אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

זה לא ועדת החקירה לאסון הכרמל שקבעה שצריך לעשות X Y Z כדי לטפל בפעם הבאה בשריפה גדולה. ענייני ביטחון זה דבר הרבה יותר דינאמי כי האוייב שלך הוא הרבה יותר דינאמי. הועדה הזאת לא תביא לך איזה נוסחא איך לגרום לתושבי בארי וכפר עזה לישון טוב בלילה. האם צריך לבדוק את הכשלים באותו בוקר? ברור, אם זה בועדת חקירה ממלכתית ואם זה במיליון פרוצדורות אחרות. זה חשוב, אבל זה לא ליבת העניין וזה מה שאתה ודומיך מפספסים פה. הפכתם את ועדת החקירה הממלכתית לסלע קיומנו.

2. DRORIKO Member

אוי ואבוי מה שאמרת עכשיו. ועדת חקירה צריכה להתעסק רק במיקרו. להתעסק במאקרו זה אומר להתעסק במדיניות של הממשלה, שזה אומר ועדה פוליטית. אני אתן לך דוגמא, נניח שועדת החקירה תקבע שנתניהו שגה במדיניות ההבדלה בין חמאס לפת"ח(מה שסמוטריץ' קרא לו "חמאס הוא נכס") והמסקנה שלה תהיה שישראל צריכה לנהל משא ומתן מדיני כדי לחזק את הפת"ח על חשבון החמאס. האם זה נראה לך לגיטימי? כי זה המאקרו.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ציטוט מטוויטר של כתב גלי צה"ל: לראשונה: מאות חסידים הגיעו לפנות בוקר להתפלל את תפילת שחרית בקבר רב אשי, במובלעת בשטח לבנון, באישור צה״ל ותחת אבטחה צה״לית

תגידו לי, מה זה לעזאזל? צה"ל שוב עוסק באבטחה של כניסת אזרחים ללבנון, והפעם בשביל פאקינג תפילה? זה תפקידו?

https://x.com/Doron_Kadosh/status/1897926414805926232

4. Sturridge Member

כי גור קהתי ז״ל אחד לא הספיק.

זה הפרצוף של צה״ל החדש. מטומטם כל הורה חילוני שעוד שולח את הילד שלו לשם. הפינגווינים וחבריהם הפלסטינים עם הציציות מוזמנים למות בעצמם.
    אבל איכשהו דווקא הם המשתמטים והאפסנאים.

alexshw ו-אמיר ע אוהבים את זה.
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפכנו את זה לסלע קיומנו כי אנחנו כבר פאקינג שנה וחצי אחרי 7 באוקטובר - פרק זמן בלתי נתפס - ועדיין לא הוקמה ועדה כזו, כשבדרך יש כאלה שמציירים את האמצעי הזה ככלי פוליטי. אם היה קורה מה שצריך לקרות - הקמת ועדת חקירה ממלכתית, מזמן - זה פשוט לא היה אישיו. זה היה משהו שקורה, כפי שצריך לקרות.

נתניהו, כמובן, מעולם לא מינה ועדת חקירה ממלכתית - על אף שהוא משמש כראש ממשלה יותר מכל אחד אחר בהיסטוריה של ישראל (ועל אחת כמה וכמה אם לוקחים בחשבון שבשנים הראשונות של מדינת ישראל לא היה בכלל מוסד שכזה). הוא, מצידו, לא התבייש לדרוש בשנים האחרונות הקמתן של ועדות חקירה ממלכתיות, כמו בפרשת הרוגלות. וכאשר ועדות חקירה ממלכתיות שהוקמו על ידי ממשלת בנט ביקרו אותו - בדו"ח של מירון, ובמכתבי האזהרה בבדיקת הצוללות וכלי השיט - הוא כמובן מיהר לצייר אותן כפוליטיות.

קשה לי מאוד להאמין שאתה לא מבין שגישתו של נתניהו כלפי ועדת חקירה ממלכתית נובעת מדבר אחד בלבד: מה משרת אותו ומה לא. כל השאר שולי.

ובמאמר מוסגר לגבי מה שמשרת את נתניהו פוליטית, בהמשך למה שנכתב כאן קודם: אתה הרי תומך בחידוש הלחימה בעזה, דבר שיצריך זימונים למילואים של אנשים שכבר שירתו מאות ימים מאז 7 באוקטובר. איך אתה יכול מצד אחד לעודד את זה, ומצד שני להגיב באדישות להמשך אי גיוסם של החרדים פשוט בגלל שזה מתאים לנתניהו פוליטית?

מילא כשבחודשים הראשונים אחרי 7 באוקטובר אמרו שגם אם היו מתחילים לגייס חרדים עכשיו, הם עדיין לא היו כשירים לפעילות התקפית. עכשיו אנחנו כמעט שנה אחרי זה, והתירוץ כבר לא קיים.

6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מצחיק שהאנשים שמשתמשים בביטוי נאצי על כל דבר סוגדים לאדם שבפועל אחראי להרג היהודים הגדול ביותר מאז היטלר.
    אין סינוואר וחמאס בלי ביבי. זאת האמת.

רמטכ״ל הלך, ראש אמ״ן הלך, שר בטחון הלך, נשאר ראש השב״כ.
    אחרי זה אתם יוצאים עם שלטים נגד ביבי?
    אמרתם שכולם צריכים ללכת לא?

אמיר ע אוהב/ת את זה.
  7. italiano Member

מי המטומטם שמאשר דברים כאלה?שום אזרח לא צריך להיכנס לשטח כבוש במדינה זרה גם בהפסקת אש.

שי ו-אמיר ע אוהבים את זה.
  8. cheddar Member

קשקש בתקשורת, מה הוא יכול לעשות, אבל עשה זה בסטייל טוב

9. DRORIKO Member

היה לכם שנה וחצי בלי ביבי וסינוואר עדיין נשאר

10. DRORIKO Member

ביבי מעניין לי את הביצה השמאלית. הסברתי למה אני חושב שועדת חקירה היא מיותרת.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מסכים שצריך לבדוק את הכשלים.

במדינת ישראל, האמצעי הטוב ביותר לעשות זאת הוא ועדת חקיררה ממלכתית. זה גם המנגנון הקיים בחוק.

לפיכך, למה היא מיותרת?

12. DRORIKO Member

אין לי בעיה שיבדקו את זה תחקירים צהלים. אבל לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה. הנקודה שלי היא כזאת. אני לא צריך להיערך טוב יותר ל-7 באוקטובר הבא, אני צריך לדאוג מראש שהוא לא יתרחש. דיברנו על בסיס נחל עוז. אם תמחק את כל שג׳עיה אתה לא תצטרך בנחל עוז לא טנקים, אתה לא תצטרך שם אפילו רובה מים. הנה ועדת החקירה שלך.

13. alexshw Member

במדינה מקולקלת לא יהיה צבא תקין.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועדת חקירה לא נועדה סתם למנוע את 7 באוקטובר הבא ולא נועדה לענות על השאלה מה צריך לעשות טוב יותר בענייני עזה בפעם הבאה.

הנקודה שלי היא שמי שלא מתחקר את עצמו בצורה המקיפה ביותר אחרי אירוע כזה ובוחן מה אפשר לעשות טוב יותר בכל הדרגים, ולא בגלל רצועת עזה, חוטא לתפקידו וחוטא למדינה ולתושביה.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא למדת אזרחות בתיכון שצריך להסביר לך מה ההבדל בין מישהו שנבחר ע"י העם בבחירות דמוקרטיות לבין תפקידים מנהליים או כמו שנהוג לומר פקידים?

נתניהו יעמיד את עצמו לבחירת העם בבחירות הקרובות עוד שנה וקצת, תמצא מועמד טוב יותר ותחליף אותו.

DRORIKO אוהב/ת את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 88)

1. YYY