חלון ההעברות נסגר ביום שני ב-5 שעון אנגליה(7 שעון ישראל). לא ברור לי איך לארסנל אין כסף לרכש. הם נהנים שנה אחרי שנה מכספי הפרמיירליג והצ'מפיונס ליג, וההכנסות שלהם מכרטיסים זינקו גם הן בעקבות המעבר לאמירייטס. ועדיין עונה אחרי עונה לונגר אין כסף להביא שחקנים. וזה לא אין כסף ביחס לצ'לסי, יונייטד או טוטנהאם, זה אין כסף בקנה מידה של וויגאן ובלקבורן. יש הסבר לזה? זה הכל תוצאה של ההלוואות לבניית האמירייטס?
זה הכל פועל יוצא של התנהלות חסכנית. הכסף ישנו, כך שההתנהלות במשא ומתן היא אך ורק משום הרצון של ההנהלה לחסוך כמה מיליוני פאונדים. מישהו בהנהלה סוגר את הברז, כפי שרפאל כתב, או שונגר מתווה את המדיניות הזו (אני לא פוסל את האפשרות הזו). רק מההילה שיש סביב האיצטדיון אנחנו מרוויחים הון. פורבס דירג אותנו לפני מספר שבועות כמועדון הספורט השביעי בעשירותו בעולם, שלפניו רק שני מועדוני כדורגל: ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד (לפי רוב התחזיות אנחנו צפויים לעקוף את יונייטד וריאל מדריד תוך כמה שנים, במידה ופרויקט האמירויות ימשיך לשגשג).
http://www.teamtalk.com/football/story/0,1...4881396,00.html התבטאות של דייויד דין בנוגע לארסנל ולבעיות שניצבות מול המועדון. כשדין עזב, היה ברור שעוזב אותנו נכס אדיר למועדון. אדם שהשותפות שלו עם וונגר הביאה את האליפות המדהימה ביותר בתולדות הפריימרליג ואת הקבוצה שכולנו אהבנו ונהינינו לצפות בה. דין חזה את הסיטואציה שבה ארסנל, ללא השקעות חיצוניות, תתקשה לתת פייט לקבוצות הגדולות- בדיוק המצב בו אנחנו נמצאים עכשיו. בהתחלה עוד האמנתי לשקרים של היל-ווד ושאר חברי ההנהלה, שטענו שדין חתר תחתם במטרה להשתלט על המועדון, שהם (ההנהלה) מגינים בגופם על המועדון מלהיפך לגרורה אמריקנית ומה שהכי חשוב זה לשמור על הנהלה אנגלית למועדון. מה שהתברר לימים הוא שהם פשוט ניסו להגן על התחת והכסא שלהם מפני דין- כאשר דין חבר לאלישייר אוסמאנוב המיליונר האוזבקי, פתאום ההנהלה האנגלית הצדקנית שלנו אפשרה לקראונקי לרכוש מניות ולהיות חבר הנהלה. פתאום מאמצי החסימה נעשו מול אוסמאנוב. בשורה התחתונה, דין הוא מקצוען כדורגל אמיתי, שמבין את המשחק. אני גם מאמין באהדה שלו למועדון ובחשיבה היחודית שלו. ביחד עם וונגר הוא יכול להצעיד את המועדון שלנו בחזרה למסלול, כפי שהם כבר עשו בעבר.
אבל למה? אין לי שום טענה לוונגר המאמן, לוונגר הסקאוט. הוא בקלאסה נדירה של מאמנים עם הבנה אבסולוטית של המשחק. הטענות בנוגע לרכש וכל מה שמשתמע מזה (פרשת גאלאס, פלאמיני הולך ולא מגיע מחליף וכו') אלו טענות שיש להפנות אל ההנהלה, אל האחראים. כידוע לך, הרכש היה אחד מתפקידיו של דין במועדון, ואכן תחתיו המועדון לא חשש להוציא כספים כשהיה צריך (וילטורד, רייס) לצד מדיניות הטיפוח של וונגר. היל-ווד וההנהלה הנוכחית התאהבו ביכולת של וונגר להטיל ביצי זהב והם חוסכים את מה שהמועדון נהג להשקיע בעבר. זו התנהלות מבישה כלפי האוהדים שמשלמים את המחיר תרתי משמע. ההנהלה הנוכחית חוששת בצדק שמשקיע חיצוני יעיף את כל אותם אלו שכשלו בניהול המועדון בשנים האחרונות לכל הרוחות, ויביא במקומם אנשים שהוא סומך עליהם. שים לב, מי בההנהלה הנוכחית שלנו היה שותף ביצועי להצלחות של ארסנל? דין עזב, אדלמן עזב, הגיע גאזידיס שבינתיים עובד חודש ונראה שהוא יותר מחוייב לשמור על הכיס של היל ווד מאשר לחזק את הקבוצה. המצב חייב להשתנות.
AW Forever, אני מסכים איתך בכל מילה בכל הנוגע לדייויד דין,מההתחלה לא האמנתי למילה שיוצאת מהפה של פיטר היל ווד. Rudess, אני לא מבין מה זה הזלזול הזה בונגר("צריך לחזור הביתה לשטרסבורג") אני אולי בין הצעירים כאן,אבל יודע דבר או שניים בנוגע למועדון,ואני יכול להגיד לך שארסן ונגר הוא המאמן הכי מוכשר בעולם. כן, יותר מפרגוסון. הדברים שלך הזכירו לי שיחה עם חבר טוב(שאגב למען הפרוטוקול,גם אוהד של ארסנל) שחשב שאוהדי ארסנל צריכים לבוא ולשרוק בוז לארסן ונגר . ללא ארסן ונגר,אני לא רוצה לדמיין בכלל היכן ארסנל הייתה היום. אני רוצה שתבינו דבר אחד... אני משוכנע שארסן ונגר הוא לא הבעיה פה. הוא מבין בכדורגל יותר ממני,ממך ומכל הפורום הזה ביחד. זכור לי שהיל ווד טען שלארסן ונגר יש 70 מיליון ליש"ט לרכש בקיץ,ועכשיו טוען שלארסן ונגר יש 37 מיליון ליש"ט לרכש. רכשנו את נאסרי תמורת 12 מיליון ליש"ט ואת ראמזי תמורת 5 מיליון,בנוסף לכך שמכרנו את אלכסנדר חלב לברצלונה. לאן נעלם כל הכסף? לכיס של מר היל ווד ככל הנראה. אני בטוח שהוא אותו אחד שסוגר את הברז לארסן ונגר,ומכיוון שאין לו את דין,ארסן הרבה יותר מוגבל,אבל שומר על כבוד המועדון. למעשה,אני יודע שיש לא מעט חברי הנהלה שסולקו או עזבו את המועדון העונה וטענו ליחס מחפיר של אדון היל ווד וחבריו,שרוצים פשוט להכניס כסף לכיס הפרטי שלהם לדעתי. בקיצור,ההאשמות שלך ושל אוהדי ארסנל אחרים כלפי ונגר הן לא נכונות לדעתי. אני תמיד הערצתי ותמיד אעריץ את ארסן ונגר,לעולם לא אפקפק בו ובמה שעשה בשביל המועדון. In Arsene I trust :aaarse: .
בחיי, איזה טענות מגוחכות. היל-ווד לוקח את כספי הרכש של המועדון לכיסו, נו באמת... תאמין לי שמצב הקבוצה נמצא בראש מעייניו של היל-ווד (וגם של ונגר), פשוט יש גורמים הרבה יותר מורכבים בכל הנוגע בתקציב של קבוצה. כן, יותר מהחשבון הפשוט של 12 של נאסרי פחות 10 של חלב שווה 2. תקציב זה גם עניין של משכורות, של חובות, ועוד אלף ואחת גורמים. אסור לשכוח שהמועדון כמעט תלה את עתידו הכלכלי על פרוייקט הדירות בהייבורי, וקריסת הכלכלה העולמית פגעה אנושות ברווחים שהמועדון עשוי לגרוף מהפרוייקט, ואין מה לעשות, יש לזה השלכות. ונגר הבייתה? בשום פנים ואופן.
the flying dutchman, זאת בדיוק הייתה גם הטענה שלי כנגד ההנהלה וההוכחה עבורי שהם משקרים לאוהדים ומשתמשים במוניטין של וונגר ע"מ לכסות על הקמצנות שלהם. אני לא חושב שהיל-ווד גונב מהמועדון לכיסו.מה שאני בטוח זה שהוא מתווה מדיניות רכש הרבה יותר זהירה, מדיניות שלא מתאימה למציאות הנוכחית של הכדורגל, מדיניות שעוד תעלה לנו בכספים גדולים במידה ולא נשתתף בעונה הבאה בליגת האלופות. ובנוסף, הוא מונע בכל הכוח כניסה של משקיעים חיצוניים וזה כדי לשמור על המבנה הנוכחי של ההנהלה, שהוא בראשה, וגם זה על חשבון ההצלחות של הקבוצה.
אני מאמין לך שמצב הקבוצה נמצא בראש מעיינו של היל ווד. מצבה הכלכלי של הקבוצה. מצב הכיס שלו. אתה שוכח שבעקבות המעבר לאמירויות היל ווד טען שיש לונגר 70 מיליון ליש"ט(שאגב קצת לפני זה הוא טען שיש לונגר 100 מיליון ליש"ט לרכש,פשוט שכחתי לכתוב את זה). אני משוכנע שהיל ווד הוא זה שסוגר את הברזים לונגר. אולי הוא לא באמת לוקח לכיס שלו,אבל הוא משתמש בונגר ומשקר לאוהדים בעיניים. עריכה... עכשיו שמתי לב להודעה של AW Forever שהסביר הרבה יותר טוב ממני את מה שאני טוען.
אני אכן מסכים באיזשהו אופן שונגר וה"אידיאלים" שלו משמשים כמעין מגן אנושי למצב הכלכלי הלא פשוט של ההנהלה. לגבי הפרסומים של ה-70 מ' ליש"ט לרכש, או כל סכום אחר - הנפצה של התקשורת. אתה צריך לצאת מהתפיסה המוטעית שלך שהיל-ווד הוא מקבל ההחלטות הבלעדי בארסנל. יש דירקטוריון מסודר, עם הרבה גורמים קובעים שהם לא מר היל-ווד. זה שהיל-ווד הכי מיוחצן באופן יחסי, לא אומר שהוא הקובע הבלעדי.
אני לא אגיד דברים סתם,היל ווד באמת התעקש בקיץ שלארסן ונגר יש 70 מיליון ליש"ט(לגבי ה100 מיליון,יש מצב שזו הפצה של התקשורת אבל לגבי ה70 מיליון,הוא אמר את זה במפורש).
אני לא יודע אם הוא נקב בסכומים, אבל באופן מפורש ועקבי הוא הקפיד לציין שבכל ראיון איתו שלרשות וונגר עומד כל סכום שהוא חפץ בו, שהההנהלה לא מגבילה את וונגר בנושא הרכש ושאר שקרים.
אתה טועה ומטעה. וגם אם כן, הרבה מים זרמו בתמזה מאז ההצהרה הזאת, והמציאות הכלכלית של ארסנל השתנתה בצורה דרסטית מאז.
The_Arsenal אם כבר אתה הוא הטועה והמטעה כאן. AW Forever לא זכור לי שהוא אמר את זה כך,אבל אם באמת אמר את זה כך זה עוד יותר חמור. בכל אופן,אני זוכר שהוא נקב בסכום מפורש של 70 מיליון ליש"ט לרכש בקיץ.