הציטוט המדויק הוא "בניכוי החרדים והערבים מצבנו מצוין". הכוונה כאן ברורה - שהחרדים והערבים, בגלל העוני שלהם, משפיעים על הסטטיסטיקה וגורמים לנו להראות רע כשהמצב של הישראלי הממוצע שלא חלק מקבוצת מיעוט הוא מעולה. מעבר לכך שהגישה הזו גזענית, והחרדים והערבים הם חלק מהחברה ועלינו לדאוג להם, המשפט הזה לא נכון עובדתית, והעוני בישראל גדול גם בקרב יהודים לא-חרדים וגם רמת החיים של אלה החיים מעל קו העוני לא מספקת. על כך שמצב המדינה היה טוב יותר אם אחוז התעסוקה בקרב החרדים והערבים היה דומה לאחוז התעסיקה בקרב יהודים לא-חרדים אין ויכוח, ולא על כך התרעומת.
אויש באמת, פרופ' מומי דהן אלוף בהטיית מספרים ל"הוכחת" עמדתו. תסתכל על האותיות הקטנות במאמר. הניכוי של האוכלוסיות החרדיות והערביות הוא משוקלל, כלומר, מורידים אותם מכל האוכלוסייה, ואז גם קו העוני עולה כי ההכנסה החציונית עולה. אלא שברור שאם לא היו אוכלוסיות יותר חלשות, רמת המחירים הייתה גבוהה יותר וגם המשכורות הנמוכות היו גבוהות יותר. שלא משחקים במספרים, אלא לוקחים את הנתונים היבשים, מגלים ששיעור העוני באוכלוסייה היהודית הלא חרדית הוא 13%. אגב, גם אחרי ששיעור המשפחות העניות עם שני מפרנסים הוכפל מאז 2005, הוא עדיין זהה לממוצע של OECD (שגם עלה ל-4%). ההבדל העיקרי הוא בעוני של המשפחות שבהם אין שום מפרנס - 89% מהן עניות בארץ, לעומת 58% ב-OECD. אגב, אם אין מפרנס עדיף להיות כבר במשפחה חד-הורית, אז שיעור העוני הוא 76%, לעומת 62% ב-OECD, מה שאומר שכנראה אנחנו עושים משהו יותר טוב למען משפחות חד-הוריות מאשר שאר המדינות. העלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה הוא חסר חשיבות שמדובר על כ"כ מעט שעות (השינוי הוא רק אצל נשים חרדיות במשרה חלקית מאוד), והגידול בעוני דומה לגידול באוכלוסייה הערבית והחרדית בכלל, בתוספת שאצלם יש יותר עניים. העלייה שאתה מדבר עליה לא קיימת במגזר היהודי הלא-חרדי.
מי שמופתע משהו מהפוסטים של לייזר, שיבין - מדובר באגדה בסצינת הכדורגל במרשתת העברית. מעניין לדעת מה מסתתר מאחורי המותג וממה הוא מתפרנס, באמת מסקרן.
איזו הפתעה: " נדחה ביטול הנחות לחרדים לא עובדים: ל פי טיוטת התיקונים, הדרישה שהאב יעבוד כדי לקבל סבסוד למעון לא תחל בשנת הלימודים הקרובה, אלא תחל בהדרגה רק בשנת הלימודים שלאחר מכן. במסגרת זו, אב חרדי יידרש לעבוד לפחות עשר שעות עבודה בשבוע כדי שמשפחה תקבל סבסוד למעון. בהמשך, האב יצטרך לעמוד בקריטריונים זהים לאם, 28 שעות עבודה שבועיות, אך רק בשנת הלימודים 2018-2017. כמו כן, נדחה סעיף כושר ההשתכרות: לפי הנוסח הקודם, החל מ?2014 תנאי לקבלת הנחה בארנונה יהיה מיצוי כושר השתכרות. מי שלא עומד בסעיף זה היה צפוי לאבד ב-2014 חצי מההנחה שקיבל השנה. לאחר התיקון, מי שלא יעמוד בתנאי זה ב-2014 יהיה זכאי לשני שלישים משיעור ההנחה וב-2015 לשליש מההנחה."
שטויות, כרגיל. דיברנו על עוני בישראל, עוני בעל מאפיינים מאוד מיוחדים ודי יחידניים, וכל מה שהיה לך להציע זה שקרים, הטעיות וסוציאליזם. טעית בכל מה שכתבת ובמקום להודות בטעויות ולשנות עמדות בהתאם אתה טס לך הלאה עם בדיות על נושאים לא קשורים - הנה באים להם עובדי קבלן ומדד ג?יני. לא יהיה דיון על הנושאים הללו או על כל נושא אחר כשכל מה שאתה עושה פה זה לדפוק ולברוח. אתה מוכיח בעקביות עד כמה אתה עשיר בססמאות עבשות ועני בהבנה ובידע שחורגים מגבולות הmeme הממוצע. למה אתה כותב כאילו מישהו דיבר איתך על ?דיון ציבורי?, הסהרוריות מעבירה אותך על דעתך והשיח הפנימי מהראש שלך דולף לדף האינטרנט? אמרת כאן ש?רוב תושבי ישראל רוצים דיור בר השגה כמו בלונדון? ואני אמרתי לך שאין חיה כזו בלונדון, שהחיים בה יקרים יותר מכל מה שישראלי מכיר ושאתה ליצן שבטח למד את זה מבלוג מטומטם כלשהו בו תרגמו כלשונן תכניות כושלות. צדקתי, כמובן. אין לך שום ניסיון או הבנה של מה שאתה מייחל לישראלים. ?יאללה, אהבתי את הנוסח המתורגם של תכנית כלשהי מצפון אוגנדה, בואו נאמץ!?. השאלה הנאיבית לחלוטין לגבי התכנית ?במנהטן? היא רק קצה הקרחון של הדמגוגיה והבורות שלך (אין במנהטן כפי שאתה חושב עליה כלום, יש רק דיור ציבורי בגטאות לשעבר: גבול חדרה-גדרה הוא חלום בהשוואה ו?צעירי ניו יורק? שמופיעים בתצלום שצורף לכתבה לא מתקרבים לשם - גם לא מבחינת זכאות לדירה). קם לו סוג חדש של דמגוג בזכות הקידמה: הרפורמר האינטרנטי. הוא לומד על כל המקומות המצוינים בעולם מבלוגים וטוויטר ודורש להפוך את המקום בו הוא גר לפוסט פייסבוק אחד גדול. פעם אנשים סתם קנאו בדשא של השכן. או אם לדייק: ?הנה הmeme האחרון שמצאתי בפייסבוק שאין לי שמץ של מושג מה עומד מאחוריו, אבל אני חושב שהוא רלבנטי? (ואני כתבתי את זה עוד לפני ששמתי לב שמקור התמונה הוא באמת פייסבוק). למעשה, דבר אינו ?פשוט? בהקשר לגרף הזה. איתי תיאר נכונה את הדרך בה הפרופסור בישל את המספרים: הוא החסיר את השכבות הכי חלשות של האוכלוסיה וחישב מחדש את קו העוני בלעדיהן. זוהי שלומיאליות פושעת והצגת מספרים כאלה ללא ההסבר - המביך למדי - של הליך יצירתם הסובייקטיבי היא דמגוגיית ביבים. לא מפתיע שאפנר דוחף דברים כאלה מטומטמים לפורום בשליפה, אבל מעניין מדוע יוצר התמונה ראה צורך ?למזרח? את שמו של מומי דהן. אז מה במציאות ולא בפייסבוק? http://imageshack.us/scaled/landing/46/2117826720.Xxx יש יציבות בישראל בהיבט נוסף שהוא לא העוני בקרב האוכלוסיה היצרנית: אתה פשוט אפס. אתה לא מסוגל לשחרר הודעה אחת לחלל הפורום בלי לטעות ולהטעות. נתחיל מהמובן מאליו: אפנר שולח אותך בתגובה לדו?חות שלייזר הביא כי אין לו שום תשובה שהוא מסוגל לכתוב בעצמו ומתייחס בתגובה למדדים אבסולוטיים (לא רלבנטי לשאלה שנשאלה) כי אלו היחסיים (רלבנטי הרבה יותר) לא משרתים את האג?נדה שלו. אולי כשמישהו יכתוב משהו שהוא לא מבין בפייסבוק על הנושא הוא יעתיק את זה לכאן ויצרף כמה ססמאות לעוסות למחצה ויקרא למישהו לבן שבע. הוא בעצמו הרי לא יודע כלום על הנושא (?המון חרדים יצאו לעבוד מאז 2003?). ישנה עלייה בשיעור העבודה של החרדים רק על בסיס מדידה פרימיטיבית שבוחנת את שיעור המועסקים בקירבם מבלי לבחון אותו ביחס לשיעור המועסקים בקרב כלל תושבי ישראל. בקרב הגברים ישנן עליות וירידות בשיעור המועסקים, אך שיעור העובדים לא באמת זז ומספר שעות העבודה הממוצע שלהם רק ירד עם השנים. בקרב הנשים החרדיות חלה עליה מקבילה לזו בקרב הנשים הלא חרדיות. זה משהו עצוב, תרבות דיוני האינטרנט שאתה תוצר בלוי למדי שלה: 1) מצא ציטוט של אדם עם תואר מרשים שאתה מסכים איתו 2) מצא תמונה של אותו אדם בחליפה, כשהוא נראה חכם 3) חבר בין השניים ושגר מהר לפייסבוק זו פניה עצובה ועלובה לסמכות. מה יקרה אם אני אביא לפה ציטוטים של חמישה חשבים כללים באוצר שאומרים דברים אחרים בנושא? אתה יודע מצוין שציטוטים של אנשים בעלי השפעה במערכת הפוליטית הקפיטליסטית של ישראל לא ישרתו את האג?נדה שלך אם נתחיל להתייחס אליהם כאל אמת מתוקף סמכות הדובר. יש לך שני עמודים של בבל?ת דמגוגי ושגוי להסביר. זליכה יחכה. אני שם לב שאתה שוב מציג סממני סניליות. מישהו פה אמר שצריך לתת ללפיד עוד זמן? אני יודע למה אתה חושב שכן. אתה שוב צריך פסק זמן.
מפקד חיל האוויר: "נערכים לתרחיש של מלחמת פתע עם סוריה" http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=979002
נחרוג קצת מהתבנית הרגילה שלי.. איך אף אחד לא הזכיר פה את הגזענות המגעילה בסופרלנד? צריך להעניש אותם. את האוהדים במגרשים מענישים על הרבה פחות מגזענות, אז על גזענות טהורה ומגעילה לא עושים כלום?!
או שהם התעייפו מהוויכוחים האחרונים, או שמרוב שיש גילויי גזענות במדינה הזו, אנשים התרגלו לשמוע על מקרים כאלה. אני בעד ששר החינוך יידרוש מכל בתי הספר לבטל את הביקורים שלהם במקום הזה (כפי שטיבי ביקש מהשר לעשות), עד שהנוהל ישתנה ויתנצלו על המעשה שלהם. מה שכמובן לא מפתיע, זה שראש הממשלה לא ראה לנכון לגנות את המעשה הזה.
אני עובד בתור שומר לילה בפארקים של קק"ל. לפארק מגיעים בתי ספר מכל הארץ וישנים שם באוהלי שטח. כאשר קבוצה של ילדים מבית ספר יהודי מגיעה אין שום בעיות,אך כאשר בית ספר ערבי מגיעה אני מתבייש בכך שהם נחשבים חלק מהעם שלי. נתחיל מזה שהם לא יודעים מילה אחת בעברית,ילדים בגילאים 10-15 ולא דוברים את השפה הרשמית שעליה הושתתה המדינה,שמגילת העצמאות נכתבה בה,איך יכול להיות דבר כזה,שתושב מדינת ישראל שנולד פה לא מכיר את השפה העברית?ניחא. מה שבאמת מזעזע זאת הצורה שהם מתחייסים למקום,הם משחיתים את הפארק ומטנפים אותו,עוקרים ספסלים ממקומם,שוברים מיטות בכוונה,צועקים,מתעללים בחיות שיש בפארק(חיות מוגנות כמו ארנבים ואווזים שהפארק מגדל) משאירים זבל בכל מקום,ועוד אין ספור דברים מזעזעים שמעידים על חוסר תרבות וחינוך. מה שיפה שגם המורים וההורים שלהם לא עושים כלום עם זה,הם אדישים לגמרי ואף מעודדים את הילדים לפעול בצורה זאת. אחרי כל ביקור של בית ספר ערבי הנזק שנגרם לפארק מוערך באלפי שקלים. אין לי בעיה שתקרא לי גזען,אני מציין פה תופעה חוזרת,בכל פעם שמגיע בית ספר ערבי בלי יוצא מן הכלל הדברים הללו קורים ויום אחרי שהם עוזבים קק"ל נשארים עם הנזק ואין להם למי לפנות. אני בעבודה הזאת כבר תקופה ותאמין לי שבחיים ילדים מבית ספר יהודי לא נהגו כך. אני מבין לגמרי את החלטת הסופרלנד,חבר שלי הלך עם חברתו האמריקאית לשם לא מזמן והיא(וגם הוא)חזרו מזועזעים,היא הייתה חיוורת ולא הבינה איך בן אדם יכול להתנהג ככה,היא תיארה שהם דחפו בתור ועקפו בלי להתחשב בכלל בחוקים האתיים שבין אדם לחברו,קיללו,הלכו מכות אחד עם השני "בצחוק" ופשוט זרקו זין על כל החוקים של הסופרלנד ושל החברה האנושית. התופעה הזאת לא קורית רק בסופרלנד ובפארקים של קק"ל,אלא גם בחופי הים בקניונים ובכל מקום ציבורי בעצם. ההתנהגות הזאת היא ביטוי של חינוך לקוי ומחייה בחמולות שחוקי מדינת ישראל לא חלים עליהן,אין שום שליטה על מה שקורה בכפרים לא מבחינת חינוך לא מבחינת מוסר ולא מבחינת חוק. אני באמת לא רוצה לדעת מה יקרה פה עוד 10 שנים עם קצת הגידול של המוסלמים בארץ.
יש בזה משהו בתור חייל אני יכול להעיד על כמה מקרים שהייתי במדים וראיתי את הרוע בעיניים של הערביים (אני גר ברמלה והרבה באזור רמלה-לוד),והיו עוד הרבה מקרים שהייתי בן 12-13 לערך תקפו אותי 3 ערביים בלי סיבה בגלל היותי יהודי בשוק ובעטו בי ומזל שהצלחתי לברוח,עוד מקרה אחד שזכור לי בהיותי ילד בן 16-17 נסעתי באופניים עברתי ליד חבורת נערים ערביים והם זרקו עליי אבנים שבמזל לא פגעו לי בראש. ואני לא גזען וגם לא אוהב לשמוע על מקרים כאלו ומגנה אותם,אבל שיהודים מתנכלים זה מופיע בתקשורת ובכל מקום אפשרי,שהם תוקפים את היהודים זה בסדר. לא חסר גם לנו וגם להם בנושא הגזענות אבל לא יכול להיות שמכל פיפס יעשו סיפור אז חילקו את הימים בסופרלנד לקבוצות מה קרה?,יש לי עוד הרבה סיפורים שיתנכלו לי אני יפנק אותכם בעוד אחד,לפני כמה חודשים בבחירות הלכתי להפגנת תמיכה במפלגת עוצמה לישראל בלוד,סה"כ מפגש וחלק כמה פלאיירים ואני לא רוצה להגיד לכם מה הערבים עשו עלינו לינץ' פשוט ככה,זה היה בעיתון ובכלי התקשורת אבל דאגו להשתיק את זה,אז חבר'ה קראו את מה שאמרתי ותבינו שיש בעיות ב2 הצדדים.
COYS היקר, תופעת השחתת מקומות ציבוריים ואי-ציות לחוקים היא לא רק נחלת בתי הספר הערביים. יכול להיות שבפארק שבו אתה עובד רק תלמידים מבתי ספר ערביים השחיתו וטינפו את המקום, אבל, אני יכול להעיד שבטיולים משותפים שהיו לנו עם בתי ספר יהודיים (כשהייתי בתיכון) מי שדווקא טינף והשחית את המקום ולא ציית לחוקים היו התלמידים היהודים. זו תופעה שקיימת בשני הצדדים ולא רק אצל הערבים, זה בעייה של חינוך לקוי ושל דור מחורבן שכדי להיחשב בו "מגניב" אתה צריך לעשן, לשבור כיסאות ולצעוק על מורים, ככה זה אצל היהודים וככה זה אצל הערבים. בנוגע לשפה, גם השפה הערבית היא שפה רשמית במדינה הזו, איך יכול להיות שמעט יהודים מבינים אותה? (ואני לא מדבר על להשתמש בה). בנוסף, לא מפריע לך שמלא רוסים ואתיופים שנחשבים ליהודים, לא יודעים להגיד משפט אחד בערבית? בנוגע לחבר שלך וחברתו האמריקאית, אני רוצה להזמין אותך לביקור בשכונות ד' ו-ג' בבאר-שבע, יחד עם חבר שלך וחברתו האמריקאית, אני מבטיח לך שהיא תחזור עם חוויה לא פחות טראומטית, לא מעט מדיירי השכונה יעקפו אותה בסופר, חלקם יתפשטו מולה ויטרידו אותה מינית, חלקם יגנבו לה את האייפון, וכשחבר שלה יירצה להגן עליה, חלקם ירביצו לו. במידה ולא היית יהודי, והיית חווה את כל החוויות הללו בב"ש, האם היית מסיק שהיהודים הם עם חרא ולא מתורבת? או שמא הייתי בודק לעומק מה גורם לאותם אנשים באותן שכונות להתנהג ככה ולבדוק האם זה קיים גם בצד השני?
ממה שהבנתי הבעיה לא הייתה העובדה שלא הכניסו ערבים, אלא שהפרידו בימים, לא רואה איך זה רלוונטי לסיפורי ההשחטות. מי שמתפרע הם פרחחים, בלי קשר לעובדה שהם ערבים. אם מורים לא עושים כלום כשילד מהכתה שלהם מתנהג בצורה כזאת בית הספר צריך להיענש. סתם שאלה, כמה פעמים שעברתם ברחוב לא תקף אתכם ערבי?
כולם חוגגים פה עם שאלות ועובדות לגבי מיקום גאוגרפי של תקיפות ובטחון אישי. אז אני אוסיף. אף לא פעם אחת לא הותקפתי כאשר ביקרתי בעיר ערבית במרכז מסחרי או ברחוב אבל כן הותקפתי בשל היותי יהודי לא פעם בערים יהודיות. מה זה אומר?
במידה זהה לדעתך? הרי לא מדובר בקהילות זהות. אפילו תופעת העישון היא שונה מאוד בקרב יהודים וערבים. אולי כי מגילת העצמאות לא נכתבה בערבית? בתור אחד שהעברית שגורה בפיו, אתה אמור לדעת טוב מאוד שההפסד המהותי הוא של צד אחד בלבד (ואני אומר את זה כאחד שכן יכול לחבר משפט בערבית ובראיה לאחור אפילו צר לי שלא הגברתי ערבית במקום פיזיקה). בתור אחד שגדל בבאר שבע, למד בשכונה ד? שלוש שנים וגם הביא את החברות האנגלופוניות והלבנבנות שלו לביקורי מולדת ממושכים בעיר הזוועות, אני יכול לומר לך שהסביבה הזו לא ממש עשתה עליהן רושם; בטח לא כמו מה שהן ראו איתי בחופי אשקלון ותל אביב. אני לא תמים, נרקומן ניסה לשדוד אותי עם סכין מטבח במרכז גילת פעם (זה משהו מדהים מדי חיל האוויר: אטרקציה כזו גדולה שהוא לא בדק אם יש לי נשק לפני), אבל אפשר לוותר על מסע ההפחדה ההיפותטי. לצורך העניין: אף ערבי מעולם לא ניסה לשדוד אותי עם סכין. ירו עלי אבל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ________ דני, http://www.youtube.com/watch?v=wnDCmUd8xDs שאתה צריך ללכת לסופרלנד ולנקום בכולם. לי, אגב, לחלוטין לא איכפת ממה שקרה שם. אפילו לא לחצתי על הכתבה כשראיתי אותה. אני בקטגוריה השניה של Mamadu. גזענות בישראל? נפלתי מהכיסא.