אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Scouser Member

השב"כ לא חוקר את ההדלפה סתם ככה. ממה שאומרים, החקירה היא בגלל שהוציאו מסמכים מסווגים שעלולים לחשוף מקורות/יכולות. זה סיפור אחר מהדלפות אחרות שהיו במהלך המלחמה מכל מיני ישיבות או ממסמכים ישנים יותר (שהכל עבר צנזורה).
    נראה מהדיווחים שקצין באמ"ן הוציא מסמכים מסווגים לפלדשטיין הזה והוא הוציא החוצה לבילד.

LFC-Gerrard1 ו-חייל שוקולד אוהבים את זה.
  2. DRORIKO Member

אם זה עובר צנזורה למה הדליפו את זה לניו יורק טיימס?

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מדבר על המסמכים שמראים שביבי הקשה על עסקת חטופים?

אם כן אז אלו מסמכי דרישות שהועברו לנציגים אמריקאים, קטארים ומצריים (לפי הכתבה בניו יורק טיימס). לא מסמך מודיעיני ובסבירות גבוהה לא הודלף בכלל מגורם ישראלי. עוד דוגמא גרועה.

כמו שכתב סקאוזר שהגבת לו, הדיבור במקרה הזה הוא שהמסמכים שהודלפו לא נמצאו במנהרות במקרה אלא הושגו באמצעים מודיעיניים אחרים, ועד להדלפה חמאס לא ידע שהמסמכים האלה ברשותנו. טוענים גם שהפרסום הזה מסכן חיילים ישראליים / מקורות.

4. DRORIKO Member

יודע מה שכנעת אותי, אוקי היתה גניבת מסמך מסווג. אתה יודע מה באמת הקפיץ אותי? הסעיף ״חיבל בשחרור חטופים״ בעצם מה שהשב״כ אומר פה זה שההדלפה מנעה מהמחאה להפעיל לחץ ציבורי על ביבי שאולי היה גורם לו ללכת לעסקה. למה השב״כ צריך להתעסק במחאת החטופים? ממתי זה תחת ההגדרה של התפקיד שלו?
    מילא אם ההדלפה היתה פוגעת במבצע של השב״כ לשחרור חטופים הייתי מקבל, אבל פוגעת במחאה? מה זה פאקינג עניינו של רונן בר?

5. DRORIKO Member

@חייל שוקולד
    ויודע מה בוא אני אאתגר אותך. אילנה דיין פרסמה מסמך עם הכותרת ״סודי ביותר״ שהאשים את בן גביר בשביעי באוקטובר(מישהו אמר מבצע השפעה?) עכשיו לא צריך להיות גאון בשביל להבין שהמסמך הזה הגיע מראשי הצבא, שיש להם מספיק סיבות להפיל את האחריות לשביעי באוקטובר על בן גביר. אז אתה בטח תגיד ״זה עבר צנזורה״ אז אני אענה שהצנזורה כפופה לראשי הצבא ולא להיפך.

6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשבע שלפעמים אני חושב שביבי אומר לעצמו:
    ״חייב לראות כמה רחוק אני יכול ללכת בלי שיפול להם האסימון״

הבנאדם מנהל אופרציה שמדליפה במכוון מסמכים מסווגים בניגוד לחוק כדי לשלוט בנרטיב בתקשורת.

ואנשים לא מעניין אותם כלום חוץ מעוד כוס של מיץ חרובים.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

על סמך מה החלטת שזו הכוונה? אולי הטענה היא שהפגיעה הפוטנציאלית במקורות מודיעיניים הזיקה לשחרור חטופים באמצעים אחרים?

8. DRORIKO Member

אז למה הם דחפו לשם את ה״מבצע השפעה״?

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מבין שאם חמאס נותן למסמך את הכותרת "סודי ביותר" זה לא שקול למשהו שצה"ל מגדיר כ"סודי ביותר"? ובפרט לא אומר שמבחינת צה"ל זה מסמך מסווג? כל מה שפורסם שנכתב במסמך שאתה מדבר עליו נאמר בפומבי ע"י סינוואר וחמאס עוד לפני השביעי באוקטובר, בנאומים והצהרות. למשל כאן או כאן.

אני מסכים אגב שיש המון דברים בעייתיים בצנזורה הצבאית, למשל ספציפית במלחמה הזאת יש הרבה עיתונאים שמתלוננים שמצנזרים להם אייטמים שמאשרים לאנשים אחרים. אני לא רואה שום קשר בין הצנזורה לדיון הנוכחי, ואני בטח לא חושב שאם למישהו יש ביקורת על הצנזורה אז הוא יכול לעשות מה בזין שלו ולגנוב מסמכים מצה"ל.

אחת הבעיות בוואטבוטיזם זה שכשצד מסוים מסיט את הדיון לשם כבר שוכחים על מה היה הדיון המקורי. אז עכשיו אחרי שעברנו 6 דוגמאות כושלות וגרועות לאירועים שכביכול מוכיחים שיש אכיפה בררנית, אפשר לחזור לדבר על האירוע שבו עובד מטעם ראש הממשלה גונב מסמכים מסווגים מצה"ל, ואז לשכת ראש הממשלה מדליפה אותם לעיתונאות זרה באופן מסולף ושיקרי (וכנראה גם נשרפו מקורות מודיעיניים על הדרך), כל זה כדי להשפיע על דעת קהל הציבור במטרה לכבות מחאה נגד אותו ראש ממשלה, ועל הדרך לעשות מניפולציות פסיכולוגיות לאנשים שבני המשפחה שלהם חטופים בעזה?

דרוריקו כותב שמה שממש הקפיץ אותו באירוע הזה זו ההודעה הרישמית שהשב"כ הוציא עליו. הגיוני סה"כ, בהחלט זה מה שמטריד כאן.
    עוד מישהו מהאגף הביביסטי בפורום רוצה לחוות דעה שמתייחסת לאירוע, או שנמשיך הלאה בחיינו?

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/24 ב- 01:41
    Sturridge אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

@חייל שוקולד
    אני אומר דבר פשוט, שיבוא דובר השב״כ, אם יש דבר כזה, ושיסביר לציבור על מה נפתחה חקירה, כי כרגע יש מחול שדים אדיר. יש תחושה בקרב ציבור גדול של רדיפה. זה לא רק הביביסטים. שמעתי היום את גיא פלג אומר לעמית סגל שהוא מקווה שהוא טועה כי אז יש כאן משהו שמזכיר משטרים אפלים. שב״כ דיבררו את האירוע הזה רע. מוטב שיסבירו לציבור על מה החקירה. למשל במה הדלפת המסמך פגעה בשחרור חטופים. כי באקלים שקיים עכשיו אם ביבי נכנס לחקירה אני לא רוצה לחשוב מה יקרה. מוטב שבדוברות השב״כ יקדימו תרופה למכה.

11. italiano Member

נראה שחוק המעונות נפל.

עכשיו יהיה מעניין:)

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי דחף לשם את מבצע ההשפעה? לדעתי זה מונחים שהתקשורת עוסקת בהם.

כמו כן, חשוב לציין שהחקירה התייחסה לפגיעה במטרות המלחמה. החקירה לא אמרה ספציפית שמדובר בעניין החטופים, לדעתי זה משהו שהתקשורת קישרה בעצמה.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוזר שבכל פעם שיש משהו עם חשד לפלילים בסביבת נתניהו, נוצרת תחושת רדיפה בחלק מהציבור.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין דבר שנתניהו ותומכיו לא נרמלו פה בעשור האחרון.

יש למישהו ספק שבפרשה מקבילה לווטרגייט אחד לאחד נתניהו לא היה נפגע, ואיכשהו היה הופך את זה על התקשורת/פרקליטות?

עזבו הלכתי רחוק, פרשת הולילנד אם הייתה קורית היום לנתניהו הייתה יורדת מהכותרות אחרי שבועיים.

Sturridge, אמיר ע ו-SerieA אוהבים את זה.
  15. SerieA Il Capitano

ללא ספק. היו אומרים שארץ ישראל יותר חשובה מאיזה שוחד והחונטה של קרן וקסנר מנסה להפיל את רה״מ.

אגב, לשכת רה״מ מתנערת מהחשוד בפרשה וכמו תמיד עם נתניהו, הוא זורק את מי שהוא לא צריך יותר בזמן שאוהדיו פה בפורום מגנים עליו.