עזוב אתה לא מבין שהבנאדם אכל פרופגנדה אנטי מערבית מאת לאומני הארץ? מצחיק אותי כשהוא מדבר על ערביי ישראל להט השנאה שלו יוצא החוצה והוא מציג את הפתרונות הכי שטחיים, נגד הידברות ובעיקר יד קשה וחוסר התפשרות. מגיעים לחרדים ופתאום הוא סמל הסובלנות, מדבר על הידברות, על החילונים הרשעים שמעזים בכלל לעלות כמה נקודות בעייתיות. אף אחד לא אמר להיכנס בכל הכוח בחרדים ואף אחד לא אמר לא לממן את תקצוב הלימודים שלהם (שכמובן נפרשים על יותר שנים, עוד ניסיון עיוות מכוון). כולה מדברים על לא להסכים לכל הדרישות שלהם, ושצריך לבטל בעתיד את קצבאות הילדים (גם לערבים), ולעודד לימוד ליבה ויציאה לשוק העבודה, תהליך שיתרום לכולם. אבל יש מטרה נעלה יותר, וזה לנסות להוכיח (בכישלון מוחלט אגב) שהחילונים יותר גרועים, ולהינעל על התבטאות בעייתית של אדם אחד בדיון במקום להתעסק בעיקר.
אתה רוצה לנהל דיון רציני, אל תנפנף בנתונים ממוצעים כאילו הם אומרים משהו, הם לא. התקציב של מדעי הרוח הקטן בהרבה מחלקם היחסי בכמות התלמידים. ולכן ההערה של "אני מתקצב מכספי המיסים שלי 75% ...." פשוט לא נכונה. סביר מאוד להניח שמדעי הרוח פחות או יותר מכלכלים את עצמם. וזה בלי להתייחס לעובדה שמתוך כלל הסטודנטים למדעי הרוח, מעט מאוד מתמקדים רק במדעי הרוח ולא משלבים עם דברים אחרים. יש ספק גדול מאוד. אבל כמה אנשים בכלל לומדים "בפקולטה לשירה צרפתית" מוצצת הדמים? איפה הפקולטה הזאת קיימת? מה הן הדרישות? כשאתה תשב עם בחור ישיבה שרוצה לבוא ללמוד באוניברסיטה (מקצוע פרודוקטיבי, לא חס וחלילה מדעי הרוח) ותצטרך ללמד אותו חילוק וכפל, תבוא ותגיד לי שלימודי ליב"ה זה מיותר. כמה חרדים היו רוצים להשתלב בחברה היצרנית ולא מסוגלים רק בגלל המחסום הזה. אבל העיקר שזה פתרון שטחי.
קטעים נבחרים מתוך הקטע שהביאו קישור אליו: " הבעיה אינה בהכרח בסכומים שמקבלים המוסדות החרדיים אלא השימוש שיעשה בהם - להשאיר אברכים בישיבה כדי שלא יצאו לשוק העבודה ולמנוע לימודי ליבה. שורה של סעיפים מוסיפים כספים לאברכים: קצבת האברך תוכפל; קצבת הבטחת ההכנסה הבלתי חוקית לאברכים תחודש; תבוטל העדיפות לאנשים עובדים בתעריפי מעונות יום, בהטבות לדיור ובארנונה. הבעיה: ככל שאברכים מקבלים יותר כסף פחות משתלם להם לצאת לעבוד. כלומר לא רק שההסכם הזה לא ימנע עוני - הוא יעודד אברכים להמשיך בחיי בעוני על חשבון המדינה במקום לצאת לעבוד ולפרנס את עצמם ברווחה. זה הסכם שמייצר עוני ומבטיח את המשך השליטה של יהדות התורה באנשים שלה. בחלק מהמיקרים אתה נשאר המום מחוצפת אנשי יהדות התורה. הדרישה לשמור על המצב הקיים בנושאי דת ומדינה מקובלת בהסכמים קואליציוניים. אבל יהדות התורה דרשה לשמור על המצב הקיים חוץ מהשינויים שהיא דרשה. למשל ביטול חוק הגיור, למשל הקפאת חפירות ארכיאולוגיות שיתגלו בהן עצמות. אבל הסעיף המדהים ביותר בהסכם הוא זה שקובע שבמקרה שישיבה תתפס בדיווחים פיקטיביים ידרש אישור של מנכ"ל משרד החינוך כדי לעצור לה תקציבים. גם אז אי אפשר יהיה לעצור את הכספים לגמרי." מסכים עם כל מילה.
כמה? ככל שמגיבים פה יותר אני בטוח יותר שהאנשים פה לא מכירים את החברה החרדתית בכלל ולכן הודעות מסוג זה: "ולא תממן פינגווינים עלובים שלומדים רק תורה, עם ידע של בן אדם שחי במערה ואחר כך מתפרעים וזורקים אבנים ומוצצים את הכסף שלנו." נשארות ללא טיפול מצד המנהלים.
153,789 יש מצב שטעיתי בכמה עשרות לפה ולשם. מה שכן, תלמיד ממוצע במערכת החינוך החרדית לא יוכל להכפיל את המספר הזה ב3.
התקציבי ישיבות האלה לא צריכים להיות מוקבלים רק לפקולטות למדעי הרוח. בסופו של דבר מדובר במה שנתפס בציבור כתרבות יהודית (שאני אגב מסתייג ממנו כנראה יותר מרוב המתנגדים להם, אבל זה דיון אחר). תקציבים במדינה הולכים להצגות ולמליון דברים שונים (כדורגל לדוג') שלא מועילים למדינה באופן ישיר, אז בשורה התחתונה יש כאן 2 אופציות - א. מדיניות שבה המדינה מממנת אך ורק דברים תועלתניים (לימודי קרוא וכתוב, מתמטיקה ואנגלית וכו', ולא ספרות או מוזיקה או יהדות). ב. מדינה שבה המפלגות רבות על התקציבים כחלק מהמשחק הפוליטי. כל עוד אף אחד לא מציע את אופציה א' (בלי תקציבים לישיבות חרדיות או לישיבות הסדר, בלי פטורים למוזיקאים מצטיינים או ספורטאים צעירים, בלי שקל שהולך ל'בימה' או לערוצי תוכן 'דמוקרטיים' כאלה ואחרים), אי אפשר לבוא בטענות לחרדים.
בטח שאפשר לבוא בטענות. החרדים לא מעוניינים להשתלב בחברה, כל ההחלטות הן בשביל לבדל אותם משאר האנשים. השאר תפקידם להעלות את מעמדה של ישראל בעולם / לייצר חיי תרבות במדינת ישראל. אף אחד לא בא בטענות לעצם קיומן של הישיבות, אלא להטבות אליהן זוכים האברכים.
לייצר חיי תרבות במדינת ישראל, לייצר חיי תורה במדינת ישראל. תן לי להבטיח לך שהחרדים מעריכים את לימוד התורה הרבה יותר מאשר ההערכה של לפיד ושות' את עולם התרבות, הספורט וכו'.
מה זה המספר הזה? מספר תלמידי הישיבות? אשמח לראות מקור ל: "תלמיד ממוצע במערכת החינוך החרדית לא יוכל להכפיל את המספר הזה ב3" וכמובן השוואה לתלמיד ממוצע במערכת החינוך החילונית.
אני אומר לך בתור אחד שנתקל ברמת הידע של אנשים שהתחנכו במערכת החינוך החרדית. יש כאלה שלמדו את זה בבית או מגלישה באינטרנט. לומדים את זה שם בטוח לא. שאלת כמה, קיבלת תשובה.
קיבלתי תשובה שלא מבוססת על כלום ולא אומרת כלום. כמה מתוך האנשים האלה לא יודעים כפל/חילוק? אני נתקל ברמת הידע של האנשים שמתחנכים במערכת החינוך החרדית מדי יום, אחותי ואחי לומדים שם. הם יודעים כפל וחילוק ושומו שמיים, אחותי יודעת אפילו משוואות. חברים שלי שלמדו במסלולי ההסדר מלמדים בכמה ממערכות החינוך החרדיות וירחם האל, גם שם יודעים כפל וחילוק. אני יכול להמשיך עם עוד דוגמאות, אבל זאת לא הנקודה, כי למרות כל זה אני לא מתיימר לקבוע שתלמיד ממוצע בחינוך החרדי יודע או לא יודע להכפיל את המספר ב3 כי לא למדתי או חקרתי את הנושא, אני מניח שגם אתה לא ולכן כל ההודעות שלך מבוססות על כלום ושום דבר והן שוות ערך לקליפת השום, אלא אם כן, כפי שביקשתי ממך בהודעה הקודמת, תביא מחקרים/מקורות להודעות שלך. אגב, בלי קשר, לדעתי מי שמצליח ללמד את עצמו מהאינטרנט כפל וחילוק בעל כלים גדולים יותר להצלחה בחיים לעומת אלו שלא.
אם תקצוב הכדורגל והנבחרת המבישה של ישראל נועד להעלות את קרנה של ישראל בעולם אז יש לנו וואחד חוב שלעומתו חובות הקיבוצים זה עסק קטן.
אז יודעים כפל או חילוק, אבל הידע שם נעצר בערך בכיטות ח' וט' וזה לא מספיק בכלל. המדינה צריכה לעזור למי שרוצה לצאת מהחברה החרדית ולא לאלה שרוצים להשאר שם.
מצטער, אני פשוט לא מצליח להבין אותך. כל תואר של סטודנט למדעי הרוח באוניברסיטה עולה סכום X (בין 30 ל-40 אלף ש"ח). שני שליש מהסכום הזה משולמים הישר מתקציב המדינה, שהוא כספי המיסים שלי ושלך. למה אתה מדבר איתי על ההוצאות מול ההכנסות של האוניברסיטה? במה זה רלוונטי לדיון? נגיד והאוניברסיטה עושה קופה על כל תלמיד כזה, מוציאה עליו בפועל 15 אלף ש"ח והשאר זה רווח נקי. אז הכסף שלי ושלך הלך לאוניברסיטה, מה זה משנה מבחינתנו? זו כמובן היתה רק דוגמא לפקולטה למדעי הרוח (מצאתי בגוגל תואר כזה באוניברסיטת חיפה). אני לא הצלחתי למצוא נתונים על מספר הסטודנטים הכולל למקצועות הללו באוניברסיטאות. בכנות - אני מכיר לא מעט חילונים שעברו דרך מערכת החינוך הממלכתית ולא מסוגלים לחלק בצורה לא טריוויאלית ולא יודעים לחשב אחוזים. זה ידע בסיסי שכבר תלוי בבן אדם. כשמדברים על לימודי ליבה במתמטיקה לא מדברים על לוח הכפל, אלא לנושאים כמו טריגונומטריה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ואלגברה לינארית - מה זה רלוונטי לרוב המוחלט של מקצועות שוק העבודה? אפילו רוב המהנדסים שלומדים את זה באוניברסיטאות בתארים הנחשבים לפרקטיים, לא משתמשים בחלק נכבד מהחומר הזה כשהם עובדים. לימודי אנגלית זה חשוב. שוב, לימודים כאלו צריכים להיכנס למערכת החינוך ע"י מישהו שהוא לא יאיר לפיד (או אלכס, לדוגמא), כי זה אוטומטית גורם לחרדים לחשוב שמנסים להפוך אותם לחילונים. אני לא אתפלא אם לפיד בעתיד ידרוש גם להכניס לימודי אבולוציה למערכת החינוך שלהם, או תרבות האיסלאם... וכן, מדובר בפיתרון שטחי. מלבד לימודי אנגלית, אני עדיין לא מבין איך תעודות בגרות להמונים אמורים לשפר את מצב התעסוקה בקרב החרדים - כי הסיבות למצב התעסוקה במגזר הזה עמוקות הרבה יותר.