ארסנל 2005/2006 - הדיון הרשמי: הנרי נשאר!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏8/6/05.

1. מכבי מגדל העמק Member

אתה חושב שזה באמת קל ללמוד אנגלית? אחרי שהוא חי את כול חייו בספרד.
    בכול מקרה. בהרכב הוא לא יהיה

2. George Best Member

תגיד, שמעת על בן אדם שמדבר ב2 שפות(חחחח, אבי נמני)??
    אני נולדתי בישראל, ואני מדבר עיברית, אנגלית טוב מאוד וגם צרפתית.
    הבן אדם חי באנגליה.שים כל טמבל בלי טיפת כישרון ללמוד שפות במדינה כלשהי, ותוך 3 חודשים אתה אמור לדבר שוטף.יודע מה?חצי שנה מקסימום.

3. אלי מתחן Member

באיזה גיל למדת אנגלית וצרפתית?
    ככל שאתה מתקדם בגיל יותר קשה ללמוד.
    ולא לכולם יש חוש לשפות, יש אנשים שגרים בארץ ובקושי יודעים לדבר רק עברית.

4. Gooner Member

כן,אנגלית שפה שספגת במשך כל החיים שלך,גם מהבית ספר,גם מטלוויזיה\מוזיקה\סרטים וכו',אני מניח שצרפתית למדת במסגרת כלשהי,או שפשוט אתה חי בבית שמדברים בו צרפתית,
    יש אנשים שלא קולטים שפות כמו אנשים אחרים,למשל קח את חיים רביבו,הבנאדם הזה תוך חודשיים שלוש ידע ספרדית,ואותו דבר לגבי טורקית,כל בנאדם בקצב שלו,ורייס נמצא רוב הזמן עם המשפחה שלו,או עם חברים ספרדים,או שבקבוצה הוא מדבר עם הדוברי ספרדית,ולא חסר,פירס,לאורן,פברגאס,סנדרוס וכו'...

5. George Best Member

אני בן 18.
    ושוב, שים כל אחד שלא יודע מילה באנגלית(ואני בטוח שרייס, למרות שזה ידוע שהוא טיפש, ידע קצת, ממש קצת) במדינה כלשהי, אחרי מקסימום חצי שנה, יודע מה?בוא נהיה לארג'ים, שנה(ורייס יותר משנה בארסנל), והוא ידבר שוטף.
    התגובה של מגדל העמק מצחיקה, מה זה קשור שכל חייו הוא היה בספרד?
    אז בנאדם שבגיל 21 עובר מדינה, לא ילמד יותר שום שפה?come on...

6. Claret&Blue Member

שמעו אם החבר'ה יניב קטן טל בן חיים ויוסי בניון למדו, אני חושב שכל אחד יכולhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

7. מכבי מגדל העמק Member

הם למדו את זה עוד מישראל.
    בניגוד לרייס

8. אלי מתחן Member

בברצלונה אף אחד לא מדבר אנגלית, איך אתה רוצה שהוא ילמד?
    כל התוכניות מדובבות, כל האתרים כמעט מציעים גירסא בספרדית, כל תוכנה שאתה מוריד (כולל המנג'ר) בא גם בגירסא ספרדית. אין להם שום נגיעה לשפה האנגלית.

9. George Best Member

זו כבר העונה השלישית של רייס באנגליה.
    אני לא קונה את זה ש"אין מספיק אנגלים בקבוצה" וכל השטויות הללו.
    הבן אדם חי בלונדון, שהוא מסתובב ברחוב האנשים מדברים אנגלית, לא ספרדית.
    שהוא נכנס לחנות, המוכר מדבר אנגלית, וגם האנשים בחנות.שהוא רואה טלויזיה- בעיקר ספורט, הוא שומע אנגלית.שונגר מדבר עם השחקנים, אני מניח שלמרות שלטיפש יש מתורגמן, הוא עושה זאת באנגלית.שהוא קורא עיתון, זה באנגלית, ולמרות שהוא קורא בטח גם עיתונים בספרדית, הוא עדיין קורא כאלו באנגלית.שהוא נכנס לאינטרנט וגולש באתרים, חלקם באנגלית.
    קיצר, אפילו את הבסיס אין לו, זה לא יאומן.אחרי קצת יותר משנתיים שהוא שם(עבר בינואר 2003 אם זכרוני אינו מטעה אותי..), הוא צריך לדעת לדבר טוב מאוד.אפילו את הבסיס אין לו, שילך לאולפן או שיעבוד עם מתורגמן, אני לא קונה את זה.
    גם טיפש יכול ללמוד אנגלית, בטח ובטח טיפש שחי באנגליה.רוב הזמן הוא שומע אנגלית..
    אני סיימתי להגיב בנושא של הצועני, שלא יפריע לי, אני קורא עכשיו "צופן דה וינצ'י", אחלה ספר! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/06
  10. cityblues beter dead than red

אריאל,אתה מגזים.
    לא לכל אחד יש כישרון לשפות,אתה צריך להבין שישנם אנשים שלא מסוגלים אחרי גיל מסויים לדחוף לעצמם עוד שפה.
    אני ביקרתי בהרבה מקומות בספרד(בקטלוניה לא הייתי,אבל הייתי במיורקה שמורכבת מ-80% קטלונים),ובספרד לא מדברים אנגלית.נקודה.אין להם עניין עם אנגלית והיא לא מהווה עבורם קרש קפיצה אלא עם אתה מעוניין להיות בתחום התיירות,שיווק,יבוא/יצוא או כל דבר שמחייב את ידיעת השפה.
    שהייתי בחבל הבאסקים ראיתי שישנם כאלה שמתנערים אפילו מספרדית ומדברים רק את השפה הבאסקית שמאוד צורמת לאוזן עם ה-צ'ה שלה.
    זכותו של רייס לא לדעת את האנגלית ובמיוחד שהוא נמצא בקבוצת "ליטל פרנס".

דוגמא אחרת שאני יכול להביא לך היא העליה הרוסית,הגל הכל כך גדול של העולים הביא איתו את התרבות שלו,המעדניות שלו,הספרות שלו,הסרטים שלו וכמובן את השפה.מבוגרים שאין להם לאן להתקדם אחרי שהגיעו ארצה לא מוצאים עניין בללמוד את העברית ולנהל איתם שיחה אינו עניין של מה בכך.
    סביר להניח שלא נתקלת במצבים אלה כי במחזותיה הצפוניים של תל אביב לא הגיעה שכבת העליה המזדקנת (מסיבות כלכליות),לכן היה סבלני לאנשים שלא מדברים יותר משפה אחת.

11. TheLane Member

אותי יותר הצחיק שהמצב בארסנל כל כך גרוע שרייס לא יכול לבקש ממישהו ללמד אותו אנגלית כי יש רק 2 אנגלים בקבוצה (ואחד פצוע והשני מחפש את עצמו בטימבקטו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx)

גם אני קורא עכשיו את דה וינצ'י קוד, צירוף מקרים... בדיוק היום שמעתי בחדשות שיש שמועות שדן בראון העתיק את כל הספר מספר מחקר של איזהשהוא אירגון, ואפילו שתל אנגרמה (כמו סונייר), לי טיבינג בהיפוך אותיות זה שמות הכותבים המקוריים (שכחתי את שמם)

12. אלי מתחן Member

אני מאמין שבקיץ הוא חוזר לספרד, ובזמן העונה הוא נמצא כל הזמן על הקו שבין הבית לאימונים.
    ממה שראיתי עם טל בן חיים, אם הוא לא באימונים וחדרי כושר הוא ישן. מתי בדיוק הוא פגש אנגלים?

13. George Best Member

אלון, נו תעשה לי טובה, אל תשגע אותי עם הקטע של צפון תל אביב, אין קשר.
    אני מכיר אנשים שלא יודעים יותר משפה אחת וזה קשה להם.
    בדוגמא שהבאת על הרוסים, ללמוד עיברית זה לא כל כך חשוב להם.
    אנגלית זו שפה בינלאומית וזה נכס לדעת לכתוב אותה, ופי 10 לדבר אותה.
    תאמין לי שיש בסביבה שלי מלא רוסים, וגם בטירונות שלי היו, ואני יודע שחלקם מעדיפים לדבר רק רוסית.
    זה לא שאני מתפלא רצח וזה מעצבן אותי, פשוט לרייס יש הזדמנות כל כך טובה ללמוד אנגלית, והוא לא מנצל אותה, חבל בשבילו.אני בטוח שכל אחד יכול לדבר לפחות באופן בסיסי את השפה, ושוב, הבנאדם חי באנגליה, וגם אם אין לו כישרון לשפות בגרוש, לפחות שידע לדבר כמו איזה אחד בשכונה.אני לא מצפה שידע לדבר כמו כתב בדיילי מירור, הסאן או משהו כזה, אבל בכל זאת.
    רייס סך הכל בן 23 אם אני לא טועה, ממש לא גיל מאוחר.

14. cityblues beter dead than red

אריאל,אל תהיה קטנוני כמו ההוא מצפון עפולה(עם המוצרלה).
    זרקתי את צפון תל אביב כעקיצונת,לא משהו שמצריך רטינה.

המטרה שלי היתה להבהיר לך שישנם כאלה שרוצים אבל מאד מתקשים ללמוד עוד שפה,כי זה סוג של בעיה בקליטה ולא מראה על סוג של פיגור שכלי.
    ראיה לכך תביא דוגמא של דיסלקציה שהוכחה כבעיה של קליטה ואינה מראה על בורות של התלמיד/סטודנט.

15. קינג לדלי Member

חברים כבר מזמן דיברנו על הטמטום של רייס ועוד בלי שידענו כלום על נושא השפה.
    מספיק להביט על החיוך המטומטם שהוא מוציא בכל מצב...
    גם שמכסחים אותו וגם שהוא מחמיץ הוא קם עם חיוך של אחד ממזרע.