אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

2. Roma מנהלים

שיטה ידועה. רצים למכוניות נוסעות ומדווחים על דריסה או בגרסה המטומטמת יותר עולים על פגושים של רכבים ובוכים שנהג מזיז אותם.
    יש גם הצורך מחברי כנסת תורן שיתרום את גופו להפגנה.

הם מתים לאלימות שמצטלמת יפה מצד אזרחים ושוטרים בשביל להפיץ את התיעודיים, לצערם אף אחד לא קונה ולא מתרגש מזה.

שאפו לשוטרים ואזרחי ישראל על האיפוק. יישר כוח.

בת דודה שלי התגייסה למג"ב, שמאל קלאסי שגרה בקרית טבעון, וכבר יודעת היטב איזה הפגנות זאת התעסוקה המבצעית הכי גרועה שיש. רמז לא חרדים ולא פלסטינאים.

3. SerieA Il Capitano

אז מה זה אומר שופט ימני מבחינתך? מה היית רוצה שהוא יעשה? במה הוא יפסוק? אם הממשלה עושה משהו בניגוד לחוק, מה השופט צריך לעשות?

באיזה כלים משפטיים צריך להשתמש סולברג שהוא לא משתמש כדי לפסוק בצורה שתתאים לדעותיך?

4. italiano Member

אני כותב לך שהתקשורת מחרטטת ומספרת סיפורים על הכסף שהערבים קיבלו ואתה מביא לי כתבות של אותה תקשורת שמלבינה את מה שקרה באמת.

אין לי בעיה עם השקעה במגזר הערבי. אמרתי את זה גם אז.
    יש לי בעיה שהכספים הגיעו למפלגה של האחים המוסלמים, יש לי בעיה שהם שלטו בכסף הזה ובחרו לאן הוא ינותב.
    הרבה מאוד מיליונים הגיעו למשפחות פשע ערביות והרבה מאוד כסף הגיע לגורמים אנטי ישראלים.
    תחקור קצת ותבדוק אותי.

אתם בוכים על כסף שהחרדים מקבלים(ולא הולך לפשיעה) אבל כשתומכי חמאס מקבלים מאות מיליונים ומנתבים אותו לפשע וגורמי טרור - הכל טוב.

5. SerieA Il Capitano

אוקי, אם אתה אומר אז בוודאי יש מקורות אמינים שיוכיחו לנו את זה.

אגב, נתניהו אמר לאן הלך הכסף. לא התקשורת, והוא הרי גם אמר שהאחים המוסלמים קיבלו 53 מיליארד. אז מתי בעצם מה שהוא אומר נכון, ומתי לא?

6. Roma מנהלים

אני לא רוצה שופט ימני (מזה? אין דבר כזה), אני רוצה שופט לאומי ולאומני. בתור התחלה שופט שלא מתערב בהחלטות מדיניות ובוודאי לא בעתירות ממדינות זרות ואויבי ישראל. שופטים שמפרשים את החוק באופן עקבי ושוויוני ולא בהתאם לעותר או הנתבע.
    שופט עליון שמתערב ברמה הכי נמוכה שיש, שנתן לממשלה את האופציה למשול. כל ממשלה. בג"צ צריך התערבות רק במקרי קיצון של הקיצון.

ברור ששופט צריך לשפוט לפי חוק ואם הממשלה עושה מהלך לא חוקי הוא צריך להעניש אותם.

סולברג נותן החלטות של שופט אקטיביסטי והוא נבחר על תקן השמרני. אין לו שום כלי משפטי, רק ההחלטות שלו אבל גם בזה הוא מתברר בובה על חוט. ועדיין ברור שהוא עדיף עבורי לפחות בתור תומך שופטים שמרנים על האחרים.

אתה רוצה החלטה? להעיף מסדר היום כל עתירה של ארגוני זרים. בג"צ לא צריך להתעסק בזה.

7. Lebron Member

הדיפ סטייט זה מונח טורקי במקור.
    אבי האומה הטורקית אטאטורק יצר מנגנון של מדינה עמוקה לאומית וחילונית שנועדה למנוע ממוסלמים להסתנן למוסדות השלטון.
    מה מצבו של הדיפ סטייט הטורקי כיום אחרי שארדואן עלה לשלטון ונאבק בהם, כולנו יודעים.

8. SerieA Il Capitano

אין לי את הידע המשפטי בשביל להגיד לך את הדבר הזה. ישראל מחויבת לאיזשהם חוקים בינלאומיים גם אם היינו רוצים להיות מוחרגים מכל דבר.

אני שמח שאתה אומר את זה, אבל זה ממש לא ברור בשיח של היום.

לא להיות מעורב בהחלטות מדיניות - מסכים, כל עוד ההחלטה לא סותרת את החוק הקיים.

לעתור לבג״צ על כל מיני שטויות שלא סותרות שום חוק, בעיני בג״צ צריך אפילו לא לדון בעתירה.

9. Roma מנהלים

הוויכוח הוא לא האם שופט צריך להעניש נבחר ציבור שביצע עבירה, אלא האם אנחנו חושבים שזאת עבירה (רוב העבירות הם בהחלט בתחום האפור וזה לא שחור ולבן). וחמור מכך, למה X נענש וY לא.

לגבי התערבות במדיניות, אתה אומר אם זה לא סותר את החוק ואז נכנסים לדיון בפרשנות של החוק ורמת האקטיביזם של השופט. הציבור הימני בחלקו מרגיש שבג"צ נוטה להתערב יותר במדיניות בממשלות ימין ולא כי החוק שונה אלא כי השופטים בהחלט חלק מהמשחק הפוליטי ומשתמשים בכוחם להשפיע.
    אי אפשר להכחיש את זה לדוגמה בסוגיית ההפגנות, תעשה השוואה בין מה שקרה בהתנתקות לבין ההפגנות הנוכחיות.
    על זה הימין מתרעם ברפורמה המשפטית.

דוגמה שעולה לראש - לא מובן איך מיכאל בן ארי וחבריו לא יכולים להתמודד בפוליטיקה הישראלית ותומכי טרור כן. האם לא נכנס שיקול פוליטי בהחלטה הזאת? מראית עין? האם בסמכות בית משפט למנוע זאת?
    פלפולים משפטים לא מעניינים את הציבור הרחב.

אבל זאת שיטה עבודת ידועה של השמאל בישראל ובמיוחד הג'ינגי, מפוצצים בעתירות ובג"צ לא פעם בהחלט דן בעתירות ומעכב קבלת החלטות ומדיניות של הממשלה גם אם בסוף מצודד בממשלה. זה לא תקין. אעשה לך את זה קצר הם גם לא נענשים יותר מדי על העתירות שווא האלה.

10. DRORIKO Member

גם ישראל נבנתה ככה. בן גוריון היה כמו אלוהים והוא דאג שבכל מוקדי הכח יהיו מפאיניקים. עכשיו כשיש סוג אוכלוסיה מסויים שאוחז במוקדי הכח מן הסתם הוא גם ישכפל את עצמו לדורות הבאים. בגלל זה לאורך שנים מוקדי הכח זוהו עם השמאל. הצבא, האקדמיה, בית המשפט, הפרקליטות. לצערי עד היום זה כך, גם אם פה ושם יש את איזה גיוון קוסמטי. אז נכון שאף אחד לא מונע מימנים להגיע למוסדות השלטון, אבל כשזה קורה מוקדי הכח האחרים מנסים לסרס אותם כמה שיותר. מה פתאום בית המשפט דן בסוגיות פוליטיות ממעלה ראשונה כמו איחוד משפחות או חוק המסתננים? מי שמו? מה פתאום באקדמיה מאיימים בשביתה אם הממשלה לא תעשה מה שהם אומרים ולוקחים את כל הסטודנטים בתור בני ערובה? מה פתאום רמטכל אומר לראש ממשלה שהוא צריך לשכנע אותו למה כדאי לחסל את סינוואר? לגבי התקשורת...טוב על זה כבר יש שרשור מיוחד.

11. Roma מנהלים

https://x.com/YakiAdamker/status/1902699084764332068

יאיר גולן "הוטח" על הרצפה בעימותים בהפגנה בירושלים. מי שדוחף\תופס שוטר מאחורה צריך להיות מוטח, תקין.
    ברצינות איך שוטרים אמורים לזהות נבחרי ציבור אם הם לא מזדהים? סורי לא מתרגש יותר מדי.

לפינת הקארמה,
    יאיר גולן בעברו אמר שהוא גאה שאריה אלדד, ח"כ מפדל, חטף מכות בפינוי אמונה וזה כנראה הגיע לו.
    כנראה הגיע לך.

לפינת ההומור,
    הוא רוצה מלחמת אזרחים ושהוא נראה עלה נידף ברוח? מלחמות זה לצעירים.

Nigel de Jong, italiano ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

מצד אחד לא יכול להגיד שאני לא מתמוגג מיאיר גולן נזרק על הרצפה, מצד שני זה בדיוק הפריים שהוא רצה. ככה הוא יוכל לשווק לבייס שלו שהוא אופוזיציונר לוחמני שלא מפחד להתלכלך, לא כמו גנץ ולפיד המפונקים האלה. מה שמצחיק זה שהוא כל הזמן תוקף את בן גביר אבל הם ממש תמונת מראה אחד של השני.

13. Roma מנהלים

יאיר גולן הוא מתנה לגוש האמוני\לאומי\ימין, הוא בבירור לא יכול להעביר קולות מצד לצד.

האם זה הפריים הזה תורם לו במאבק מול גנץ\לפיד\ליברמן? כנראה שכן.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  14. DRORIKO Member

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה