אין ספק שבפוליטיקה יש הרבה... פוליטיקה. בנט יכול גם להרוויח פוליטית מפרישה אם יעשה זאת למען העיקרונות שלו ומאמין שהבוחרים ילכו איתו בשל מהלך כזה. משום מה הוא לא נראה מוחה יותר מידי ובטח שלא מתכוון לפרוש. כבר היו מפלגות שפרשו כשלא יכלו להסכים אידיאולוגית למהלכי הממשלה. כרגע לא נשמע שום דבר שקרוב לכך. מעניין איפה עובר באמת הקו האדום מבחינה אידיאוליגת עבור בנט. גם אם יעשו שלום ויחזירו את כל השטחים נגיד, הוא עדיין יהיה מודאג רק מש"ס? לא מאמין שזה נכון ואם כן אז צר לי עבור בוחריו, בחיי. אנחנו כולנו בפורום הרבה יותר אידיאולוגיסטים מכל הפוליטיקאים ולא משנה לאיזה כיוון, ימין או שמאל, מהם לא רואים הרבה בשנים האחרונות משני הצדדים.
לפי בנט עצמו הקו האדום שלו זה לוותר על אדמות א"י, שזה בסיסמא, וביותר קונקרטיות איזורים מאוכלסים או/ו עקרוניים בטחונית או היסטורית ליהודים. הפרישה של תחיה וגאולה כהן היא בכייה לדורות, אם לא יהיו את בנט ואריאל שילחצו לכך שהתנאים שיווצרו לאבו מאזן לא יתאימו לו (מה, אנחנו אשמים בזה?), תכנית ההתכנסות ההיא של אולמרט תצא לפועל.
אין לי ספק שביבי קיבל איזושהי הבטחה מאובאמה שקשורה לאיראן או משהו בסגנון. זה הדבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו, שיכול לגרום לו לבצע מהלך פסיכי, שרק אדם שאיבד כל טיפת שפיות יעשה (אני מדבר כמובן על שיחרור רוצחים ובגידה במשפחות השכולות). כמה שאני לא סובל את ביבי, היגיון מינימלי ביותר יש לו. אבו-מאזן הראה את פרצופו האמיתי עם אולמרט וממשיך לעשות זאת מול כל העולם. מדובר באבסורד שפשוט קשה להאמין - אבו-מאזן, שכביכול רוצה מדינה פלשתינית לצד ישראל, מסרב לקיים מו"מ, אלא אם כן ישראל תתן לו מחוות. במו"מ עצמו הוא מסרב להכיר במדינה יהודית ובכלל לתת שום דבר, אבל דורש פחות או יותר הכל. כל כך ברור שהבן אדם הזה רוצה שלום כמו שאני רוצה שטוטנהאם תחתים את מסי בהעברה חופשית. וזה כאילו כל העולם מנסה להסתיר את זה, לסובב ולעוות כדי להוכיח את ההיפך תוך התעלמות מוחלטת מהמציאות. הוא אפילו לא נבחר ע"י הפלשתינים. הוא לא מוכן לקבל אף יהודי במדינה הפלשתינית העתידית שלו. הוא לא מוכן לשבת למו"מ! הוא לא יכול לשרוד שניה אחת בלי ישראל וארה"ב בלי שהחמאס יתלה אותו תוך שבועיים בכיכר העיר. והחוצפה של ג'ון קרי וחבריו, שכופים על ישראל בלחץ אטומי לדבר עם אדם שהוא סרבן שלום, כדי לקצור תהילה אישית אחרי כל הכשלונות בסוריה, מצרים, איראן, עיראק וכו'... מכריזים על מו"מ ללא תנאים מקדימים, אבל ישראל תשחרר אסירים כ"מחווה" לפני המו"מ (פשוט אותו הדבר בדיוק, רק שינו את "תנאים מקדימים" ל"מחווה"). אם אינני טועה, האמריקאים מחזיקים באסיר ישראלי, שלא רצח אף אחד, ועל השיחרור שלו אין מה לדבר בכלל. האמריקאים דורשים את מה שהם לא מבצעים בעצמם ולא יבצעו לעולם. פשוט חגיגת ענק של טירוף, צביעות ועיוורון. למזלנו, חוץ מכמה מחוות, יותר מדי לא יצא מזה. כל התהליך הזה לא שונה ממהלך חד צדדי אפילו במעט.
ביבי עשה בקדנציה שלו מספיק דברים מטורפים שלא בטוח הם היו שווים את זה. משחרור אלפי האסירים תמורת גלעד שליט, הפסקת האש בשיא עמוד ענן, ההתנצלות בפני ארדואן ועכשיו השחרור הזה. הוא פשוט מתקפל בפני לחץ (אם אפשר להכניס את החוק שמרטפות חינם מגיל 3 לפה), רק אני לא ממש מבין מי לחץ הפעם (אתה אומר שאובמה וקרי מנסים לקדם הצלחה אחת שתהייה רשומה על שמם? אוקי, פרשנות מעניינת).
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4414730,00.html אני רוצה להודות באופן אישי לרגשות הפלסטיניים שהיה חשש שהם ייפגעו, וצפויים לחסוך לנו מיליון שקל על הדבר הכי מביך שנראה פה אי פעם (כולל הוצאות בית הנשיא ובית ראש הממשלה).
על הדברים הרגילים: רשות השידור, הטלוויזיה החינוכית, תיאטראות, מימון לבמאים, הלוואות שיימחקו לערוץ 10, מימון תארים ראשונים ומחקרים במגדר וקולנוע, פנסיות תקציביות לקציני ממטרות בני 45, חיל החינוך, גלי צה"ל, הרבנות הראשית והצבאית, ישיבות וכוללים, מנהלת הזהות היהודית. אנערף, לא חסרים דברים חשובים.
כשעיתון פרטי מנצל את הפלטםפורמות שלו בשביל להיאבק בסגירה והרפורמות הצפויים לו - זה פתטי, אבל ניחא. כשערוץ ציבורי עושה את זה - זה ביזיון. מילא העובדים מנצלים את שעות השידור שלהם בשביל המאבק שלהם נגד הרפורמה שארדן לא מוכן להעביר עכשיו, גם ככה אף אחד לא רואה את זה ובאמת שלאף אחד לא אכפת, אבל כשנציב תלונות הציבור או המבקר שלהם מפרסם בעמוד שלו קריאה לחתום על עצומה נגד סגירת 88FM... זה כמו שחיים שפירא יפרסם בעמוד שלו קריאה לתמוך בעצומה להעביר את חוק המשילות.
לא ייאמן מה ילדים עושים בשביל להפיג את השעמום -My Webpage. הם צפויים לקבל מאסר עולם בגיל כזה, היו צריכים לחשוב טיפה לפני המעשה האכזרי והמטופש הזה.
יותר דומה לדעתי לרצח של הנהג מונית דרק רוט. הנערים באוקלהומה יישפטו כמבוגרים בדיוק כמו ארבל אלוני ומשה בן-איבגי, רק שבניגוד אליהם הם כנראה יקבלו מאסר עולם.
אולי קטן, אבל עם מספיק אומץ כדי לומר את האמת על אדם מסוכן והזוי. לא ראיתי עוד כאלה בפסטיבל הליקוקים שמתחולל בארץ כרגע. זה שמישהו נפטר לא נותן לו פס על כל הרע שהוא עשה.