אני יכול להבין "חסר טעם". למה זה "לא חכם"? מה יהיה המהלך החכם? ומה המהלך החכם יעשה שהמהלך ה"לא חכם" לא יעשה?
אבל הנקודה פה היא לא לירי אלבג. יש כאן מכונת רעל משומנת בעשרות אם לא מאות מליונים. מכונה שכרגע נבחנת בסנאט האמריקאי. תארו לכם למשל שביבי מחזיר מחר 20 חטופים, ונשאר רק מתן צנקאוגר. זה ברור לכם שהקמפיין ישאר אותו הדבר. את אף אחד לא יעניין שביבי החזיר הרגע 20 חטופים, מה שיעניין זה שהוא בן זונה שמפקיר את צנקאוגר ושיותר חשוב לו ״לבלות״ בהונגריה מלשחרר אותו. וכל ה-20 שהרגע השתחררו יתגייסו כמו חיילים למאבק למען צנקאוגר. כי זה לא משנה כמה חטופים ביבי ישחרר, זה לא משנה כמה הוא יזיע בשביל לשחרר אותם, מכונת הרעל תצלוב אותו. והחמאס יודע את זה ובגלל הוא בחיים לא ישחרר את כל החטופים. קפלן זה המשתפ הכי טוב שהוא יכל לבקש.
להאשים את הצד השני בקיומה של מכונת רעל היה יכול להיות הדבר הכי קורע שראיתי, אלמלא זה היה כל כך עצוב. בשום מצב ובשום צורה, נתניהו היא לא קורבן כאן. ולהפוך ישראלים למשת"פ של חמאס זה גועל ושוב - זה יכול היה להיות די משעשע, כי המשת"פ הכי חשוב של חמאס בישראל ב-15 השנים האחרונות היה אחד, בנימין נתניהו. אבל ביביסט יישאר ביביסט.
אה, כל הקטע של לחזק את חמאס כי ככה אפשר יהיה לשמור על הפרדה בין עזה לגדה ולמנוע לחץ לנהל שיחות שלום זה הכל מערכת הביטחון?
כל מערכת הבטחון דחפה לזה. הרי היה לך פה שנה וחצי בלי ביבי. למה לא עשו כלום בעזה? בגלל מערכת הבטחון. בנט רצה לחסל את סינוואר ואביב כוכבי בלם את זה בגופו.
אני מבין את הגילטי פלז'ר שבלהגיב לשטויות האלה אבל לא את כל אחד בפורום הזה צריך לקחת יותר מדי ברצינות.
מה הקשר ביביסט. הבאתי את בנט בתור דוגמא. אתה בכלל קורא את מה שאני כותב או שאתה מכין לעצמך תגובות מוכנות בתיקיות?
ואם בנט, בשנה שלו בתפקיד, בממשלה מכווצ'צ'ת עם רוב זעום, לא עשה משהו - זה אומר שמערכת הביטחון דחפה אותו למשהו, ושגם נתניהו היה באותה סיטואציה ב-15 שנותיו כראש ממשלה?
מערכת הבטחון הרבה יותר חזקה ממה שאתה חושב. עד השביעי באוקטובר זה היה צבא שיש לו מדינה. וכן אני בהחלט מאשים את ביבי שנכנע להם, אין ספק שיש לו אחריות גדולה לטבח. לזכותו יאמר שהוא התפכח. אם הוא היה ממשיך להקשיב לצבא סינוואר ונסראללה היו עדיין בחיים ואף תושב לא היה חוזר לגור בגבולות.
אני בטוח שמערכת הביטחון חזקה. ראש הממשלה חזק יותר. אבל בלי קשר, אתה באמת רוצה להגיד לי שהקטע של לחזק את חמאס כדי להחליש את הדרישות לשיחות שלום זה משהו שבא ממערכת הביטחון?