אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אלי מתחן Member

איפה התאגידים שהתייחסת אליהם? זה מדבר שוב על הגז ועל ההערכות המדוברות.

2. Apner1 Member

כאן יש כניעה לתאגידי הגז שרוצים להרוויח על חשבון הגז שנמצא בשטחנו. במקרים אחרים יש כניעה לתאגידים והנחות מס אדירות להם בגלל איומים שיעזבו את המדינה. במקרים אחרים יש כניעה לטייקונים מסוימים ומחיקת חובות והלוואות להם על חשבון כסף ציבורי. טענתי אז שכל החגיגות האלה עולות לציבור ויעלו לו מאות מיליארדים במצטבר, ואם רק הכניעה על הגז לפי הערכות שונות תעלה לנו 640 מיליארד, אז קל וחומר שכל הדברים האלה יחדיו.

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/13
  3. עד שמצאתי כינוי... Member

האנשים שהצביעו ללפיד יצאו לרחובות כדי להפגין נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה.
    הם רק שכחו, בזמן שהם הצביעו לו בקלפי, שלמפלגות אופנה אין באמת אידיאולוגיה. במיוחד כאלה שמונהגות על ידי עיתונאי סוג ז' בלי תעודת בגרות.

יאיר לפיד לא הוליך שולל אף אחד. כל אחד היה יכול לראות לפני הבחירות באיזה אדם חלול ונרקיסיסט מדובר.
    הוא בסך הכל בובה מנופחת במשרד האוצר. הוא משמש כשק החבטות של הציבור במקומם של ביבי ושטייניץ שהם האשמים העיקריים.

4. לייזר Member

Oh really? אין לי שמץ של מושג מהי התכנית הכלכלית של לפיד (וכך גם לרוב האנשים שאני רואה מתלוננים לגביה, ממה ששמתי לב), אבל אני יודע אלגברה בסיסית: 19 מנדטים הם למעלה מחצי מיליון איש. כמה אנשים יצאו להפגין, 10,000? אז בוא נהיה קצת יותר כנים: מצביעי מרצ, חד?ש ושאר מפגינים מקצועיים יצאו לרחובות כדי להפגין נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה - שוב. המצביעים של לפיד צפו באותו זמן באח הגדול, The Voice או מה שזה לא יהיה. למה לייחס להם את ההיסטריה של שונאיהם?

מצביעי לפיד הם שק החבטות התורן של סהרורי ישראל בגלל המרירות הקשה שנובעת מאי היכולת למשוך אותם למפלגות ?האמיתיות? שלהם. כל פעם מחדש הם נופלים בפח הרי - מפלגת המרכז, שינוי ועכשיו שינוי ג?וניור. מסתמן שיש רק פח אחד שאליו אפילו ?האידיוטים? האלה לא מוכנים ליפול וקוראים לו השמאל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/13
  5. עד שמצאתי כינוי... Member

היו שם אנשים מכל הקשת הפוליטית, אבל רובם מצביעי לפיד.
    זה הרי ברור, והם מודים בזה, שהם נפלו בפח. כל המדינה נפלה בפח כששטייניץ תיאר רק לפני כמה חודשים את המצב הכלכלי הנפלא שישראל נמצאת בו.
    אני לא אשכח את הסרטון שמראה שביבי ושטייניץ צוחקים על מופז כשהתריע על הגירעון.
    עכשיו כל מה שנותר זה ליפול מן הפח אל הפחת.

6. אלי מתחן Member

מה ההצעה לסגור את הגרעון מלבד לא לקצץ בכלל?

7. עד שמצאתי כינוי... Member

8. לייזר Member

שוב: על בסיס מה אתה אומר את זה? אתה בונה פה פירמידה של אמירות חסרות שחר.

קראתי את הסיקורים וראיתי את השלטים. דפני ליף לא והחברים שלה לא הצביעו לפיד. זה נראה שאתה סתם מדמיין את מה שאתה מאחל לו.

9. עד שמצאתי כינוי... Member

אמירות חסרות שחר?
    אתה הוא זה שאמרת ש"מצביעי מרצ, חד?ש ושאר מפגינים מקצועיים יצאו לרחובות כדי להפגין" וש"המצביעים של לפיד צפו באותו זמן באח הגדול". מאין לך? בגלל שראית כמה תמונות של אנשים שלבשו חולצות של המפלגות האלה אתה הופך אותם לחלק נכבד מהמפגינים?
    חוץ מזה, איך אתה יודע מה דפני ליף והחברים שלה הצביעו? וגם אם הם לא הצביעו לפיד, זה אומר שרוב המפגינים לא הצביעו לו?

סטטיסטית, רוב התל אביבים הצביעו ל"יש עתיד". ומאוד סביר להניח שרוב המוחאים מלפני שנתיים הצביעו לו כי הוא זה שהבטיח את כל השינויים שהם ייחלו להם.
    המוחאים אתמול היו: רובם מאיזור תל אביב, ורובם כנראה השתתפו גם במחאה הקודמת.
    תעשה את החשבון לבד.

10. לייזר Member

אתה רציני? אני יכול להסביר את הכל - שוב, באמצעות אלגברה של כיתה ח? - אבל אני פשוט לא בטוח אם זו לא בדיחה...

11. עד שמצאתי כינוי... Member

אני מניח שאתה מתכוון להבדל בין חצי מיליון איש שהצביעו ללפיד ולעשרת אלפים שהפגינו אתמול.
    אני לא רואה בזה סתירה כשאני אומר שרוב המפגינים אתמול היו מצביעי לפיד.
    אם אתה הבנת שאני התכוונתי לרוב מצביעי לפיד באופן כללי, הבעיה היא אצלך.

12. לייזר Member

לא. אני מתכוון להסקות הלוגיות שבאות אחרי המילה ?סטטיסטית? (לא לקחת אף קורס בסטטיסטיקה בחיים שלך, נכון?). לפי ההיגיון שלך אנשי ימין קיצוניים שמפגינים בכפר ערבי הם למעשה מצביעי בל?ד. אפשר, אולי, לומר שרוב המוחים בקהל של מאות אלפים הצביעו ללפיד. אי אפשר בשום פנים ואופן לומר את זה ללא שום ראיות על מחאה של 10,000 (שזה מה שעשית והמספרים ההיגיון הם נגדך: אתה צריך לספק ראיות ולא לצעוק עלי שייתכן ודפני ליף הצביעה ליאיר לפיד, תפסיק להיות אפנר). אחד הדברים שמאפיינים את אנשי לפיד זה שהם לא יוצאים לרחובות ראשונים. מי שיוצא ראשון לרחובות זה המקצוענים - דפני ליף ושות? - והם לא מצביעים לפיד בחיים שלהם.

ראיתי אנשי מרצ וחד?ש ושאר שמאל קיצוני מתפקדים באלפיהם בפייסבוק, את כל עיתונאי השמאל שמשתינים על לפיד כבר שנתיים מתגייסים לסיפור שהם חלק ממנו. על סמך מה קבעת שרוב המפגינים היו אנשי יאיר לפיד?

נערך לאחרונה ב: ‏13/5/13
  13. עד שמצאתי כינוי... Member

כשאמרתי שמבחינה סטטיסטית יש רוב תל אביבי ללפיד התכוונתי לזה: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=5000
    זה אמנם לא רוב מכלל העיר (כמו שניסחתי בטעות בעמוד הקודם), אלא רוב יחסי של 21%.
    איפה ההפגנה הגדולה התקיימה? תל אביב. זאת אומרת שסביר להניח שרוב המוחאים לפני יומיים היו תל אביבים.
    מי היו המצביעים של לפיד? הרבה מאלה שמחו לפני שנתיים בתל אביב.
    אני אמנם לא פסיכולוג, אבל אני מניח שמי שהצביע ללפיד התאכזב קשות מהתקציב, וחש נבגד באיזשהו מקום, מה שמוביל למחאה.
    מכאן, סביר להניח שרוב אלה שמחו לפני יומיים השתתפו גם במחאה של לפני שנתיים, מהעיר תל אביב (שהרוב היחסי ממנה הצביע ללפיד), עם תחושות של אכזבה ובגידה.

זה ההיגיון. כמובן שאי אפשר לאמת את זה אלא אם כן אתה שאלת כל אחד מהמפגינים למי הוא הצביע.
    אתה מבקש ממני ראיות בזמן שאתה זורק משפטים כמו "ראיתי אנשי מרצ וחד?ש ושאר שמאל קיצוני מתפקדים באלפיהם בפייסבוק".
    אתה אומר שמה שאני אומר זה מה שאני מייחל לו, בזמן שאתה באופן ברור רוצה לצבוע את המחאה באנשי שמאל קיצוני.
    ושוב אתה מסיק שבגלל ש"דפני ליף ושות?" כנראה לא הצביעו ללפיד אז כך גם שאר המוחים כי מצביעי לפיד "לא יוצאים לרחובות ראשונים".

אם אתה לא מסכים איתי שרוב המפגינים היו מצביעי לפיד, זה בסדר גמור. אבל אתה אפילו לא מודה שרבים מהמפגינים היו מצביעי לפיד כי כל מה שבראש שלך זה אנשי מרצ וחד"ש ושאר ה"קיצוניים".
    אני מודה שהיו הרבה מהאנשים שאתה הזכרת, אבל לפי דעתי הם לא היוו את הרוב.

14. מזגן Member

התחלתי לכתוב פה הסבר למה לפי מה שאתה אומר כמות המצביעים של לפיד בהפגנה היא בערך 10% מהמפגינים ואז הרגשתי מפגר שאני עושה תרגילי הוכחה של ילד בחטיבת הביניים אז אני אשאיר את זה לך לפענח בעצמך.

15. לייזר Member

רציתי לחשב את זה עבורו, אבל אז קלטתי ששום דבר לא השתנה מבחינתו אחרי שהוא נתפס בטעות ענק (?סטטיסטית*,רוב התל אביבים הצביעו ל?יש עתיד? הפך ל?רוב יחסי? של 20% בלבד). הוא עושה פסיכולוגיה עקומה למספרים שהוא שולף מהתחת, מקרה אבוד.

* - לחינם שאלתי אם אי פעם עשה קורס בסטטיסטיקה (ניכר שלא מכיוון שהוא מתעקש להשתמש כל הזמן במילה הזו; כנ?ל לוגיקה והשימוש שלו ב?היגיון?): יש מצב מצוין שהוא עדיין בחטיבת הביניים או שיצא ממנה בשן ועין.