על שלילת הזכויות למיליוני בני אדם. אתה מגן על הכיבוש הצבאי. ואז אתה אומר שהכל ורוד, שאין כיבוש, ושהפלסטינאים אשמים במצב שלהם ושיפסיקו להתבכיין. פאקינג לא יאמן.

אין כיבוש #3: http://www.btselem.org/hebrew/publications...no-minor-matter
    "מתחילת 2005 ועד סוף שנת 2010 לפחות 835 קטינים פלסטינים נעצרו והועמדו לדין בבתי הדין הצבאיים בגדה המערבית באשמת יידוי אבנים. 34 מהם היו בני 13-12, 255 היו בני 15-14 ו-546 היו בני 17-16. מכל הקטינים הללו, רק אחד זוכה; כל היתר נמצאו אשמים."
    עכשיו אתה מוזמן לחזור לשכנע את עצמך ש-2.62 אחוז מסך התלונות נגד אלימות מתנחלים מסתיימים בכתב אישום זה סביר.

6. Apner1 Member

אתה באמת לא מבין את ההבדל בין לשלול לגמרי את האפשרות לאנשים להתחתן במסגרת אזרחית ולהעביר אותם למסגרת דתית בלבד (המדינות היחידות בעולם שנוהגות כך הן איראן וישראל, כך שההשוואה אינה דמגוגית), לבין הצבת תנאים לנישואים האזרחיים, תנאים שנבחרי הציבור קובעים? המצב קשה.

אגב, אני לא מבין את ההתעקשות שלך למשאל עם. נראה שההבנה שלך בדמוקרטיה מסתכמת במובן השטחי ביותר של המושג: רצון הרוב. דמוקרטיה היא קודם כל זכויות אדם וזכוויות אזרח, ומדינה דמוקרטית מחויבת להבטיח לאזרחיה זכויות אלו. מדינה דמוקרטית לא יכולה להעניק למוסד דתי מונופול על כל ענייני האישות של אזרחיה. זה אנטי-דמוקרטי באופן מובהק. זה לא מקרה שהמדינה היחידה בעולם שמרשה לעצמה לשלול את הזכות הזאת, מלבד ישראל, היא איראן.

7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שמצחיק במו"מ בין יש עתיד\הבית היהודי לליכוד זה שחלק מהדרישות של לפיד ובנט הן דרישות לפחות שחיתות.
    למשל עניין השרים - לפיד דורש 18 שרים בממשלה (או הדרישה של בנט לביטול הכספים הקואליציונים). הליכוד מפלגה כל כך מושחתת, עד שבמו"מ קואליציוני מפלגה אחרת צריכה לנסות ולעצור את יצירת הג'ובים המיותרים שלה! מילא מבקר המדינה, היועץ המשפטי - אבל הזוי לחלוטין איך במפלגות אחרות צריכים להציב תנאים כאלה, כי השחיתות עד כדי כך שרושה בליכוד. עצוב מאד.

יאיר לפיד הוא פופוליסט, חלול, סוגד לעצמו ומדקלם סיסמאות סדרתי. אבל אני השתכנעתי סופית שהוא הרבה יותר מתאים להיות ראש ממשלה מאשר הסמרטוט המושחת. לפחות אין לו את החוצפה להתנהג בצורה מושחתת מול כל העם.

בנט ללא ספק הולך להיות התקווה הגדולה של הממשלה הבאה. צעדים ימנים קיצונים הוא לא יצליח להעביר בחיים, אז לפחות שיעשה משהו בנוגע לנושאים שבאמת חשובים. כי על לפיד אני לא סומך שבאמת יבצע.

ולגבי התיאוריה שבנט ולפיד רוצים בחירות חדשות - ממש לא מאמין בזה. לדעתי כמות הספינים שהליכוד מפזר בתקשורת בימים האחרונים גורמת לזה להיראות ככה. מה שקרה הוא שבעקבות תוצאות הבחירות, עקב סירובה של יחימוביץ' להיות בממשלת נתניהו, הוא לא יכול להקים ממשלה בלעדיהם. הם מחזיקים אותו בביצים, אז בטח שזה הזמן להוציא את כל מה שהם יכולים.

8. מזגן Member

בני, מספר גדול של שרים הוא אינו שחיתות. אלא בזבזנות חוסר יעילות של המערכת הממשלתית\שלטונית וגם מזכיר פרצה בחוק. לוא דווקא שחיטות "קלאסית".

סך הכל משחקים לפי חוקי המשחק במסגרת החוק.

גם אפשר להגיד שהכסף שש"ס סוחטים מראש הקואליציה (באשר הוא) בשביל קולם בכל עניין בערך הוא שחיטות. אבל זהו סך הכל ביטוי קיצוני לדמוקרטיה הישראלית. זה הרגע שבו היא עובדות בדיוק איך שהיא תוכננה לעבוד (לפחות אם לבחון על פי החוקים שלה לוא דוקא הרעיון המקורי שעמד מאוחרי זה)

9. לייזר Member

אנקדוטלית: אני נמצא בישראל מזה כחודש ואני חייב לומר לך שלמיטב תפיסתי העם כיום יותר קשוב ממה שהוא היה כשגרתי במדינה (עד 2006). השינוי לא מהותי במיוחד, אך אני מרגיש אותו. ההבדל הגדול באמת הוא בהיעלמות המוחלטת של השמאל הציוני-יוני מהדיון. הייתה דעיכה בשנים טרם עזיבתי, אבל עכשיו כבר אין כלום.

העם לא רוצה לשמוע על מה שקורה בשטחים, אבל הוא יקשיב קצת אם יעמוד מולו דובר עם שמץ של אמינות. נראה לי שהדיון על הנושא, יחד עם רוב הפעילות, עבר למישור אחר - אותו דווקא קל יותר לראות מחו?ל (הקריירה של אברום בורג היא למעשה סיכום של האמור בהודעה זו) - שהוא הניסיון ?לחנך? את ישראל ותושביה על ידי מכות ?מבחוץ?. היחידים שמדברים על הנושא כיום בישראל הם כל מני פוסט/אנטי ציונים סהרוריים שמגעילים אפילו את המשוכנעים.

10. FelaKaT Member

אלה הובדות בשטח נירדן הייתה מדינה כובשת בעצמ. בינתיים, היחידים שלא מכירים בזכות ההכרה של עם אחר אלו הפלסטינים שלא מוכנים להכיר בזכותו של העם היהודי, אומרים בריש גלי שהם לא רוצים יהודים במדינתם ומספיק לראות מה הולך בטלוויזיה שלהם כדי להבין לאן הרוח נושבת ברחוב הפלסטיני.
    אסור לנו בשום פנים ואופן לשכוח מה קרה לפני שמדינות ערב נושלו מעמדת הכוח ואסור לשכוח מה המטרה האמיתית של רובם גם בימינו. אחרת, נקבל מדינה דו לאומית במקרה הטוב.
    זהמצחיק שהם בוכים על זה שמונעים מהם הגדרה עצמית אבל הם בעצמם עושים את אותוהדבר.

לא הצלחת להביא נתנונים לפוגרומים יום יומיים (כי פוגרומים יום יומיים יש כל יום מהצד הפלסטיני,הפלסטינים. ב2012 הייתה עלייה משמעותית במעשי הטרור מצד הפלסטינים, מספר הפעולות שלהם מכפיל פי כמה וכמה את פעולות המתנחלים, וזה עוד כמובן מבלי לדבר על ניסיונות הפיגוע שמסוכלים כמעט מדי יום ורק אלוהים יודע מה היה קורה אם וכאשר.

האוכלוסיה הפלסטינית תמשיך להישאר מאחור ולסבול כל עוד מדינות ערב עוזרות לה להנציח את בעיית הפליטים וכל עוד חלק לא קטן מהאוכלוסיה תומכת/מסייעת לטרור.

במקרה או שלא, הייתי מעורב מספר לא מבוטל של פעמים בדרך כזו או אחרת בעצירה מנהלית. בכל הפעמים, מדובר במידע מודיעיני אמין וקונקרטי שהגורם מהווה סכנה לציבור. אני בטוח שהיו צריכים להיות הרבה יותר מ800 אלף. על תמיכה בטרור צריך לשלם ובארץ לא תמיד משלמים על זה.

לגבי הפסקה האחרונה שלך, כדי שהיא תהיה רלוונטית אתה צריך להשוות את אותו פלח אוכלוסיה עם נתנונים דומים ומאפיינים דומים ולהשוות בינהם.
    לדעתי שווה שתתחיל באחוז של פעולות טרור בגילאים האלה אצל האוכלוסיה הפלסטינית מול המתנחלים.

11. Apner1 Member

האמת, הפעם הייתי חותם על ההודעה הזו.

מצד אחד יש את השמאל הציוני, זה שמדבר רק על הכיבוש באופן מעיק ואובססיבי ולא מוכן לדבר על שום דבר אחר (שכח לגמרי את העניינים החברתיים והאזרחיים), ושויתר על היכולת לשכנע את העם בצדקת דרכו והוא עסוק להפעיל על ישראל לחץ דרך "אמא אמריקה" (הקמפיין "אובמה בוא לכיכר" מסכם את כל התחלואות בכך), ושהטיעון היחיד שלהם להפסקת הכיבוש הוא "שמירת המדינה היהודית" (כאילו שזה חשוב יותר משלילת זכויות אזרח ואדם ממיליוני בני-אדם במשך 40 שנה וניהול מדיניות אפרטהייד בפועל), וכמו שציינת, רובם ברחו מהדיון, ונשארנו עם "שלום עכשיו", שמציעה ברוב צביעותה להטיל עונש אזרחי (!) על חגי עמיר.

מצד שני יש את השמאל הראדיקלי האנטי-ציוני, שחושב שהבעיה היא בעצם הציונות, ושבגלל שמהמדינה היהודית יצאה מדינת פריוולגיות ליהודים, מדינה שמזניחה את המיעוט הלאומי הפלסטינאי של 48', ובמקביל שולטת על מיליוני פלסטינאים במשטר כיבוש צבאי - אז לא יכל להיות אחרת וכל הציונות פסולה מהיסוד. כתוצאה מכך, השנאה שלהם למדינת ישראל היא תהומית, ולכן לעולם ההשפעה שלהם תהיה זניחה בציבור הישראלי, ונקודות ההשקה בינם לימין הלאומני הפלסטיני רבות. לאדם שעוקב אחרי הפעולות של ממשלת ישראל זה יכול להיות מובן ונסבל (מי שעוקב למשל אחרי "החברים של ג'ורג' (אורוול)": http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/ ), אבל זה לא יכול לחדור לציבור הרחב.

כל זה לא אומר שצריך לתת יד לנעשה בשטחים ולכיבוש הצבאי. אם הימין בישראל היה הומניסטי, הוא היה מצטרף למחאה של השמאל נגד הכיבוש, שהוא גם לא הומני וגם לא ציוני. זאת ממש לא צריכה להיות נחלת השמאל בלבד, וחבל שהוא היחיד שאכפת לו מזה.

אגב, אני מניח שלשישה ראשי שב"כ שמופיעים בסרט "שומרי הסף" (צפית בו?) שמתארים את המצב יש להם "קמצוץ של אמינות", ובכל זאת העם לא מקשיב להם, וקורא לסרט אנטי-ישראלי, וייחל לו לא לזכות באוסקר. הבעיה היא יסודית הרבה יותר.

FeleKaT: אנחנו לא צריכים לדרוש מהפלסטינים שיכירו בזכותנו למדינה יהודית. הם מכירים במדינת ישראל, וזה מה שרלוונטי. כמו שהסברתי לך, בעינהם מדינה יהודית משמעותה אפליה על הלא-יהודים שבה (לפי ההיגיון של השמאל הראדיקלי שהסברתי למעלה), שבהם כלול המיעוט הפלסטינאי. הם היו רוצים שמדינת ישראל תהיה מדינת כל אזרחיה לעם הישראלי, כיוון שהם היו רוצים שהמיעוט הפלסטינאי בישראל לא יסבול משום אפליה. אין בזה שום דבר לא לגיטימי.

אתה מוזמן להביא נתון לעליה בטרור הפלסטיני (אלא אם כן לדעתך זריקת אבנים על חיילים היא "טרור"). לפי מה שאני יודע, הייתה עלייה בפיגועי ה"תג מחיר", כולל עלייה במספר הפצועים הפלסטינים ובתדירות, ועלייה חדה מאוד בהרוגים ובפצועים הפלסטינים מירי חיילים. אין כמעט שבוע שבו לא מתים כמה פלסטינים מירי של חיילי צה"ל, ואין כמעט יום בלי פגיעה ברכוש או בנפש פלסטיני כתוצאה מאלימות נוער הגבעות.

כן? כל העצירים שעצורים על ארגון הפגנות עצורים בצדק? כל הילדים שדו"ח בריטי קבע שישראל מפרה בצורה בוטה את זכויות הילד עצורים בצדק? הזכות להליך הוגן נשללת להם בצדק? נשמע לך הגיוני שילד בן 12 יעצר ללא משפט וללא תנאים וללא עורך דין וללא זכויות סוציאליות במטרה שיעביר מידע על משפחתו? אם כן, אז הדיון הזה מיותר. אני רואה בפלסטינים בני-אדם, ואתה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/13
  12. Ice Cream חסה

דו"ח ועדת סופר
    הרלוונטי הוא מעמ' 25, המלצותיו של עו"ד אריה שרעבי, לגבי הגנה קולקטיבית כלפי אנשים ממוצא אריתראי וסודני. אם זאת, הוא טוען שיש הרבה מאוד מתחזים באתרי הבידוק והכליאה ליד הגדר, וגם אלה שהם לכאורה מאריתראה מטרתם היא מציאת עבודה ופרנסה, ולא בריחה עקב היותם נרדפים.

13. Apner1 Member

הדו"ח הזה הוא בושה למדינת ישראל. הוא לא יותר מטוקבק וקשקוש שסותר את המוסר האנושי ואת המשפט הבין-לאומי, הכל בשם טוהר הגזע היהודי: http://www.o139.org/2013/03/blog-post_7.html

"הדו"ח הזה הוא בושה בהרבה מאוד רמות. הוא מסולף, הוא מטעה, הוא מעוות, והוא פשוט משקר. הוא דו"ח שנולד בחטא אצל שר הפנים הגזען ביותר שידעה המדינה עד כה, והוא דו"ח שראוי שלא היה מקבל את חותמת הכשרות של מדינת ישראל. סופר מודאג מהעובדה שהפליטים "פוגעים בתדמיתה של מדינת ישראל בעולם". וכאן אני חייב להסכים איתו: הפליטים מוציאים ממדינת ישראל את כל העליונות הגזעית שחשים אנשים כמו מר סופר, את כל הגזענות שמערך התעמולה הישראלי מנסה להסתיר עם האפרטהייד המשתולל, התקיפות הגזעניות ברחובות, ורדיפת כל מי שאינו יהודי. הפליטים מורידים את המסכה של המוסר היהודי שאנחנו אוהבים כל כך להתגאות בו, והפנים המתגלות מתחתיה הן פניו של פרופסור ארנון סופר, טוקבקיסט מטעם מדינת ישראל."

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/13
  14. StevieG Member

http://www.o139.org/2013/03/blog-post_7.html

15. Ice Cream חסה

חיפשתי את ההתייחסות שלו לד"ר אריה שרעבי, לא היה לו ממש הרבה מה להגיד עליו (מלבד שהוא יוצא בהצהרות בלי להביא נתונים, אני עדיין נוטה להאמין לו), מצאתי את זה.
    אז כמובן שזה לא 3 שהוגדרו כפליטים מתוך 6 שנערך בהם דיון, אלא 3 שהוגדרו כפליטים מ-52 שהועדה נפגשה 6 פעמים להתכנסות לגביהם. לגבי כל השאר היה דיון לא בהתכנסות, אלא בדוא"ל. אפשר לטעון לחוסר מקצועיות של הועדה הזו, ושאולי יש בה הטיה פוליטית, אבל זה שפחות מפרומיל ממבקשי המקלט הוכרו כפליטים, מחזק את העמדה של הימין בישראל לכך שהם לא זכאים למעמד פליט, בהנחת יסוד שהועדה הזו לא מוטית.
    חוץ מזה הגיעו בשנה האחרונה הרבה יותר מ-3211 מסתננים, 13.5 אלף ליתר דיוק (עמוד 4, וכמו שיוסי גורביץ' אומר: זהירות Xxx). עשרת אלפים מסתננים בכלל לא עונים להגדרה של מבקשי מקלט ובטח לא פליטים...

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 57)

1. DRORIKO