ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Rudess Member

מעניין, בדיוק היום בבוקר קראתי בעיתון, שהרווחים של ארסנל בששת החודשים עד נובמבר 2008, גדלו בצורה משמעותית לעומת אותה התקופה ב-2007, זאת הודות למכירת הדירות ב- Highbury וגם בגלל מכירות הכרטיסים למשחקים.
    ממה שידוע לי מהפרסומים שהיו בשנה ומשהו האחרונות באתר של ארסנל, יותר מ-90 אחוז מהדירות בקומפלקס הייבורי נמכרו, רק שאולי כעת בגלל המצב הכלכלי, יש כל מיני אנשים שרוצים לבטל את העסקה, בגלל שערך הדירות יורד והם מפסידים כסף דרך המשכנתא.

2. AW forever Member

כל גורם אפשרי בהנהלה יצא להסביר שאין קשר בין הבעיות הקשות שאליהן נקלע פרוייקט הייבורי לבין הקבוצה, ושמדובר בשתי יחידות עסקיות נפרדות. אני אומר- בולשיט. כשהפרוייקט הרוויח יפה, הסבירו לכולם איך ההצלחה שלו תמנף את המועדון ועכשיו כשהוא מתרסק אז אין קשר בין השניים? חוץ מזה אפילו אם אין קשר ישיר בין השניים, אז מה? מחזיקי המניות של הקבוצה הם גם מחזיקי המניות של הפרוייקט ולא צריך להיות גאון פיננסי כדי להבין שאם תחום עסקי אחד מתרסק אז אתה לא ממהר להוציא כספים בתחום השני (לא שככה ההנהלה מיהרה להוציא כספים). שורה תחתונה, המשבר הכלכלי העולמי, וזה לא מפתיע, הגיע גם לארסנל FC. אי העפלה לליגת האלופות בשנה פיננסית כ"כ קשה תהיה מכה אדירה. מובן מאליו שבמקרה כזה לא יהיו החתמות חדשות, השאלה מי מהשחקנים יחדש את החוזה ומי ירצה לעזוב, ומה תהיה מסגרת השכר שבתוכה ניתן יהיה לשמר חלק מהשחקנים.
    השבועות הקרובים הם באמת קריטיים מבחינה ספורטיבית. אסטון וילה בשלושה הפסדים רצופים בכל המסגרות, נראה אם הם יצליחו להתאושש מול לוח המשחקים הקשים שלהם. מנגד, בארסנל פשוט חייבים להתחיל ברצף נצחונות, החל מהמשחק הקרוב.

3. AW forever Member

ובינתיים פרוטה מרומא נפצע באימון וגמר את העונה.

4. Cup of Tea Liverpool, UK

זה מעלה לכם את הסיכויים לעלות בצורה דראסטית. בטח גם בווינר יהיה ככה.

5. The_Arsenal Member

וואו.. בלי פרוטה ודה-רוסי במרכז השדה, יהיה להם קישור מרגרינה.

6. Rudess Member

אפשר לחשוב איזה אימתני יהיה הקישור שלנו...

ונגר עושה היום 2 שינויים בהרכב מיום שלישי, ארשבין וקרלוס ולה על חשבונם של בנדטנר העגל ואבואה החמור.

7. Rudess Member

סיכום המחצית:

פולהאם פתחה מצויין את המשחק והגיעה ל-4 הזדמנויות כבר ב-10 הדקות הראשונות, כאשר שתיים מתוכן אחרי ששברו בקלות את מלכודת הנבדל הפאתטית של ההגנה החלשה של ארסנל. מן הצד השני ארשבין הכין מעולה לואן פרסי שבמקום להבקיע בנגיחה, נגח הישר על שוורצר והוציא את האוסטרלי גדול. ארשבין הכין מצב גדול לואן פרסי באחד על אחד מול שוורצר, אך גם בהזדמנות הזו ידו של האוסטרלי הייתה על העליונה. סה"כ משחק כדורגל מעניין עם יתרון לפולהאם מבחינת מצבים ויכולת אך התוצאה 0:0. דנילסון ודיאבי חלשים מאד, ולה ונאסרי בלי תרומה משמעותית.

8. ארסנל ונגר Member

אני לא מאמין שאני מאמין בזה, אבל כנראה שלא נהיה בטופ 4 בסופו של דבר...

9. Rudess Member

למרות שיפור קל במחצית השנייה, הרי שפולהאם השיגה את הנקודה בצדק והייתה ראויה ליותר. דני מרפי הוא איש המשחק מבחינתי, כמה נסיון, כמה חוכמה. הנגלאנד היה מצוין בהגנה של פולהאם שבכלל הייתה מאד מאורגנת והיא לא סתם מבין ההגנות הטובות בליגה. בארסנל היה שיפור ביכולת של דיאבי, אבל חוסר מחץ מקדימה. פולהאם התעללה בארסנל בזמן הפציעות כאשר הניעה את הכדור משהו כמו 20 מסירות כאשר אף שחקן ארסנל לא מנסה בכלל ללחוץ ולחטוף את הכדור - השחקנים של ארסנל לא רצו מספיק לנצח את המשחק. בסיום, תיקו רביעי רצוף 0:0, האוהדים שורקים בוז בצדק. לדעתי היום נגזר עלינו להיות בליגה האירופית בעונה הבאה (אלא אם נזכה בצ'מפיונס ליג השנה ונעשה את תקדים ליברפול).

ונגר הביתה.

10. AW forever Member

0-0 באמירויות, הרביעי ברציפות בליגה.
    אני חושב שבמידה ואסטון וילה מנצחת מחר את סטוק בבית, אז אפשר להיפרד לשלום מליגת האלופות בעונה הבאה.
    המשחק כשלעצמו לא היה גרוע, היו כמה מצבים מצויינים לואן פרסי בשתי המחציות, אבל ארסנל לא ייצרה מספיק הזדמנויות יחסית לקבוצה בקליבר שלה. סאנייה במשחק מזעזע, לא הוא ולא קלישי הצליחו להרים הרמה נורמלית לרחבה וזה ביזבז לנו המון הזדמנויות. ארשבין עוד לא מספיק מחובר, כמה נגיעות איכותיות שלו אבל הוא צריך עוד זמן. מהדקה ה60 לערך (מאז החילוף של ולה בבנדטנר) הוא נעלם לגמריי. נאסרי חלש. ההגנה שהייתה חדירה בחצי הראשון התייצבה אבל הסיפור זה מרכז השדה עם דנילסון הבלתי נראה ודיאבי. דני מרפי חגג על הצמד הזה כאילו אנחנו בסוף שנות ה-90.
    תוצאה עלובה ביותר, המצב בקאנטים.

11. Number 8 Member

המצב כל כך קשה ועצוב...
    איזה ליגת האלופות ואיזה בטיח, אברטון רחוקה מאיתנו רק שתי נקודות! אם מחר אסטון וילה תנצח, וסביר להניח שזה מה שיקרה, אפשר להגיד שלום לליגת האלופות ולהתחיל להתכונן לגביע אופ"א.

אכזבה ענקית.

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/09
  12. אבו Member

זהו זה, העסק ככל הנראה גמור וניצחון מחר של אסטון וילה ייתן את החותמת הסופית, אבל אני את שלי בכל מקרה, כבר קיבלתי היום. ארסנל לא תיהיה בעונה הבאה בליגת האלופות, לראשונה בעידן ארסן ונגר וואוו- יהיה מעניין מאוד לראות מה יעלה בגורלה של הקבוצה הנוכחית.

לטעמי, אסור לחזור שוב על הטעויות של העונה שעברה, וחייבים להבטיח כבר עכשיו את עתידם של שחקני המפתח שלנו. בראש ובראשונה זה רובין ואן פרסי, הארכת חוזהו זה משהו בגדר חובה. אם זה תיאו' וולקוט או בקיצור- כל שחקן חשוב שעתידו בספק או מסיים חוזה בקיץ הבא. רצון שחקנים זה משהו אחד, אבל אנחנו באמת חייבים לעשות הכל כדי לנסות להשאיר אותם.

אם להתייחס לקבוצה עצמה, רובין ביזבז לנו שני צ'אנסים עצומים בחצי שעה הראשונה, ומשם הדרך הייתה סלולה שוב לאותה תוצאה מוכרת. צריך לציין משחק נהדר של פולהאם, ששיחקה כדורגל מצויין וגם היא סיכנה לא פעם את השער שלנו. ארשבין היה פנטסטי בשעה הראשונה, ומאז נעלם עקב עייפות. אבל פשוט לא הפסיק לייצר מצבים מסוכנים. מי שאיכזב ובענק, הוא קרלוס ולה. אכזבה גדולה, ובכל פעם שהיה צריך לעשות פעולה מועילה, רק הזיק. חבל מאוד, כי אני בכל אופן תליתי בו לא מעט תקוות. אבל להיום, כנראה שהוא עדיין לא מוכן, כי את הצ'אנסים הוא מקבל- אבל פשוט לא מנצל.

יש לי כ"כ הרבה מה לומר, לא חסר כמובן. אם זה בכישלון של ונגר, באמונה העיוורת בשחקנים מסויימים, בכישלון הקבוצה הנוכחית. אבל בכל זאת, את כל הסיכומים למיניהם ודברים מהסוג הזה- אני אשמור לקיץ. 2 הגביעים שנשארו לנו, זה עניין של התעלות וזה משהו שאנחנו דווקא לא רעים בו- אבל בכל מקרה, זה לא באמת יעיד משהו על הקבוצה. למרות שבכל מקרה, את הצ'מפיונס ליג לא ניקח כי אנחנו ממש לא מספיק טובים בשביל זה.

מה שבטוח, לארסן ונגר יש חלק כבד במצב הקבוצה הנוראי הזה. מא' עד ת' וזה כולל דברים שקבוצות של ונגר היו עושים בעיניים עצומות בשנים קודמות.

והיי, אפילו גביע אופ"א לא בטוח שיהיה לנו. אברטון ממש עלינו כבר. טוב, עם איך שהמפעל הזה נראה, זאת לא תיהיה מכה כ"כ גדולה.

13. Rudess Member

14. Cup of Tea Liverpool, UK

כאילו שהדשא זו הבעיה שלכם... (או שלנו)

15. Van Persie Member

מסתמן שאנחנו הקבוצה "הגדולה" התורנית שתשחק בשנה הבאה במפעל נחות יותר מליגת האלופות (באיירן מינכן 2007/08, מילאן 2008/09)... עצוב, אבל זאת האמת המרה של אוהדי ארסנל שיאלצו לרואת את ליגת האלופות בשנה הבאה ללא ארסנל.