נראה לי שישנת בשנים האחרונות. כל הקטע הזה של חיזוק חמאס והפרדת עזה מגדה והרשות, לשם מה אתה חושב שזה נועד?
לא היה שום שלום עם עזה ובלי עזה. איך שלום כשג׳נין וטול כרם הפכו לאקס טריטוריה של חמאס, איך שלום כשאבו מאזן דורש את זכות השיבה, איך שלום כשפעילים של הפתח הם גם פעילים של גדודי אל אקצה. אחי אתה לא איפה אתה חי בכלל. שלום הוא אומר לי.
מישהו אמר שעמד להיות שלום? אני מדבר על כך שהדבר נועד למנוע את הלחץ לנהל שיחות בעניין, ולא משנה למה הן יובילו, מתוך הטיעון שהפלסטינים מפוצלים לשניים אז אי אפשר להגיע כך לסיכום עם כולם. למה אתה חושב שישראל חיזקה את חמאס?
כי היא לא רצתה לשלוט צבאית על הרצועה, מהרבה סיבות. עזה מאז ומתמיד היתה מעוז החמאס, גם כשהרשות רשמית שלטה בה. אחמד יאסין, מוחמד דף, יחיא עייש, עסמאיל הניה, כולם ישבו בעזה וניהלו את הטרור משם. רוב הכסף לחמאס הגיע מאבו מאזן שרצה לשמור על שלום בית ומ״עמותות צדקה״ באירופה. רק מקצתו הגיע מקטאר.
מוזר איך החמצת במשך שנים, וביתר שאת בשנה וחצי האחרונה, את כל הדיווחים על המניעים של נתניהו. כאמור, ביביסט. בונה לעצמו מציאות חלופית שמוציאה את נתניהו טוב, קורבן של המערכת והנסיבות.
דיברתי על השנה וחצי האחרונות? לא, רק על ה-15 שנה שהובילו בסופו של דבר ל-1,200 הרוגים ביום אחד... הקונספציה של נתניהו קרסה. שיקול דעתו הוכח כאיום ונורא. ביביסט כמוך עכשיו כמוך ממשיך לתמוך בו כי הוא נהיה אגרסיבי ולוחמני (לעתים, על אף שהתוצאה היא גרירת ישראל למלחמה בלתי נגמרת - בדיוק כפי שניבאו שיראה). למה אתה חושב שעכשיו שיקול דעתו מוצלח?
הוא נהיה אגרסיבי ולוחמני כי במזרח התיכון אתה צריך להיות אגרסיבי ולוחמני. כשהיינו רכרוכיים קיבלנו את 7 באוקטובר ואינתיפדת אל אקצה.
יצא לי לשמוע עכשיו את הראיון של אור לוי בערוץ 12, התשובות שלו הרבה יותר בוגרות. הוא ידע להיות נוקב גם בלי לרדת נמוך. אני אתן ללירי את החסד שזה בגלל שלוי מבוגר ממנה ב-15 שנים. בכל מקרה אני חושב שהעליהום עליה היה מוגזם. אפשר להעביר ביקורת, אבל ברגע שזה הולך למקומות של ״חבל שלא נשארת בעזה״ וכאלה זה חציית גבול