כל מה שכתבת אפשר לכתוב גם על יש עתיד לדוגמא. אז גם הם מפא"י? לליכוד אין אפילו 5% מהכוח, השליטה וההשפעה שהייתה למפא"י. ועל זה המהומה. בפעם הראשונה אחרי 20 שנות שלטון חרטה, נתניהו מנסה להזיז קצת את הגבינה ובאמת לתפוס במוקדי הכוח האמתיים.
יש עתיד לא מפלגת שלטון. אם היא מורכבת מגנבים אתה מוזמן לבצע תחקיר ולהוכיח. מי שגנב שילך לכלא. אני הראשון שיתמוך. לגבי השינוי שנתניהו רצה לכאורה, אז שיעשה ולא יבכה.
אתה מטומטם או שאתה עושה את עצמך?? שואל ברצינות. כל הודעה אתה סותר את עצמך . אולי תחליט מה הדעה שלך ?? ניסו לעשות שינוי מינורי וקטנצ'^ק עם "עילת סבירות " מצ'וקמקת שהייתה משפיעה באופן חלקי רק על מינויים של הממשלה , ועל החוק הזעיר הזה הבוגדים הארורים איימו ועודדו סרבנות המונית שתפגע בצבא ןבביטחון . ואפילו את החוק הזה בג"צ פסל . אז אין לממשלה הזאת שום סמכות ולכן שום אחריות . הליכוד כביכול מפלגת שלטון, בפועל אין לה שום כוח ושום סמכות לכלום . כל מה שמנסים לעשות ישר היועמשית מתערבת, בג"צ פוסל, השב"כ מאיים, והשמאל שורף את הכבישים .
נשיא העליון הסכים לפשרת הרצוג למינוי ועדת חקירה ממלכתית ל-7.10 - גלובס זה סוג ה"פשרות" שהחונטה מסכימה להם. שהימני מחמד יהיה על תקן "יועץ".
יש דרך לעשות את הדברים בצורה פחות מטומטמת. ואם אתה חושב שצריך להעביר את החוק הזה בכל מקרה, דרוש ממנו לעשות את זה. גם החבר פה מעליך חושב שממילא לא צריך את "הבוגדים" האלה, נסתדר בלעדיהם.
ניסו לעשות שינוי גדול מאד וכשלא הצליחו ניסו להעביר את הסבירות, ואז זה בגצ פסל מכיוון שבגצ לא מעוניין בשום שינוי בעצמו. מערכות גדולות לא ישנו את עצמן. עכשיו מכיוון שאני לא מטומטם, אולי אתה תחזור לאירועים ותאשים את הפוליטיקאים שאתה בחרת למה לא עבר החוק הדבילי הזה, שאם היו מתחילים ממנו לאף אחד לא היה אכפת. אבל יפה מאד כרגיל כמו הימין כולו, אתה מאשים את בגצ בכל.
https://rotter.net/forum/scoops1/891335.shtml כן אידיוט בשביל לרפא את השסע בוא ניתן ליצחק עמית לבחור נציגים לועדת חקירה, זה בטוח יתקבל יפה במחנה הביביסטי
לא הבנתי מה שייך מה ניסו להעביר לפני. בסוף העבירו רק את עילת הסבירות וזה נפסל בעליון. אתה רוצה להגיד לי שלא היו פוסלים לולא כל מה שהיה לפני כן?אז מדובר בפסילה פוליטית ולא מקצועית. בגדול זה קשקוש ואתה יודע את זה. היו פוסלים גם אם זה היה "רק" מהתחלה. ברור שבגץ אשם. הם והנתינים שלהם ששרפו את המדינה במשך שנה על כלום ושום דבר. היו יכולים להגיע להסכמות בקלילות אך מה לעשות שזה היה תירוץ יפה לשרוף את המדינה כי הפסידו בבחירות. לגבי לדרוש מנתניהו - אין לי ציפיות ממנו. אני מכיר את הסחורה. לכן אני לא מצביע לו ומצביע לכל מי שיאגף אותו מימין. בגלל כל הדברים האלה אני הולך ומקצין בבחירות שלי עד שיגיע המשוגע שיחריב את כל הריקבון של השמאל על כל מוסדותיו. ויהי מה.
בגצ אולי היה פוסל את הסבירות, אבל הלגיטימציה הציבורית הייתה גבוהה אם היו מתעסקים במשהו שכזה ולא בניסיון לשנות הכל בבת אחת. וגם בגצ קורא חדשות, ומבין שזה היה יוצא די גרוע לפסול שטות שכזו. בגצ הרי פוליטי בעצמו. היה יכול לתת לימין את העז הזו.
מזכיר לי את אוהדי ריאל מדריד. קבוצת אנשים שרגילה לקבל תמיד, אבל תמיד, כל דבר שהיא רוצה (אם זה שחקנים, שופטים, חוקי ליגה דרקוניים שמתאימים רק לגדולות, בנקים שמוחקים חובות ואפילו ממשלה שמוותרת על מיסים ובעבר גם דיקטטור שהפך אותם לקבוצה של המדינה) ואז צועקת "בכיינים" כשאיזה גורם באתלטיקו מדריד מתלונן על איזו החלטת שיפוט נגדם. אם כבר תפסתם את המדינה בבצים אז לפחות תגלו קצת צניעות ואמפתיה כלפי האנשים שאתם מדכאים ביד רמה.
לחלק לא מבוטל מהצווים אין שום משמעות מעשית, חלקם סתם מטופשים (כמו הצו ש"מבטל" קשים מנייר). למשל, הוא חתם על צו שהוא מבטל את הסעיף שמי שנולד בארצות הברית לא יקבל אזרחות אוטומטית. העמדה לגיטימית, אבל כדי לבטל סעיף בחוקה אתה צריך רוב של שני שליש בסנט, שני שליש בקונגרס ושני שליש מהמדינות. ככה שלחתום על המון צווים נשיאותים אולי עושה הרבה יח"צ, אבל זה לא הופך אותם לבעלי משמעות מעשית.
סבבה, זה לא משנה את המהות. אז נניח שמתוך ה100+ שחתם עליהם, ל10 יש משמעות אמיתית. זה הרבה או מעט ביחס לרפורמה של לוין שכללה ארבעה סעיפים?
אני לא מתכוון לחזור לדיון המעייף על הרפורמה. ההתייחסות שלי הייתה לטיעון הדמגוגי על הצווים הנשיאותיים. לצו נשיאותי יש המון סייגים משפטיים, אין יכולת לחוקק דרך צו נשיאותי, בשביל זה אתה צריך את בית הנבחרים. בטח שלא לשנות סעיף בחוקה. לכן צווים נשיאותים נם לרוב יח"צ ותו לו. בזה טראמפ אלוף. אנחנו בעולם כל כך שטחי שאנשים מתלהבים מתתימות על הצהרות מגוכחות.
אין מה להאשים את בג''צ. בג''צ הוא גוף תאב כוח, שמעוניין ב... -כוח. אני לא מצפה ממנו להתנהג אחרת ממה שהוא מתנהג. אי אפשר לבוא בטענות לאריה שהוא מתנהג כמו אריה. האשמה היחידה נופלת לרגלי הקפלניסטים ההימלריסטים. שהנחילו פה נורמליזציה וסטנדרטים של מרי של סרבנות ושל אנרכיה, כאמת מידה תקינה ורגילה ומומלצת אפילו. פעם, לפני השביעי לאוקטובר, כשהכל היה תיאורטי: הם היו סתם טרוריסטים. הגדרה המילולית של טרורסיט הוא אדם שמפעיל לחץ על ממשלות ועל אוכלוסיות בטקטיקות אלימות שמייצרות פגיעה בביטחון ו/או שמאיים בפגיעה בטחונית במטרה לייצר תוצאה פוליטית. בחתירה לשינויי מדיניות נוכחית קיימת והשגת הישג פוליטי. אחרי השביעי לאוקטובר, כשראינו לאן בדיוק הדרך הזו מובילה - מהרגע שהם מתמידים וממשיכים לצעוד בדרך הזו של אנרכיה וסרבנות ומרי וחסימות כבישים וימי שביתה והשבתה ומדורות באיילון ומיטוט ישראל מבפנים: הם כעת כבר הימלריסטים. הם האדריכלים והמוציאים לפועל של שואתו השניה של העם היהודי. פרופר. כעת אחרי השביעי לאוקטובר: כבר אי אפשר להתחבא או להמעיט בערכם. או לכנות אותם טרוריסטים גרידא.