לפחות ואן פרסי שבר את האצבע ברגל. http://home.skysports.com/list.aspx?hlid=4...=football_home& אגב גם אבואה הספיק להיות מוחלף בסוף ולצלוע החוצה. כן ירבו.
מכה קשה... אחד מ-3 שחקנים בקבוצה שלנו שמסוגלים לאיים על השער (ולא, אני לא מדבר על חלב ורוזיצקי, אפילו לא על פברגאס), לפני שבוע סופר חשוב מבחינתנו עם השפעה ישירה על המשך העונה בגביעים השונים, פאק פאק פאק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx . כבר פינטזתי על איך האסימון נופל לונגר אחרי היום והוא עולה עם רובין כקיצוני שמאלי כשאדבאיור והנרי בחוד, מעביר את רוזיצקי ימינה ואת חלב להטעות את עצמו למוות על הספסל. דאמיט.
באמת מכה. אבל אם כבר לחטוף פציעה, לפחות בעמדה שיש לנו בה יחסית עומק- באפטיסטה צריך לחטוף את ההזדמנות הזו בשתי ידיים, למצב את עצמו כחילוף ראשון בהתקפה ולהוכיח מה הוא שווה. מילה טובה (שוב!) לאדאביור, אני מקווה שהספקנים בקרב אוהדי ארסנל כבר הבינו שמדובר ביופי של שחקן, הראה היום המון לחימה ואיכות, והיה כתובת מסוכנת להרבה כדורים מקדימה.
אני פשוט חולה על אדבאיור. היום הוא היה בינוני, לא יותר, אבל תרם בהרבה עבודה קשה מול ההגנה החזקה של יונייטד ובעיקר הדליק אותי (ואני מניח שאת שאר האוהדים גם כן) עם המון רגש ונחישות לאורך כל המשחק, שבלטו מאוד לאחר הפיגור (איך שהוא סידר לואן דר סאר את הכדור לבעיטה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx ). בעיני מדובר בכל זאת במכה קשה למרות העומק שלנו בחוד, בעיקר כי בניתי על רובין כקיצוני במקום אחד משני הנמושות. בחוד תמיד העדפתי את השילוב של תיירי ואדבאיור על פני תיירי ורובין בגלל שהם דומים מדי בסגנון שלהם.
מכה קשה, דווקא אחרי ניצחון כל-כך גדול, ומשחק נהדר של ההולנדי. אמרת עמדה שיש לנו עומק בה, אבל חבל לאבד עכשיו שחקן, שנמצא בכושר הבקעה מטורף, והוא מלך השערים של הקבוצה. נקווה שהפציעה הזאת לא תעצור לו את המומנטום, וכשהוא יחזור, הוא יחזור עם אותו רעב ורצון, כמו שאנחנו רואים עכשיו. עכשיו שאלה, רובין ואן-פרסי תפקד במונדיאל בתור קיצוני שמאלי, במדי הנבחרת הלאומית. הוא תפקד שם מצוין. בארסנל הוא שיחק בעמדה הזאת מספר פעמים, וזה לא כל-כך הלך. עמדת החלוץ יותר קורצת. אז השאלה היא, במצב שלארסנל יש בחירה בעמדת החלוץ, כשכל אחד נמצא בתקופה מצוינת ופורייה מבחינת כיבושים (רובין מלך השערים, הנרי זה הנרי, אדבאיור משחק נפלא וגם כובש בזמנים חשובים, ובאפטיסטה נתן רביעייה, שזה אולי זה לא פרמטר, אבל זה עדיין משהו), ורובין שיחק היום בעמדת הקשר השמאלי, והיה לא רע - אולי הגיע הזמן להפוך את זה לקבוע, לשחק עם אדבאיור והנרי בחוד, ורוזיצקי בשמאל? זה יהיה יעיל? שווה לנסות?
רובין שיחק יותר בעמדת הקשר הימני, שהוא ורוסיצקי מידיי פעם מחליפים עמדות ורובין נע פעם קדימה ופעם מעט אחורה (אוי וונגר, אתה פשוט גאון כדורגל!). פרגוסון זיהה את התוקפנות של ארסנל באגף הזה והכניס את היינצה, אבל זה לא עזר. אני חושב שיש תשובה פשוטה לשאלה שלך והיא- רוטציה. אם יש לך שחקנים כ"כ מגוונים (ד"א, בפטיסטה שיחק את הדקות שלו היום בתור קשר אמצעי לכל דבר, והנרי לעיתים נע לעמדת הקיצוני השמאלי)- יש לך אפשרויות רוטציה יותר גדולות. אני חושב שוונגר מעדיף את חלב בגלל המגוון שהוא מציע- יכול להיכנס לאמצע. וגם השיתוף פעולה שלו עם אבואה הוא לא רע בכלל.
לרובין ואן פרסי יש יכולת סיום נדירה ובעיטה מפחידה וזה יהיה פשע וטמטום מבורך לצוות אותו באגף ולהרחיק אותו משער היריב. וונגר לצערי לא טמבל. אגב,רודס בסיכום המחזור כבר סתם את הגולל על אליפות. זה בדיוק ההבדל בינו לבין סטרטפורד שגם בפיגור 20 הפרש מכין תכניות לאליפות ולעולם לא נשבר. וונגר אמר היום שהכל עדיין פתוח ובצדק. 12 הפרש זה פער מחיק אם נותנים סדרת נצחונות ופרנסנל בכושרה מסוגלת.
שמע רובי, היו לו כמה החמצות מסמרות שיער העונה לצד התצוגות היפות והתכליתיות. אני מאמין שהעמדה גם נקבעת לפי איפה שהשחקנים מרגישים בנוח ובטבעיות לשחק.
אני אופטימיסט חסר תקנה, כל השבוע פה רק דיברתי על זה שאני בטוח שארסנל תנצח, אבל מפה ועד אליפות, יש גבול. לארסנל יש עומס רב של משחקים בתקופה הקרובה, בגלל ההצלחה בכל המפעלים, כך שתיאורטית יש סיכוי וכבר היו דברים מעולם. אבל כרגע הסיכויים הטובים יותר הם של צ'לסי שבמרחק 6 נק' מהיונייטד. איתי, אדבאיור היה היום אחד הבולטים בארסנל יחד עם פבריגאס. הוא הטריד ללא הפסקה את וידיץ' והעגלה, הוסיף לארסנל מימד של משחק על כדורים ארוכים והורדתם בראש להנרי או רוסיצקי וחלב, ואפילו הכין 2 מצבים מצויינים שבנס לא נגמרו ברשת של היונייטד.
זה יכול להיות גם יותר,אני מניח שוונגר יפרט על חומרת הפציעה בימים הקרובים אחרי עוד כמה דעות של רופאים שונים...
אני מקווה שהפציעה של רובין לא חמורה מדי, חוץ מזה צריך להמשיך לחגוג את הנצחון! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/multi.Xxx
בתור אחד ששבר אצבע במשחק כדורגל,כמה שהפציעה הזו קטנה היא משביתה אותך לפחות לחודש וחצי עד חודשיים מכדורגל.