אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. SerieA Il Capitano

מניח שזמיר הותקף משמאל, אבל מכיוון שכל מה שאני שומע מצד שמאל מאז תחילת המלחמה זה ״בואו נפסיק״, אין טעם להתייחס.

לגבי ״הרגעת הבייס״ - כץ גס רוח לאנשי המקצוע שלו כבר 20 שנה. נראה לי שזה יותר ענייני אגו.

2. DRORIKO Member

גם אם ישראל כץ עשה מעשה לא ראוי עדיין אייל זמיר הוא מתחתיו בהיררכיה ולא היה צריך להיגרר אחריו. אם לזמיר היתה בעיה עם הדברים של כ"ץ הוא היה צריך לשבת איתו ב-4 עיניים וללבן את הדברים, לא לרדת לרמה שלו. גם כ"ץ וגם זמיר הם שני "ערסים" שכבוד אצלם הוא במקום הראשון, ויש כאן פוטנציאל להתנגשות שוורים. אני מקווה שהעסק ירגע כי אף אחד לא רוצה פיצוץ בין רמטכ"ל לשר בטחון על היום הראשון, ודווקא כשהמבצע בעזה מתנהל יפה.

3. Roma מנהלים

תסביר לי את זה, לא הבנתי.
    בואו נפסיק מה?

4. SerieA Il Capitano

חלק מהקולות שאני שומע משמאל מאז נובמבר 2023 בערך - בואו נפסיק את המלחמה.

יש כל מיני קולות מן הסתם.

אבל מה זה בדיוק שמאל? גנץ זה שמאל? לפיד זה שמאל? אני זה שמאל?

5. Roma מנהלים

בואו נפסיק את המלחמה ברצועת עזה?
    זמיר הותקף על דברים אחרים מלבד המלחמה ברצועת עזה. זה שתוקפים אותו על המלחמה ברצועת עזה זה איפה הלב של האנשים, זה לא לתקוף אותו זה לתקוף את החיילים שם בשבילי כולנו. אבל אין לי ציפייה מסמרטוטים.

תשאל את עצמך ותענה לעצמך, אני לא מסווג אנשים.

גנץ ולפיד בעצמם לא יודעים, זה שהם קרובים לליכוד בתחומים מסוימים. קח רמז, כולם יגידו לך שהליכוד זה לא הימין שאנחנו שואפים לו אבל עדיף מהשאר. חרדים בוודאי לא ימין, הם רק נהנים מכת רל"ב ובזמנו גם רבין ז"ל ניצל אותם לטובת האידיאולוגיה שלו.
    ציונות דתית ובן גביר זה כבר יותר קרוב לימין שאני לפחות רוצה אבל רחוקים בדברים אחרים.

אין מושלם.

נערך לאחרונה ב: ‏25/3/25 ב- 13:25
  6. DRORIKO Member

גנץ ולפיד הם שבשבת, הם יכולים להגיד לך בבוקר משהו אחד ובערב משהו אחר. אם אתה איש ימין אתה צריך להצביע למישהו שהוא ימין כל היום וכל השנה. אם אתה איש שמאל כנ"ל רק עם שמאל במקום ימין. איך זה שעדיין יש קונים לסחורה שלהם? רק לא ביבי

7. Roma מנהלים

אייל זמיר עובד.
    עוד סרבן נבעט, דרור גביש ממובילי מחאת קפלן.
    מודח שלישי, בקרוב נשמע על ביטול הסרבנות מחשש לאבד צה"ל.

סוף סוף רמטכ"ל שמחובר למסורת היהודית, ניקיונות לפני פסח.

italiano אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

ישראל כ״ץ ערך ביקור מתוקשר באוגדת עזה ביחד עם סגן הרמטכ״ל, אלוף פיקוד דרום ומפקד אוגדת עזה. נעדר מהביקור-אייל זמיר. האם זה מקרי? תגידו לי אתם

9. טל. Member

אהבתי את הסרטון הזה. כי הוא נדיר. סוף סוף אנשים מתדיינים על הנושא.
    ולא על ביבי זיבי זמיר בר עכבר ואבטיחים. מה ההוא אמר ומה ההוא ענה. (כאילו שיש חשיבות בכלל למילים ולמה שאומרים)

10. Sturridge Member

איך מפסיקים ״עוד יותר״ משהו שהופסק? אין כזה דבר.
    העצירה היא בתמורה לשחרור כל החטופים, מה שהיה אפשר לעשות מזמן ולהציל עוד עשרות כשגם ככה לא עשינו כלום. אתה המצאת שזה ללא ודאות.

עד הבחירות נחיה באותה אווירה של ניצחון מוחלט כמו עכשיו, לפחות יהיה לזה תאריך סיום ונדע שאנחנו קרובים יותר לממשלה שתילחם בחמאס ולא באזרחיה.

שוב- עד שלא תוחלף הממשלה הזאת בכלל לא רלוונטי לדבר על מה יקרה בעזה. הם מפרקים כרגע את המדינה מבפנים ואתה מתעסק במלחמה לא קיימת.

הזוי אם צריך להסביר למה הדבר הכי דחוף לעשות אחרי המחדל הגדול בהיסטוריה זה להחליף את הממשלה שאחראית עליו. זה, להחזיר את החטופים ולהקים ועדת חקירה שתבוא חשבון עם האשמים- הבסיס לכל תהליך ריפוי.

11. DRORIKO Member

מבלי להיכנס לאם התקציב הוא טוב או לא כי אני לא מבין בזה יותר מדי, אבל עצם זה שביבי הצליח להעביר את התקציב בלי חוק גיוס מראה כמה שהוא גאון פוליטי, על זה גם גדולי הרל"ביסטים יסכימו.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה שהוא לא יצליח? יש לו איזשהי קונטרה מתוך הקואליציה?
    זו רק הוכחה נוספת לכמה מדובר בקואליציה של מושחתים רודפי שררה עלובים שאין בה אפילו בן אדם אחד עם מינימום יושרה ומוסר שישים וטו על התקציב שנותן עוד ועוד לקהילה שנותנת הכי קצת בחזרה, ושלוקח עוד ועוד מהאנשים שנותים הכי הרבה.

כמובן שאחרי זה ביביסטים כרותי אונה יגידו שהביקורת על ביבי והממשלה היא לא על מהות אלא כי "גזענות נגד מזרחים", "דיפ סטייט" ו"רק לא ביבי".
    אבל מה אני מופתע, הם גם אמרו את זה אחרי שנרצחו תחת המשמרת שלו 1200 אנשים ביום אחד.

Bitcoin ו-אמיר ע אוהבים את זה.
  13. DRORIKO Member

ואיפה הביקורת שלך על האופוזיציה? במקרה קפץ לי בטוויטר ציוץ של אפרת רייטן שאמור לדבר על תקציב המדינה ורואים אותה מחזיקה בשלט ״59״(מספר החטופים) זה כל מה שהיה לה להגיד על תקציב המדינה, אני לא צוחק. איפה השמאל שיציג סדר יום משלו. שידבר על סוציאליזם, על הכיבוש, שיראה איזשהיא אג׳נדה כלשהיא. במקום זה הוא מעדיף לשחק פינג פונג עם הממשלה. אם הממשלה נגד רונן בר אז הוא בעדו, אם הממשלה בעד חוק הגיוס אז הוא נגדו למרות שאתמול הוא דווקא היה בעדו. אם אני הייתי איש שמאל הייתי מאד מאוכזב שאלה האנשים שמייצגים אותי בכנסת. או שלא הייתי מצביע בכלל או שהייתי מצביע לרשימה המשותפת.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

האופוזיציה דווקא כן מציגה סדר יום משלה, והסדר יום הזה הוא בעיקר תגובת נגד לכל הרעות החולות שקורות בממשלה הזאת.
    אני חושב שהם עושים את זה בצורה חלשה ופחדנית. ואני חושב שעם מנהיג חריף, כריזמטי, שלא נבהל ממכונת הרעל, לא מנסה לרצות את כל הצדדים ולא מפחד מהצל של עצמו, הממשלה הזאת כבר הייתה נופלת. לצערי אין אף אחד באופוזיציה שעונה לכל התכונות האלה או אפילו לרובן.
    בן גביר למשל עשה עבודה מעולה כשהוא התראיין פי כמה מכל פוליטיקאי אחר לפני שנבחר לכנסת פעם ראשונה, ואני לא מבין איך האנשים שמתיימרים להחליף את הממשלה לא עושים אותו דבר. להפך, רובם מפחדים להתראיין שלא בטעות יוציאו מהם סינק לא מחמיא.

בעיניי אחת הרעות הכי חולות של הפוליטיקה בישראל כרגע זה אחוז החסימה הגבוה, ואמרתי את זה גם פה בפורום כמה פעמים.
    אני איש שמאל ברוב המובנים ואין לי בעיה להצביע למועמד ימני (לא כהניסט) אם הוא ירוץ ברצינות על הטיקט של הורדת אחוז החסימה. לצערי אין אף אחד רציני שזה הטיקט שלו, כי לכולם כולל כולם טוב המצב שמשמר את אותן מפלגות ואותם אנשים.

כרגע לא יכול להיכנס דם חדש לפוליטיקה אז אנחנו תקועים עם מנהיגי אופוזיציה חלשים.
    שהם עדיין עדיפים פי כמה בעיניי על מושחתים/כהניסטים/פרזיטים מוצצי דם. בקיצור עדיפים פי כמה על הממשלה הנוכחית.

15. DRORIKO Member

אני אגיד לך איפה ״הבעיה״ עם האופוזיציה. שמבחינה אידיאולוגית אין באמת שום הבדל בינה לבין הקואליציה. קראתי למשל את התכנית המדינית של גדי איזנקוט, הוא מתנגד להקמת מדינה פלסטינית ושישראל רק צריכה ״להביא כמיהה לשלום ביום מן הימים״ במה הוא שונה מביבי? יאיר גולן שהוא יענו הסמן השמאלי של האופוזיציה אומר שצריך להקים מדינה פלסטינית אבל שצה״ל ישאר שם, שזה כמו לתמוך בחדי קרן ברחובות תל אביב. השמאל הישראלי מת, זה אלף גוונים של ימין. וכל הריבים שאתה רואה בטלוויזיה זה ריבים על הגבינה לא על המהות. אנחנו כבר לא בשנות ה-90. בן גביר משיחיסט גזען כהניסט? אולי, אבל לא הוא זה שהשתמש בפלסטינים חפים מפשע בתור פתיון כדי ללכוד מחבלים. את זה עשה יאיר גולן.