זה לא נושא לפורום אייסוקר או כל רשת חברתית שמצופת בטרולים, אם אתה רוצה תשובה ברצינות שתהיה באורך מגילה מוכן להקליט לך בווצאפ. הקדמה: גיוס חרדים דורש משאבים שאין לצה"ל להשקיע כרגע, הכיוון של חשמונאים זה הכיוון הנכון. בנוסף בתור חילוני שגדל בבית מסורתי, אני לא אשרת בגדוד שמורכב מחיילים חרדים. תנסה לחשוב מזה אמור לדרוש מחייל חילוני. סקופ? גם השמאל לא רוצה לגייס חרדים. אני רוצה, יודע אבל זה יהיה חוץ צבאי, ממש כמו מכללות לחברת החרדית שזה קמפוס נפרד. נ.ב. התיוג שלך לא עובד, זה לא מצטט אותי ואני לא מקבל התראה ובקצב ההודעות במוצב לא קל לעקוב
צריכים לחשוב ברצינות על הורדת אחוז החסימה, לגרום לפיצול במפלגות החרדיות ואפילו בערביות שעלול לגרום לגורמים יותר מתונים לצבור כוח ופופולריות בלי שהמצביעים ירגשו שהקולות שלהם ילכו לפח. יש הבדלים תהומיים בין יהדות התורה והחלקים שהיא מורכבת מהם וכמובן גם בש"ס. תקף גם לחברה הערבית. כן יש בזה גם לא מעט סיכון, אבל לאנשים שטוענים שהחברה הערבית והחרדים הם הסכנה של ישראל אולי זה פתרון לשבירת הכוח הפוליטי שלהם.
היו אצלי חרדים ביחידה בצבא, הדבר היחיד שזה דרש זה להוריד פוסטרים של בחורות עם ביקיני שהיו אצלנו בחדר המחלקה. היה כשרות בד''צ בחדר אוכל, היה בית כנסת שיכולת ללכת להתפלל בו בשעות התפילה. מה עוד צריך?
חרדים? אני בספק אם זה לא דתיים לייט או ציונות דתית. והיכן שירתת? התנאים בקרבי במוצבים שונה לחלוטין משירות בבסיסי קבע. רואים שאתה לא מבין אפילו את תחילת הצרכים והתאמות שיצטרכו לעשות לחטיבה חרדים (המטרה זה לוחמים). זה התאמה של כל המערך התומך מסביב החל מקצין ת"ש ועד עובדי מטבח חרדים. תהליכים. מפתיע שיאיר גולן לא מזהה זאת.
המפלגות החרדיות מפולגות גם היום. יהדות התורה היא בעצמה בלוק טכני שנועד לצלוח את אחוז החסימה (בדומה לחד"ש-תע"ל). הורדת אחוז החסימה לא תעזור לך. רבנים אולי לא למדו את מקצועות הליבה אבל זה לא אומר שהם מטומטמים. מאורעות השבוע האחרון הן שיעור מאלף למפלגות הציונות הדתית בנושא "איך מקבלים את מה שרוצים"/"מבוא לפיתוח עמוד שדרה". שנא אותם כמה שאתה רוצה אבל החכים החרדים הוכיחו פעם נוספת שהם הפרלמנטרים הכי טובים בארץ.
פתאום לנתניהו למותר למנות ממלא מקום לראש השב"כ, זה לא ניגוד עניינים. טוב כנראה שאין לו 11 ילדים, כיפה ודעות שלא מקובלות על החונטה. רואה איך שוב נתניהו נכנע והופך את המינוי הזמני לקבע. רופס, מכין כבר את התירוצים במקום להגיע כבר למשבר חוקתי ולתת לציבור להחליט מאשר להשתיק את הציבור שזכה בבחירות. --- וקצת על האופוזיציה, בחיים לא ראיתי חבורת אפסים כמו ראשי המפלגות של האופוזיציה. ממשלה כזאת היו צריכים להפיל ממזמן אם היה להם תוכנית רצינית בטח שיש להם את בג"צ, התקשורת, גורמי בעל כוח בחברה הישראלית והפגנות 24\7. גם אם שוב יקימו ממשלה כמו ממשלת הגניבה של בנט הם לא ישרדו יותר משנתיים. במקום זה הצליחו לייצר כמה כוכבים שיככבו בתעמולת חמאס.
כהיחידי שרצה ללכת באמת מצד החרדים היה האדמ"ור מגור, שכיאה לראשי קהילות חסידיות חושב בעיקר על בני הקהילה שלו. דרעי לא רצה בחירות ולדעתי גם הליטאים לא, אבל נגררו לאירוע וחיפשו סיבות לרדת מהעץ. גפני ודרעי הם שניים מהפוליטיקאים הותיקים בכנסת עם פז"ם של יותר מ-30 שנה. ברור שהם יודעים את העבודה. לחרדים יש עסקנים מאוד אפקטיבים. דרעי בעיצומו של תהליך לסדר ג'ובים לחבר'ה. ההערכה שלי בחירות במועד מוסכם בין חלקי הקואליציה בפברואר/מרץ 2026, כי אני לא חושב שהם יצליחו להעביר עוד תקציב.
היועצת המשפטית הבהירה שנתניהו פעל בניגוד להוראותיה, אבל גם מכירה בכך שצריך ראש לשב"כ ולו זמני ושאי אפשר להשאיר חלל בעוד כמה ימים. אם היא מפגינה שיקול דעת ונכונות לוותר לטובת ענייני המדינה (ולא הממשלה), זה גם לא בסדר? את זיני בכל מקרה אי אפשר למנות כרגע, בלי קשר אליה.
בוני וקלייד https://x.com/radmanmoshe/status/1933331818062729619?s=46 https://x.com/yinonmagal/status/1933354940165968063?s=46