נשמה, נתניהו לא מעניין אותי, מעניין אותי תפקוד תקין של מדינת ישראל. הממשלה הספציפית הזו היא פשוט קטסטרופה. אתה מרוצה מהחינוך, הרווחה, הכלכלה, ביטחון הפנים של הממשלה?
אני אם מרוצה או לא אחליט מאחורי הפרגוד בקלפי(אני בכל מקרה לא אצביע לאף ראש מפלגה שהיה חלק מה7.10). יש דברים שמרוצה, יש דברים שלא מרוצה, כמו בכל ממשלה שתהיה. רק תזכיר לי איפה היית כשהייתה כאן ממשלה אחרת?בטח היית מרוצה מהאחים המוסלמים(הם לא קטעררררר!@#₪) בממשלה אם לא כתבת כאן כלום. נכון?
הבדואי בסך הכל אומר שהוא מעדיף שיהיו אלפי מוסלמים בעוטף עזה במקום אחד בממשלה. אז דיברו קצת עם קטאר, ביג דיל. זה ערבים עם כסף, כמו אבא.
לא הייתי כאן גם לפני ממשלת בנט-לפיד, הויכוח הפוליטי היה פחות רלוונטי אז. אני פה בדיון הרקוב הזה בערך מאז הרפורמה. לגבי רע״מ, איך לדעתך הם השפיעו על המדיניות של הממשלה? ואם זה הפריע לך אז, איך פתאום לא מפריע לך כשדובר רה״מ עושה עסקים עם קטאר?
היית היית ואם הדיון כל כך רקוב אתה מזומן לא לרשום, אף פעם לא אבין את הרעיון להתלונן ולהמשיך לכתוב. לא מכיר את הפרשה מספיק, אבל ראיתי שהעסקים בוצעו בזמן ממשלת השינוי ושחלקם לא היה בתפקיד דובר רה"מ אלא נתנו שירות חיצוני לליכוד. נחכה להתפתחויות, רגילים לפרשות גדולות שנגמרות בלא כלום. תקרא קצת לא יזיק: https://x.com/daardos/status/1902443606402855158 https://x.com/Motty53/status/1902396164604854715 מי צודק? מי מחרטט? לא יודע. אפרופו, מה קורה עם הממד החמישי של גנץ וחבריו? כנראה לא מספיק חשוב. שמעתי שגם שם קטאר מעורבת. ולשורה התחתונה, בבחירות אני אשמח ואעשה בבחירה שלי מה שניתן שנתניהו יסיים את הקדנציה שלו בכל מקרה. הוא צריך לשלם לא רק על ה7.10 אלא על הפלת הרפורמה והכניעה לטרור הקפלניסטי ובג"צ.
מי אמר שלא מפריע לי?אני פשוט לא הולך כעיוור אחרי כל דבר שמתפרסם בתקשורת. אם יתברר שזה בידיעת ראש הממשלה, גם אם זה לא משהו לא חוקי - הכתם ידבק בו בדיוק כמו עם בנט מבחינתי. בינתיים אין שום דבר חוץ מהדלפות מגמתיות מכל הצדדים. נראה. אני מהמר שזה יסתיים כמו הרבה "הפרשה הכי חמורה" בעשור האחרון. איך השפיעה?מעבר לזה שתפסו אותם בביצים אני מציע לך לבדוק לאן ולמי הגיע הכסף שהממשלה פינקה את סניף האחים המוסלמים. קצת יותר חמור מהמזוודות של קטר לעזה שהיו לפני נתניהו ויהיו גם אחרי נתניהו. זאת הייתה ממשלה של התקשורת אז שום דבר לא צץ, הכל היה דבש והחיים היו יפים. 50% מהבעיות אז היו האופוזיציה הפויה שמסרבת לתמוך בקואליציה כשיש לה בעיות עם הזועביז שלה ו50% מהבעיות האחרות "הממשלה הקודמת אשמה". Give me a break.
לא יודע, אבל למה שר המשטרה לא מורה על המשך החקירה ומיצויה? הרי כ״כ חשובה לו המשטרה. אני שמח שאתה עם אמון במערכת שתמצא את החקירה ותגיע למסקנות הנכונות. גם אני. כי איך שזה נשמע מהממשלה, אומרים ככה - אם השופטים ומערכת המשפט יזכו את החשודים, לא היה כלום. אם השופטים ומערכת המשפט ימצאו את החשודים אשמים, אז השופטים מושחתים ומנסים להפיל את הימין. אני טועה שזה מה שאומרים? הדיון רקוב כי הדיון הפוליטי רקוב. אני מתלונן וכותב כי חשובה לי המדינה והשיח פה. גם לך. לגבי זה שזה בוצע בזמן ממשלת השינוי - מה זה משנה? שירות חיצוני לליכוד - מה זה משנה?
מצוין, אנחנו מסכימים. אני שמח שאתה עם אמון במערכת שתמצא את החקירה נגד החשודים, ואם יימצאו אשמים אז כנראה שהיה פה משהו. בלבולי המוח על 53 מיליארד שהימין דאג להפריח לאוויר מזמן התבררו כשטויות. "מס עבאס" של 53 מיליארד? הסכום האמיתי נחשף לעומת זאת, נתניהו השקיע הרבה יותר בחברה הערבית (וטוב שעשה את זה!) - כמה באמת השקיעה ממשלת נתניהו בחברה הערבית?
ברור שזה משנה, זה בדיוק ההבדל בין בגידה למחדל וטעות. ואם אתה לא מבין שאם זה ייעוץ חיצוני לליכוד אז הוא יכול לעשות עסקאות עם מי שהוא רוצה, בין היתר גם למפלגות אחרות. צר לי שאני צריך להסביר את המובן מאליו. סתם המלצה שאני מיישם ועבורי מצוינת - להתעלם ממי שלדעתך פוגע בשיח. עושה פלאים. כל הרשתות החברתיות עברו ניקוי, הטוויטר תענוג ללא פוליטיקאים מכל הצדדים. אין לי שום אמונה במערכת המשפט, למעשה אני בטוח שהיא פוליטית ועקומה. האם אני יכול למרוד בהחלטות שלה? כנראה שלא. האם אני מקבל אותם? כן (חוץ מנושאים שקשורים אליהם כמו רפורמה משפטית שאז הם צד במשפט הרבה יותר מהדעה הפוליטית שלהם בנושא). ושוב זה הרבה תלוי בדרך, שאני רואה את משפט נתניהו אני מבין וכבר יודע מזמן שזה הרבה אפור ומאשר שחור ולבן. לפעמים יש הוכחות חותכות, ואז גם לסקפטיים לא נותר ברירה.
מחדל וטעות זה מספיק חמור כדי שאולי מישהו בממשלה יגיד ״שהטענות יבדקו״ ולא יגיד ״זה ניסיון של הדיפ סטייט להפיל את ממשלת הימין״. בגידה זה רף מאד גבוה.
אתה יודע, זה מזכיר לי את האמירה המפורסמת, שבאיטליה כשהשופט טועה בטוחים שהוא מושחת וכאשר באנגליה השופט טועה בטוחים שהוא גרוע. אז כנראה בישראל בקשר למערכת המשפט, האמת היא באמצע. לא הכל פוליטי ועקום אבל חלק בוודאי כן. למה אתה לא מאמין בשופטים הימנים בבגצ למשל? מה סולברג עשה לך? מילא השמאלנים שם, אבל המינוי של ממשלת הימין?
טוענים לבגידה. הטענות נבדקות. תהיה בטוח שכל מה שקשור לנתניהו ולממשלה הנוכחית נבדק מכל הכיוונים. דייפ סטייט זה לא מהיום וטוב שנתניהו העלה את זה לסדר היום.
הוא לא שופט ימני, הוא בעל גישה שמרנית. יחי ההבדל אבל טוב לדעת שאתה מחלק אותם לשמאל וימין. ומה יש להאמין לבובה שנכנע לתכתיבים של השופטים האקטיביסטים בבג"צ פעם אחרי פעם? שכל פסק דין מכריע שלו מנוגד לגישתו? אני שופט אותם על החלטות ולא הגישה שלהם או הדעה הפוליטית שלהם. ראיתי היטב בשנה האחרונה במה המטונפים האלה התעסקו, איזה עתירות קיבלה יחס ואיזה עתירות לא. ואני לא מתבייש לומר, שופט בג"צ שמתעסק בעתירות אויבי צריך להיות לאומני ולאומי. המוסר המעוות שלו לא מעניין אותי, בטח שזה מגיע על חשבוני וחבריי בקרב.