אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Lebron Member

זה הבעיה של כץ.
    מבחינת עשייה הוא בולדוזר, הוא מספק קבלות.

אבל הוא טיפוס דוחה ומעורר סלידה. ההתנהלות, היחס, ההתנשאות והזלזול באזרחים כמו שהתבטא בפרשה האחרונה של התחבורה הציבורית בשבת. זה במיוחד מרגיז אותי כי לו יש רכב פרטי שהוא מקבל מהמדינה אז הוא יכול לנסוע חופשי בשבת, אבל אלה שאין להם רכב וצריכים לנסוע לבקר את סבתא בבית חולים? חצופים שמעזים אפילו לפנות אליו בנושא או להעלות אותו לסדר היום.

זה גם מראה למה יהיה לו קשה בעתיד להיות ראש ממשלה, כפי שאני מניח שהוא שואף. חסרה לו הממלכתיות, והוא יהיה חייב לשנות את הגישה שלו אם הוא רוצה להגיע לראש המערכת.

2. Eric Cantona Member

איזה ראש ואיזה ממשלה, עוד גועל נפש.

3. alexshw Member

לא הייתי מגדיר דתית. יש אולי אנשים שמשחקים אותה דתיים.
    בכל אופן הרוב של המגזר היהודי מדליק אש בשבת. אין שום מניע שגם יסע באוטובוס בשבת, במקומות בהם אין ריכוז אוכלוסיה דתי באופיו.

הטעות הכי גדולה של בן גוריון הייתה זה לקבוע את הסטטוס קוו המטומטם הזה. אנחנו במאה ה- 21, ואף אחד לא צריך לקבוע לי איך לנסוע ואיך להתחתן.

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/15
    Der Kaiser אוהב/ת את זה.
  4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

דתית, ועוד איך דתית. מה כל אחד עושה בחייו הפרטיים זה עניין שלו, אבל בציבוריות בהחלט יש הקצנה. גם בצבא, גם במערכת החינוך, גם בשיח הציבורי, גם בתרבות.

5. אלי מתחן Member

לא אוהב את הכינוי בולדוזר. הבנאדם שמן ולכן אומרים שהוא בולדוזר, אם היה רזה לא היה נקרא כך. בסך הכל עושה את העבודה עם התקציבים העצומים שיש למשרד שלו. הלוואי על כל שר בישראל כזאת המשכיות וכאלו תקציבי עתק. את התחבורה הציבורית הוא לא קידם בשום צורה והמונופולים וועדי העובדים שלהם נשארו חזקים ומושחתים. אז הוא בנה כמה מחלפים, כל הכבוד. איפה הוא כשנת"ע מבזבזים מיליארדים מכספי ציבור על מקורבים בלי שהתחילו לעבוד?

הסיבה שזה נראה כמו בועה של תל אביבים, זה כי בתל אביב (ושאר אוכלוסיות הסטודנטים שמנהיגות של המחאה) יש אחוז גבוה של אנשים שלא מתנייד עם רכב ביום יום, כמו גם יצא לעולם וראה איך תחבורה ציבורית יעילה משפרת את איכות החיים.
    אם נוציא את החרדים, שאני מניח שאחוז בעלי הרכב אצלם נמוך מצד אחד ומצד שני תחבורה ציבורית בשבת לא תועיל להם. בערים שהן מרכז הכוח של הליכוד, הערים הבינוניות (נתניה, ראשון, אשדוד) יש לרוב האנשים רכב. אנשים שמתניידים ברכב לא מזדהים עם המאבק, ובצדק מבחינתם. הם לא מכירים עולם שבו בישראל יש אלטרנטיבה לנסיעה ברכב. וכל עוד הם מחזיקים רכב, הם ישתמשו בו ביום יום, כי את עיקר ההוצאה כבר עשו.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

את כץ אני לא סובל מהיום שבו הוא היה זה שנעמד על הרגליים האחוריות וניסה לחסום את המאבק שנועד למנוע את ההתעללות שכונתה בשם המכובס "פיטום אווזים". הוא עשה דברים טובים כשר תחבורה, אבל בהתנהלות שלו בימים האחרונים הוא הראה למה ברמה האנושית הוא בלתי נסבל. אז אולי זה נחמד כשהוא עושה דברים שאתם בעדם, כמו תחרות בנמלים, אבל בן אדם לא נמדד רק בזה אלא גם באיך אוכלים אותו בעניינים אחרים. ובעניינים הללו, "לאכול אותו" זה כמו הצינור שדוחפים לפה של אווזים.

Lebron אוהב/ת את זה.
  7. alexshw Member

לא יודע איזה עבודה הוא עושה, עדיין התחבורה פה מפגרת הרבה אחרי מדינות אירופה. הרכבת לא באמת מתחרה באוטובוסים ועובדת בצורה זוועתית.
    כן משפצים כמה כבישים מסוכנים, כמו 31, אחרי שנים של מחדל, אבל זה לא מספיק.

לא מבין איך מי שיש לו רכב צריך להיות נגד תחבורה ציבורית בשבת. תחבורה ציבורית בשבת בפירוש תציל חיי אדם.

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/15
  8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שבשביל ממשלה עם עבודה כל כך דיספונקציונלית כמו שיש בישראל (ולא קשור לנתניהו או לא נתניהו, זה מלווה הרבה ממשלות), ממנה חומקים דברים בסיסיים כמו קביעת יעדים ובחינת המצב עם הזמן כדי לראות אם הגיעו אליהם, עם כל כך הרבה חסמים, כשיש פיגור כל כך הרבה גדול בכל כך הרבה דברים - כץ עשה עבודה טובה. יידרשו יותר מכמה שנים ויותר מהחלטות של שר כדי להבריא כאן דברים.

זה לא שמי שיש לו רכב הוא נגד תחבורה ציבורית בשבת. פשוט נוח לו שיישארו דברים כמו שהם, כי הוא לא צריך שינוי בשביל עצמו. לאנשים תמיד נוח יותר בלי שינויים.

9. Lebron Member

yonmu אוהב/ת את זה.
  10. Love Is Red Member

תעשו לי טובה הטענה הזאת שהשר כץ משפר דברים, מה הוא כבר עשה שקודמיו בתפקיד לא עשו?
    אז הוא בנה תחנת רכבת בשדרות ובונה באופקים.
    אבל מה אם תחנת רכבת לאילת?
    מה לגביי ליצור דרך מהירה מבאר שבע לתל אביב כמו שהוא התגאה (55 דקות בלבד, כאשר הזמן האמיתי הוא שעה ורבע 10 דקות פחות מהזמן שהיה לפניי כן).
    ישראל כץ הוא עוד נהנתן שבונה דברים ומנצל תוכניות של קודמיו והוא מזכיר לי את כחלון מהבחינה הזאת, רק שכחלון בניגוד אליו לא מעיז לדבר בצורה כל כך מגעילה כלפיי אנשים...

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקמת הנמלים החדשים היא דבר גדול מאוד. כמובן שיש עוד הרבה זמן עד שהעסק יהיה מוכן וירוץ ובדרך יכולים להתקלקל אלף ואחד דברים - ביניהם כניעה לדרישות עובדי הנמלים הוותיקים - אבל זה עדיין משהו שנעשה.

מזגן אוהב/ת את זה.
  12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני עדיין מחכה לראות התקדמות בנושא הזה.
    בינתיים זה נראה כמו רק איומי סרק. אני עוד רוצה לראות איך הוועדים של שני הנמלים ייקבלו את זהו איך המדינה תתמודד עם זה.
    בלי קשר, שעם כל הכבוד לפעולה שלו בתשתית הכבישים, הוא חייב להקדיש יותר לתחבורה הציבורית הכושלת. (בין אם בשבת או לא זה כבר דיון אחר).

13. Sir Alex Las' Killa

המציאות היא שבדיוק בגלל דמגוגיה פתטית שכזו לא יבחר נשיא רפובליקני. זה ממש פסיכוזה. הרפובליקנים כל כך שונאים את אובמה שהם פוגעים ביחסי ארה''ב עם ישראל בשביל למנוע ממנו הישג נוסף. שלא לדבר על אותו מכתב שחתמו עליו 47 רפובליקנים. אגב, מי שכתב את אותו מכתב הוא לוביסט של חברות נשק, אין צורך להוסיף.

הצבעתי מחל. ביבי הוא הפוליטיקאי הכי נורמלי כרגע, אבל בשום פנים ואופן לא אסכים עם ההקצנות המגוחכות הללו. הרי אובמה חי על תרומות של יהודים. הוא מלקק לישראל בכל נאום (לא כולל ה5 שניות שהוא מתיימר להיות אובייקטיבי והטרולים מיוטוב רצים לערוך אותן ולצרוח 'אובמה פרו שיעי!!''), הגדיל את הסיוע הצבאי-השנתי שמגיע מכיסו של האזרח האמריקאי, תמך בכל מלחמה - למרות המספרים הקשים והגינוי הבינלאומי ושולח ברכות דביקות בכל חג. הוא אפילו הבליג על זה שמנהיג זר הגיע לקונגרס ללא הזמנתו במטרה לחבל בהסכם היסטורי עם איראן, בזמן שהוא בעצמו לא מגיע להסכם עם פאקינג אבו-מאזן. אם הוא אנטישמי אז מי לא? קצת היגיון. ואובמה ממש לא כושל בתפקידו, הוא הציל את ארה''ב מקריסה והכלכלה צומחת בקצב יותר טוב מאשר בזמנו של רייגן. חוק הבריאות שכולם שנאו, פתאום מתחיל לצבור פופלריות ואפילו טד קרוז שהיה מהמתנגדים הגדולים שלו מאמץ אותו.

הטענה של הקיצוניים היא שמדינה פלסטינית תסכן את קיום מדינת ישראל בגלל שטיל אחד-בודד יכול לחסל אותנו כלכלית. ובכן, אז מה לדעתכם יקרה כשנתקוף את הכור הגרעיני? זמנים השתנו. הגיע הזמן שתרדו מהפנטזיה של להפציץ באיראן, מלחמת גוג ומגוג ו...איסור תחבורה ציבורית בשבת. חלאס.
    המסוקסים מרחוב בלפור והנאיבי מוושינגטון - דעות - TheMarker

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/15
    gilad16 ו-Lebron אוהבים את זה.
  14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

"התקוממתי לא פעם, הן כשגריר והן כראש ממשלה, מן הנטייה הישראלית המופרזת לקשור כתרים אנטי ישראליים ואנטישמיים לראשיהם של אנשי רשות אמריקנים, שאין עמדתם כעמדתנו, בנוסח הפשטני: 'מי שאינו מקבל את דעתנו - הוא אויב לישראל'. בדרך בוטה זו 'הצלחנו' לפעמים להפוך ידידים מתונים למבקשי רעתנו".

יצחק רבין, "פנקס שירות", 1979.

Lebron אוהב/ת את זה.
  15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשיא רפובליקני לא יבחר, לדעתי, הרבה יותר בגלל הדמוגרפיה ובגלל שלדמוקרטים יש את הילארי קלינטון שהיא מועמדת מאד מוכרת. בכל מקרה, אחרי בחירות האמצע האחרונות, שם הרפובליקנים הגיעו להישג שלא היה במשך עשרות שנים - לא יודע אם אפשר להיות כל כך נחרץ.
    איך הרפובליקנים פוגעים ביחסי ישראל ארה"ב?

אובמה הוא בבירור נשיא מהעוינים ביותר שהיו כלפי ישראל מאז הקמתה, רק ג'ימי קרטר מתחרה בו.
    כן, ברור שיש צעדים שהוא עושה לטובת ישראל - כפי שציינת, הוא (וחלק נכבד מהמפלגה הדמוקרטית) נשענים על תרומות של יהודים, ישראל זוכה לתמיכה גדולה בציבור האמריקאי, וגם כשמסתכלים על כל מני צעדים שנתניהו עשה (למשל שיחרור מחבלים, הקפאות בנייה וכו') - ברור שהוא לא עושה את זה בחינם, וחלק מהדברים הללו ניתנים בתמורה לצעדים ישראלים. ישנם גם צעדים שאובמה עושה שפוגעים בישראל, כפי שעשו לפניו - המשך כליאת פולארד, ריגול אחרי ישראל (כנראה שגם קודמיו עשו זאת), דרישה מישראל להיכנע בפני כל דרישות הפלסטינים וכו'. "תמך בכל מלחמה" - לא היו מלחמות בתקופתו, אם אתה מתכוון לצוק איתן - אז התמיכה שלו היתה בערך לכמה ימים עד שהממשל התחיל להוציא הודעות של "מבקשים מכל הצדדים לשמור על איפוק", "ישראל יכולה לעשות יותר על מנת לא לפגוע בחפים מפשע" ואז גם לשלוח את שר החוץ הפאתטי שלו שיתווך בין ישראל לחמאס באמצעות מדינות עוינות כמו טורקיה וקטאר...

אבל מתי בפעם האחרונה נשיא אמריקאי צוטט כשהוא אומר דברים כאלו על ראש ממשלת ישראל? מתי בפעם האחרונה הבית הלבן המשיך לפמפם לעיתונות ש"הוא שוקל את המדיניות שלו כלפי ישראל" ומאיים בהסרת הוטו באו"ם ומועצת הביטחון? מתי בפעם האחרונה הבית הלבן שלח לעיתונות מסר על Chickenshit? מדוע הוא מברך את רוחאני יום לאחר שנבחר, וכמעט שבוע לוקח לו להתקשר לנתניהו? כמו כן, מה שהוא עושה לישראל עם ההסכם האיראני זה הפקרה שלנו לחלוטין. נכון, הוא הטיל סנקציות חדשות, ושוב אני מייחס זאת לצעדים שנתניהו עשה עם הפלסטינים, כי לא היתה לו שום סיבה אחרת. הבית הלבן מתעלם מחמינאי שלועג לאמריקה לקול קריאות "מוות לאמריקה", אבל מעורר מהומה וגוער בישראל כשיעלון מדבר על קרי ("משיחי ואובססיבי") או נתניהו מוציא את המילה "ערבים" מהפה בבחירות האחרונות.

(האמת, אם רוצים לדעת כמה נשיא אמריקאי עוין כלפי ישראל, המדד הכי פשוט הוא כמה השמאל ה"ציוני" אוהב אותו. ככל שהאהבה אליו גדולה יותר, זה אומר שהוא יותר ויותר נגד ישראל)

גינונים פוליטיים מבחינתי לא אומרים כלום. גם נתניהו פותח נאומים במילים חמות לאובמה, זה אומר שזה מה שהוא חושב? לא נולדנו אתמול. לגבי ההסכם ה"היסטורי" שנתניהו "מחבל" בו, בזמן ש"הוא בעצמו לא מגיע להסכם עם פאקינג אבו מאזן", אולי אני לא מבין אותך נכון, משתמע מכך שאתה חושב שההסכם עם איראן הוא חיובי ונתניהו צריך להפסיק להפריע לו, ושנתניהו היה צריך להגיע ל"הסכם" עם אבו מאזן?

לגבי כמה הוא נכשל בתפקידו. מדיניות החוץ שלו היא קטסטרופלית, אני חושב שאפילו אתה לא תוכל בכלל לחלוק על כך. בתקופת אובמה הופקרו בעלות הברית והאמון בארה"ב צנח לאפס, ארה"ב החליפה צדדים בעולם המוסלמי בקצב של ציפי לבני, מלחמה עצומה ואכזרית נפתחה במזרח התיכון יחד עם מדינת טרור של דאעש, אוקראינה מתפרקת במלחמה פנימית, בוקו חראם, תימן (שאובמה קרא לה "הצלחה גדולה במלחמה בטרור"), ה"קו האדום" של אובמה ביחס לאסד והנשק הכימי... בקיצור, בנושא מדיניות החוץ הוא כושל לחלוטין.
    בענייני הפנים - אכן, בתחילת הקדנציה השניה שלו כלכלת ארה"ב מראה שיפור גדול, בעיקר בגלל תעשיית פצלי הנפט (לה הוא התנגד, על פי הידוע לי). אני חושב ש"הציל את ארה"ב מקריסה" זה קצת דרמטי, הקדנציה הראשונה שלו היא כזו שהחוב האמריקאי צמח מ-9 טריליון ל-18 טריליון, והיתה שם הידרדרות עצומה. השוואת הצמיחה לתקופה של רייגן מוטעית מהיסוד, כי הוא לא קרס ברמה שהכלכלה קרסה תחת בוש ואובמה... רפורמת הבריאות היא נושא מסובך שאני לא בקיא בו מספיק. אני רק יודע שאתר האינטרנט של הדבר הזה עלה הון תועפות והצליח לרשום בחודש הראשון מספר נמוך ומגוחך של אנשים, ושיש ברפורמה בעיות שדופקות לא מעט מהאמריקאים החלשים יותר - אבל שוב, לא בקיא בזה מספיק.
    בכל מקרה, הכישלון שלו הוא גם פוליטי - הדמוקרטים חטפו תבוסה משפילה בבחירות האמצע, התמיכה באובמה בקרב הציבור כבר מזמן באיזור ה-44% ובאופן כללי מועמדי המפלגה הדמוקרטית משתדלים להתרחק ממנו, ואפילו בקונגרס הדמוקרטים מתגייסים כנגדו בנושאים מסוימים. אגב, גם התמיכה בו בקרב היהודים צונחת משמעותית, וזה בגלל היחס שלו לישראל.

אתה צודק, אני בכלל מתנגד לתקיפה באיראן אלא אם כן אין ברירה אחרת... ועדיין יש ברירה. חנק המשטר האיראני הרבה יותר אפקטיבי מתקיפה. בכל מקרה, ברור שתקיפה כזו תקרה במצב של להיות או לחדול. אין מה להשוות את זה לרעיון המדינה הפלסטינית, ששם אנחנו לא במצב כזה ואין לנו סיבה לחסל את הכלכלה שלנו, בניגוד לגרעין האיראני.

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/15